Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Ferrari 2010

Trein botst op auto met slapende bestuurder in Cheratte

Aan een overweg in Cheratte is maandagmorgen omstreeks 6.30 uur een trein ingereden op een auto. De autobestuurder was achter het stuur in slaap gevallen op de overweg. De trein kwam aangereden tegen hoge snelheid en kon een botsing niet vermijden.
De bestuurder van de auto raakte zwaargewond en moest door de brandweer worden bevrijd. De spoorwegpolitie stelde een onderzoek in.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Drugskoerier opgepakt met 60 capsules cocaïne in maag

Op de luchthaven van Zaventem is zaterdag omstreeks 16.00 uur een drugskoerier opgepakt. De smokkelaar bleek 60 capsules cocaïne te hebben ingeslikt.

De meldt het parket van Brussel zondag. De koerier, een Venezolaan geboren in '61, zat op een vlucht vanuit Caracas met eindbestemming Amsterdam, die via Lissabon en Brussel gaat. De lijn staat bekend voor drugssmokkel. De man werd uit een rij passagiers gehaald en moest een urinetest ondergaan die positief bleek. Na controle bleek hij 60 capsules cocaïne te hebben ingeslikt, goed voor 400 tot 500 gram. Hij werd opgepakt en verblijft momenteel in de ziekenboeg van de gevangenis van Vorst. Het Brussels parket vraagt zijn aanhouding.

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Supermariobros

Tegen 235 km per uur door Beveren, of was het 235 mijl?

Een Britse motorrijder is vandaag door de politierechtbank van Sint-Niklaas veroordeeld tot 550 euro boete en drie maanden rijverbod voor een wel erg zware snelheidsovertreding. De man uit Wales was op vakantie bij een vriendin in Beveren en maakte op de expresweg E34 een testritje met haar moto. Hij werd door de wegpolitie geflitst tegen 235 km/u.

De Brit verscheen zelf voor de politierechtbank. Hij verklaarde dat hij verward raakte door de snelheidsmeter die geen 'mijlen' maar wel 'kilometers' aangaf, wat de overtreding nog erger zou maken.

Supermariobros

Dronken man baant zich een weg naar verkeerd huis

De politieagenten van Waterloo hebben het voorbije weekeinde een fuifbeest moeten kalmeren. Een man wilde in de vroege ochtend zo snel in zijn bed kruipen, dat hij alles vernielde wat hij op zijn weg tegenkwam, zelfs een toegangspoort. Toen hij in de slaapkamer kwam, trof hij er een slapend koppel aan. De man woonde twee straten verderop en had zich van huis vergist. De politie van Waterloo bevestigde maandag haar ongewone interventie zondagmorgen rond 6.30 uur in de chique Lion-wijk.

Een veertigjarige man, behoorlijk dronken, was uitgeweest met vrienden. Toen hij er niet in slaagde de toegangspoort te openen met de elektronische afstandsbediening, wond hij zich sterk op. De man besloot dan maar de zware middelen in te zetten: hij verbrijzelde de poort met zijn 4X4 en reed door enkele bloembedden en sierstruiken.

Weg uit mijn bed!
Zijn auto kwam vanzelf tot stilstand toen die tegen de tractor van de tuinman botste. Daarop ging hij de woning binnen, liep naar boven en vond daar een koppel onbekenden in zijn bed. "Weg uit mijn bed!", brulde hij. Zelfs op dat ogenblik besefte de dronken man niet dat hij zich op twee straten van zijn eigen woning bevond en dat hij de eigendom van de buren had vernield.

De eigenaars belden de politie om hem duidelijk te maken dat hij niet thuis was. De agenten lieten hem meteen in het zakje blazen. Resultaat: positief. Zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken. De man was geen bekende voor de politie, maar zal niet snel vergeten worden.

Supermariobros

Cel zonder ramen voor Houdini-gevangene in Nieuw-Zeeland

Een Nieuw-Zeelandse crimineel met een Houdini-reputatie wordt sinds maandagavond vastgehouden in een betonnen cel zonder ramen nadat hij in een week twee keer uit de verzekerde bewaring van de politie was ontsnapt.

De 23-jarige Daniel Minogue, die een gevangenisstraf uitboet wegens inbraak, ontsnapte op 18 april uit de cellen van het gerechtshof van Wellington, waar hij een korte tijd moest doorbrengen omdat de gevangenis overbevolkt was.

Hij was de afgelopen vijf dagen op de loop vooraleer hij 380 kilometer verder werd ingerekend in Rotorua, omdat hij alcohol dronk op straat. Hij ontsnapte echter opnieuw uit een politiecel door een venster kapot te slaan en de tralies te verbuigen, aldus de radiozender Newstalk ZB.

Hij werd teruggevonden op het adres van een vriendin en zal dinsdag voor zijn ontsnappingen voor de rechter gebracht worden.


Supermariobros

Eigenaar restaurant bestraft voor wegsturen zoenende lesbiennes

Een Zweeds hof van beroep heeft maandag een restauranteigenaar veroordeeld wegens discriminatie omdat hij een zoenend lesbisch paar zijn zaak had uitgezet. De rechter droeg de restauranteigenaar op vijftigduizend kronen (5.500 euro) te betalen aan een van de vrouwen die hij had weggestuurd.

