Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Supermariobros

Vechtende vrouwen bekogelen politie met bierflesjes

Twee vechtende vrouwen hebben de politie bekogeld met bierflesjes en eieren. De Nederlandse buurvrouwen kregen ruzie om elektriciteit en koelden daarna hun woede op de agenten. De politie heeft de aanstookster van de rellen en haar kinderen aangehouden.


Elektriciteit
Oorzaak van de burenruzie op het Haemstedeplein in Heemstede was onrechtmatig gebruik van gas, licht en elektriciteit. Eén van de buurvrouwen tapte de nutsvoorzieningen bij haar buur af, nadat de gemeente alles afgesloten had. De overbuurvrouw had dit gemerkt en gemeld bij de gemeente. Ze gooide ook de ruiten van haar stelende overbuurvrouw in.


Regenpijp
Beide vrouwen raakten daarna slaags en de stemming werd grimmiger. De vrouw was met enkele kinderen de woning van haar overbuurvrouw binnengedrongen en had de regenpijp aan de voorzijde van de woning afgebroken. Anderen stonden in haar voortuin te urineren.


Bierflesjes en eieren
De politie moest ter plaatste komen. De agenten werden onmiddellijk bekogeld met eieren en bierflesjes. De politie heeft de vrouw en haar drie kinderen aangehouden. Zes andere amokmakers werden ook opgepakt.

Supermariobros

China verbiedt sushi op naakte vrouwen

Chinese restaurants mogen geen voedsel meer opdienen op naakte vrouwenlichamen.  Het overheidsdepartement voor commercie heeft de praktijk veroordeeld als een schending van de algemene fatsoensregels. Ook naaktmodellen in reclame voor voeding zijn voortaan taboe

Boete
In april 2004 kreeg ook al een Japans restaurant in Zuidwest-China een boete van 200 euro voor het opdienen van sushi op een naakt vrouwenlichaam.

Populair
Japanners zijn dol op het eten van sushi van naakte vrouwen in Chinese restaurants. De autoriteiten vinden de praktijk onhygiënisch en een inbreuk op de rechten van de vrouw.

Moraal
Volgens The Beijng Times werd het nieuwe verbod ingevoerd omdat voedsel serveren op vrouwen de moraal van mensen aantast.

Supermariobros

Vliegende Hollander zweeft 220 kilometer boven Nederland

Koos de Keijzer heeft met zijn deltavlieger een recordafstand boven Nederland afgelegd. De 44-jarige Amsterdammer vertrok zondagmiddag in Biest Houtakker en landde 220 kilometer verder in Noordhorn in de buurt van Groningen. Het vorige record bedroeg 122 kilometer en dateerde uit 1997.


Ideale omstandigheden
De weersomstandigheden waren zondag "ideaal", aldus De Keijzer na zijn recordvlucht. Er stond een vrij stevige wind en de wolken hingen hoog in de lucht.

GPS
Pas na controle van de GPS-gegevens wordt het record ook officieel. Een medewerker van de afdeling Zeilvliegen van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart noemde de claim van de Nederlands kampioen "geloofwaardig".

Supermariobros

48 messteken voor slecht gebakken lamskoteletten

Julie Smith verschijnt vandaag voor de rechter in het Australische Melbourne. Ze bracht haar moeder 48 messteken toe omdat de lamskoteletten niet genoeg gebakken waren. Voor Smith werd het geklaag van haar moeder te veel. Barbara (71) overleefde de woede-uitval.

Schuldig
De 49-jarige Smith pleit schuldig aan het moedwillig verwonden van haar moeder. De feiten vonden in januari plaats in hun huis in Melbourne. De oude vrouw overleefde de aanval van haar dochter.

Bord en mes
Julie Smith sloeg een bord tegen het hoofd van haar moeder en stak haar 48 keer met een broodmes omdat de moeder haar had verweten dat de lamskoteletjes niet lang genoeg op het vuur hadden gestaan. "Alles wat ik doe is verkeerd. Ik kon het niet meer aan", vertelde Smith aan de politie.

Supermariobros

Eenjarige baby opgepakt voor medeplichtigheid aan diefstal

Een 1 jaar oude baby heeft de nacht in een Mexicaanse gevangenis moeten doorbrengen nadat zijn vader betrapt werd met zes gestolen vodka-flessen in de kinderkoets.

Papa Sagundo dacht ongemerkt met zijn buit uit de supermarkt te kunnen ontkomen, maar werd door veiligheidsagenten op het matje geroepen.

