Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Supermariobros

Kinderen slapen in geur van cannabis

De politie ontdekte gisteren een hennepplantage in een huis in Arendonk. De 43-jarige bewoner had een van de slaapkamers verbouwd, compleet met afzuiging en besproeiingsinstallatie. De overige slaapkamers hebben geen deuren, zodat de vier kinderen van het gezin in een doordringende cannabisgeur sliepen.

De twee jongens en twee meisjes zijn tussen de 9 en 14 jaar. ,,Dit is een schrijnende leefsituatie. We stelden ook een proces-verbaal op voor de jeugdbescherming'', zegt een speurder.

De man werd na verhoor vrijgelaten.

Supermariobros

6.000 jongeren breken wereldrecord kussengevechten in Leuven

Op het Ladeuzeplein in Leuven hebben kort voor 21.00 uur zo'n 6.000 jongeren in een helse sfeer het wereldrecord kussengevechten gebroken. Het ging om een stunt van de ploeg Adelante, een groep Leuvense economicastudenten die deelneemt aan de praesesverkiezingen van morgen. Aan het bestaande record kussengevechten, dat in het Guinessboek genoteerd staat, namen slechts 2.774 personen deel.

Met de steun van een gulle kussenproducent werden aan degenen die in Leuven opdaagden 4.000 kussens gratis uitgedeeld. Dat was echter veel te weinig om aan de vraag te voldoen. De organisatoren schatten dat er in totaal zo'n 6.000 personen opdaagden. Ook van andere universiteitssteden zoals Antwerpen en Gent zakten jongeren naar Leuven af voor de stunt. De economie-studenten hopen dat hun stunt in het Guinessboek zal worden opgenomen. Om dit te bekomen werd ondermeer alles nauwgezet gefilmd.

Supermariobros

77-jarige Montenegrijn wil met 17-jarige trouwen

Een 77-jarige gepensioneerde uit het noorden van Montenegro wil met een 60 jaar jonger meisje trouwen. Lutvo Medjedovic wacht geduldig af tot zijn uitverkorene meerderjarig wordt om in het huwelijksbootje te treden, zo berichten enkele kranten uit Belgrado woensdag.

Het paar leeft intussen wel al enkele maanden samen in het dorp Loznice nabij Bijelo Polje. Het meisje zou naar verluidt in alle opzichten tevreden zijn over haar partner.


Ferrari 2010

Vlaggen niet op kerktorens Friese gemeente

BURGUM (ANP) - Op drie kerktorens in de Friese gemeente Tytsjerksteradiel hangt woensdagavond tijdens de dodenherdenking en donderdag tijdens bevrijdingsdag geen vlag. De ambtenaren mogen niet omhoog omdat de torens niet aan de ARBO-eisen voldoen.

De torens zijn in eigendom van de gemeente, maar omdat ze als werkplek niet aan de ARBO-eisen voldoen, mogen ambtenaren niet naar boven om de Nederlandse driekleur te laten wapperen.

Masten

De gemeente is daarom woensdag in allerijl begonnen met het plaatsen van vlaggenmasten naast de kerken, zodat het rood-wit-blauw toch nog is te zien. ,,Het ligt toch erg gevoelig, vandaar deze tijdelijke oplossing'', zei een woordvoerder van de gemeente woensdag.

Van de acht kerktorens in de gemeente zijn er inmiddels vijf aan de ARBO-eisen aangepast. ,,De torens in Burgum, Jistrum en Sumar zijn dat nog niet, maar daar zijn we mee bezig'', aldus de zegsman.

Dinsdag al bood een bedrijf zijn diensten aan de gemeente aan. De hijsspecialisten wilden getrainde werknemers gratis de vlaggen op de torens laten zetten. De gemeente sloeg dat aanbod evenwel af. ,,Als wij onze eigen ambtenaren niet naar boven laten gaan, laten we dat ook derden niet doen'', zei de gemeentewoordvoerder.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Vijfjarige vindt levende slang in doos ontbijtgranen

Jordan Willet, een vijfjarige jongen uit Telford (Amerika) schrok zich een hoedje toen hij bij het openmaken van een doos ontbijtgranen oog in oog kwam te staan met een levende slang.