Volgens de aanklager had de man de twee vrouwen verzocht zijn restaurant te verlaten omdat ze lesbisch waren. De eigenaar zelf houdt echter vol dat hij geen enkel paar wil zien zoenen in zijn zaak, of het nou twee vrouwen, twee mannen of een man en een vrouw betreft. Hij overweegt in cassatie te gaan.

Ferrari 2010

Jordaniër vermoordt zus omwille van foto op gsm

Een Jordaniër heeft zijn zus doodgeschoten nadat hij haar foto had gezien op het mobieltje van een vriend van hem. Dat heeft een politiewoordvoerder bekendgemaakt.

Tegenover de politie verklaarde de 27-jarige dader, die zich na de schietpartij bij een politiebureau meldde, dat de familie-eer het motief was voor de moord. Het incident vond plaats in een Palestijns vluchtelingenkamp bij de Noord-Jordaanse stad Irbid.

Volgens de Jordaanse justitie vinden jaarlijks ongeveer twintig eermoorden plaats in het land, meestal nadat de familie-eer volgens lokale of islamitische tradities als bezoedeld wordt beschouwd.

Immorele betrekkingen
Het 31-jarige slachtoffer, dat twee keer in haar hoofd werd geschoten, was gescheiden van haar man en had één kind. Tegenover de politie verklaarde de broer dat zijn zus er "immorele betrekkingen" op nahield en dat hij haar daarom heeft doodgeschoten.

De Jordaanse regering is al jaren bezig om een wetgeving door te voeren waarin een einde wordt gemaakt aan de strafrechtelijke uitzonderingspositie voor eerwraak en eermoord. Het geldende Jordaanse strafrecht legt veel lagere straffen op bij deze bijzondere delicten dan bij een 'gewone' moord.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Roemeen schenkt tweedeklasser weg wegens slechte resultaten

De voorzitter van een voetbalclub uit de Roemeense tweede klasse geeft gratis zijn ploeg weg wegens de slechte resultaten. Dinel Sticu is voorzitter van de tweedeklasser Universitatiea Craiova en heeft de eigendomsakte ter beschikking gesteld van het gemeentebestuur.  In de begeleidende brief schreef hij in zijn slot: "Hopelijk hebben jullie er meer geluk mee dan ik. Ik heb het wel gezien. Als je telkens verliest, word je de geliefde kop van jut. Dat ben ik meer dan beu." Sticu bezat de club zeven jaar.  Sinds de voetbalclub na 42 jaar in eerste klasse gespeeld te hebben, degradeerde naar tweede klasse zitten de supporters op zijn kap. 
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Kroatische parochie steunt pastoor die erin geluisd werd door sekslijn

Een Kroatische parochie weigert nog eucharistievieringen bij te wonen zolang hun pastoor geen eerherstel krijgt. Priester Ljubomir Simunovic van het dorp Rimunici zegt dat hij erin is geluisd door een vrouw die voor een sekslijn werkte .

Een vrouw belde Simunovic enkele weken geleden op en had volgens de priester duidelijk nood aan een luisterend oor. Na een paar dagen belde de priester, op zijn kosten, bijna dagelijks met de vrouw die honderduit praatte over haar spaakgelopen huwelijk. Ze kon amper in het levensonderhoud van haar zoon voorzien. De twee baden samen langs de telefoon.

Wat de priester niet wist, was dat de vrouw voor een sekslijn met peperdure tarieven werkte. Plots werd de priester opgezadeld met een telefoonrekening van meer dan 23500 euro. "Ik wist niet dat zoiets bestond. Ik ben erin geluisd", zegt Simunovic.

De Kroatische kerk heeft een onderzoek ingesteld en voorlopig priester Simunovic op non-actief gezet, zolang het onderzoek lopende is. De bewoners van het dorp Rimunici hebben al een demonstratie georganiseerd waarin ze met aandrang vroegen om priester Simunovic terug aan te stellen.

De identiteit van de vrouw die het schandaal uitlokte, is intussen bekend. Ze loog niet alleen over haar beroep en haar werkzaamheden, maar ook over haar leeftijd. De vrouw zei aan Simunovic dat ze 25 jaar was, terwijl ze in werkelijkheid 47 jaar oud is.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Jonge vrouw sterft na duivelbanning in Koekelberg

De Brusselse onderzoeksrechter Anne Gruwez heeft een 59-jarige islamitische duivelbanner aangehouden nadat zondag in zijn praktijk aan de Dilliestraat in Koekelberg een 22-jarige Marokkaanse vrouw stierf.

Het parket bevestigt dinsdag verschenen berichten in de kranten La Capitale en La Dernière Heure. Het slachtoffer, de 22-jarige Imane, overleed nadat ze voor een reinigingsritueel liters water had moeten drinken.

Volgens La Dernière Heure ging het om 11 liter water. In medische termen overleed de vrouw door hyponatremie door verwatering, een proces waarbij een teveel aan water in het lichaam een tekort aan essentiële ionen veroorzaakt, zoals kalium of natrium. Het slachtoffer kan op die manier in een coma geraken of een hartstilstand krijgen, schrijft La Capitale.