"De agent die ter plaatse geroepen werd, achtte het raadzaam om de baby als een medeplichtige te beschouwen omdat de flessen in zijn kinderkoets verborgen lagen", aldus een politiewoordvoerder.

Vader en zoon mochten beiden een nachtje achter de tralies om hun zonden te overdenken. Pas de volgende morgen ontdekte een andere agent de blunder van zijn collega en werd de piepjonge verdachte opnieuw op vrije voeten gesteld.

Supermariobros

eBay veilt flat van Benedictus XVI

Een appartement dat de huidige paus Benedictus XVI ooit nog bewoonde, wordt verkocht op eBay aan startwaarde van iets meer dan een euro.

Joseph Ratzinger woonde tussen 1959 en 1963 in een flat in de Wurzerstrasse in Bonn. In die tijd doceerde hij theologie aan de universiteit van Bonn. Op eBay wordt de woning omschreven als ,,een eigendom met een religieuze geschiedenis''. De huidige eigenaar heeft een kopie van een bladzijde uit het telefoonboek aan de advertentie toegevoegd. Op die bladzijde staat nog de naam van de paus op zijn oude adres.

Spullen die ooit nog bezit waren van Benedictus XVI zijn erg populair op het internet. Vorige maand werd de volkswagen van de nieuwe paus nog verkocht voor een slordige 200 000 euro.

Supermariobros

Meisje levend begraven in afvalcontainer

De politie van Florida heeft een achtjarig meisje net op tijd teruggevonden in een gesloten afvalcontainer. Het meisje was al enkele uren vermist. Een 17-jarige jongeman werd aangehouden.

De 17-jarige jongeman had de ontvoering van het meisje aangegeven. Maar achteraf werd hij herkend door het meisje als de dader. Blijkbaar had de jongeman haar seksueel misbruikt, en haar daarna voor dood achtergelaten in de container.

Volgens de politie is de verdachte een vriend van de stiefmoeder van het slachtoffer. Het meisje was op bezoek bij haar stiefmoeder, die niet ver van het afvalterrein woont.

Supermariobros

Agenten nemen strippers uniform af

De politie van Herent heeft zaterdagavond twee strippers hun kleren afgenomen. Het duo, een man van 33 en een vrouw van 32, was met de auto op weg naar een café om een stripact uit te voeren toen ze bij een wegcontrole werden tegengehouden.

Ze waren van kop tot teen in politieuniformen gestoken, met matrak en al. De agenten verknoeiden het feestje niet - de nepagenten mochten hun striptease doen - maar naderhand werd hun outfit in beslag genomen. De strippers kregen een proces-verbaal wegens ,,aanmatiging van ambten en titels'' en wegens verboden wapendracht (de matrak).

Supermariobros

Lerares trouwt eindelijk met haar geliefde leerling

De Amerikaanse lerares Mary Kay Letourneau (43) is getrouwd met haar voormalige leerling Vili Fualaau (22). De twee werden berucht toen de vrouw zeven jaar geleden werd gearresteerd op beschuldiging van seksuele betrekkingen met een minderjarige.

Hun verhouding was begonnen op school toen de jongen amper 12 was. Bij haar aanhouding was Letourneau, moeder van vier kinderen, zwanger van haar jonge minnaar. Ze kreeg zeven jaar cel wegens kinderverkrachting, maar kwam na een half jaar voorwaardelijk vrij.

Letourneau mocht geen enkel contact hebben met Fualaau. Maar even later werd ze met hem in compromitterende omstandigheden betrapt in een auto. Letourneau vloog weer in de nor, maar was er in die korte tijd in geslaagd weer zwanger te worden. Ze moest haar volle straf uitzitten en werd pas vorig jaar vrijgelaten.

Supermariobros

Mevrouw Bush in Egyptische Sesamstraat

Laura, de vrouw van George Bush, zal binnenkort te zien zijn in de Egyptische variant van Sesamstraat. De First Lady gaat kinderen in 'Alam Simsim' het belang van lezen proberen bij te brengen.

De aflevering is opgenomen terwijl de presidentsvrouw op een tournee door het Midden-Oosten is. Zo bracht ze gisteren een bezoek aan de Egyptische hoofdstad. En samen met de vrouw van de Egyptische president, Suzanne Mubarak, ging zij ook op bezoek van de set van Alam Simsim. Daar praatte ze met Khokhah, één van de populairste poppen in de Egyptische serie.

Het zijn trouwens de Verenigde Staten die de Egyptische Sesamstraat financieren. Ook in Irak en andere Arabische landen is de serie op het scherm door Amerikaans geld.

