Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Ferrari 2010

Advocaat houdt toespraak van 119 dagen

119 dagen... Zo lang heeft advocaat Nicholas Stadlen zijn toehoorders in de rechtbank "vermaakt". Met deze eindeloos durende toespraak heeft Stadlen ook een nieuw record in de Britse advocatuur te pakken. Hij verpulverde het vorige langste pleidooi van zijn tegenstander Pollock met maar liefst 39 dagen.

Hoofdrolspelers in de zaak zijn twee banken: het nietige BCCI spande een kortgeding aan tegen de machtige Bank of England en eist een schadevergoeding van maar liefst 1,2 miljard euro.

Toen Pollock gedurende 80 dagen de verdediging van BCCI ter harte genomen had, was het de beurt aan Stadlen. "Na zes maand krijgt het machtigste imperium eindelijk de kans om terug te slaan", klonk het onheilspellend uit zijn mond.

Hoe veel pagina's de verdediging van Stadlen precies bevatte, zullen we nooit te weten komen. "Ons advocatenteam is al lang gestopt de tel bij te houden", aldus een woordvoerder.

Wat wel zeker is, is dat beide partijen in de rechtszaal nooit een glimp van elkaar konden opvangen: daar stak de berg papier tussen eiser en gedaagde een stokje voor.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Kankerpatiënt begraven in truitje van Wayne Rooney

Wayne Rooney in truitje van nationale ploeg.Jimmy Bailey (68) rust in het truitje van Wayne Rooney. De Brit uit Saint Anne's Lancs overleed aan kanker en had net voor zijn dood nog een wens. Een gesigneerd truitje krijgen van de spits.

De speler van Manchester United ging in op zijn verzoek en stuurde Bailey een gesigneerd truitje van de nationale ploeg. De man wilde in het truitje begraven worden en zijn vrouw deed wat haar gevraagd werd.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Supermariobros

Tandarts experimenteert naar hartenlust op dronken patiënte

Een Duitse tandarts moet een patiënte 6.000 euro schadevergoeding betalen nadat hij haar dronken voerde en op een dag 14 tandheelkundige ingrepen uitvoerde.

Volgens de rechtbank had het werk normaal gezien over verschillende weken moeten verspreid worden. De tandarts, die niet officieel benoemd was, besliste echter alle ingrepen in een ellenlange operatie van 12 uur uit te voeren.

Tussendoor gaf hij de vrouw verschillende glazen cognac. Volgens de charlatan zou de verdoving van de drank de pijn wegnemen.

De pijn was echter niet te harden voor de vrouw en uit pure ellende sleepte ze de man voor de rechtbank.

Supermariobros

Chinese jongen valt uit vliegtuig

Een jongen van tien is op dramatische wijze om het leven gekomen in de Chinese provincie Gansu. De jongen was in het landingsgestel van een Airbus A 320 gekropen en hoopte zo als verstekeling op een veilige vlucht.

Bij het opstijgen viel hij uit het gestel en fataal neer op de luchthaven van Dunhuang. In november gebeurde ook al een gelijkaardig ongeval. Toen verloor een jongen van veertien het leven. Zijn dakloze vriend overleefde toen wel een vliegreis van 700 kilometer, meldt Ekstrabladet.

Supermariobros

Helikopter landt op Everest

De Franse testpiloot Didier Delsalle (48) is als eerste mens met een helikopter bovenop het 'dak van de wereld' geland. Delsalle zette zijn Eurocopter Ecureuil/AStar neer op de 8.850 meter hoge top van de Mount Everest in het Himalaya-koninkrijk Nepal.

De vlucht had op 14 en 15 mei plaats, maar is pas in Parijs bekendgemaakt door de producent van de Ecureuil, Eurocopter, een dochter van het Europese concern EADS.

De helikopter bleef na de landing meer dan 2 minuten ter plekke staan, wat een voorwaarde voor erkenning van een record door de internationale luchtvaartorganisatie is. Hij vloog vervolgens terug naar het op 2.866 m hoogte gelegen basiskamp. Daags nadien zette Delsalle zijn toestel nogmaals op de top van de Everest neer. Op vraag van de Nepalese regering pikte hij tijdens zijn terugvluchten enkele in problemen verkerende bergbeklimmers op.

Didier Delsalle heeft met de Ecureuil eerder snelheidsrecords voor vluchten op 3.000, 6.000 en 9.000 meter gebroken. Het eerdere record van de hoogste landing in de Himalaya bedroeg 7.670 meter en werd in 2004 gevestigd met een, met een extra sterke motor uitgeruste, Cheetah.

