Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Supermariobros

Dokters verwijderen trouwring van penis

Roemeense dokters hebben een trouwring moeten verwijderen van de penis van een man. De patiënt, getrouwd met twee kinderen, vertelde dat het gebeurd was na een one night stand met een andere vrouw.

Hoe de ring op zijn geslachtsdeel terechtgekomen is, kon de man niet vertellen. De dokters vermoeden dat zijn maîtresse de ring op zijn penis geschoven heeft om hem in het netelige parket te brengen. Hij viel immers in slaap tijdens de seks.

Volgens de dokters zal de man volledig herstellen van het incident. Het was voor hen niet de eerste maal dat ze mensen uit beschamende situaties moesten verlossen: een tijd geleden kwam een man binnen wiens penis vastzat in een flesje cola.

Supermariobros

Egyptische baby met twee hoofden mag intensive care verlaten

De Egyptische baby Manar Maged, net voor de operatie van vorige maand.De Egyptische baby die met twee hoofden was geboren, is van de intensive care ontslagen. Het elf maanden oude meisje Manar Maged was geboren met het hoofd van een verder niet ontwikkeld kindje aan haar eigen hoofd. 

Na een marathonoperatie werd ze vorige maand met succes van het andere hoofd gescheiden. Sindsdien verbleef ze op de intensive care.  "We houden Manar nog vier dagen in de gaten op een speciale afdeling. Daarna zullen we bekijken of ze normaal voedsel binnen kan houden",  verduidelijkt chirurg Abla el-Alfy van het Benha kinderziekenhuis van Caïro. "Op dit moment werken haar hartslag, nieren en andere functies normaal." 

Supermariobros

Klooster wil via rechter van non af

Een ruzie met een inwonende lekenzuster is zo hoog opgelopen dat een klooster via de rechter van de vrouw afwil. Het Onze Lieve Vrouwen Klooster in het Nederlandse Amersfoort vraagt de rechter haar desnoods met hulp van de politie het pand uit te zetten.

Het klooster heeft tegen lekenzuster Henriette Meijer een kort geding aangespannen. De non is al veertig jaar in allerlei functies aan de congregatie verbonden.

Het klooster stapte naar de rechter omdat de vrouw, die sinds twintig jaar intern woont, weigert uit eigen beweging op te stappen. Zij zou onrust veroorzaken. Destijds is afgesproken dat de lekenzuster op verzoek van het klooster direct zou vertrekken.

Martin

Sandra Bullock laat braadworsten naar VS smokkelen

De Amerikaanse actrice Sandra Bullock laat braadworsten uit de Duitse stad Neurenberg binnensmokkelen in de Verenigde Staten. "Ik heb drie geheime bronnen, die me Neurenberger braadworsten opsturen. Dat is eigenlijk verboden, omdat in de Verenigde Staten geen vlees mag worden ingevoerd" , zei Bullock donderdag in Londen.

De actrice van onder meer Speed, die in Londen was voor de premiere van Miss Congeniality 2, heeft in haar jeugd in Neurenberg gewoond.

Haar moeder is Duitse en haar vader was als militair in Beieren gestationeerd.

Supermariobros

Buitenaards telefoneren - het kan sinds kort

Een groep Amerikaanse ingenieurs biedt bellers sinds kort de mogelijkheid hun telefoongesprekken rechtstreeks de ruimte in te laten sturen, voor 3,99 dollar per minuut.

Op hun website claimen de bedenkers van het buitenaards bellen dat klanten zo hun stem tot in de verste uithoeken van de kosmos kunnen laten horen. De gesprekken verlaten de aarde via een 3,2 meter brede schotel in de Amerikaanse staat Connecticut, die overigens niet op een specifieke plaats is gericht.

De directeur van het bedrijf, Eric Knight, zegt dat met een flinke ontvanger, zoals de Arecibo-schotel in Puerto Rico, een buitenaardse beschaving op een verafgelegen planeet de telefoontjes wellicht zou kunnen ontvangen. Astronomen twijfelen daar aan.

Christopher Rose, verbonden aan de Rutgers Universiteit in New Jersey, deed veel onderzoek naar het bereik van radiosignalen in de ruimte. Hij berekende voor New Scientist dat de telefoongesprekken hooguit tot op een afstand van ongeveer twee lichtjaren te ontvangen zijn. De ster die het dichtst bij de aarde staat, is ongeveer twee keer zo ver van ons verwijderd.

Volgens sterrenkundige Fred Walter van de Stony Brook Universiteit in New York zenden mensen al bijna een eeuw lang radiosignalen de ruimte in. " Het is prima als je wat wilt uitzenden. Maar het draagt alleen maar bij aan de al bestaande herrie", aldus Walter.

Toch maakten inmiddels honderden mensen gebruik van de buitenaardse telefoondienst. De telefoontjes duurden gemiddeld drie minuten. Het bedrijf stelt geen voorwaarden aan de inhoud van de gesprekken, maar roept klanten wel op zich als waardige ambassadeurs van de aarde te gedragen.

