Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Supermariobros

Verlamde man kan weer gaan na bezoek graf Sint-Barnabas

Na een bezoek aan het graf van de heilige Barnabas nabij de Cypriotische havenstad Famagusta kan Marios Stylianou, die al twee jaar verlamd was aan de onderste ledematen, weer gaan.

Op het eiland Cyprus spreken media en kerk van een wonder. Op de Cypriotische radio vertelde Stylianou dat hij bij zijn bezoek aan het graf de heilige Barnabas ontmoette. "Hij kwam op me af en strekte zijn rechterhand naar me uit. Daarna kreeg ik een soort elektrische schok en ik kon weer lopen".

Maandag trokken diverse tv-ploegen naar het huis van de 40-jarige man, om meer te weten te komen over de wonderbaarlijke genezing.

Martin

Slager betrapt op illegaal slachten varken

Een slager in Zuid-Holland is vorige week betrapt op het slachten van een varken dat was afgekeurd. Dat maakte de Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van Landbouw maandag bekend. Vlees van wrak of ziek vee kan gevaarlijk zijn voor de volksgezondheid.

Het afgekeurde varken had volgens de regels afgevoerd moeten worden naar een aparte noodslachtplaats. De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) houdt daar strikt in de gaten of geslachte dieren schadelijke bacteriën en toegediende antibiotica in hun vlees hebben. Deze slachtmethode kost echter extra geld. De veehouder loopt daarbij het risico dat het vlees wordt afgekeurd voor consumenten.

De betrapte slager is op de bon geslingerd voor overtreding van de vleeskeuringswet en de destructiewet. Het geslachte varken is vernietigd.

Supermariobros

Glaasje op, laat me (ook niet) fietsen

TORHOUT - Ook de fiets nemen met wat te veel glaasjes op, is alles behalve zonder risico. Dat ondervond een 64-jarige Torhoutenaar aan den lijve toen hij toch de verstandige keuze maakte om zich in zijn toestand met de tweewieler te verplaatsen.

In de Revinzestraat liep het even na de middag echter mis. Het kruisen met een tegenligger verliep niet zo vlot en de dronken man reed bij het manoeuvre een 15-jarig stadsgenootje aan. De politie kwam ter plekke en liet de onfortuinlijke Torhoutenaar meteen in het zakje blazen.

Supermariobros

Britse mannen houden van borstvoeding

Een op drie van de nieuwe Britse papa's heeft toegegeven ooit de moedermelk van hun vrouw te hebben  geproefd. Het Britse voedingsbedrijf Cow & Gate ondervroeg 1.690 mannen over hun mening rond borstvoeding. Volgens het bedrijf ontkracht de poll de mythe dat vaders zich uitgesloten voelen wanneer hun partner de zuigeling voedt.  74% van de mannen voelt zich heel betrokken bij borstvoeding  en een derde van de mannen gaf toe ooit de moedermelk te hebben geproefd.

Cow & Gate promoot borstvoeding en is dan ook tevreden over de resultaten. "Het laat zien dat papa's hun partners steunen in hun keuze om voor borstvoeding te kiezen."

Supermariobros

Man vermoordt slachtoffer op straat met bijl

Een zestiger is maandagnamiddag in Londen op straat vermoord door een onbekende die hem met een bijl te lijf ging.

De dader was een dertigjarige man die zijn slachtoffer wou onthoofden. Hij werd ter plaatse opgepakt. Verschillende passanten zagen de moord op de Eton Avenue in Noord-Londen voor hun ogen gebeuren.

"De man sloeg met zijn bijl op het hoofd van het slachtoffer, alsof hij hout aan het hakken was", vertelde een ooggetuige. "Ik heb geroepen dat hij moest stoppen, maar hij keek me zonder gevoel aan. Hij zag er niet kwaad, maar ook niet blij uit. Hij heeft zijn slachtoffer gewoon in koelen bloede omgebracht."

Na de moord bleef de dader gewoon wachten tot de politie kwam. Op de vraag naar zijn motief antwoordde hij: "Dat is ingewikkeld, het is privé". Dader en slachtoffer zouden eerst nog een paar woorden gewisseld hebben.


Supermariobros

Invalide, geen geld en jaren de cel in

Een rechtbank in de Duitse stad Bielefeld heeft maandag een man en een vrouw tot gevangenisstraffen van twee en acht jaar veroordeeld voor verzekeringsfraude.

