Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Martin

Martinitoren dicht wegens sneeuwballengevaar

De Martinitoren in Groningen is sinds woensdag gesloten wegens sneeuwballengevaar. De trappen en de omlopen van de toren zijn volgens de beheerders te glad voor bezoekers. Men wil echter vooral voorkomen dat bezoekers vanaf de top van de toren met sneeuwballen gaan gooien.


Martin

Ex-gedetineerde: cipier gaf mij mobiele telefoon

Een 51-jarige ex-gedetineerde heeft donderdag voor de rechtbank in Arnhem onder ede verklaard dat een cipier van de gevangenis in Arnhem-Zuid tegen betaling voor hem een mobiele telefoon de gevangenis binnensmokkelde. De 46-jarige cipier wordt ervan verdacht dat hij voor gevangenen tegen betaling drank, eten en mobiele telefoons regelde.

De zaak tegen de bewaker kwam aan het rollen nadat de rijksrecherche een onderzoek instelde naar aanleiding van de gijzeling van officier van justitie B. van der Krabben in 2003 in het Arnhemse Paleis van Justitie. De cipier ontkent.

Martin

Dak supermarkt bezwijkt onder sneeuwlast

Het dak van een supermarkt in Klazienaveen is woensdagnacht onder de sneeuwlast bezweken.

Volgens een woordvoerder van deze Welkoopvestiging is een dakdeel van 600 vierkante meter naar beneden gekomen. Daardoor zijn geen gewonden gevallen. De kans is groot dat het drie jaar oude pand als verloren moet worden beschouwd.

Het bedrijf dat ondermeer strooizout en sneeuwschuivers verkoopt, had woensdag met topdrukte te maken. Er volgt nog een onderzoek naar de oorzaak van de instorting.

Martin

Fanatiek scholiertje

De politie in het Duitse Aken heeft donderdagochtend een achtjarige jongen van de straat geplukt die wel heel vroeg op weg was naar school. De surveillerende agenten ontdekten de scholier met zijn boekentas op de rug midden in de nacht om 3.00 uur.

De leerling had inmiddels geconstateerd dat zijn school nog dicht was en hij bevond zich op weg terug naar huis. Volgens de politie zal de jongen de tijd op zijn wekker wel verkeerd hebben geïnterpreteerd. De ouders merkten niets van hun fanatieke zoon en sliepen gewoon door.

Martin

Chinese basisschool ingestort: 20 kinderen dood

Zeker twintig kinderen zijn omgekomen toen hun basisschool in de Chinese provincie Shanxi instortte als gevolg van een explosie in een nabijgelegen huis. In dat huis woonde de eveneens omgekomen manager van een kolenmijn. Kennelijk had de man een voorraad van het dynamiet in huis dat in zijn mijn gebruikt wordt. Zijn vrouw is bij de explosie gewond geraakt. Het ongeluk deed zich woensdag voor in het stadje Kecheng, meldden Chinese kranten donderdag.

Supermariobros

Naakte diensters lokken klanten naar Chileens café

Drukke tijden voor de bar El Trolley.Een eigenaar van een Chileense bar heeft het gat in de (Chileense) markt gevonden. Hij laat de dienstmeisjes in zijn El Trolley bar naakt werken, met alleen een laagje bodypaint en een string aan. De hele opzet kadert in een kunstproject van de fotograaf Hube Salamanca, die maar liefst vijfhonderd aanvragen kreeg van vrouwen die zich ten dienste wilden stellen voor het project.

De fotograaf plant later een tentoonstelling met allemaal foto's van de El Trolly bar. "Het is een origineel idee en de klanten zijn er helemaal wild van", zegt een woordvoerder van het café. "Het is allemaal erg artistiek en de vrouwen doen niets meer dan voor dienster spelen."

Supermariobros

Twee maanden oude baby kan al 'mama' zeggen

Een Chinese baby uit Peking kan al na twee maanden om zijn moeder roepen . Als de baby honger heeft, schreit hij niet maar  roept hij "mama, mama." Mevrouw Wang uit Peking deed onlangs de merkwaardige ontdekking. 

