Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Supermariobros

Lottowinnares betaalt zusjes nieuwe boezem

Studente Sarah Cockings (21) trakteert haar zussen Emma en Alex op een nieuwe boezem. De Britse won 2,3 miljoen euro met de lotto en wil gerust 4.000 euro van het bedrag spenderen aan de ingreep voor haar zussen.

32 B
De blondine is zelf tevreden over haar boezemmaatje 32 DD. Haar zussen Emma (23) en Alex (18) zijn dat niet met hun 32 B. De meiden dromen van een maatje groter en kunnen nu rekenen op de financiële steun van Sarah. "Heel lief van mijn zus om 4.000 euro te betalen voor onze nieuwe boezem. Dat is vrijgevig van haar", besluit Emma.

Raikkonen MASTER

Citaat van: Supermariobros op 10 mei 2005 - 09:52:24
Hond bijt kat dood, baasje betaalt 35.000 euro schadevergoeding

Een baasje moet 35.000euro betalen aan zijn Amerikaanse buurvrouw. Zij had de man voor de rechter gedaagd omdat zijn hond haar kat had gedood had.

Rechtbank
De man heeft voor de rechtbank in Seattle toegegeven dat hij meer had kunnen doen om te voorkomen dat de hond door een hek brak en de kat Yofi aanviel.

Hoogste schadevergoeding
De vrouw krijgt 30.000 dollar voor de waarde van de kat en 15.000 voor emotionele schade, maakte haar advocaat maandag bekend. Het gaat volgens de raadsman om de hoogste schadevergoeding die een Amerikaanse rechter ooit voor een huisdier heeft uitgekeerd.


En wie betaalt de andere 10.000 ?

Supermariobros

Duitse vrouw kiest cel om gezin te ontvluchten

Een Duitse moeder kreeg een schriftelijke aanmaning van de rechter: ofwel de parkeerboete onmiddellijk betalen, ofwel de cel in. Maria Brunner koos maar wat graag voor de tweede optie. Ze is naar eigen zeggen toe aan wat rust en wil in de cel haar drie veeleisende kinderen en haar "luie" man even ontvluchten.

Maria Brunner uit Poing nabij München liet een parkeerboete van 70 euro oplopen tot 3660 euro door die niet te betalen.  Indien ze de boete niet betaalde, zou ze drie maanden de cel invliegen. De boete was zo opgelopen omdat haar werkloze echtgenote de eerste boete voor haar verstopt had. Hij had met haar auto foutgeparkeerd.


"Eindelijk wat uitrusten"
"In het begin maakte ik er me ernstige zorgen over de parkeerboete, want die konden we nooit betalen. Maar later zag ik het als een kans om er een tijdje tussen uit te  gaan."

"Als ik elke dag maar eten en een warme douche heb, wil ik gerust drie maanden brommen in de cel. Eindelijk wat uitrusten, in plaats van voor iedereen te hoeven koken, wassen en schoonmaken", aldus Brunner.

Volgens de politie leek de vrouw nogal opgelucht, toen ze haar kwamen ophalen. De enige die nog roet in het eten kan gooien, is haar man. Die is vastbesloten om het verschuldigde bedrag bijeen te brengen om zo zijn vrouw uit de cel te houden.

Supermariobros

Alligator bewaakt drugspand

Naast een waakhond hebben enkele drugsdealers in het Amerikaanse Cleveland, Ohio ook een alligator ingeschakeld om hun huis te bewaken.

Toen enkele hulpsheriffs een drugspand wilden inspecteren werden ze verwelkomd door een vriendelijke bulldogpuppy. De agenten schrokken zich echter een hoedje toen ze ook werden opgewacht door een reptiel van meer dan een meter lang. Ze lieten de beesten weghalen en namen binnen drugs, geld en wapens in beslag.

Als de hond niet wordt opgeëist door de eigenaar wordt hij misschien ingeschakeld als politiehond. Eén van de controlerende agenten was er namelijk meteen dol op.