Supermariobros

Britse tienerzusjes krijgen alledrie kind

Drie Britse zusjes van 12, 14 en 16 jaar oud zijn onderwerp van een BBC-documentaire over zwangerschap en geboorte. Zij kregen vorig jaar alledrie een kind. Hun moeder wijt dat aan gebrekkige seksuele voorlichting op school, berichtte de BBC maandag.

De jongste van het drietal, de 12-jarige Jemma Williams, beviel in februari vorig jaar van een zoon. Slechts enkele weken na de bevalling ontdekten ook haar oudere zusjes Natasha (16) en Jade (14) dat zij in verwachting waren. Zij bevielen respectievelijk in november en december.

Twee van de zusjes hebben geen contact meer met de vader van hun kind. Moeder Julie Atkins (38) geeft de school die haar dochters bezochten de schuld. Ze vindt dat seksuele voorlichting voor jonge meisjes veel beter moet.

Supermariobros

Werkloze Duitsers krijgen korting in bordeel

Werkloze Duitsers krijgen bij een bordeel in Dresden 20 procent korting. Om de korting te kunnen verkrijgen, moeten geïnteresseerde mannen enkel officieel kunnnen bewijzen dat ze momenteel stempelen.

Silvia Rau, de madame van de Villa Bijou Bar in Dresden zag de afgelopen maanden haar inkomsten danig krimpen. Normaal kwamen er wekelijks 150 mannen over de vloer, maar dat aantal was teruggelopen tot 80. Rau denkt met haar stunt de klanten terug te lokken naar haar bordeel. Ze wil hen naar verluidt  bijstaan in moeilijke tijden. 

Supermariobros

Zes eilandbewoners veroordeeld voor 51 verkrachtingen

Zes bewoners van de Pitcairneilanden tussen Nieuw-Zeeland en Peru hebben hun proces in hoger beroep verloren. Ze werden veroordeeld voor langdurig seksueel misbruik van een groot aantal vrouwen. Ze kregen hiervoor tot zes jaar gevangenis.


51 verkrachtingen
De advocaten van de veroordeelden vechten nu de Britse jurisdictie over de Pitcairneilanden aan. De zes, waaronder ook de burgemeester van Pitcairn, werden vorig jaar in Nieuw-Zeeland veroordeeld wegens 51 gevallen van verkrachting en aanranding, waarvan sommige veertig jaar teruggaan.

Muiters
Pitcairn bestaat uit vijf eilanden waarvan er slechts één bewoond is, door nakomelingen van de muiters van de Bounty uit de 18de eeuw. De eilandengroep ligt tussen Peru en Nieuw-Zeeland.

Ferrari 2010

Amerikanen adopteren Chinese honden

PEKING (ANP) - Het gebeurt niet vaak dat achtergelaten honden kans krijgen op een nieuw leven, zeker niet in een land waar ze geregeld op de dinertafel belanden. Maar dinsdag emigreerden dertig honden, waaronder Dalmatiërs en Duitse Herders, van de Chinese hoofdstad Peking naar de Verenigde Staten.

Het zijn de eerste honden die China verlaten als onderdeel van een programma van de dierenbeschermingsorganisatie IFAW, dat overvolle Chinese dierenasielen wil ontlasten. Ook hoopt de organisatie de aandacht te vestigen op het groeiend aantal Chinezen dat afstand doet van zijn huisdieren. ,,We willen het Chinese publiek laten weten dat deze dieren zeer gezond zijn en in China moeten worden geadopteerd'', aldus een woordvoerder.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Aap werkt voor regering

Langur-aapjesDe Indische minister Fatmi heeft een wel heel opmerkelijke maatregel genomen om de apenplaag in zijn kabinet tegen te gaan. Een langur-aapje en een professionele apenvanger moeten er voortaan voor zorgen dat wilde apen zijn bureau binnendringen, de lichtbekabeling vernietigen en belangrijke documenten overhoop halen.

"Dankzij die maatregelen worden de apen verjaagd of worden ze gevangen genomen. Het leven is dus iets draaglijker geworden", aldus een woordvoerder.

Alle kantoren beschikken nu over hermetisch afgesloten deuren en de apenbrigade patrouilleert 's nachts door de gebouwen nadat verschillende burgers het slachtoffer werden van apenbeten.

"Alleen in de maand maart vingen we al 101 aapjes. We stuurden hen meteen naar de apengevangenis in Rajokri (New Delhi)", zegt de stadsopzichter Prakash.

Vier langur-aapjes en twee professionele apenvangers zijn nu al te werk gesteld in de regeringsgebouwen van New Delhi.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.