Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Supermariobros

Boer voederde ex-werknemer aan leeuwen

Een blanke Zuid-Afrikaanse boer is schuldig bevonden aan de moord op een zwarte ex-werknemer. De man had z'n voormalige knecht levend voor de leeuwen gesmeten. Ook een andere zwarte knecht van de boer zal worden gestraft.

De boer,Mark Scott-Crossley, en zijn knechten gooiden de ontslagen werknemer Nelson Chisale begin vorig jaar in een verblijf van een fokkerij voor zeldzame witte leeuwen. De 41-jarige man was even op de boerderij teruggekeerd om wat persoonlijke bezittingen op te halen. Onderzoekers troffen van het slachtoffer nog slechts de schedel, een paar botten en een vinger aan.
De zaak baarde in Zuid-Afrika veel opzien. Het proces in Phalaborwa vindt onder strenge veiligheidsmaatregelen plaats.

De rechtbank wil midden augustus de straf bekendmaken.

Supermariobros

Foto van spin redt kok van de dood

Matthew Stevens, een jonge Engelse kok, schrok toen hij gebeten werd door een spin die verborgen zat in een vaatdoek. Omdat het dier bijna 12 cm lang was, nam hij er een foto van met de camera van zijn gsm. Enkele minuten later was zijn hand opgezwollen als een ballon en viel hij bijna in zwijm.

In het hospitaal zei men eerst dat het niet ernstig was, maar toe hij in coma geraakte, ontstond paniek. Zijn vriendin Cara herinnerde zich gelukkig de foto. Die werd naar de zoo van Bristol gestuurd. Het antwoord kwam snel: de spin was een van de giftigste ter wereld, een Phoneutria Fera. Pas vanaf 1996 bestaat er een tegengif. Zonder de foto was Matthew zeker gestorven.

Wellicht is Phoneutria via een bananenkist in de keuken van Matthew geraakt. Die stelt het weer goed.

Supermariobros

Drugskoerier vergeet koffer vol hasj

De Duitse politie heeft op het station van Dresden een drugskoerier gearresteerd die bij het loket Gevonden Voorwerpen naar zijn koffer met twaalf kilo hasj kwam vragen. De 26-jarige man was zijn koffer op een reis van het Duitse Essen naar de Tsjechische hoofdstad Praag in de trein kwijtgeraakt.

Volgens de politie had de man op zijn reis dinsdag zijn coupé verlaten en was hij in het treinrestaurant gaan zitten. Toen de trein dinsdagochtend in Berlijn aankwam, was zijn coupé al losgekoppeld en naar Dresden overgebracht.

Spoorwegpersoneel vond de koffer daar in de wagon en ontdekte bij de zoektocht naar naam en adres van de eigenaar de twaalf kilo hasj. De politie hoefde vervolgens maar te wachten tot de man op het station in Dresden om zijn kwijtgeraakte koffer kwam vragen.

Supermariobros

Australiërs vinden het verticaal kerkhof uit

Een Australisch bedrijf gaat binnenkort een verticaal kerkhof aanleggen waar overledenen rechtopstaand begraven kunnen worden zonder doodskist. Op die manier wordt het milieu gespaard en lopen de begrafeniskosten minder hoog op.

De lokale overheid van de deelstaat Victoria gaf het bedrijf Palacom de opdracht om een dergelijk kerkhof aan te leggen in Derrinallum, op 180 km ten westen van Melbourne.

De lichamen van de overledenen worden eerst in een lijkzak gewikkeld en vervolgens verticaal begraven in graven van drie meter diep. Zodra de grond weer stabiel is, wordt het terrein herschapen in een weide, aldus Tony Dupleix, directeur van Palacom.

"Als je sterft, word je op die manier aan de aarde teruggegeven met een minimum aan ceremonie en zonder al die troep die schadelijk is voor het milieu", stelt Dupleix.

Supermariobros

Nieuw megahotel voor Las Vegas

Een nieuw wereldrecord voor de Amerikaanse gokmetropool Las Vegas: In de stad is donderdag een megahotel geopend dat een miljoen dollar per kamer heeft gekost.