Supermariobros

Jezus Christus verwikkeld in rechtszaak

"Alleen in Amerika...", is het eerste dat in ons opkomt bij het vernemen van het volgende. In West Virginia zit een man namelijk verwikkeld in een rechtszaak voor het verkrijgen van een rijbewijs. Op zich niets bjizonders, ware het niet dat de man Jesus Christ heet.

De witharige zakenman werd zo'n 55 jaar geleden geboren als Peter Robert Philips Jr.en gaat al vijftien door het leven als Jesus Christ. Hij heeft een Amerikaans paspoort, een kaart van de sociale zekerheid en een rijbewijs van de staat Washington op de naam Jesus Christ.

Nu hij is verhuisd naar West-Virginia krijgt hij daar geen rijbewijs omdat op zijn geboortebewijs van de staat Florida nog steeds zijn vorige naam prijkt. In Washington heeft hij nooit zijn naam officieel heeft laten veranderen. In mei 2003 wou hij dat doen, maar het werd hem door het hoger gerechtshof van het district Columbia geweigerd omdat die naam gewelddadige reacties kon uitlokken en mensen kon kwetsen. Hij ging in hoger beroep, waar zjin zaak werd gehoord en teruggezonden naar een lagere rechtbank.

Christus zelf was volgens zijn advocaat niet bereikbaar voor commentaar.

Supermariobros

Tiener begraven in lawine erwten

Een tiener moest worden gered uit een lawine erwten nadat hij de deur van een industriële container had opengebroken in Nieuw-Zeeland.

De 17-jarige, blijkbaar niet al te snuggere jongeman brandde samen met een vriend met een aansteker de plastic touwen door waarmee de scheepscontainer in de haven van Ashburton lag vastgesnoerd. Zo gauw de deur openvloog werd hij tot aan de borstkas bedolven onder een enorme lading erwten.

Poltieagenten en ambulanciers kwamen ter plekke en moesten uiteindelijk een vorkheftruck gebruiken om het boefje te bevrijden. Hij werd veroordeeld tot 200 uren gemeenschapsdienst en een boete van 113 euro, ongeveer de helft van de waarde van de erwten.

Supermariobros

Klopjacht met 120 schoten op verkeerde auto

Tien politiemensen van Los Angeles hebben zeker 120 schoten gelost op een auto die ze achtervolgden. De ongewapende bestuurder en een agent zelf raakten gewond.

Het incident startte maandag, kort na middernacht (plaatselijke tijd). Agenten waren uit de wijk Compton opgeroepen in verband met een melding van schoten en waren daarbij gezegd uit te kijken naar een witte Chevrolet.

Op dat ogenblik reed Winston Hayes al vier uur met zo'n auto door de wijk. Toen de agenten ter plaatse aankwamen, probeerden zij met de man te praten. Hij scheurde echter weg, waarna een wilde achtervolging doorheen de smalle straten van de wijk volgde.

Vier keer geraakt door kogels
Op een gegeven moment opende de politie het vuur, hoewel bewoners van de wijk hadden geroepen niet te schieten. Omwonenden in hun voortuintje dienden vliegensvlug te bukken voor rondvliegende kogels. Minstens vijf huizen vertoonden kogelinslagen.

Hayes zelf werd vier keer geraakt, en belandde in het ziekenhuis waar zijn toestand stabiel was. Een agent liep minder erge verwondingen op. Sommige bewoners noemen het een mirakel dat niet meer mensen zijn geraakt.

Zwaar onder de drugs
Volgens de LAT hebben de autoriteiten geen aanwijzingen dat de bestuurder bij de door de bewoners aan de politie gemelde schietpartij betrokken was. De enige link was dat hij in eenzelfde wagen reed als degene die door de omwonenden als verdacht was opgegeven.

Bij zijn arrestatie vertelde Hayes wel dat hij zwaar onder de drugs zat. Sheriff Lee Baca heeft een diepgaand onderzoek bevolen naar het incident dat door een amateur is gefilmd.