Volgens Wang kan haar zoon ook het woord nai zeggen, het Chinese woord voor melk. Het is zeer uitzonderlijk dat een baby al na twee maanden enkele woordjes kan uitspreken.

Supermariobros

Vloek stort Engelse stad in het ongeluk

Sinds de Engelse stad Carlisle een kunstwerk heeft geplaatst, waarop een vloek rust uit de 16de eeuw, loop alles fout in de stad. Carlisle is de voorbije twee jaar geteisterd door een epidemie van mond- en klauwzeer en zware branden.

Bij een zware overstroming verloren vorig jaar drie stedelingen het leven. Meer dan 600 mensen zijn hun werk kwijtgeraakt. En ramp boven ramp, de plaatselijke voetbalclub Carlisle United maakte zo weinig doelpunten dat ze uit de nationale voetbalcompetitie is verdwenen.

Het stadsbestuur onderzoekt nu of het kunstwerk moet worden verwijderd om verder ongeluk te voorkomen. Het probleem is dat zoiets de stad bijna 10.000 euro gaat kosten.

Supermariobros

Baas, mag ik scheiden?

Het aantal echtscheidingen in China is met ruim een vijfde gestegen sinds oktober 2003. Belangrijkste reden: echtparen hebben niet langer toestemming van hun baas nodig om uit elkaar te gaan.

Vorig jaar scheidden 1,6 miljoen echtparen. Volgens de krant China Daily werden koppels voorheen vaak zwaar onder druk gezet om bij elkaar te blijven. De Chinese overheid denkt dat vorig jaar veel mensen zijn gescheiden die dat al langer wilden en verwacht daarom dat het aantal echtscheidingen eerst zal stabiliseren en dan weer zal dalen.

Volgens de China Daily heeft de toegenomen welvaart in China ertoe geleid dat veel mensen vraagtekens zijn gaan plaatsen bij traditionele instituten als het huwelijk en het gezin.

Supermariobros

Meisje van 15 leidt roversbende in Charleroi

De politie heeft in Charleroi drie jongeren opgepakt die dezelfde dag een meisje in een park van haar gsm en bankkaart hadden beroofd. De overval werd blijkbaar door een 15-jarig meisje geleid.

Het slachtoffer werd in het park van het Notre-Dameziekenhuis door drie jongeren aangeklampt en door één van hen - een tienermeisje - gefouilleerd en gedwongen haar gsm en bankkaart af te geven. Ze gaf het trio wel een verkeerde code.
Na de aanranding verwittigde het slachtoffer meteen haar vader, die in de buurt werkte en samen met zijn dochter naar een nabijgelegen bankautomaat ging, waar ze de drie drieven aantroffen. Het trio - een 15-jarig meisje, een 17-jarige jongen en een meerderjarige - werden door de politie ingerekend en bekenden de straatroof.

De 'bendeleidster' had blijkbaar thuis al problemen gekend: haar vader zei dat ze hem al met een mes bedreigd had. De twee minderjarigen werden ter beschikking van het jeugdparket gesteld. De meerderjarige werd bij de onderzoeksrechter voorgeleid. Het gerecht zoekt uit of de bende nog andere aanrandingen op haar kerfstok heeft.

Martin

Politieagente ontslagen na snelheidsovertreding

Een hoofdagente van het KLP (Korps Landelijke Politiediensten) is dinsdag ontslagen omdat zij heeft gelogen over een snelheidsovertreding. De agente probeerde onder de bekeuring uit te komen door te stellen dat iemand anders de auto had bestuurd. Dit bleek niet te kloppen. Dat heeft het korps donderdag bekendgemaakt.

De medewerker werd in haar vrije tijd bekeurd omdat ze meer dan 50 kilometer per uur te hard reed. De agente loog omdat zij bij een veroordeling mogelijk haar rijbewijs zou kwijtraken en haar beroep niet meer zou kunnen uitoefenen.

Martin

Will schrijft niet meer op borsten!