De totale investering in het Wynn Las Vegas met zijn 2716 kamers was 2,7 miljard dollar. Het project, een initiatief van de gokmagnaat Steve Wynn, omvat verder een casino, een theater en een winkelcentrum. Als topattractie geldt een groot meer met een waterval van dertig meter.

Supermariobros

Wildwest op autosnelweg A50

Het moeten volstrekte wildwesttaferelen zijn geweest, donderdagmorgen op de autosnelweg A50 ter hoogte van het Brabantse Nistelrode. Een 33-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hollandscheveld maakte zich boos op een medeweggebruiker. Die zou hem met zijn personenauto na het inhalen hebben gesneden.

De vrachtwagenchauffeur ging daarop rechts op de vluchtstrook rijden. Vervolgens week hij plotseling naar links uit om de andere auto te rammen. Dat lukte bijzonder goed. De personenwagen werd volgens een woordvoerder van de politie aan de rechterflank helemaal opengereten.

De bestuurder, een 47-jarige man uit Apeldoorn, zag kans zijn wagen tot stilstand te brengen. Hij raakte niet gewond. De politie heeft de vrachtwagenchauffeur aangehouden en in de cel gezet.

Supermariobros

Pausmobiel te koop

Een Duitser biedt op het internet een pausmobiel te koop aan. Het gaat om een Volkswagen Golf van de huidige paus Benedictus XVI, toen die nog kardinaal Ratzinger was.

De grijze Golf is uit 1999 en heeft 75.000 kilometer op de teller. In de auto zit ook een alarminstallatie. Het vertrouwen van Ratzinger in God was klaarblijkelijk niet grenzeloos, 'knipoogde' de Duitse televisie donderdag.

De huidige eigenaar Benjamin Halbe, een 21-jarige die vervangende dienstplicht doet, beschrijft het rijden in de auto als "hemels". Hij kocht de Golf begin dit jaar voor ongeveer 10.000 euro bij de garage in Siegen waar de secretaris van Ratzinger de auto destijds had gekocht. Bij de koop bedong de secretaris dat hij de Volkswagen mocht terugbrengen als Ratzinger de auto niet meer nodig had.

Halbe ontdekte pas na de koop dat hij de oude auto van Ratzinger had gekocht. Dat deed hem toen niet zo veel, maar na diens verkiezing tot paus realiseerde de jonge Duitser zich dat de auto wel eens goud waard zou kunnen zijn.

Supermariobros

Olifant op de barbecue

Zimbabwe heeft de jacht geopend op het eigen wild. Om de honger te stillen onder de bevolking heeft de regering wildwachters de opdracht gegeven om dieren in de nationale parken af te schieten.

Parkwachters schoten eerder deze maand al tien olifanten dood. De dikhuiden eindigden op een barbecue die werd gehouden ter ere van de viering van onafhankelijkheidsdag.

Elders in het land schieten opzichters beesten af om mensen rond de parken te voorzien van vlees. Tot een paar jaar geleden floreerde de economie van Zimbabwe, maar landhervormingen hebben de landbouw en veeteelt ondermijnd en de economie uitgehold.

Martin

Citaat van: Eric op 29 april 2005 - 08:44:32
@Martin, heb jij nu ineens het copyright op deze berichten?
heb jij het copyright op die foto?

Nee zeker, doe dan ook niet zo zielig, je steelt zelf de berichten van een andere site...waarom zou iemand anders dat dan niet mogen doen.
Voor een man van rond de 50 ben je wel onvolwassen bezig hoor, als het je stoort stuur dan een PB. >:(

Dat iemand een bericht overneemd is OK.
Maar na die foto ben ik een half uur wezen zoeken voor ik de goeie had.
Vandaar.

En hoe ouder hoe gekker.  ;D ;D ;D

Eric

Citaat van: Martin op 29 april 2005 - 10:23:04
Citaat van: Eric op 29 april 2005 - 08:44:32
@Martin, heb jij nu ineens het copyright op deze berichten?
heb jij het copyright op die foto?

Nee zeker, doe dan ook niet zo zielig, je steelt zelf de berichten van een andere site...waarom zou iemand anders dat dan niet mogen doen.
Voor een man van rond de 50 ben je wel onvolwassen bezig hoor, als het je stoort stuur dan een PB. >:(

Dat iemand een bericht overneemd is OK.
Maar na die foto ben ik een half uur wezen zoeken voor ik de goeie had.
Vandaar.