De man, die zijn vriendin vroeg hem twee keer aan te rijden met hun auto om een verzekeringssom van 800.000 euro te toucheren, kreeg twee jaar voorwaardelijk, de vrouw verdwijnt voor acht jaar achter de tralies.

De 56-jarige man is door de affaire zwaar gehandicapt en de verzekeringsmaatschappij keerde niets uit nadat uit onderzoek was gebleken dat het paar het ongeluk waarbij de man ernstig gewond raakte in scène had gezet.

De man verklaarde tegenover de rechter zwaar depressief te zijn geweest toen hij meewerkte aan het plan van de vrouw om de verzekering op te lichten. De rechter rekende de 39-jarige vriendin van de man zwaar aan dat ze geen professionele hulp voor de man had gezocht, maar hem in plaats daarvan tweemaal aanreed. Een derde betrokkene, een 46-jarige man die het slachtoffer vasthield bij de aanrijdingen om te voorkomen dat hij op laatste moment van gedachte zou veranderen, kreeg een gevangenisstraf van drie jaar en twee maanden opgelegd.

Supermariobros

Paus krijgt berg als verjaardagscadeau

De regio Abruzzen in Midden-Italië schenkt Paus Johannes Paulus II als geschenk voor zijn 85ste verjaardag een berg.

Op zijn verjaardag, 18 mei, wordt een Appenijnentop van 2.400 meter hoog de 'Johannes Paulus II' gedoopt. De paus heeft de schenking officieel aanvaard. Daarnaast wordt ook een weg die naar de top van de berg leidt 'Paus Wojtyla' gedoopt. Dat bevestigde de burgemeester van de stad l'Aquila, Biagio Tempesta.

De paus krijgt zijn eigen berg voor het "buitengewone werk" dat hij in de loop van zijn 26-jarige carrière heeft verricht. Hij ging vroeger vaak skiën en wandelen in de bergen en maakte geregeld tochten in het Gran Sasso-massief.

Martin

Geregeld dronken schippers aan het roer

Een dronken kapitein op een gastanker komt niet vaak voor. "Niet wekelijks, wel geregeld, bekeuren we een schipper die te veel op heeft; de recreatie- en binnenvaart meegerekend.", aldus een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten.

De beschonken Noorse kapitein op een gastanker op de Westerschelde die maandagmorgen tegen de lamp liep, had een alcoholpromillage van 0,97. Het maximaal toegestane op schepen is 0,8.

De man was plotseling onwel geworden en raakte zelfs buiten bewustzijn. De loods die aan boord was om de kapitein te adviseren bij zijn vaart over de Westerschelde naar Vlissingen, sloeg alarm. Ambulancepersoneel kwam aan boord om assistentie te verlenen. Pas na onderzoek bleek dat sprake was van overmatig drankgebruik. Daarop werd de waterpolitie gewaarschuwd voor een blaastest.

Martin

Scholier (7) schiet zichzelf in zijn hand

Een 7-jarige leerling van een basisschool in Columbus in de Amerikaanse staat Ohio heeft zichzelf in een hand geschoten toen een pistool dat hij in zijn boekentas had zitten afging.

Het schot viel terwijl de kinderen bezig waren hun jassen aan de kapstok te hangen. De politie kon nog niet zeggen waardoor het pistool was afgegaan. De moeder zei tegen de politie geen idee te hebben hoe haar zoon eraan was gekomen.

Martin

Sudanees leger doodde duizenden olifanten

Het Sudanese leger heeft illegaal duizenden olifanten gedood en het ivoor naar China geëxporteerd. Daar werd het kostbare been uit slagtanden verwerkt in eetstokjes. Dat heeft milieubeschermer Esmond Martin maandag bekendgemaakt.

Het leger was verantwoordelijk voor slachtingen onder olifanten in het zuiden van Sudan, maar ook in de naburige Democratische Republiek Congo en de Centraal-Afrikaanse Republiek. Twintig jaar burgeroorlog in het zuiden van Sudan maakt het moeiljk om met exacte getallen te komen, aldus Martin. Beschikbare gegevens wijzen echter op een enorme daling: in 1976 bestond de olifantenpopulatie in de regio uit 133.000 dieren en in 1992 nog maar uit 40.000.

"Elke handelaar met wie we praatten zegt dat het Sudanese leger de dieren heeft gedood", aldus Martin. "Zij bezitten de benodigde vuurwapens en munitie en kunnen het ivoor transporteren."


