Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Supermariobros

400.000 euro betaald aan slachtoffer meeroken

Een Italiaanse vrouw die jarenlang op haar werk in een klein overheidskantoor blootstond aan sigarettenrook van haar collega's en longkanker kreeg, heeft postuum een schadevergoeding van 400.000 euro gekregen. Een rechtbank in Rome kende de Italiaanse de vergoeding dinsdag toe.

De schadeloosstelling, die wordt uitgekeerd aan de nabestaanden van de vrouw, is de grootste die ooit in Italië is toegekend in een zaak over meeroken. Het was de eerste keer dat de Italiaanse overheid verantwoordelijk wordt gehouden voor de gevolgen van meeroken.

Bij de vrouw werd in 1992 longkanker vastgesteld waardoor een deel van haar rechterlong moest worden weggehaald. Ze overleed in 2000 op 57-jarige leeftijd door een auto-ongeluk. Ten tijde van haar dood onderging ze chemotherapie.

Supermariobros

Gevoeg doen in auto kan voortaan dankzij Indipod

Een Brits stel is de fiere bedenker van een uitvinding die het gat in de automarkt moet vullen: Indipod. Zoals de Nederlandse lezing van het woord reeds doet vermoeden gaat het om een draagbaar toilet.

Biochemisch ingenieur James Shippen en collega Barbara May hebben de deugdelijkheid van hun uitvinding reeds bewezen. Zo bolden zij van het noordoosten van Schotland tot het zuidelijkste punt van de Italiaanse laars zonder op die zes dagen tijd hun voertuig ook maar éénmaal te verlaten voor kleine of grote boodschappen.

Het Indipod-gadget is niet goedkoop: 295 pond of 440 euro. Het opblaasbare spul is bedacht voor monovolumewagens maar ook voor SUV's. De ventilator van het ding kan worden aangesloten op de sigarenaansteker van de auto. De ontlasting wordt afgebroken door geparfumeerde chemische producten. Het restant kan worden geledigd in conventionele toiletten langs de weg.

Daar schuilt mogelijk een addertje onder het gras. Het heeft namelijk weinig zin zich in een auto te ontlasten om daarna het restant te gaan weggooien in het toilet van een wegrestaurant. Eventjes op het gaspedaal gaan staan en traditioneel ontlasten op een niet-mobiel WC lijkt niet echt op tijdverlies. En het is goedkoper.

Supermariobros

Citaat van: Supermariobros op 10 mei 2005 - 18:32:05
Jezus Christus verwikkeld in rechtszaak

"Alleen in Amerika...", is het eerste dat in ons opkomt bij het vernemen van het volgende. In West Virginia zit een man namelijk verwikkeld in een rechtszaak voor het verkrijgen van een rijbewijs. Op zich niets bjizonders, ware het niet dat de man Jesus Christ heet.

De witharige zakenman werd zo'n 55 jaar geleden geboren als Peter Robert Philips Jr.en gaat al vijftien door het leven als Jesus Christ. Hij heeft een Amerikaans paspoort, een kaart van de sociale zekerheid en een rijbewijs van de staat Washington op de naam Jesus Christ.

Nu hij is verhuisd naar West-Virginia krijgt hij daar geen rijbewijs omdat op zijn geboortebewijs van de staat Florida nog steeds zijn vorige naam prijkt. In Washington heeft hij nooit zijn naam officieel heeft laten veranderen. In mei 2003 wou hij dat doen, maar het werd hem door het hoger gerechtshof van het district Columbia geweigerd omdat die naam gewelddadige reacties kon uitlokken en mensen kon kwetsen. Hij ging in hoger beroep, waar zjin zaak werd gehoord en teruggezonden naar een lagere rechtbank.

Christus zelf was volgens zijn advocaat niet bereikbaar voor commentaar.

Amerikaan blijft vechten voor naam van Jezus Christus

De Amerikaan Peter Robert Phillips Jr blijft strijden tegen de Amerikaanse Justitie. Die ontzegt hem het recht om zich Jezus Christus te noemen. Die naam heeft hij nochtans zo'n 15 jaar geleden aangenomen om te "getuigen van zijn respect en zijn liefde voor de godsdienst".


Rijbewijs
De vijftiger woont in Washington. Twee jaar geleden kocht hij een woning in West-Virginia maar de lokale autoriteiten weigerden het huis op naam van Jezus Christus in te schrijven zolang de man niet het bewijs van een officiële naamsverandering kan aantonen. De naam Jezus Christus prijkt nochtans op zijn paspoort en op zijn rijbewijs.