Jordan dacht een gratis speeltje in zijn ontbijt te vinden, maar rende de keuken uit toen de halve meter lange slang zijn kopje uit de doos stak. Zijn vader, die op het moment van de feiten een uiltje aan het knappen was, had bij de aankoop van het pak niets verdachts gemerkt. "Pas toen ik Jordan vanuit de keuken hoorde schreeuwen, besefte ik dat er wat aan de hand was."

De lokale winkelverantwoordelijke Steven Humphries wist niet wat hij hoorde toen hij het nieuws vernam. Een onderzoek is ingesteld.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Gezichtscrème op basis van sperma groot succes in Mexico

Lyn May.In Mexico is een hydraterende  gezichtscrème op basis van sperma een schot in de roos geworden.

Pornoster Lyn May, die intussen de kaap van de zestig al overschreden heeft, is het brein achter dit originele schoonheidsproduct.

Volgens haar verwijdert de spermacrème alle rimpels in een handomdraai en stimuleert dit wondermiddel een zachte huid.

"Ik kies er knappe jongemannen uit en betaal hen voor hun zaad. Nadien wordt hun sperma gemend met honing en haver en zo ontstaat de crème", aldus May.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Supermariobros

Rechter verzoekt verkrachte vrouw met dader te trouwen

Een rechter in de Indiase hoofdstad New Delhi heeft een slachtoffer van verkrachting gevraagd een huwelijksaanzoek van de dader te aanvaarden. Als zij op het aanzoek ingaat, kan de man een lichtere straf krijgen. De vrouw wees het voorstel echter van de hand, waarop de rechter de verdachte tot levenslang veroordeelde.

De 22-jarige vrouw is woedend over het idee van de rechter. "Ik trouw niet met die man. Het is verschrikkelijk en onbeschoft. Hij moet de zwaarste straf krijgen. Hij moet worden opgehangen, zodat hij zoiets verschrikkelijks niet kan doen met een andere vrouw", zei het slachtoffer, dat bij de verkrachting zo zwaar gewond raakte dat zij een oog moet missen. Zij is inmiddels vele malen geopereerd.

Stigma op verkrachte vrouwen
Tijdens de behandeling van de zaak merkte de verkrachter op dat hij wel met zijn slachtoffer wil trouwen "omdat niemand anders met haar wil trouwen gezien het stigma dat er in de Indiase samenleving rust op verkrachting" .

Indiase mensenrechtengroepering en vrouwenorganisaties zijn verontwaardigd over de gang van zaken. Zij noemen het aanbod van de verdachte vernederend en beledigend. Ze vinden het belachelijk dat de rechter het slachtoffer had opgeroepen om het aanbod van de verkrachter in overweging te nemen. " De rechtbanken in dit land zijn geen huwelijksbureaus voor verkrachters", aldus een vertegenwoordigster van de vrouwenorganisatie.

Supermariobros

Exhibitionist valt dame van 70 lastig in kerk

De lokale recherche van Zaventem heeft een man opgepakt. Hij wordt verdacht van exhibitionisme vorige donderdag in de plaatselijke Sint-Martinuskerk. Het slachtoffer toen was een dame van 70 jaar oud.

Tijdens een ondervraging heeft de man inmiddels de feiten bekend. Hij werd reeds opgespoord voor gelijkaardige feiten en werd ter beschikking gesteld van het Brussels parket.

Supermariobros

Weldoener betaalt bibliotheekboete van bijna 1700 euro

Joel Schlesinger uit Orchard Park in de staat New York ontleende in 1981 een boek over kamperen in zijn plaatselijke bibliotheek, maar bracht het nooit terug. Tot vorige vrijdag tenminste, toen bracht de vijftiger het boek terug samen met een cheque van 2190 dollar, ongeveer 1700 euro.

In 1981 was het boetetarief 10 dollarcent per dag, en kon de boete maximum tot 10 dollar oplopen. Vandaag is de maximumboete 15 dollar. "We hadden zeker niet de bedoeling om een bedrag van 2190 dollar aan te rekenen", zei de directrice van de bibliotheek.

Een paar weken geleden keerde Schlesinger, die al jaren in de naburige staat New Jersey woont, naar zijn geboortedorp Orchard Park terug om er golf te spelen met zijn broers. Bij dat bezoek las hij in een  plaatselijke krant dat de bibliotheek met financiële problemen kampte. Hij moest meteen aan het ontleende boek denken. Enkele maanden daarvoor had hij The Joy Of Camping op zolder in zijn huis teruggevonden.