De Duitse 'extreem-bergbeklimmer' Hans Kammerlander, die in 1996 de Everest beklom, heeft de landing van de helikopter scherp gehekeld. Dit is de aanzet om van het bergbeklimmen ,,een sightseeing tour voor miljonairs'' te maken, sneerde hij tegenover de krant Die Welt. Hij vroeg zich af wat het volgende zal zijn. ,,Gaan ze een lift naar de top installeren?''.

Supermariobros

Jongeman met bijl achtervolgt meisjes

Een 21-jarige jongeman heeft op de Boomsesteenweg in Antwerpen gisterenmiddag een 18-jarig meisje en haar vriendinnen achterna gezeten met een bijl. Hij werd opgepakt en verschijnt in de loop van vandaag voor de onderzoeksrechter.

De meisjes hadden met de jongeman gelachen. Die pikte dat niet en haalde een bijl tevoorschijn. De meisjes sloegen verschrikt op de vlucht. ,,Ik wacht jullie wel op aan jullie school'', riep hij hen na.

De politie trok naar Sito 5, waar de meisjes school lopen, maar de verdachte kwam niet opdagen. Hij werd dezelfde middag nog op straat gesignaleerd en opgepakt. De jongeman had naast de bijl ook nog een vuurwapen op zak. Het parket heeft een aanhoudingsmandaat gevorderd voor bedreiging en verboden wapendracht.

Supermariobros

Bijenzwerm teistert Engels dorpje

Een enorme zwerm bijen heeft drie dagen lang voor commotie gezorgd in een Engels dorpje. Duizenden bijen landden het voorbije weekend in Holywell Green in tuinen, op auto's, bomen en straatlampen. De dorpsbewoners kwamen hun huizen enkel nog uit voor noodgevallen, en zelfs dan kleedden ze zich dik aan.

,,Het was net alsof ik in de Alfred Hitchcock-film 'The Birds' verzeild was geraakt, maar dan met bijen'', zo vertelde dorpsbewoonster Avril Smith. Niemand kwam de dorpsbewoners ter hulp. Het gemeentebestuur en de politie zouden zich niet bevoegd hebben geacht. Bijen zouden een beschermde diersoort zijn en de dieren mochten bijgevolg niet worden bestreden als ongedierte. Pas na drie dagen was de belegering voorbij omdat het merendeel van de bijen plots een natuurlijke dood stierf. ,,De zwerm verloor waarschijnlijk zijn koningin en verzeilde in het dorp na regen'', vermoedt een experte.

Supermariobros

Kind op dieet eet bak van de hond leeg

Een tienjarig dikkertje uit het Italiaanse Frosinone is ontmaskerd. Zijn ouders hadden hem al een poosje op een streng dieet gezet, maar vreemd genoeg viel de kleine niet af. Integendeel, hij kwam zelfs zes kilo bij (van 50 naar 56 kilo).

De ontmaskering volgde toen de hond van de familie zich steeds vijandiger tegenover de kleine ging gedragen en die zelfs begon te bijten. "We hadden tegen elkaar al wel eens gezegd dat de hond mager stond, maar pas toen zijn we de link beginnen leggen", vertelde de vader vandaag in de Italiaanse kranten.

Effectief, de knaap bleek al maanden het eten van de hond veroberd te hebben.

Supermariobros

86-jarig besje stalkt hulpdiensten en vliegt cel in

Dorothy Densmore, een 86-jarige vrouw, mag een tijdje in de gevangenis doorbrengen nadat ze de hulpdiensten in iets meer dan een half uur twintig keer had lasstiggevallen. Oorzaak van zoveel geklaag: een plaatselijke pizzawinkel weigerde om een taart persoonlijk naar haar appartement in Charlotte (Amerika) te brengen. Ook het feit dat een van de verkoopsters haar een zot en oud wicht noemde, was bij de kranige tante in het verkeerde keelgat geschoten.

Densmore wou de pizza-bediendes laten arresteren, maar daar dacht de politie duidelijk anders over. Een agent repte zich naar haar appartement, waar hem echter een warm onthaal wachtte: de anderhalve meter lange vrouw krabde, sloeg en beet de ongelukkige in de hand.

Uit het politiearchief bleek dat de vrouw niet aan haar proefstuk toe was. Eenmaal eerder had ze al weerstand geboden tegen een dienstdoende agent en ook de hulpdiensten wisten maar al te goed wie ze aan de lijn hadden. In maart 2004 belde ze tien maal 911 nadat ze voor een routinecontrole door een agent tegengehouden werd. Toen al bedreigde ze de agent met een stoel als hij het zou aandurven om haar te arresteren.

