Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Supermariobros

Europese grondwet naar de ruimte

Om de Europese burger te informeren over de inhoud van de Europese Grondwet, en om die burger het nut ervan te laten inzien, is geen enkele inspanning te groot voor de Europese Commissie. Binnenkort gaat een exemplaar van de tekst met Europese astronauten mee op ruimtetrip.

Günter Verheugen, de eurocommissaris bevoegd voor het ruimtevaartbeleid, zal het exemplaar deze week, de Ruimtevaartweek van Europa, afgeven. De woordvoerder van Verheugen voegt er voor de eurosceptici meteen aan toe dat ze zich geen illusies moeten maken: de tekst komt ook terug naar de aarde.

Supermariobros

Groene verkeerslichten met vrouwtje succes

In het voormalige Oost-Duitsland vierde een man met paraplu en koffer hoogtij. Nu is de macht aan de vrouwen.Vertrekken we straks aan een verkeerslicht als het vrouwtje groen kleurt? In het Duitse Saxony en ook in Utrecht zijn ze al zo ver. De trend werd vorig jaar gezet in Saxony, waar de contouren van een vrouwtje met lange haren in een korte rok bij verschillende verkeerslichten ophef maakte. Volgens de designers bieden de vrouwelijke vormen een veiliger alternatief dan het klassieke mannetje. "Voetgangers merken haar nu eenmaal meer op", zegt Joachim Rossberg, hoofd van de Ildenfelser Signaltechnik, dat de verkeerslichten maakt. "Haar wat rondere lichaam laat ook toe dat er meer licht doorschijnt."
.
Duitse verkeersautoriteiten gaven het project 'groen licht' en staan de lichten nu in heel Duitsland toe. De vrouwelijke verkeerslichten vinden stilaan ook hun intrede in de buurlanden. Zo pakte ook Utrecht met het originele licht uit. De Nederlanders gaven het vrouwtje meteen de naam Sofie mee.  "Elke keer we nu een verkeerslicht moeten vervangen, neemt Sofie over. Wel zal het nog jaren duren vooraleer je in Nederland alleen nog maar Sofies zal zien", besluit een Nederlandse bron.

Supermariobros

Stel gooit baby uit rijdende auto

De Amerikaanse politie is in de omgeving van Miami, in de staat Florida, op zoek naar een stel dat gisteren een pasgeboren baby uit een rijdende auto heeft gegooid.

Het kind is met ernstige verwondingen opgenomen in een ziekenhuis, meldde de politie in Fort Lauderdale.

Supermariobros

Vanavond niet schat? Gebruik een spray!

Jonge vrouwen met een laag libido vinden binnenkort misschien soelaas bij een spuitbus. De Amerikaanse firma Vivus heeft een testoseron-spray ontwikkeld die vrouwen opnieuw zin in seks doet krijgen.

De spray, die aangebracht wordt op de onderbuik en zijn werk doet via de huid, was oorspronkelijk bedoeld voor vrouwen na hun menopauze, die een lage testosteronspiegel hebben. Tests bij 261 vrouwen hebben nu uitgewezen dat het middel even goed werkt bij twintigers en dertigers. Na 16 weken hadden sommige vrouwen dubbel zoveel bevredigende seksuele ervaringen als bij aanvang van de tests.

Supermariobros

Tsoenami-slachtoffer overleeft 45 dagen op eiland

Een 18-jarige vrouw heeft op een klein Indisch eiland de tsoenami van tweede kerstdag overleefd door 45 dagen van wilde vruchten te leven. De vrouw is woensdag aangetroffen op Pillopanja, een eiland van de Andaman-archipel in de Indische Oceaan, zo maakte de politie van het aanpalende eiland Campbell Bay vrijdag bekend.

De vrouw werd geïdentificeerd op basis van haar naam (Jessy). Haar echtgenoot en 1-jarige zoon waren verdwenen, vermoedelijk overleden.
Het eiland maakt deel uit van de Andaman en Nicobar Eilanden en bevindt zich niet ver van het epicentrum van de zeebeving van 26 december. Op de eilandengroep vielen ruim 1.900 doden en zijn er nog steeds 5.500 vermisten. India telt 16.389 doden en vermisten door de tsoenami.