Messias
Om de administratie te behagen diende hij een officiële aanvraag voor een naamsverandering in bij een rechtbank in Washington. De rechtbank weigerde hem in de lente van 2003 evenwel de naam van de Messias der christenen te dragen. Volgens zijn advocaat kan gelijk wie gelijk welke naam aanvragen als het motief voor de naamswijziging niet frauduleus is. "De rechter weigerde de aanvraag omdat de naamswijziging als godslasterlijk zou kunnen bestempeld worden en hevige reacties zou kunnen oproepen", aldus de advocaat.

Persschuwe Jezus
Maar de juridische strijd is nog niet afgelopen. De advocaat toont zich optimistisch over de kansen van zijn cliënt om de strijd te winnen. De cli'nt zelf zegt niets. "Jezus praat niet met de pers", besluit de advocaat.

Supermariobros

#5628
Auto-ongeval wegens orale seks kost Roemeen rijbewijs

De Roemeen die een auto-ongeval veroorzaakte nadat zijn vriendin hem achter het stuur orale seks gaf is zijn rijbewijs kwijt voor negentig dagen. De 19-jarige Robert Filip, die zelfs nog helemaal naakt achter het stuur zat toen de politie de schade kwam opmeten, moet ook voor de schade opdraaien aan de auto die hij aangereden heeft. Volgens de politie verkeerden Filip en zijn vriendin, de 18-jarige Andrea Popescu, zo in de zevende hemel dat de twee hun stoeipartij gewoon verder bleven zetten toen enkele omstaanders naar het ongeval kwamen kijken.

Niet beheersen
Het ongeval werd veroorzaakt toen Filip de controle over het stuur verloor. Bij een bocht naar rechts vergat hij gewoon te draaien, waardoor hij los op een geparkeerde wagen inreed in het stadscentrum van Craiova, een stad in het zuidwesten van Roemenië. Toen verontruste voorbijgangers kwamen kijken of de inzittenden ongedeerd waren, zagen ze alleen een naakt koppel dat aan het vrijen was. Na ondervraging door de politie bood Filip zijn excuses aan. "Sorry voor wat er gebeurd is, maar ik kon me gewoon niet meer beheersen", zei hij. De tieners zouden elkaar diezelfde dag pas leren kennen hebben.

Lesje
De eigenaar van de aangereden wagen zou geen klacht indienen, wist de politie nog te vertellen. Zij zouden van de 'show' genoten hebben en tevreden zijn als Filip gewoon de schade aan hun auto betaalt. "Hopelijk zullen dee osten en het intrekken van zijn rijbewijs voor 90 dagen het gepaste lesje voor hem zijn", besloot de politiewoordvoerder.

Supermariobros

Datingbureau voor mensen met afkeer van seks

Een Chinees datingbureau heeft voor het eerst mensen zonder seksuele behoeften bij elkaar gebracht. Mannen en vrouwen tussen 20 en 78 kregen zo de kans om de platonische partner van hun leven te vinden.

Voor alle deelnemers was seks in een relatie dus taboe. Het liefdesfabriekje slaagde er in om ongeveer de helft van haar kandidaten aan elkaar te koppelen.

Via deze weg denkt een succesvolle zakenman zijn geschikte levensgezel gevonden te hebben. "Dit is de eerste maal dat ik met iemand uitga. Omwille van fysieke redenen heb ik nooit makkelijk contact kunnen leggen met vrouwen. Ik had totaal geen zelfrespect meer en verloor zelfs mijn levenslust. Nu zie ik opnieuw licht aan het einde van de tunnel."

Supermariobros

Brits gezin bleek stel drugsbaronnen

Een Brits gezin dat zo op het eerste gezicht een sober leven leek te leiden, is ontmaskerd als een stel drugsbaronnen dat voorraden en opbrengsten op geheime bergplaatsen in de vrije natuur bij hun huis verborg. Dat meldde de Britse krant The Times woensdag.

De politie vond tijdens een elf maanden durend onderzoek langs een landelijk voetpad talrijke geheime bergplaatsen waar cocaïne en andere drugs in sokken en supermarkttasje waren verborgen en waar enorme geldbedragen in plastic tasjes en vaten begraven waren.

Drugs in sokken

De details over de activiteiten van het gezin werden openbaar tijdens de rechtszaak in Cambridge tegen de 33-jarige dochter van het echtpaar Warden uit Wisbech. Partijtjes drugs die opgehaald zouden worden door klanten, hingen de familieleden in sokken of plastic tasjes in bomen en struiken. De kopers lieten het geld op vergelijkbare wijze achter.