Hij stond erop om de boete te betalen en begon te rekenen. Mocht er geen sprake zijn geweest van een maximumboete was hij de bibliotheek 2190 dollar verschuldigd. Vorige vrijdag kwam hij dan ook naar de bibliotheek van Orchard Park terug,  met het ontleende boek onder de arm en een vette cheque. Het bibliotheekpersoneel stond versteld. De directrice aanvaardde maar wat graag de boete/schenking van de weldoener. 

"In mijn tijd was er nog geen sprake van het internet. Ik heb in mijn jeugd heel wat aangename uren in de bibliotheek doorgebracht. Hopelijk zijn hun problemen even van de baan en kunnen ze  nieuwe boeken aankopen. Dat zou fantastisch zijn", aldus Schlesinger in een reactie.

Supermariobros

"Striptease is vorm van kunst, dus geen btw" zegt Noorse rechter

Striptease is een vorm van kunst en moet dus vrijgesteld worden van BTW. Dat was het oordeel van een Noorse rechter. Deze uitspraak kaderde in een zaak waarbij de Diamond Go Go Bar uit Oslo tegenover de Noorse staat stond, die de bar wilde verplichten om BTW te innen op de toegangstickets.

De rechtbank in Oslo oordeelde echter dat striptease binnen dezelfde categorie valt als opera, ballet of theater en dus vrijgesteld dient te worden van BTW.  "Voor zover ons bekend is, kan men op verschillende plaatsen, voornamelijk in het buitenland, artiesten aan het werk zien die zich met veel gratie voortbewegen op het ritme van de muziek en zich met sensuele bewegingen uitkleden om de gasten een leuke tijd te bezorgen", zo legde de rechter uit.

"Er bestaat echter ook een genre van striptease-shows die we enkel kunnen bestempelen als zijnde vulgair en banaal. Zij hebben nog zeer weinig te maken met het spektakel op de scene", voegde hij er nog aan toe.

Aangezien de danseressen in de Diamond Go Go Bar na hun optreden geen contact mogen hebben met de klanten, valt deze bar binnen de eerste categorie, zo meende de magistraat. 

Supermariobros

Ratzingers kat mag Vaticaan niet binnen

Verhuizen is een hele klus, ook voor de nieuwe paus Benedictus XVI. Nadat verhuizers eerder al hemel en aarde moesten bewegen om zijn piano in de pauselijke vertrekken te krijgen, kreeg de nieuwe paus nu het verbod om zijn katten mee te nemen naar het pauselijk paleis. Dat meldt KerkNet Vlaanderen vandaag.

,,Iedereen kent de liefde van de nieuwe paus voor poezen'', zegt een medewerkster van de paus. ,,Hij brengt nu noodgedwongen regelmatig een bezoek aan zijn vorige appartementje buiten Rome om er zijn katten te verzorgen."
Iedereen hoopt dat het Vaticaan dan toch toestemming verleent om de poezen in het pauselijk paleis toe te laten, aldus KerkNet Vlaanderen.

Kardinaal Tarcisio Bertone vertelde dat de paus bijzonder oog heeft voor de straatkatten rond het Vaticaan. Sommige poezen wandelen dan ook gewoon met hem mee als hij naar zijn kantoor stapt. De kardinaal voegde luidens KerkNet er met een knipoog aan toe dat ook de Zwitserse Wacht al eens moest tussenkomen, en de paus erop wees dat de katten het Vaticaan belegeren.

De nieuwe paus staat met zijn liefde voor dieren alvast in een lange christelijke traditie, benadrukt het katholieke persbureau. ,,De liefde van St.-Franciscus van Assisi voor dieren is alom bekend en van de orthodoxe heilige Sergius van Radonezh en Serafim wordt zelfs gezegd dat hij de beren temde."

Supermariobros

Texas wil cheerleaders verbieden ophitsend te dansen

De cheerleaders van de Dallas Cowboys.Het parlement van Texas heeft zich zorgen gemaakt omtrent het obscene gedrag van vrouwelijke scholieren tijdens sportmanifestaties. Het Huis van Afgevaardigden in Austin keurde een wetsontwerp goed, dat de zogenaamde cheerleaders verbiedt om tijdens de pauzes van schoolse sportmanifestaties nog langer de toeschouwers te onderhouden met opzwepende dansjes.


