Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Martin

Italiaan overleden in bijzijn drie prostituees

In Milaan is een 66-jarige Italiaan overleden, terwijl hij de nacht doorbracht met drie prostituees. Dat meldde het persbureau Ansa woensdag.

Kort na middernacht kreeg de man een hartstilstand. De politie werd gealarmeerd door een voorbijganger die had gezien hoe de drie callgirls een lichaam uit hun flat naar een auto sleurden. De drie vrouwen, in leeftijd variërend van 20 tot 34 jaar en allen van Latijns-Amerikaanse afkomst, zijn ervan beschuldigd het slachtoffer geen hulp te hebben geboden.

Martin

Dronken man parkeert auto op wip

Een 49-jarige beschonken bestuurder heeft rond een autowasplaats in zijn woonplaats IJmuiden voor chaotische taferelen gezorgd.

De man stond dinsdag met zijn auto in de wasplaats toen de bediende vroeg of hij een stukje achteruit kon rijden. De man gaf meteen volgas met als gevolg dat de wagen achteruit dwars door een gesloten roldeur reed richting een even verderop gelegen speeltuin. De wagen reed over een wip, kwam daarna tegen een bank terecht en schoot weer terug op de wip.

Na een ademanalyse bleek de man te veel alcohol te hebben genuttigd. Bovendien was hij al sinds 2001 niet meer in het bezit van een geldig rijbewijs.

Martin

WK Snertkoken volgeboekt

Het WK Snertkoken is volgeboekt. Dat meldde woensdag de organisatie van het evenement, dat op vrijdag 25 februari in Groningen wordt gehouden. Ook voor het WK Hollandsche Stamppot kan niemand zich meer inschrijven.

Een kleine dertig snertkokers en vijftien stamppotkokers gaan over een paar weken de strijd aan. Mensen die ook mee willen doen, komen op een wachtlijst en maken alleen kans als iemand anders zich afmeldt.

Het snert- en stamppotkampioenschap, dat ooit als grap begon, heeft inmiddels een soort cultstatus gekregen. De winnaars krijgen een zilveren snertlepel of opscheplepel mee naar huis. Een jury beslist wie dat worden. Ze kijkt onder meer naar smaak, geur, kleur, ingrediënten en originaliteit.

Martin

Zwartrijder betuigt spijt en is boete kwijt

Een hoop wroeging en een slapeloze nacht heeft een zwartrijder doen besluiten bij de politie zijn zonde op te biechten. De 32-jarige inwoner uit Leeuwarden had dinsdag tijdens de kaartcontrole een valse naam opgegeven toen bleek dat hij geen geldig vervoersbewijs bij zich had.

Eenmaal thuis kreeg hij spijt, kon niet slapen en is opgestaan om de Spoorwegpolitie in Leeuwarden te bellen. De spijtoptant werd vervolgens beloond voor zijn eerlijkheid en heeft geen bon gekregen voor valsheid in geschrifte. Het treinkaartje met de bijbehorende verhoging moet hij wel betalen, aldus de politie woensdag.

Supermariobros

Gierige trucker ontvoerde twee tolbedienden

Een Chinese vrachtwagenchauffeur heeft een wel erg origineel -maar ook onhandig- systeem gevonden om geen tol op de snelwegen te hoeven betalen. Uiteindelijk werd de trucker gearresteerd voor het ontvoeren van twee mensen, enkel en alleen om de som van amper één euro uit te sparen.

De chauffeur, 21 jaar, nodigde de vrouwelijke tolbediende uit om naast hem plaats te nemen in zijn cabine. Maar in plaats van te betalen, reed hij met zijn vrachtwagen er snel vandoor. Bij het volgende tolstation gebruikte hij dezelfde tactiek met een mannelijke tolbediende.

Lang duurde de wilde rit van de chauffeur niet. De politie werd verwittigd en kon hem een tiental kilometer verderop arresteren. Zowel de chauffeur als zijn baas, die zich ook in de cabine bevond, zijn in voorhechtenis genomen.