En hoe ouder hoe gekker.  ;D ;D ;D

een half uur? laat me niet lachen...vul haar naam in bij Google en je hebt hem meteen... ::) ::)

Tim C

uh jongens, hou het on topic ;)

Supermariobros

Padden ontploften door kraaien

BERLIJN - De Berlijnse amfibie-deskundige Frank Mutschmann, die twee kadavers kreeg van het Instituut voor Hygiëne en Milieu, denkt dat er een simpele verklaring is voor de exploderende padden. Volgens Mutschmann worden de padden ,,lekgeprikt'' door kraaien die uit zijn op hun lever. Door hun verwondingen kunnen ze dan ontploffen.

Volgens de amfibie-deskundige zwellen padden van nature op als een vorm van zelfverdediging. ,,Maar wanneer hun lever wordt afgepikt en hun maag wordt doorboord, exploderen bij die tactiek hun bloedvaten. Dan ontploffen ook hun longen en spatten vervolgens hun ingewanden uiteen''.
Lever

Mutschmann schat dat drie tot vijf kraaien voldoende zijn om duizenden padden te doen ontploffen: ,,Kraaien zijn intelligente dieren. Ze leren heel snel hoe ze de lever van een pad kunnen bemachtigen.''

De afgelopen maanden ontploften duizenden padden in een poel in de Duitse stad Hamburg

Supermariobros

Belgische alcoholtest: rekensommen

Vlaamse dienders hebben een nieuwe methode uitgeprobeerd om een automobilist te controleren op dronkenschap. De agenten vroegen een chauffeur enkele rekensommen op te lossen. Hij is dronken, concludeerden ze toen de automobilist niet de correcte antwoorden kon geven.

De politierechter in Oudenaarde heeft deze methode naar de prullenbak verwezen, schreef dagblad Het Laatste Nieuws vrijdag. De rechter volgde het pleidooi van de advocaat van de automobilist, die gezegd had: ,,De jongeren kunnen tegenwoordig gewoon niet meer vlot cijferen, want ze hebben nauwelijks hun eerste communie gedaan of ze leren al omgaan met een rekenmachine.''

Supermariobros

Chinese massamoordenaar krijgt doodstraf

Een Chinees die 43 mensen heeft omgebracht en negen vrouwen heeft verkracht, is ter dood veroordeeld, meldden Chinese kranten vrijdag. Tussen 1995 en 2003 pleegde de man, vaak samen met anderen, zeker dertig gewapende overvallen en doodde daarbij 42 mensen.

De Chinees pleegde ook nog een andere moord. Twee metgezellen kregen levenslang, twee anderen twintig jaar celstraf.

De kranten maakten ook melding van de arrestatie van twee broers die in 2003 en 2004 in enkele noordelijke provincies dertien vrouwen hebben vermoord. Het duo sneed de lichamen in stukken en at de nieren van de slachtoffers op.

China kampt met een enorme toename van gruweldaden. Deskundigen wijten dat aan de groeiende werkloosheid en de toenemende armoede.

Supermariobros

Fotograaf opgepakt voor maken kinderporno

Een 42-jarige fotograaf uit Almere is op 30 maart opgepakt, omdat hij meer dan een half miljoen kinderpornobestanden in bezit had. Justitie liet vrijdag weten de man te verdenken van het downloaden van kinderporno, maar ook van het zelf maken van foto's. Hij zou foto's gemaakt hebben van kinderen die bij zijn modellenbureau in Almere-Haven langskwamen.

Naar alle waarschijnlijkheid heeft de man de kinderen ook seksueel misbruikt. Om hoeveel kinderen het gaat is nog onduidelijk. Justitie hoopt dat slachtoffers die nog geen aangifte hebben gedaan, dat alsnog doen.

Het Korps Landelijke Politie Diensten kwam de man tijdens een grootschalig onderzoek naar kinderporno op internet op het spoor. Na een inval in zijn woning en bedrijf vonden agenten de pornografische bestanden verdeeld over cd-roms, dvd's, video's en acht computers.

De man wordt psychisch onderzocht. Justitie hoopt de man eind mei voor de rechter te brengen.