Martin

Meer mensen gevangen door twee op een cel

Het aantal gevangenen is in een jaar tijd met 18 procent gegroeid.

Nieuwe mogelijkheden als twee op een cel, elektronische detentie en meer plekken voor bolletjesslikkers en andere drugsdelinquenten zorgen volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) voor de toename.

Op de door het CBS gehanteerde peildatum 31 september 2004 zaten 16.455 mensen opgesloten. Bijna 2500 meer dan een jaar eerder. Sinds 1 oktober zijn er door de opening van meerpersoonscellen nog eens 1200 plaatsen bijgekomen.

Het aantal vrouwen in de gevangenis steeg sneller dan het aantal mannen, met 30 procent tot 1085.Mannen vormen de meerderheid in de gevangenissen, zij zorgden voor de grootste groei.

Supermariobros

Betalen met vingerafdrukken

Een Duitse supermarktketen Edeka heeft een revolutionair systeem ontwikkeld om zijn klanten te laten betalen. Daar is geen betaalkaart meer voor nodig, maar enkel vingerafdrukken. Edeka heeft het over een wereldprimeur.

SCANNER
De klanten moeten na het shoppen enkel met één vinger langs een scanner aan de kassa passeren om hun aankopen te bevestigen en dan mogen ze hun boodschappen al mee naar huis nemen. Het verschuldigde bedrag wordt dan meteen van de rekening van de klant gehaald. De vingerafdrukken vervangen dus de betaalkaart. Een simpele overeenkomst tussen Edeka en de klant volstaat om het systeem in werking te zetten.

PROEFPROJECT
De bescherming van de persoonlijke gegevens zou niet in gevaar zijn. Michael Bobrowski van de Duitse Consumentenvereniging zei dat de organisatie blij is met het initiatief, maar hoopt wel dat er een wetgeving komt om de gevoelige informatie te beschermen. Wie dichtbij de Duitse grens woont, kan het systeem al eens gaan uittesten, want er komt een proefproject in de stad Rülzheim vlak bij België. Als het een succes zou blijken, dan wordt het systeem in alle winkels van Edeka geïntroduceerd.

Martin

Consumentenbond wil verbod speeltjes bij chips

De Consumentenbond wil een verbod op speeltjes die gratis bij een zak chips of snoepgoed zitten. Het verbod kan van tafel, als de fabrikanten binnen een half jaar besluiten zogeheten stuntwheels en andere speeltjes uit de verpakking te halen. De actie moet er toe leiden dat kinderen gezonder gaan eten.

De bond deed deze oproep dinsdag bij de start van de actieweek Vet gezond. Als alternatief presenteerde de bond zakjes fruit met speeltjes er in.

Martin

Man zet chipszak op flitscamera

De politie heeft een 60-jarige man aangehouden die een snelheidscontrole saboteerde. De man plaatste maandagmiddag op de Blaaksedijk in Mijnsheerenland een lege zak chips over de lens van een snelheidscamera, aldus de politie dinsdag.

De man, een wandelaar, was het niet eens met de snelheidscontrole die de politie op de dijk hield. De inwoner van de Hoeksewaardse gemeente Mijnsheerenland had echter niet in de gaten dat een onopvallende wagen van de politie van enige afstand toezicht hield op de camera. Agenten hielden de man aan. Hij bekende en betaalde ter plekke een boete van 250 euro.

Martin

Politie vindt buit inbraak terug op woonwagenkamp

Min of meer toevallig heeft de politie dinsdagmorgen op een woonwagenkamp in Eindhoven de buit teruggevonden van een inbraak die enkele uren eerder was gepleegd in Veldhoven. Ook de daarbij gebruikte auto stond op het kamp, aldus een woordvoerder van de politie. De politie verrichtte twee aanhoudingen.

De politie viel het kamp aan de Heezerweg binnen, onder meer op zoek naar hennepkwekerijen. Daarvan zijn er twee aangetroffen. Ook vond de politie wapens, waaronder een levensgevaarlijke riotgun, en een hoeveelheid munitie. De buit van de inbraak bestond uit kindersportkleding. De waarde daarvan is niet bekend.

Bij de inval zette de politie ongeveer tachtig mensen in, waaronder leden van de mobiele eenheid. Ook waren deskundigen van de gemeente en het nutsbedrijf aanwezig.