Hoofdinspecteur George Collings die het onderzoek leidde, zei dat het gezin volgens hem schuldig is aan drugshandel 'op enorme schaal'. ,,Het was een bizarre zaak en volgens mij een unieke. De familie Warden deed zich naar buiten toe voor als een gezin die van tamelijk bescheiden middelen moest rondkomen.''

Tien jaar handel

Alleen de heer des huizes Barry (60) had een baan. Zijn 54-jarige vrouw en de dochter (33) en hun zoons (28 en 25) leken zonder werk te zitten. Onzichtbaar voor het oog van de buitenwereld dreven zij echter een fabrieksmatige handel in allerlei soorten drugs. Tijdens een gesprek met een undercoveragent vertelde mevrouw Warden dat zij de afgelopen tien jaar nog nooit zonder voorraad cocaïne had gezeten.

De enorme opbrengst van hun handel gaven de Wardens uit aan luxe vakanties in het Caribisch gebied en op de Canarische eilanden (naar schatting 150.000 euro), dure juwelen, twee boten, vijf dure nieuwe auto's (samen vermoedelijk meer dan 300.000 euro) en een grote serre aan de achterkant van hun huis.

Supermariobros

Spaans 'oorlogsslachtoffer' blijkt fantast

De in Spanje bekendste overlevende van de Duitse concentratiekampen heeft opgebiecht nooit in zo'n kamp te zijn geweest. De 84-jarige Enric Marco, blijkt zijn hele oorlogsverleden te hebben verzonnen, meldde het Spaanse dagblad El País woensdag.

Marco was tot voor kort nog de voorzitter van de Spaanse vereniging van voormalige gedeporteerden. Hij reisde in die functie eerder deze maand naar Oostenrijk voor de herdenking van de bevrijding van het concentratiekamp Mauthausen. Voor Marco werd dit echter 'een concentratiekamp te ver'.

Een historicus had de zestigse verjaardag aangegrepen om Marco's verhalen onder de loep te nemen. Marco zag dinsdag geen andere uitweg meer dan de waarheid in een kort communiqué te erkennen.

Supermariobros

Basisscholen boycotten Kinderboekweek door thema

Protestants-christelijke basisscholen in Amsterdam, Zwolle en Friesland doen niet mee aan de eerstvolgende Kinderboekenweek omdat het thema dit jaar De Toveracademie is. De Vereniging Bijbel & Onderwijs meent dat magie zoals omschreven in Harry Potter een duivels instrument is.

De Besturenraad, de belangenorganisatie voor christelijk onderwijs, vindt dat de organisatie van de Kinderboekenweek, de CPNB, rekening moet houden met de gevoelens binnen de basisscholen. ,,Het is jammer dat dit niet is gebeurd. Deze discussie hoeft namelijk niet. Maar tot nu toe hebben wij geen geluiden vanuit de scholen over deze discussie ontvangen'', aldus een woordvoerder van de Besturenraad, waarbij 2400 scholen zijn aangesloten.

Supermariobros

Meisje (19) verzint nog maar eens een ontvoering

Het ontvoeringsverhaal dat een 19-jarig meisje uit Brugge via de telefoon deed aan de politie van Asse, blijkt verzonnen. Bij het Brugse parket lopen al 43 dossiers over door haar verzonnen verkrachtingen, diefstallen of andere 'misdrijven'.

De jonge vrouw, Christel, belde maandagavond in paniek naar de lokale politie van Asse. Ze was aangerand en werd in een huis vastgehouden. Ze gaf alleen de voornaam 'Sarah' en belde naar eigen zeggen met een gsm die ze van haar ontvoerders had kunnen afnemen.

De Brusselse onderzoeksrechter Burm liet het telefoonverkeer van de gsm onderzoeken en dat leidde naar Brugge. Daar vond de politie het 'slachtoffer' ongedeerd thuis.

De jonge vrouw verschijnt op 13 juni voor de correctionele rechtbank. Zelf verklaart zij geen mentale problemen te hebben, maar wellicht wordt ze geestesgestoord verklaard.

Supermariobros

Jongen overleeft val van 20 meter hoge 'zelfmoordklif'

Een elfjarige Britse jongen heeft een val van een 20 meter hoge klif bijna ongeschonden overleefd.

Volgens de BBC was de jongen, die afkomstig is uit Eastbourne, samen met zijn moeder aan het wandelen langs de 'Beachy Head'-krijtrotsen in East Sussex. Plots gleed hij uit en viel in de afgrond. De jongen werd met een politiehelikopter overgebracht naar het ziekenhuis, waar de artsen slechts een paar kneuzingen en blauwe plekken vaststelden. Het medisch personeel spreekt dan ook over een "enorme portie geluk".