Supermariobros

Tachtigjarige bomma overvalt bank uit verveling en voor de grap

Een tachtigjarige bomma heeft in Oostenrijk voor een opmerkelijke stunt gezorgd. Uit verveling had het oudje voor de grap een bankoverval gedaan. De rechter kon er minder om lachen en gaf haar een voorwaardelijke celstraf van drie jaar voor deze misplaatste grap. De kans is klein dat de hoogbejaarde bankovervaller weer zal toeslaan.

De tachtigjarige Elfriede trok met een speelgoedpistool naar een bank en bedreigde de kassier ermee. Toen die kassier bleek werd van de schrik, kon de bomma haar lach niet meer inhouden. "Mijn hart stond even stil" zei de kassier. "Maar toen ik zag dat ze begon te lachen, besefte ik dat het maar een grap was."

De rechter was minder opgezet met de grap. Hij waarschuwde het oudje dat ze er niet zo gemakkelijk zou vanaf komen als ze binnen de drie jaar nog eens dezelfde 'misdaad' zou begaan. Elfriede antwoordde laconiek: "Als ik nog zolang zal leven..."

Supermariobros

Australiër in reuze plastic zeepbel op zoek naar lief

Een zwemleraar uit de omgeving van Sydney, die het beu was vrijgezel te zijn, heeft er niets beters op gevonden dan zich 'op te sluiten' in een reuze plastic zeepbel, in de hoop zo de aandacht van het vrouwelijke geslacht te trekken.

De 29-jarige Luke, die weigerde zijn achternaam bekend te maken, wil vijf dagen in zijn bel doorbrengen in een winkelcentrum in het centrum van de stad.

De zeepbel is uitgerust met een zetel, een tafel bedekt met fruit en een computer. De actie, die georganiseerd werd door een huwelijksbureau, lijkt zijn vruchten af te werpen: de jongeman kreeg reeds een honderdtal e-mails. Het wordt voor hem dit jaar dus waarschijnlijk geen eenzame Valentijn.

Supermariobros

Aanstaande bruid kiest hond als getuige

Een aanstaande Engelse bruid heeft voor een op z'n minst bizarre getuige gekozen. Sonia Wilde zei tegen de pastoor die de huwelijksmis zal opluisteren, de Eerwaarde Brian Statham, dat ze haar hond als bruidsmeisje gekozen heeft. De brave pastoor reageerde naar verluidt geschokt toen hij het idee hoorde, maar stemde nadien toe. "Je had zijn gezicht moeten zien", zegt Sonia. "Zo'n verzoek had hij in zijn 26 jaar als pastoor nog nooit gehoord."

Sonia zal voor haar hond Lucy een speciale jurk maken wanneer ze in de Saint Matthew's kerk in Stockport met Steve Begley in het huwelijksbootje stapt. "Ik zou me niemand anders kunnen inbeelden die ik liever zou hebben als bruidsmeisje. Lucy is mijn beste vriendin en op zo'n dag wil je iemand naast je die van je houdt."

Supermariobros

Nationale weerman Roemenië ontslagen

De nationale weerman van Roemenië, Ion Poiana, is woensdag ontslagen vanwege zijn slechte voorspellingen. Zo verzuimde hij vorige week te melden dat er een sneeuwstorm op komst was. Dat heeft een woordvoerder van het Roemeense ministerie voor milieu laten weten.

Vooral plaatselijke autoriteiten waren volgens de woordvoerder niet op de hoogte van de komst van de sneeuwstorm die voor veel overlast zorgde in het zuidoosten van het land. Tientallen dorpen zijn nog steeds afgesneden van de buitenwereld en veel scholen zijn gesloten. Ook waarschuwde Roemenië's nationaal meteorologisch instituut, waarvan Poiana aan het hoofd stond, verschillende keren voor sneeuwstormen die niet plaatsvonden.

