Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Supermariobros

Duits koppel verbetert wereldrecord kussen

Een Duits koppel heeft dinsdag het wereldrecord kussen verbeterd. De 19-jarige Pamela Stern en haar 24-jarige vriend Matthias Brandstetter uit de deelstaat Beieren kusten in totaal 31 uren aan één stuk. Een radiozender organiseerde in het kader van Valentijn een kuswedstrijd waaraan zes koppels deelnamen.

De tortelduifjes, die al vier jaar samen zijn, deden beter dan het vorige wereldrecord dat op 30 uren 59 minuten en 27 seconden stond. Een Amerikaans koppel zette die prestatie neer  in december 2001. Stern en Brandstetter hielden het dus 33 seconden langer vol. Hun voornaamste concurrenten gaven het op na 29 uren en 31 minuten.

Supermariobros

Koppel maakt buurt wakker met hanengekraai door luidsprekers

Van je buren moet je het hebben. Een koppel uit het Duitse stadje  Itzehoe heeft net voor het vakantievertrek een  luidspreker en een timer met hanengekraai geïnstalleerd. Sindsdien wordt heel de buurt iedere nacht massaal wakkergemaakt door schel hanengekraai.

De politie viel na klachten het huis binnen en trof er de geluidsinstallatie aan. "De timer was zo ingesteld dat ze tussen twee uur 's nachts en vier uur in de ochtend verschillende keren afging", liet een woordvoerder van de politie weten. Per keer was 20 minuten lang het gekraai te horen. Het materiaal werd meteen in beslag genomen.

De politie heeft een waslijst klachten tegen het koppel opgesteld. De twee zijn nog niet uit vakantie teruggekeerd.  Volgens de buren waren er in het verleden nog nooit problemen met het koppel.

Supermariobros

Kersvers Valentijnkoppel betrapt in vertrekhal van Britse luchthaven

Een Britse man en een Zweedse vrouw zijn maandag op heterdaad betrapt toen ze van bil gingen in de vertrekhal van de luchthaven van Manchester. De twee hadden elkaar eerder die dag leren kennen toen hun vlucht naar Kopenhagen vertraging had opgelopen door hevige sneeuwval.

Ze besloten om er het beste van te maken, het was immers Valentijn, en dronken met twee een hele fles Baileys leeg.  Wat jassen en wat bagage deden even later dienst als geïmproviseerd bed voor de kersverse tortelduifjes. Lang duurde hun liefdesspel niet. Een bewaker zag hen en waarschuwde de politie.

Die kwam even later ter plaatse en spelde het koppel de les. De agenten gingen niet tot vervolging over. De Brit en de Zweedse, volgens getuigen allebei in de twintig, kwamen ervan af met een  berisping.

Supermariobros

Slachtoffer herkent verkrachter aan slechte adem

Een restauranteigenaar uit Quincy in de Amerikaanse staat Massachusetts is beschuldigd van het verkrachten van een werkneemster. Het slachtoffer kon de gemaskerde dader herkennen aan zijn slechte adem.  De 36-jarige Tuen "Dickie" Lee pleit onschuldig.

Volgens de politie brak de restauranteigenaar eerder deze maand in in het huis van zijn werkneemster, bedreigde haar met een dolk, bond haar vast en verkrachtte haar. De vrouw was er altijd al van overtuigd geweest dat de dader haar baas moest zijn. Een dna-test geeft haar nu gelijk.

Supermariobros

Canadees groen nummer blijkt sekslijn te zijn

Inwoners van de provincie British Columbia in Canada die willen weten of alle wegen bereikbaar zijn, bellen best niet naar het groene nummer in hun telefoonboek. Bellers krijgen in plaats van informatie over de sneeuwval  en de toestand van de wegen een sexy vrouwenstem te horen, die het volgende meedeelt: "Mmmm, je hebt het juiste nummer gebeld, schatje.... mmmm, hier krijg je wat je zoekt."

Mensen die bellen naar het groene nummer van het Canadese ministerie van Transport komen dus uit bij een sekslijn. Het groene nummer staat in de nieuwe editie van het plaatselijke telefoonboek van het noordwestelijke deel van British Columbia.

De uitgeverij uit de Amerikaanse staat Utah die de nieuwe telefoonboeken opstelde, wijt de problemen aan een simpele schrijffout. Twee cijfers in het telefoonnummer zijn verwisseld, met het bekende probleem tot gevolg. De uitgeverij biedt haar excuses aan en overweegt om de inwoners nieuwe, juiste telefoonboeken te schenken.