Supermariobros

Domme inbreker raakt vast in schoorsteenpijp

Met een lengte van 1m 65 is de Amerikaan Jose Francisco Martinez niet bepaald een reus.  Hij dacht dan ook zijn lengte mee te hebben in de inbraak die hij vorige maand probeerde uit te voeren.

Martinez had een huis in Placer County in Californië op het oog waarvan de bewoners al een tijdje op vakantie waren. Op 20 april trachtte hij tevergeefs om via de deuren en de ramen in te breken. Hij besloot daarom om het eens via de schoorsteen te proberen.

Met een ladder raakte hij op het dak van het huis. Aan de schoorsteen bevestigde hij een kabel waarmee hij kon afdalen... Althans dat was de bedoeling, de inbreker kwam vast te zitten in de schoorsteenpijp.

Martinez zag zich genoodzaakt om om hulp te roepen. Een buurman hoorde het geschreeuw en waarschuwde de politie. De agenten riepen de hulp in van de brandweer om de domme crimineel uit zijn netelige situatie te bevrijden. Om hem te bevrijden, moest er wel een deel van de schoorsteenpijp gesloopt worden. Totale schade: meer dan 15500 euro. De dief bleef bij de reddingsactie ongedeerd en werd ter plekke in de boeien geslagen.

Supermariobros

Cannabis is geen visserslatijn

Een Ierse visser heeft uit de rivier Liffey de grootste vangst van zijn leven gehengeld. Tijdens het vliegvissen bleef maandag een partij cannabis aan zijn haakje hangen, meldde The Irish Independent dinsdag. De drugs waren omwikkeld met plastic.

De Ierse politie doorzocht daarop de bodem van de rivier bij Ballyward en trof twaalf kratten vol cannabis aan. De totale waarde van de drugs bedroeg 400.000 euro.

Supermariobros

Woord bier doet mannen zin krijgen in seks

Uit een onderzoek van de Universiteit van Missouri-Columbia blijkt dat mannelijke studenten vrouwen eerder aantrekkelijk vonden als ze werden blootgesteld aan woorden als bier, champagne of schnaps.

De mannen wisten niets eens dat ze de woorden zagen, omdat de woorden slechts 40 milliseconden lang op een computerscherm werden getoond. Daarna werden ze onherkenbaar gemaakt.

De bevindingen borduren voort op 10 jaar onderzoek in "sociale perceptie", dat heeft aangetoond dat het gedrag van mensen sterker wordt beïnvloed door subtiele sociale prikkels dan men ooit zou hebben kunnen denken.

"Zodra de prikkels zijn geactiveerd, kunnen ze een bedrieglijk effect hebben op het gedrag zonder dat men zich hiervan bewust is" aldus één van de onderzoekers.

Supermariobros

Citaat van: Supermariobros op 09 mei 2005 - 18:57:01
Zwerfhond speelt nanny

Een Keniaanse zwerfhond heeft bij een zoektocht naar voedsel voor haar puppy's een achtergelaten baby gevonden en in haar nest bij haar eigen jongen gelegd.

De teef vond het kind in een tas in een arme wijk van de Keniaanse hoofdstad Nairobi en droeg het over een drukke weg, passeerde een hek met prikkeldraad en legde het bij haar pups.

Nadat het kind door bewoners in het nest was gevonden, werd het naar een ziekenhuis gebracht. Artsen vertelden dat zij maden in het uiteinde van de navelstreng van het kind hadden gevonden, wat erop duidt dat het zeker twee dagen alleen buiten heeft gelegen. De toestand van het ruim zeven pond wegende meisje, dat Engel is genoemd, is stabiel. Volgens de artsen krijgt ze antibiotica.

In de arme delen van Kenia worden veel kinderen te vondeling gelegd, of gewoon weggegooid, bijvoorbeeld in latrines. Ook niet alle vondelingen hebben evenwel zo'n goede ervaringen met zwerfhonden. Drie jaar geleden werd een baby gevonden, van wie zwerfhonden een wang hadden afgebeten.

