Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Martin

'Oudste man' al jaren dood

Een Japanner die jarenlang was uitgeroepen tot de oudste man van een Japanse streek, blijkt al jaren dood.

Het gemummificeerde lichaam van Kyujiro Kanaoka, van wie werd aangenomen dat hij 107 jaar was, is gevonden in zijn huis in de plaats Itami. Hij overleed vijf tot tien jaar geleden. Zijn kinderen, bij wie hij inwoonde, meldden zijn dood pas kortgeleden. Volgens de politie waren de zoon en twee dochters duidelijk in de war. De kinderen - boven de 70 - gingen ervan uit dat hun vader het 'eeuwige leven had'.


Martin

Banketbakkers boos op Deens radiostation

Deense banketbakkers zijn boos op het commerciële radiostation The Voice. De zender beloofde een premie van 1300 euro aan iedereen die bij de banketbakker een roomsoes zou bestellen en die vervolgens op het hoofd van de bakker uit zou drukken.

Een 32-jarige luisteraar deed dat. Hij is aangeklaagd wegens geweldpleging, meldden Deense media woensdag. Ook medewerkers van het radiostation dreigen te worden aangeklaagd wegens het aanzetten tot geweld.

Supermariobros

Man in de gevangenis, vrouw blijft ook binnen

Toen haar man tot vijftien jaar effectieve celstraf veroordeeld werd, maakte de Roemeense Mariana Schuster (46) een belofte. Tot haar echtgenoot weer vrijkwam, zou ze het huis niet verlaten. Haar man, die dertig jaar kreeg voor moord, liet haar meteen een legale overeenkomst tekenen die stelt dat ze het huis ook niet zou verlaten omdat hij anders dacht dat ze ontrouw zou zijn.

Gelukkig moest mevrouw Schuster die vijftien jaar niet alleen doorbrengen. "De zussen van mijn broer hielden me dikwijls gezelschap", zei ze in de lokale media.

Supermariobros

Controleur luchthaven valt in slaap

Het vrachtvliegtuig kon een halfuur blijven cirkelen boven de landingsbaan in Nice.Langer dan een halfuur was een vliegtuig gedwongen om boven de luchthaven van Nice te cirkelen. De piloot van het vrachtvliegtuig probeerde immers vruchteloos de verkeerstoren te bereiken, om toestemming tot landing te vragen. Reden waarom dit niet lukte: de verantwoordelijke van de toren was in slaap gevallen. 

Pas nadat de luchtvaartcontroleur een halfuur later werd wakkergeschud door veiligheidsmensen, kon het vliegtuig landen. De Franse diensten beschouwen de zaak als "erg bizar" en stelden ook dat het vrachtvliegtuig "nooit in moeilijkheden was gekomen". Er wordt wel een intern onderzoek ingesteld naar de reden waarom de verantwoordelijke van de verkeerstoren in slaap was gevallen.

Supermariobros

Spaanse seriemoordenaar veroordeeld tot 142 jaar

Een van Spanje's dodelijkste seriemoordenaars is veroordeeld tot 142 jaar gevangenisstraf. Dat is woensdag meegedeeld door gerechtelijke kringen in Madrid.
De vroegere militair Alfredo Galan (28) werd schuldig bevonden aan zes moorden en drie moordpogingen in de omgeving van Madrid in 2003
.
Hij schoot zijn slachtoffers in het donker in het hoofd en liet speelkaarten achter op de lijken, mogelijk als imitatie van de Amerikaanse sluipschutters John Muhammad en Lee Malvo, die in 2002 voor angst en terreur zorgden in Washington.
Gerechtspsychologen zegden dat Galan handelde uit een verlangen tot doden zonder enig ander motief.

Supermariobros

Priester preekt in Playboy

Het komende nummer van de Nederlandse Playboy brengt naast blote borsten en billen een interview met de omstreden Nederlandse priester Antoine Bodar (59). Dat zorgt voor commotie in katholiek Nederland. Bodar is dan ook al langer een buitenbeentje binnen Gods kudde. Overigens is de kans klein dat de priester door de pin-ups in verleiding wordt gebracht. Hij is homo.

Een priester in de Playboy is ongezien. Dat die priester Antoine Bodar heet, die tussen de blote pin-ups het geloof verkondigt, verbaast in Nederland dan weer niemand. Bodar is sinds zijn late priesterwijding een eigenzinnige vent die wrevel oproept bij links én rechts, binnen én buiten de clerus. TV, radio, kranten, internet of zelfs blootbladen, de priester schuwt geen enkel medium om zijn boodschap uit de dragen.

Supermariobros

Mexicaanse agenten moeten klassiekers lezen

Politieagenten die werkzaam zijn in Mexico City - één van 's werelds grootste en gevaarlijkste steden - moeten voortaan één boek per maand ter hand nemen, willen ze nog kans op promotie maken. Het korps wil op die manier het niveau van haar manschappen opkrikken want Mexicaanse agenten staan wereldwijd bekend als lui, corrupt en totaal incompetent.

Een groot probleem is dat één op de vijf agenten zo goed als ongeletterd blijkt. Dat noopte de burgemeester tot het organiseren van bijscholingscursussen. Op de lectuurlijst staan klassiekers als Don Quichote en De kleine prins . De burgemeester bouwt een speciale dienst uit die zal controleren of de agenten de opgegeven boeken werkelijk hebben gelezen.

Martin

Politie schorst nachtbrakende agenten

Twee agenten van het korps Zuid-Holland-Zuid zijn geschorst omdat ze twee keer tijdens een nachtelijke surveillance zonder dat te melden naar Amsterdam waren gereden. Dat heeft het korps donderdag laten weten. Tegen de twee is een disciplinair onderzoek gaande.