Het cijfer van de voorlopige balans doden en vermisten is vrijdag inmiddels boven 285.000 gestegen. Indonesië is met 231.941 doden en vermisten het zwaarst getroffen land, gevolgd door Sri Lanka (30.957) en India.

Supermariobros

Post voor Hitler

Het Duitse parlement ontving een postkaart die geadresseerd was aan Hitler. Op de kaart die vanuit Groot-Brittannië verstuurd is, staat in een bevend handschrift: ,aan de Führer Adolf Hitler, Reichstag, Duits parlement, Duitsland'.

Deutsche Post, het Duitse postbedrijf kende het adres niet en stuurde de kaart naar het parlement. Bij de Duitse post wil men niet horen van een fout. Woordvoerder Dirk Klasen: ,,Het is onze job om de post te bevorderen, zolang het mogelijk is.''

Martin

Ambulance over de kop na aanrijding

Een ambulance is donderdagavond over de kop gegaan na een aanrijding met een personenauto op een kruising in het Zeeuwse Wilhelminadorp (gemeente Goes). De personenauto stak de kruising bij groen licht over, maar de bestuurder merkte de ambulance niet op. De bestuurder van de ambulance raakte de macht over het stuur kwijt toen het voertuig werd geraakt en kwam op de kop tot stilstand.

De meegevoerde patiënt en een verpleegkundige konden niet uit de ambulance komen en werden door brandweerpersoneel bevrijd. De patiënt is met een andere ambulance alsnog overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. Het letsel van de broeder, de bestuurder en een andere passagier leek mee te vallen. De drie inzittenden van de personenauto kwamen met de schrik vrij.

Supermariobros

Zwitser doodgeschoten bij ruzie om parkeerplaats

Een dispuut over een parkeerplaats in het Zwitserse Dübendorf is een 26-jarige man fataal geworden. De Zwitser wilde zijn wagen op een parkeerplaats stallen, maar de stek werd door de auto van een 24-jarige deels geblokkeerd. Dat leidde tot een hoogoplopende ruzie tussen beide mannen, die begeleid werden door enkele bekenden.

Uit de groep van de 24-jarige trok plots iemand een pistool en schoot op de in de auto gezeten tegenpartij. Het slachtoffer overleed enkele uren later in een ziekenhuis. De vermeende dader vluchtte weg en is spoorloos.

Supermariobros

Jongen (12) moet van moeder bank overvallen

Tamara Rives heeft vier maanden cel gekregen. De Amerikaanse moeder dwong haar zoon van twaalf tot een bankoverval in New York. "Geef me je geld of ik schiet", riep de jongen. De bediende overhandigde het kereltje 23.000 euro.

De politie kon de dader snel inrekenen. De moeder bekende en zit nu in de cel. De jongen logeert intussen bij zijn grootmoeder, meldt The Sun.

Supermariobros

Dronken Chinees wou eten hond stelen

Een Chinese man is van een kale voedseluitstap teruggekomen. Lu beleefde een eenzame avond, met alleen het gezelschap van een stevige fles sterke drank. Toen de dronken Lu zag dat de hond van de buren een overheerlijk stuk varkensvlees aan het binnenspelen was, besloot hij in te grijpen.

Volgens de Kuaibao Daily was het pure jaloezie (Lu moest het zelf stellen met een bordje apennootjes) die hem naar het eten van de hond deed grabbelen. Hij viel de hond aan, maar dat was zonder het verzet van de viervoeter gerekend. De hond beet in Lu's rechterhand, waarna de door het lawaai toestormende buren Lu richting hospitaal stuurden.

Supermariobros

Nederlandse katers kijken Valentijn met angst tegemoet

In Nederland lopen twintig miljoen katten rond.De Dierenbescherming in Nederland heeft Valentijnsdag aangegrepen om katten te laten castreren of steriliseren. In een poging het kattenoverschot terug te dringen, kunnen eigenaren op de dag van de liefde bij een aantal afdelingen van de organisatie hun kat met korting laten 'helpen'.

De Dierenbescherming meldde vrijdag dat ze elke kat een boeiend en spannend liefdesleven gunt. Maar het resultaat hiervan, duizenden jonge kittens in het voorjaar, levert een kattenoverschot in Nederland op. De ingreep kost, afhankelijk van het geslacht, tussen de 45 en 100 euro. De korting bedraagt 10 tot 15 euro.