De kuststrook met steile rotsen, die op sommige plaatsen zelfs tot 60 meter hoog zijn, is een bekend toevluchtsoord voor zelfmoordenaars. Volgens een bericht in de 'Times' sprongen er vorig jaar alleen al 35 mensen "met succes" de dood tegemoet.


Supermariobros

Vrouw uit Sint-Niklaas behoort met 4,53 promille bij recordhouders

De politierechter in Sint-Niklaas heeft een 52-jarige vrouw uit Sint-Niklaas tot een rijverbod en boete veroordeeld. Ze was betrapt achter het stuur met maar liefst 4,53 promille alcohol in het bloed. De wettelijke limiet is 0,5 promille. De feiten dateren van 25 maart 2004. De dame in kwestie reed zigzaggend over de weg en kon slechts met veel moeite en na tussenkomst van drie politiepatrouilles klem gereden worden.

Ze bleek zo dronken dat ze op de grond neerviel toen de agenten het portier openden om de autosleutels af te nemen. Naast haar lag een lege jeneverfles op de zetel, maar aan de rechtbank verklaarde ze "slechts twee glaasjes wijn" te hebben gedronken. Ze werd veroordeeld tot een rijverbod van drie maanden, waarvan de helft voorwaardelijk, een boete van 1.100 euro en verplichte medische en psychologische proeven.

Met haar 4,53 promille krijgt ze de twijfelachtige eer van een plaatsje bij de recordhouders. Enkel een bejaarde dame uit Tienen deed begin 2004 beter met 4,77 promille alcohol in het bloed.

Supermariobros

Duitser koelt computer in slaolie

Een Duitser koelt zijn computer al ruim een jaar in slaolie. Het grote voordeel: absolute stilte. Het geruis van de luchtgekoelde pc werkte de man zo op zijn zenuwen, dat hij het hele apparaat in een aquarium met dertig liter olie plaatste.

Alleen de harde schijf zit niet in de olie, meldden Duitse media woensdag. Het experiment begon als weddenschap onder invloed van bier. Volgens Markus Leonhardt werkt zijn computer na ruim een jaar nog steeds perfect. Hij laat de ventilatoren gewoon draaien, waardoor de olie beter circuleert.

Leonardt waarschuwt ervoor de aquarium niet op gelijke hoogte met toetsenbord en muis te plaatsen. Anders zou de olie door de zuigende werking via de kabels uit die apparaten kunnen lekken.

Op het internet buigen zich inmiddels deskundigen over het fenomeen. Een nadeel heeft de slaolie wel: na een tijdje begint het spul te ruiken.

Supermariobros

Baby-aapje rekent op menselijke melk

In China worden kersverse mama's aangespoord moedermelk te geven om een baby-aapje te redden. De aap, een makaak, is drie weken te vroeg geboren in de zoo van Chongqing. De moeder, Shanshan, kan niet voldoende borstvoeding geven voor haar premature baby en heeft hulp nodig.

Omdat mensen en apen toch beide primaten zijn, is de melk van apen en mensen dezelfde, zegt zoomedewerker Yang Xinghai. "De baby heeft slechts 100 tot 150 gram melk per dag nodig", aldus Yang. "Hopelijk kan een goedhartige moeder melk schenken en de makaak door deze moeilijke tijden helpen." De baby wordt nu gevoed met melk van een koe. Zonder hulp van buitenaf zou de overlevingskansen van het aapje bijzonder klein zijn, volgens Yang.

Supermariobros

Bordeelklant dient klacht in na te goedkope seks

Twintig euro voor seks met twee vrouwen? Veel te goedkoop, vond een bordeelklant uit Gent. Toen de man zag dat de twee dames met wie hij seks had, de helft van het geld ook nog eens moesten afstaan aan hun pooier, stapte de man naar de politie. Die pakte de 44-jarige Bulgaar Stoyan Y op.

Onderzoek wees uit dat hij vier vrouwen uit zijn geboorteland gedwongen had om zich te prostitueren in twee Gentse pornobioscopen. De Bulgaarse pooier is nu veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 1 jaar en een boete van 2.750 euro, waarvan de helft effectief.

Supermariobros

Londens veilinghuis biedt schilderijen chimpansee aan

Het prestigieuze veilinghuis Bonhams in Londen biedt in juni een deel van het oeuvre van een chimpansee te koop aan. Het gaat om drie schilderijen van de chimpansee Congo, die in de jaren '50 vierhonderd tekeningen en schilderijen produceerde. Het veilinghuis schat de waarde van de felgekleurde abstracte composities op negenhonderd tot 1200 euro. Volgens het veilinghuis bezat Picasso een schilderij van Congo.