Will Smith wil niet meer dat zijn vrouwelijke fans vragen of de ster een handtekening op hun borsten wil zetten, omdat hij geen zin heeft in de geïrriteerde blikken van hun vriendjes...



Regelmatig komen er dames op de knappe acteur af met de vraag of hij zijn handtekening wil zetten op hun borsten. Will heeft daar een hekel aan, omdat het vaak voorkomt dat hun vriendjes daar gewoon bij staan.

"Ik kan me niet voorstellen dat zo'n gozer het leuk vindt dat ik met pen op de borst van hun meisje schrijf. Ik heb dan ook liever niet meer dat fans zoiets aan me vragen", zo zei Smith onlangs in een interview.



Supermariobros

Overval met gijzeling in Genks wassalon was schoolopdracht

Een overval met gijzeling woensdagnamiddag in een Genks wassalon bleek uiteindelijk  geënsceneerd. Volgens de politie ging het om een taakopdracht van een niet nader omschreven Genkse school. De uitbater van de zaak, de klanten en de 'gelegenheidsovervallers' legden de toegestormde ordediensten de toch wel penibele situatie uit.

OPGEZET SPEL
Met zestien manschappen in kogelwerende vesten rukte de politiezone GAOZ (Genk-As-Opglabbeek-Zutendaal) woensdag rond 16.30 uur uit naar een wassalon op de Guillaume Lambertlaan na een oproep over een gewapende overval. De daders bevonden zich nog in het pand. De omgeving werd voor het verkeer afgesloten en de agenten stormden binnen. De overvallers moesten hun wapens laten vallen. Eén man legde meteen een handvuurwapen op de grond. De overval bleek echter opgezet spel.

POLITIE NIET OP HOOGTE
De studenten moesten als taakopdracht een gewapende overval met gijzeling in beeld brengen. Ze droegen pruiken, zonnebrillen en een nylonkous. De studenten hadden één detail over het hoofd gezien: de buurtbewoners waren wel verwittigd, maar de politie was niet op de hoogte. De Genkse politie wil de naam van de school niet bekendmaken. Met de school wordt wel overleg gepleegd hoe in de toekomst dergelijke opdrachten aangepakt moeten worden, aldus de politie.

Supermariobros

Dikke agenten komen Zweeds politiehoofdkwartier niet meer binnen

Dikke politieagenten in Zweden moeten voortaan niet alleen om hun conditie en wendbaarheid te verbeteren aan de lijn. De nieuwe beveiligde ingang van het nationale hoofdkwartier van de politie in Stockholm laat agenten gewoon niet meer binnen als ze te zwaar zijn.

De nieuwe ingang van het kantoor heeft een ingebouwde weegschaal om te voorkomen dat twee mensen tegelijk door de deur glippen. Maar door een constructiefout slaat die weegschaal al bij 105 kilo op tilt. Mensen van dat gewicht en daarboven worden begroet door een computerstem die zegt: "Stop! Eén tegelijk!" Ze worden vervolgens niet doorgelaten.

Volgens een politiewoordvoerster had de weegschaal eigenlijk op 160 kilo ingesteld moeten zijn, maar is hij niet helemaal in orde. "We moeten hem wel maken, want we hebben nogal wat grote sterke mannen hier rondlopen", zei ze.

Martin

Koudste nacht ooit in maart gemeten

De nacht van donderdag op vrijdag was de koudste die ooit in maart in Nederland is gemeten. Dat heeft het KNMI vrijdagmorgen vroeg bevestigd.

Om 01.30 uur was de temperatuur in Marknesse (Flevoland) gedaald tot 20,5 graden onder nul. Daarmee ging het vorige record uit 1971 aan diggelen. Toen vroor het op 7 maart in Wageningen 18,7 graden.

Een woordvoerder van het KNMI legde uit dat een heldere hemel, windstilte en een vers sneeuwdek bijdragen aan een sterke daling van de temperatuur. In Marknesse waren die factoren al vroeg in de nacht aanwezig, maar ook in de verre omtrek werd het met temperaturen rond -18 extreem koud.