Het duo maakte de uitstapjes tijdens nachtelijke surveillances in december en januari. Hun reislust werd ontdekt doordat ze tijdens een van de nachten werden geflitst omdat ze te hard reden.

Surveilleerders moeten het bij hun korps melden als zij hun regio verlaten.

Martin

Hond moet getuigen in moordzaak

De aanklagers van een gerechtshof in de Amerikaanse staat Arkansas hebben een hond als getuige opgeroepen in een moordonderzoek. Het hondje Murphy Smith mocht het gerechtshof echter niet betreden "omdat honden daar niet toegestaan zijn", meldde Arkansas Democrat Gazette.

De politie dacht dat Murphy Smith een belangrijke getuige was, omdat de hoofdverdachte van een moordzaak, Albert K. Smith, hem vanuit de gevangenis een brief schreef. Albert Smith is de eigenaar van Murphy. Toen bleek dat het om een hondje ging, realiseerden de aanklagers zich dat zij de plank volledig hadden misgeslagen.

Smith wordt ervan verdacht dat hij de vriend van zijn ex-vrouw van het leven heeft beroofd.

Supermariobros

Japanner overvalt per ongeluk politiekantoor

Toen een Japanse overvaller een slaapzaal vol agenten binnenstormde, wist hij dat hij zich van doel vergist had. De overvaller wilde de inhoud van de kassa , maar werd plots omsingeld door agenten.

Volgens de agenten wilde de man het gebouw naast het hunne overvallen. "Er is een stationsloket naast de deur. Onze uniformen lijken wel op de uniformen van het spoorpersoneel, vandaar misschien de vergissing," zei een van de agenten van het kantoor in Haramachi.

Martin

Tijger doodt vrouw in Kiev

Een tijger in een dierentuin in Kiev heeft een 23-jarige vrouw gedood. Het roofdier, Svetlana, viel de dierenverzorgster onmiddellijk aan toen zij per ongeluk het verkeerde hok binnenging om schoon te maken. Dit meldden media in Oekraïne donderdag.

Het dier wordt niet afgemaakt, omdat bekend was dat zij gevaarlijk is. Het handelde slechts volgens haar instincten toen zij de vrouw aanviel, zei een woordvoerder van de dierentuin in de Oekraïnse hoofdstad.

Martin

IKEA discrimineert vrouwen in handleiding

De Zweedse meubelgigant IKEA discrimineert vrouwen in de handleidingen, vindt de Noorse premier Kjell Magne Bondevik. In de montageinstructies is alleen te zien hoe mannen de meubelen in elkaar sleutelen. Vrouwen nemen in de folders geen imbussleutel ter hand.

IKEA zegt met de handleidingen te willen voorkomen dat moslims zich beledigd voelen. De premier vindt dat geen excuus, zei hij in de Noorse krant Verdens Gang. "Het is belangrijk om de houding ten opzichte van gelijkwaardigheid te bevorderen, niet in het minst in moslimlanden."

Het concern heeft 200 winkels in 32 landen. Daar komen jaarlijks 365 miljoen mensen meubels kopen. Die worden geleverd in platte verpakkingen en moeten door de klant zelf in elkaar worden gezet.

Martin

Belg ontwerpt friteszak met ingebouwde vork

Om te voorkomen dat de koper van een zakje frites nog op zoek moet naar een vorkje heeft de Vlaamse ontwerper Roel Vandebeek een verpakking ontworpen waaruit een houten vork is weg te duwen.

De ruimte die vrijkomt door het wegduwen van het vorkje is zo klein dat er geen al te groot gat ontstaat, waardoor de frites ook niet op straat vallen. Vandebeek zei donderdag in de Vlaamse krant Het Belang van Limburg dat hij zijn 'forkbag' binnenkort op grote schaal hoopt te exploiteren. Om zijn vinding extra te promoten zou er volgens de ontwerper ook een designsnackbar moeten komen, die de nieuwe puntzak gaat gebruiken.

Supermariobros

Roddeltante opgesloten tussen varkens

Een Roemeen heeft voor veel oproer gezorgd omdat hij zijn roddelende vrouw in de varkensstal heeft opgesloten. Puiu Dobriva uit Anreiasu verdedigt zichzelf en zegt dat hij haar het eeuwige gebabbel met haar vriendinnen wilde afleren.

Daarvoor wachtte hij tot zijn vrouw op een morgen de varkensstal zou uitmesten, om daarna de deur van buitenaf op slot te zetten. De vrouw bleef een heel etmaal in de stal, tot haar zoon haar de volgende dag kon bevrijden.

De man begrijpt al de heisa rond zijn actie niet. "Ik snap het probleem niet. Het is niet dat ik mijn vrouw verwaarloosd heb. Ik heb haar zelfs eten gegeven, langs een gat in het dak van de stal. Ik hoop alleen dat ze nu wat minder zal roddelen."

Supermariobros

Shopping center geeft knappe klusjesmannen mee aan vrouwen

Een shopping center in China had een leuk ideetje om de vrouwen te verwennen: iedere vrouw die tijdens de Internationale Vrouwendag meer dan 250 euro spendeerde, kon een knappe klusjesman voor enkele uren mee naar huis nemen.

De mannen zouden dan gratis en voor niets drie uur lang allerlei klusjes opknappen. Ondanks het feit dat vele vrouwen genoeg spendeerden, profiteerden slechts drie vrouwen van het aanbod.

Het shopping center had de mannen uit haar eigen personeel geselecteerd. Niet alle mannen waren even happig om gratis werkjes op te knappen, maar enkelen wilden moeite doen voor de vrouw op haar speciale feestdag.