Omdat het slachtoffer overleed, riskeert de man een celstraf van 15 tot 20 jaar. De 22-jarige Imane ging langs bij de duivelbanner omdat ze met huwelijksproblemen kampte. Haar echtgenoot ging zelf ook regelmatig naar dezelfde duivelbanner.

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Supermariobros

Winkeldetective betrapt 97-jarige man met worst in broek

Een 97-jarige man uit Berchem is maandag betrapt op winkeldiefstal in het GB-warenhuis aan de Groenplaats in Antwerpen.

Een winkeldetective zag hoe de hoogbejaarde een worst uit de rekken nam en in zijn broek stopte. Op dezelfde manier verdonkermaande hij ook enkele pakjes kaas. Toen hij zonder betalen langs de kassa schuifelde, werd de politie erbij gehaald. Die nam de man mee voor verder verhoor.

Supermariobros

Brit vindt vrouw en kind vier maanden na tsoenami

Vier maanden na de tsoenami-ramp heeft een Brit zijn vrouw en twee jaar oude dochtertje teruggevonden. Brian Screen was met zijn gezin in Thailand toen de vloedgolf toesloeg. Hij kon zich vastklampen aan het dak van een hotel, maar zijn Thaise vrouw Yuphin en zijn dochtertje Kathleen werden meegesleurd. Drie maanden lang zocht hij tevergeefs naar hen in lijken- en ziekenhuizen. Uiteindelijk keerde hij terug naar huis in Gloucestershire.

Maar de twee waren toch in leven. Ze werden na de tsoenami opgevangen door eilandbewoners, maar de vrouw leed aan geheugenverlies. Pas zes weken na de ramp herinnerde ze zich weer alles en trok op haar beurt op zoek. Drie weken geleden vond ze bij familie een bericht terug dat haar man er had nagelaten. De drie zagen elkaar terug in Londen.

Supermariobros

Eén euro boete per erectiepil

GENT - Eén euro boete per erectiepil. Dat moet de uitbater van een rendez-voushotel aan het Sint-Pietersstation betalen omdat hij 500 erectiepillen zonder voorschrift bezat, zo sprak de correctionele rechtbank uit.

De politie vond de pillen bij uitbater Karel G. eind 2003 bij een huiszoeking. Het openbaar ministerie stelde dat de grote hoeveelheid aangetroffen pillen onmogelijk voor persoonlijk gebruik konden dienen en naar de klanten van de kamerverhuurder gingen. De uitbater ontkende met klem. ,,Ik gebruik al die erectiepillen zelf'', verklaarde de 56-jarige man. Die uitleg hield de advocaat van de beklaagde vol voor de rechter.

,,Mijn cliënt heeft een actief seksleven en een jonge vriendin. De pillen zijn twee jaar goed, dus ging hij ze zelf allemaal gebruiken. Hij kocht ze via internet en bewaarde ze in zijn eigen privé-vertrekken. Er zijn nooit pillen in de kamertjes gevonden. Mensen met erectieproblemen die een kamertje huren, hebben zelf hun pillen bij.''

De rechter legde Karel G. voor de feiten een boete van 1.500 euro op, maar kende 1.000 euro met uitstel toe.

Supermariobros

Politie licht ouders blowende tieners in

De politie in Groenlo-Lichtenvoorde gaat ouders van tieners informeren als hun kroost wordt betrapt op het gebruik van softdrugs. Doel is om de gevolgen van het blowen ,,bespreekbaar te maken in huiselijke kring'', aldus de politie woensdag.

Aanleiding is de overlast die blowende tieners in de landelijke gemeente veroorzaken. De politie kreeg de laatste tijd steeds meer klachten over luidruchtige jeugd die onder invloed van softdrugs vernielingen pleegde.

Supermariobros

Draagmoeder bevalt van vijfling

In een ziekenhuis in Phoenix in de Amerikaanse staat Arizona is een 25-jarige draagmoeder bevallen van een vijfling. Dat meldden Amerikaanse media woensdag. De baby's, jongetjes, wegen allen meer dan een kilo. Een van de vijf moet een operatie ondergaan wegens een hartdefect.

De kinderen zijn via een keizersnede ter wereld gebracht. De draagmoeder, Teresa Anderson, had een contract gesloten met het kinderloze echtpaar Luisa Gonzalez (32) en Enrique Moreno (34). Zij zou met het uitdragen van de zwangerschap 15.000 dollar verdienen. Het geld kon zij goed gebruiken voor haar gezin met twee kleine kinderen.

Toen zij echter te horen kreeg dat alle vijf de geïmplanteerde embryo's in leven waren gebleven en dat zij dus van een vijfling zou bevallen, besloot zij af te zien van de 15.000 dollar. ,,Zij kunnen het geld beter gebruiken, met zo'n groot gezin.''

Toen artsen vijf embryo's bij Teresa implanteerden, zeiden ze dat er een kans van een op drie was dat een ervan zich zou ontwikkelen tot een gezonde foetus.