Supermariobros

Zwangere vrouw verkoopt buik als reclameruimte

Deze Amerikaanse vrouw gebruikt haar bolle buik nog voor politieke doeleinden, in Nieuw-Zeeland doen ze het voor 'platte' commercie.Een zwangere vrouw uit Nieuw-Zeeland heeft haar bolle buik verkocht als reclameruimte. De vrouw zal nog tot maart elke dag rondlopen in een T-shirt met de reclameslogan van de hoogste bieder, een bedrijf uit Auckland. Die slogan luidt toepasselijk: The mailman always delivers.

Julz Thomson en haar verloofde Gerrard Simmons kwamen op het idee om geld te slaan uit de zwangere buik, nadat hen dagelijks tientallen keren werd gevraagd wanneer de baby werd verwacht. "Op straat, in de supermarkt... overal vroegen mensen "voor wanneer is het?"", aldus Thomson in de krant New Zealand Herald.

Het paar besloot daarop een advertentie te plaatsen op het internet waarin de bolle buik werd aangeprezen als advertentieruimte tot 18 maart, de dag van de bevalling. "Volgens sommige mensen buit ik hiermee mijn baby uit, maar het geld wordt zeker en vast gebruikt om het kind extra te verwennen", verzekerde de toekomstige moeder nog.

Een van de geïnteresseerden was de eigenaar van een motel die voorstelde om op het T-shirt de slogan I got this way at Ol Alfie's Motel te zetten. Zijn bod haalde het uiteindelijk niet van de 140 euro die het bedrijf uit Auckland veil had.

Supermariobros

Actievoerder verschijnt naakt bij rechtbank in Nieuw-Zeeland

Een Nieuw-Zeelandse milieuactivist heeft zich naakt bij de rechtbank gemeld, waar hij moest voorkomen wegens schennis van de eerbaarheid.

De actievoerder, de 24-jarige Simon Oosterman, werd afgelopen zondag in Auckland aangehouden toen hij deelnam aan de 'naakte fietstocht', die werd gehouden uit protest tegen overmatig autogebruik. Anders dan Oosterman bedekten de andere deelnemers toen de politie ingreep snel hun onderbuik.

Bij de rechtbank hielden Oosterman en drie andere eveneens naakte actievoerders een spandoek omhoog met de tekst: ,,Stop de oneerbare blootstelling aan uitlaatgassen''. In de lift op weg naar de rechtszaal trok de verdachte overigens snel zijn kleren aan.

Tegenover de rechter ontkende Oosterman schuld. Op 21 maart moet hij opnieuw voorkomen. Buiten de rechtszaal betoogde hij dat naakt in het openbaar verschijnen niet altijd schennis van de eerbaarheid is. ,,Deze demonstratie had tot doel de aandacht te vestigen op het probleem van de uitstoot van uitlaatgassen", zei hij.

Supermariobros

Man doodt broer voor beter leven

Een 37-jarige Combodjaan heeft zijn verslaafde broer doodgeschoten in de hoop dat die reïncarneert. Zo zou hij het in een volgend leven beter hebben. Volgens de dader was moord de enige manier om zijn broer van zijn verslaving aan methamfetamine af te helpen.

Nadat hij hem had doodgeschoten, cremeerde hij het slachtoffer. In het boeddhistische Cambodja geloven mensen in reïncarnatie en terugkeer in een volgend leven.

Supermariobros

Zwangere cavia´s gedumpt in Lommel

Bewoners van de wijk Glasfabriek in Lommel belden donderdag de lokale politie omdat er marmotten waren gesignaleerd in de Glasvezelstraat. De politie verwittigde het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder. Een buurtbewoner had inmiddels zelf al tien cavia's gevangen.

"Het ging om zo'n vijftien cavia's. Vermoedelijk zijn ze door één persoon gedumpt. Ze zaten in een grote groep in een bos in de buurt van de Paulusstraat. Acht vrouwtjes zijn hoogdrachtig. Gemiddeld kunnen ze zo'n vier jongen werpen. We hebben ze in het centrum ondergebracht met het oog op adoptie. In de winterperiode worden veel dieren gedumpt die onwetende mensen zich aanschaften", vertelt Rudi Oyen van het opvangcentrum.

Het was trouwens een drukke dag voor het dierenopvangcentrum. Op de Lommelsesteenweg in Leopoldsburg moesten twee ploegen een damhertbok vangen. Het dier raakte gewond bij een aanrijding, maar verdween dan. In Zolder gingen medewerkers op zoek naar een hangbuikzwijn. Ook dat dier zou gewond zijn.