Supermariobros

'Muziek werkt als verdoving tijdens operatie'

Patiënten die tijdens een operatie naar hun favoriete muziek luisteren, hebben minder verdoving nodig. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse universiteit van Yale, waarvan de resultaten woensdag bekend zijn gemaakt.

De wetenschappers hebben onderzoek gedaan bij negentig patiënten die onder narcose een operatie ondergingen. Een deel van hen kreeg muziek te horen die zij van tevoren hadden uitgezocht. Anderen kregen ruis te horen die de geluiden in de operatiezaal onderdrukte. De rest moest het stellen met het lawaai van de operatiekamer.

De patiënten die tijdens de narcose naar hun favoriete muziek luisterden, hadden minder verdoving nodig. Dat gold niet voor degenen die naar ruis lagen te luisteren. Volgens onderzoeksleider en anesthesist Zeev Kain kan muziek kennelijk tijdens operaties worden gebruikt als aanvulling op de narcose.

Ferrari 2010

Finnen hamsteren toiletpapier

HELSINKI (ANP) - Finnen zijn massaal toiletpapier aan het hamsteren door een arbeidsconflict in de papierindustrie. De grote verpakkingen vliegen het eerst de deur uit, aldus een manager van een winkel in Helsinki. In de zaak was woensdag al het wc-papier uitverkocht.

Het jongste overleg tussen werknemers en werkgevers woensdag liep op niets uit. De volgende ronde staat voor maandag op de agenda. De industrie wil onder meer dat er op sommige feestdagen wordt doorgewerkt.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Supermariobros

Poetsvrouw krijgt de kinderen van scheidend echtpaar

Een jeugdrechter die het aanhoudende gebekvecht van een echtscheidend echtpaar uit Waver niet langer kon aanzien, heeft de kinderen bij de poetsvrouw van het gezin ondergebracht. De echtscheidingsprocedure sleept al ruim drie jaar aan.

Instelling
Aanvankelijk had de jeugdrechter de kinderen in een jeugdinstelling geplaatst omdat de families langs beide kanten te fel bij de scheiding betrokken waren, maar dat bleek een verkeerde oplossing.

Poetsvrouw
De kinderen verblijven nu voor een eerste periode van 12 maanden bij de poetsvrouw, de ouders hebben een zeer beperkt bezoekrecht gekregen.

Supermariobros

Artsen raden echografie voor "souvenir" af

Steeds meer ouders laten een 3D-echografie van de foetus in de baarmoeder maken als "souvenir" voor later. Specialisten waarschuwen dat hier risico's aan verbonden zijn.

Het ongeboren kind kan te veel worden blootgesteld aan het ultrageluid van de echografie-apparaten. In Frankrijk is al een eerste waarschuwing uitgegaan om een echografie enkel en alleen te maken voor medische doeleinden.

Dan wordt elk gedeelte van de foetus slechts een korte tijd aan het ultrageluid blootgesteld. Om een opname te bekomen die als souvenir moet dienen, krijgen specifieke delen van het ongeboren kind - profiel, aangezicht frontaal, genitale zone - een langere tijd de geluidsgolven te verwerken.

Supermariobros

Vonnis vernietigd na kwart eeuw cel

Van een Brit die wegens een moordpoging een kwart eeuw in de gevangenis zat, is het vonnis vernietigd. De 41-jarige Paul Blackburn overweegt stappen tegen de politie, meldde de Britse omroep BBC woensdag.

Een rechtbank veroordeelde de destijds 15-jarige Blackburn in december 1978 tot levenslang omdat hij een negenjarige jongen had willen vermoorden. Na meerdere rechtszaken kreeg hij de erkenning dat hij geen eerlijk proces had gehad. Blackburn kwam al in 2003 vrij, in afwachting van de vernietiging van het vonnis.

Supermariobros

Meer aanklachten tegen Canadese seriemoordenaar

De varkensboer die geldt als de grootste seriemoordenaar van Canada, heeft volgens justitie de moord op zeker 27 vrouwen op zijn geweten. Hij was al aangeklaagd voor vijftien moorden. Na de vondst van DNA-sporen op zijn boerderij zijn daar twaalf aanklachten bijgekomen, maakte het Openbaar Ministerie woensdag bekend.

De 55-jarige Robert Pickton wordt verdacht van het vermoorden van vooral drugsverslaafde prostituees in Vancouver. Tussen 1978 en 2001 verdwenen bijna zeventig vrouwen uit de rosse buurt van de West-Canadese stad. De autoriteiten waarschuwden dat partijen varkensvlees van de boerderij van Pickton mogelijk menselijke overblijfselen bevatten.