Martin

Overvaller verjaagd door friet

Een cafetariahouder uit Helmond heeft donderdagavond een overvaller verjaagd uit zijn zaak door een bak hete friet naar de jongen te gooien. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

De ongeveer 16 jaar oude overvaller kwam de snackbar binnen en bedreigde de eigenaar en diens vrouw met een vuistvuurwapen. Hij wilde geld. Toen de cafetariahouder een bak met hete friet in de richting van de overvaller gooide koos die het hazenpad.

Martin

Gates weer op één in Forbes-lijst

Microsoft-oprichter Bill Gates staat onveranderd aan de top van de Forbes-lijst, de rangorde van rijkste mensen ter wereld. De technologiebaas staat al elf jaar achtereen op de hoogste positie, maar is wel iets minder waard dan in 2004: 46,5 miljard dollar om precies te zijn. Vorig jaar was dat nog 100 miljoen meer.

De mensen achter Google, Sergey Brin en Larry Page, staan dit jaar voor de tweede achtereenvolgende maal op de lijst. Ze zijn allebei goed voor 7,2 miljard dollar, wat goed is voor een flinke sprong voorwaarts. Brin en Page staan nu op plaats 55, bijna 500 plaatsen hoger dan in 2004, toen de heren 'slechts' één miljard waard waren.

De Forbes-lijst werd vrijdag gepubliceerd. Er staan 691 dollarmiljardairs op, met een gezamenlijk vermogen van 2,2 biljoen dollar. New York kent de grootste concentratie miljardairs: 34 in getal. In zowel Moskou en San Francisco wonen er twintig. De meeste gefortuneerden zijn al wat ouder. Slechts 29 miljardairs zijn onder de veertig, terwijl er 220 de zeventig zijn gepasseerd

Martin

Bono geen kandidaat voor Wereldbank

Bono zal de wereld niet gaan redden als topman bij de Wereldbank. De Ierse zanger van rockband U2 werd onlangs in de media genoemd als kandidaat-directeur van de instantie. Een woordvoerder van DATA, de stichting waarmee Bono de aandacht vestigt op Afrika, sprak de berichten echter tegen.



De Amerikaanse minister van Financiën Snow sprak onlangs nog zijn bewondering uit voor de U2-zanger, wat het gerucht alleen maar versterkte.

"Bono voelt zich gevleid, maar hij zal in geen geval de nieuwe directeur van de Wereldbank worden", aldus Jamie Drummond van DATA, dat staat voor 'Debt, AIDS, Trade, Africa'.

Martin

Man belaagt agenten met sneeuwschuiver

Een bejaarde man uit Friese Reduzum heeft in de nacht van donderdag op vrijdag de politie aangevallen met een sneeuwschuiver. Pas nadat een politiehond zich in de sneeuwschuiver had vastgebeten, kon de 68-jarige worden opgepakt, zo liet de politie vrijdag weten.

De man had zijn stereo zo luid aan staan, dat verschillenden buurtbewoners uit het Friese dorp klaagden bij de politie. "Toen wij daar kwamen hoorde je de muziek drie huizen verderop al", aldus een politiewoordvoerder. De man weigerde de muziek zachter te zetten en vond dat de politie zich er niet mee moest bemoeien.

Omdat de dienders dachten dat de man een mes had, werd de hulp van een politiehond ingeroepen. De Fries sloeg vervolgens het raam uit zijn eigen voordeur en belaagde de agenten met het glas. Hij deed daarop alsnog de voordeur open om de politiemensen te lijf te gaan, nu met een sneeuwschuiver.

Toen de politiehond zich in de sneeuwschuiver vastbeet, kon de man worden overmeesterd. "Het is een slimme politiehond, hij ging niet naar de verdachte maar naar de sneeuwschuiver", aldus de politiewoordvoerder.

Supermariobros

Vrouw verlaat man met twee penissen

Een Duitser die onlangs een tweede penis kreeg aangenaaid, is verlaten door zijn vrouw nadat ze het resultaat van de operatie had gezien. De 40-jarige Michael Gruber verloor enkele jaren geleden zijn penis bij een motorongeval. Plastische chirurgen slaagden er toen in om een nieuwe penis te vervaardigen uit weggenomen huid, been en andere stoffen.

Gruber kon met zijn nieuwe penis bij zijn 25-jarige vrouw een zoon verwekken. De man was niet tevreden en vroeg aan de chirurgen om hem een betere penis aan te naaien. Ze stemden daarin toe, maar omdat te doen, amputeerden de dokters nog niet zijn huidige penis. De operatie en aanhechting moest eerst succesvol verlopen, alvorens de chirurgen verdere stappen zouden kunnen ondernemen.

De man liep dus na de operatie met twee penissen rond.  Toen hij die in het ziekenhuis aan zijn vrouw liet zien, pakte ze thuis meteen haar koffers en overwoog om de echtscheidingsprocedure in te zetten.