Martin

Aanhoudingen na dollemansrit in centrum Leiden

Enkele politieagenten en burgers moesten het donderdag in Leiden met de schrik bekomen toen zij bijna omver werden gereden door een auto op de vlucht voor de politie. De achtervolging van de politie begon nadat agenten op de Kaasmarkt de inzittenden van de auto hadden willen controleren. De bestuurder gaf daarop gas, reed in op een agent en sleurde de andere agent aan het portier mee. Vervolgens begon de dollemansrit door het centrum van de stad.

De rit eindigde in de Doezastraat, waar de vluchtauto na een aanrijding tot stilstand kwam. De politie hield vervolgens de drie inzittenden aan.

Martin

Brandweerman redt schaap van verdrinkingsdood

Een brandweerman leidt donderdag een schaap naar het droge. Het dier graasde met zes soortgenoten in een weiland in de uiterwaarden bij Driel toen zij door het snel stijgende Rijnwater werden verrast.

Ondanks waarschuwingen van dorpsbewoners wachtte de schapenhouder tot het laatste moment om de dieren te evacueren. Een schaap verdronk. De politie heeft een proces-verbaal tegen de eigenaar opgemaakt wegens dierenkwelling.

Martin

Honden vallen bejaarde Griek aan

In een buitenwijk van de Griekse hoofdstad Athene heeft de politie donderdag het aan stukken gereten lichaam gevonden van een 75-jarige man, die blijkbaar was aangevallen door de ruim twaalf honden die hij in zijn achtertuin hield.

Het lichaam was zo gehavend dat de patholoog-anatoom niet meer kon vaststellen wanneer de man was overleden. Familieleden waarschuwden de politie omdat zij al enkele dagen niets van hem hadden vernomen.

Martin

Brit draagt oude artilleriegranaat naar politie

Een inwoner van het Engelse dorp Crook bij Durham heeft woensdag voor consternatie gezorgd toen hij het plaatselijke politiebureau binnen kwam lopen met een oude artilleriegranaat in een boodschappentas. Het bureau, gelegen naast een tankstation, werd ontruimd en de directe omgeving afgezet totdat de explosievenopruimingsdienst van het leger de granaat had opgehaald en een in veld buiten het dorp tot ontploffing had gebracht.

De man had de granaat al vele jaren in huis. Hij besloot het projectiel naar de politie te brengen nadat hij een tv-programma over de Tweede Wereldoorlog had gezien. Hij stopte het in een tas en liep er dwars mee door het dorp naar het politiebureau. "Dat is iets wat wij mensen willen ontraden" , zei politieinspecteur George Ledger.

Martin

Beschonken automobilist ramt politiebureau

Een 43-jarige automobilist uit Nunspeet is woensdagavond in beschonken toestand met zijn auto het plaatselijke politiebureau binnengereden.

De man ramde de glazen pui bij de ingang van het bureau. De schade aan het gebouw is aanzienlijk, aldus de politie donderdag.

De automobilist knalde rond half tien 's avonds eerst tegen het hek van het politiebureau, dat op dat moment was gesloten. Kort daarna parkeerde hij zijn wagen tegen de pui, waarna hij wegreed. De politie vond de man later bij het zwembad in Nunspeet. Daar had hij eerst op het parkeerterrein een slagboom geramd. De man werd aangehouden.

Op het politiebureau bleek dat de man een alcoholpromillage van 1.7 had, ruim boven de toegestane hoeveelheid. De man verzette zich bij insluiting in het cellencomplex hevig. De politie vermoedt dat persoonlijke problemen hem tot drinken hebben aangezet.


Martin

File A2 door ongeval met vrachtwagen

Door een ongeval met een vrachtwagen bij de afslag Vinkeveen was de A2 Den Bosch-Amsterdam donderdagochtend geruime tijd gestremd.

Gedurende de ochtendspits stond het verkeer muurvast over een lengte van ongeveer 18 kilometer richting Amsterdam. Rond half negen gingen enkele rijstroken van de snelweg open voor verkeer, maar de politie verwachtte dat de file pas tegen het middaguur zou zijn opgelost.

De vrachtwagencombinatie reed door nog onbekende oorzaak rond half zes door de vangrail in de middenberm. De vrachtwagen schoot door en kwam op het talud naast de snelweg tot stilstand. Bij het ongeval was ook een onbekend aantal personenauto's betrokken. De chauffeur van de vrachtwagen raakte gewond. De vrachtwagen zal pas na de avondspits worden geborgen, om te voorkomen dat het verkeer er nog meer last van heeft.

En daar stond ik dus in.
Van Utrecht naar Vinkenveen duurde vandaag maar liefst 3 uur.
Ik was dus ruim 3 uur te laat op mijn werk.
De chauffeur zal wel in slaap zijn gevallen.