Tijdens de stemming was er heel wat hilariteit te bespeuren, maar het ontwerp werd met 65 stemmen tegen 56 aangenomen. Dat schreef de lokale krant Star Telegram woensdag. Voor de wet van kracht wordt, moet de Senaat nog goedkeuring geven.

"Net praktijken van de Taliban"
"De wet moet er uiteindelijk voor zorgen dat we ophouden onze jonge meisjes uit te buiten", zei de indiener van de wet, de Democratische afgevaardigde Al Edwards, dinsdag tijdens het debat. De geestelijke is gekend voor zijn onverbiddelijke strijd tegen het moreel verval. In het verleden zou hij ervoor gepleit hebben de vingers van drugdealers af te hakken, meldt de Houston Chronicle.

De wet stootte reeds op veel kritiek. Onder meer Will Harrel, directeur van de Amerikaanse burgerrechtenorganisatie in Texas, liet in de Star Telegram het volgende optekenen: "Deze verregaande en moreel beperkende wet herinnert mij aan de Taliban."

Supermariobros

Man met hersenbeschadiging praat na tien jaar

Amerikaanse artsen proberen uit te vinden hoe het mogelijk is dat een man met zwaar hersenletsel na bijna tien jaar plotseling weer is gaan praten.

De 43-jarige Donald Herbert raakte bij het blussen van een brand in 1995 zwaargewond. Voor zijn redding had hij enkele minuten geen zuurstof meer gehad, meldde The New York Times woensdag. De Amerikaan lag meer dan twee maanden in coma en was sinds de brand zo goed als blind, niet in staat te spreken en niet bij machte zijn familie te herkennen.

Afgelopen zaterdag deed hij echter iets wat zijn familie en artsen schokte: hij vroeg om zijn vrouw. Medewerkers van het verzorgingstehuis in de staat New York waar de Amerikaan ligt, renden naar de telefoon en op het abrupte herstel volgden urenlange gesprekken met Herberts vrouw, vier zonen, vrienden en familieleden. Volgens een oom dacht Herbert dat hij slechts drie maanden was "weggeweest".

Een paar andere gevallen zijn bekend van mensen met ernstig hersenletsel die herstelden. Twee jaar geleden kwam in Arkansas een slachtoffer van een verkeersongeluk na negentien jaar coma weer bij kennis. In 1990 begon in Tennessee een politieman te praten die acht jaar eerder na een schietpartij verlamd en doofstom raakte.

Zij waren er niet zo erg aan toe als Terry Schiavo, de comapatiënte uit Florida die vorige maand overleed, nadat haar voedingssonde was verwijderd.

Supermariobros

Britse politie vindt babylijkjes op vlieringen

De Britse politie ondervraagt een grootmoeder in verband met de vondst van een babylijkje op de vliering van een huis in het zuiden van Wales. Na de arrestatie van de 64-jarige vrouw, die niet ver van het huis woonde, vonden agenten op de vliering van haar woning dinsdag de vermoedelijke resten van nog twee andere baby's.

Het eerste babylijkje werd aangetroffen op 20 maart, toen de nieuwe bewoners van een woning in Merthyr Tydfil kisten op de vliering zetten. De lichamelijke resten zijn vermoedelijk al jaren oud, aldus Britse media. De politie was sindsdien op zoek naar eerdere bewoners van het huis .

Supermariobros

Zwaargewonde brandweerman begint na tien jaar weer te praten

Amerikaanse artsen proberen uit te vlooien waarom een brandweerman met ernstige hersenbeschadiging na tien jaar plotseling is beginnen te praten. De hersenen van de 43-jarige spuitgast Donald Herbert raakten in 1995 bij een woningbrand ernstig beschadigd omdat hij enkele minuten verstoken van zuurstof was geweest. Hij was eerst twee maand in coma. Daarna werd hij blind, kon amper spreken en wist zijn gezinsleden en vrienden niet meer te herkennen.

Maar in het weekeinde sprak Herbert plotsklaps lucide met zijn vrouw en gezin, gedurende veertien uur, nadat hij daarom had gevraagd. Zijn herstel houdt sindsdien aan. Medische experts zeggen zo goed als nooit van zo'n herstel te hebben gehoord.