Michael Gruber is ervan overtuigd dat hij zijn vrouw terug kan krijgen, maar dan moet wel eerst de oude penis er af. Bij volgende operaties zullen zijn intact gebleven teelballen verbonden worden met wat nu zijn derde penis is. Een Duitse televisiezender maakte vorige week een documentaire over de hele historie.

Supermariobros

Jeugdbende die eigen misdaden filmde opgerold

Een jeugdbende uit Praag is opgerold nadat ze video's van hun gewelddadigheden op het internet hadden gepost. De bende noemde zichzelf de Flamingo's en trok de aandacht van een plaatselijke televisiezender die de video's als nieuwsitem gebruikte.

Daarin was onder meer te zien hoe de jeugdige criminelen zonder aanleiding mensen in een park in elkaar sloegen. Nadien lieten ze een spoor van vandalisme in de Tsjechische hoofdstad na.

De politie verrichte na de uitzending van de video tenminste acht arrestaties.  De arrestanten hebben een leeftijd variërend van 18 tot 20. Hun website werd volgens een lokale krant van het internet gehaald.

Supermariobros

Man rijdt vrouw van de weg om sticker van Bush

Een Amerikaanse dertiger is in Tampa in de staat Florida aangehouden omdat hij een vrouw van de weg probeerde te rijden. Aanleiding daarvoor was een campagnesticker van George W. Bush op haar achterruit.

"Dat kon ik nu eens niet echt hebben", zei de 31-jarige Nathan Winkler aan de politie. De man zei dat hij haar begon te achtervolgen, nadat de vrouw, Michelle Fernandez, haar middelvinger naar hem opstak. "Kan best zijn, maar hij zat een hele tijd te bumperkleven en zat constant te toeteren. Ik snapte niet waarmee hij bezig was", verklaarde de vrouw.

Toen hij de vrouw van de baan probeerde te rijden, hield hij een stuk papier naar boven waar op stond: "Vergeet nooit dat Bush' illegale oorlog duizenden doden in Irak maakte." De man stoof daarna weg.

Fernandez, wiens twee dochtertjes in de auto zaten, kon de nummerplaat aan een agent doorgeven. De politie kon de man een uur later inrekenen. De vrouw voelt zich een Democrate, maar stemde in november wel op Bush.

Supermariobros

Zwerver slaapt in graf

Een 43-jarige zwerver heeft een aantal nachten geslapen in een graf op een begraafplaats in het Nederlandse Nijmegen. Hij lag in een slaapzak onder de gedeeltelijk ondergraven steen op het graf en had zich ook toegedekt met omgetrokken grafstenen, aldus een woordvoerder van de Nijmeegse politie.

Agenten hielden de zwerver donderdagavond aan. Zij betrapten hem al eerder op de begraafplaats en stuurden hem toen weg. Nu bleek dat de man duidelijk een slaapplaats had ingericht in het graf.

De monumentale begraafplaats is niet meer in gebruik. De man kwam op het terrein door een gat in de omheining te knippen. Hij heeft een proces-verbaal wegens grafschennis gekregen.

Supermariobros

Vlaamse Schoenherstellers maken schoen voor grootste man ter wereld

De Vlaamse Schoenherstellers gaan maatschoenen ontwerpen voor de grootste man ter wereld, de 2.55 meter grote Leonid Stadnik uit Oekraïne. Dat meldt de vzw Schoeninfo. 

De man heeft schoenmaat 62 en een voetlengte van 43 centimeter. Hij heeft problemen omdat hij geen geschikt schoeisel vindt.

Daarom willen de Vlaamse Schoenherstellers ter gelegenheid van de 'Week van de Schoenmaker' bij wijze van liefdadigheidsactie gratis maatschoenen voor Stadnik ontwerpen. Stadnik leeft op het Oekraïense platteland en heeft vooral nood aan werkschoenen en sandalen.

Een vijftal Vlaamse schoenherstellers en orthopedisten reist in de loop van mei af naar Oekraïne om de schoenmaat van Stadnik op te nemen. Vanaf eind mei zal er van op een viertal plaatsen in Vlaanderen gewerkt worden aan de productie van de maatschoenen.

In oktober moeten de schoenen klaar zijn. De vzw Schoeninfo zal trachten om Stadnik te overtuigen om naar België te komen om de schoenen plechtig in ontvangst te nemen.

Supermariobros

Turkse man at een kilo metalen voorwerpen op

Het zal je maar overkomen als arts. Een Turkse man diende zich in het ziekenhuis aan met buikklachten. Een chirurg opereerde het slachtoffer en trof in de maag van de 30-jarige Turk voor één kilogram nagels, schroeven, sleutels, muntjes en theelepeltjes aan.

De metalen voorwerpen waren sterk verroest en de maag veretterd, zei de dienstdoende chirurg, die nog nooit geconfronteerd werd met zo'n geval. Volgens de specialist lijdt de man, afkomstig van Rize, een stad aan de Zwarte Zee, aan de ziekelijke verslaving om vreemde voorwerpen te verorberen en moet hij psychiatrisch begeleid worden.