Er zijn in Nederland ongeveer twintig miljoen katten. Elk jaar vangen de asiels ongeveer 45.000 van deze dieren op. Het merendeel van de katten die als zwerfdier in het asiel belanden is niet gecastreerd of gesteriliseerd. Mensen zetten ze op straat en ze (de katten, nvdr) planten zich snel voort. De Dierenbescherming is voor een ingreep op jonge leeftijd. Bij zowel poes als kater kan het al als ze ongeveer drie maanden zijn.

Martin

Internationale kritiek op test met homo-pinguïns

Homo-organisaties uit de hele wereld hebben zich gekeerd tegen een proef die een dierentuin in het Noord-Duitse Bremerhaven wil doen. Dierentuin 'Zoo am Meer' vermoedt homoseksuele Humboldt-pinguïns in huis te hebben. De dierentuin wil de seksuele geaardheid van de beesten testen door de charmes van uit Zweden afkomstige vrouwtjes op de pinguïngroep los te laten.

Volgens de Duitse publieke zender NDR hebben talrijke belangengroepen van homoseksuelen de dierentuin aangeschreven of gebeld. Ze vinden dat de pinguïns zelfbeschikkingsrecht hebben als het om hun seksualiteit gaat.

De directeur van de dierentuin zegt niet van zins te zijn eventuele homoparen uit elkaar te halen. Hij wil alleen onderzoeken of er echt sprake is homoseksualiteit of dat de huidige drie mannenparen bijeen zijn wegens een gebrek aan vrouwtjes in de dierentuingroep.

Martin

Moeder verzon verhaal over uit auto gegooide baby

Het verhaal over een pasgeboren baby die in de Amerikaanse staat Florida uit een rijdende auto was gegooid, blijkt niet waar te zijn. De vrouw die zei dat ze het had zien gebeuren, blijkt zelf de moeder van de baby, meldden Amerikaanse media vrijdagavond.

Donderdag had een vrouw zich bij de sheriff van Broward County gemeld met een baby. Ze vertelde te hebben gezien dat een man en een vrouw het pasgeboren kind in een plastic zak uit de auto hadden gegooid. De vrouw blijkt het verhaal te hebben verzonnen.

Volgens de sheriff had de 38-jarige vrouw haar zwangerschap voor haar omgeving verborgen gehouden. Ze wilde het kind niet houden en bracht het daarom vlak na de bevalling naar de sherrif, met de ongebruikelijke smoes. De sheriff noemde de vrouw "gestoord". Ze wordt niet vervolgd.

Martin

Serveerster gewond bij overval

Bij een poging een Grieks restaurant te overvallen is vrijdagavond in Ridderkerk een serveerster gewond geraakt. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De overvaller, een gewapende man met bivakmuts, kwam op de fiets naar het restaurant. Binnen bedreigde hij enkele vrouwen die daar zaten te eten. Het personeel van de horecagelegenheid probeerde de man te overmeesteren. Tijdens de worsteling ging het wapen af, waarbij een serveerster werd geraakt.

De vrouw is naar een ziekenhuis overgebracht en is volgens een politiewoordvoerster niet levensbedreigend gewond. De overvaller is ter plekke aangehouden. Over zijn identiteit is nog niets bekend.

Martin

Mark Thatcher verkoopt huis in Kaapstad voor recordbedrag

Het luxueuze huis van Mark Thatcher in een buitenwijk van Kaapstad is voor een recordbedrag verkocht. Dat heeft het Zuid-Afrikaanse persbureau SAPA gemeld. Vorige maand bekende Thatcher schuld aan het financieren van een couppoging in Equatoriaal-Guinea. Een Zuid-Afrikaanse rechtbank veroordeelde hem tot een boete van 381.000 euro.

De zoon van de oud-premier Margaret Thatcher zette het huis te koop nadat hij in augustus was gearresteerd. De makelaar die een ander huis voor Thatcher zoekt, zei tegen SAPA dat de negen slaapkamers tellende villa is verkocht voor de hoogste prijs ooit in de buurt. Het precieze bedrag wilde hij niet prijsgeven, maar in die buurt is er nooit minder dan twee miljoen euro betaald voor een huis.