Kenianen in de rij om door hond geredde baby te adopteren


Kenianen verdringen zich om de in de steek gelaten baby te adopteren die onlangs door een zwerfhond werd gered. Het ziekenhuis in Nairobi waar de baby wordt behandeld aan een infectie, heeft al heel wat telefoontjes van aspirantouders gekregen, aldus een woordvoerster. De baby is door verpleegsters Engel genoemd.

De teef vond het kind in een tas in een arme wijk van Nairobi en droeg het over een drukke weg, passeerde een hek met prikkeldraad en legde het bij haar pups, zei een bewoner van het terrein waar de hond leeft. Nadat het kind door bewoners in het nest was gevonden, werd het naar een ziekenhuis gebracht.

Ook de zwerfhond, die Mkombozi oftewel Redder is genoemd, krijgt veel aandacht. Ze werd dinsdag in bad gedaan en van haar wormen ontdaan. Maandag overleed haar laatste pup.

Martin

Slapende inbreker op wc

Politieagenten hebben in een bedrijfspand aan de Koningsweg in Arnhem een 30-jarige man uit Bennekom aangehouden op verdenking van inbraak. De man werd in beschonken toestand slapend in het pand aangetroffen.

Agenten waren daarvoor op onderzoek gegaan nadat het inbraakalarm was afgegaan. Op de bovenverdieping van het pand werd de insluiper slapend op een toilet aangetroffen en bleek in kennelijke staat van dronkenschap. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Martin

Roermond maakt doe-het-zelf-huwelijk mogelijk

Trouwlustigen kunnen zich met ingang van volgend jaar in Roermond in de echt laten verbinden door een vriend of familielid. Dat besluit hebben burgemeester en wethouders van Roermond dinsdag genomen.

Het besluit komt er tegen de zin van burgemeester H. van Beers en wethouder W. Kemp, beiden CDA'ers. Zij zijn om principiële redenen tegen. De VVD- en PvdA-wethouders vormen echter een meerderheid binnen het college en die zijn voor.

Nu mogen, zoals overal in Nederland, alleen ambtenaren van de burgerlijke stand een huwelijk sluiten in Roermond. De vriend of het familielid tegen wie het ja-woord binnenkort kan worden uitgesproken, moet vooraf wel een eed of gelofte afleggen aan de rechter, zodat hij of zij bevoegd is om als ambtenaar burgerlijke stand op te treden.

Martin

Rookverbod doet Ierse pubs de das om

Meer dan tweehonderd pubs in Ierland, vooral op het platteland, hebben al de deuren moeten sluiten wegens het sinds vorig jaar geldende rookverbod. De gasten blijven weg omdat ze geen sigaret mogen opsteken, zo klaagde een organisatie van Ierse pubeigenaren dinsdag.

Sinds de invoering van het rookverbod eind maart 2004 is de gemiddelde omzet in Ierse kroegen met 10 tot 15 procent teruggelopen. In de horecesector als geheel gingen vorig jaar 7600 banen verloren ondanks een relatief goede economie, aldus de organisatie. De pubeigenaren dringen er bij Dublin op aan om nu zones voor rokers te mogen inrichten in hun cafés.

Supermariobros

158 euro voor een bord soep

Kai, een Chinees restaurant in Londen, serveert een bord soep dat maar liefst 108 pond, zo'n 158 euro kost. De haaienvinnensoep moet vijf dagen op voorhand worden besteld en heet 'Boeddha Springt Over De Muur'.

Het soepje bevat het schelpdier zeeoor, Japanse bloemenpaddenstoel, zeekomkommer, gedroogde Sint-Jacobsschelp, kip, Hunan-ham, varkensvlees en gingseng.

De eigenaar van het reastaurant beweert dat hij ongeveer twee borden per maand verkoopt. Hij voegt er aan toe dat "de soep zijn geld waard is".