Supermariobros

Opwindende uitvinding in aanloop naar Valentijn

Australische wetenschappers lieten donderdag weten een verstuiver te hebben uitgevonden die het vrouwelijke libido kan stimuleren. Volgens de organisatie Acrux uit Melbourne vaporiseert het toestel mannelijke hormonen, meer bepaald testosteron, op de huid die de stoffen op 24 uur tijd absorbeert. De werking is vergelijkbaar met die van de nicotinepleisters.

Aan de tests namen zo'n 261 vrouwen, die een gebrek aan seksuele lust vertonen, deel, aldus onderzoekster Susan Davis. Degenen die de spray hadden gebruikt, rapporteerden een verhoogde seksuele voldoening.

Alvorens het product op de markt te brengen, dient er eerst nog verder onderzoek te gebeuren. De 'opwekkende' verstuiver zal dus vermoedelijk nog enkele Valentijns op zich laten wachten. Dat de lustopwekker in sommige gevallen gepaard gaat met een licht toegenomen beharing, maakt de verstuiver allicht al iets minder aantrekkelijk, althans voor mannelijke liefhebbers van babyzachte vrouwenhuidjes.

Martin

Celstraf voor Britse 'testikeltrekster'

Een Britse rechter heeft donderdag een vrouw veroordeeld tot 2,5 jaar celstraf omdat zij haar oud-geliefde een bal had afgerukt. Tijdens de rechtszaak werd duidelijk dat de 24-jarige vrouw woedend werd nadat het 37-jarige slachtoffer haar avances tijdens een feestje afwees. Ze ging hem te lijf en tijdens de worsteling rukte ze hem de linkertestikel af.

De rechtbank in Liverpool kreeg vervolgens te horen hoe de vrouw de bal daarna probeerde in te slikken, maar hem uit moest spugen omdat ze er in dreigde te stikken. Een vriend retourneerde het lichaamsdeel vervolgens aan het slachtoffer met de woorden: "Dit is van jou".

De gedaagde bekende donderdag schuld aan het voorval, dat zich in mei voordeed. De man had de relatie kort voor het feestje beëindigd. In een verklaring die in de rechtszaal werd voorgelezen, verklaarde het slachtoffer dat het voorval zijn leven had verwoest.

Martin

Bejaarde raakt 3x auto kwijt

Een 71-jarige vrouw uit Breezand is voor de derde keer in twee maanden haar auto kwijtgeraakt. Ze kroop steeds weer achter het stuur nadat haar rijbewijs in beslag was genomen.

Het document raakte ze kwijt nadat ze op 11 december met een flinke slok op tegen een lantaarnpaal was gereden. Hoewel ze sindsdien geen auto meer mag rijden, meldde ze zich op 12 januari met een, naar later bleek, onverzekerde auto bij het politiebureau in Den Helder. Ze wilde daar aangifte doen van diefstal van een mobieltje. De auto werd in beslag genomen.

Woensdag kreeg de politie een tip dat de bejaarde vrouw opnieuw achter het stuur van een auto was gesignaleerd. Na een korte zoektocht werd ze bij het winkelcentrum in haar woonplaats Breezand aangehouden in een wagen die ze een week eerder voor 750 euro op de kop had getikt.

Supermariobros

Snoep gezond, eet papier

Het restaurant Moto in Chicago serveert papieren eten, dat ook nog eens naar papier smaakt.

Het eetbare papier met afbeelding is afkomstig uit een printer waarvan de cartridges gevuld zijn met sausjes en smaakstoffen. Het papier waarop gedrukt wordt, is gemaakt van aardappelzetmeel en sojabonen.

Deze techniek biedt ongekende mogelijkheden voor culinair getinte reclame. Nieuwsgierig hoe iets smaakt? Proef eens van het blad!

Supermariobros

Agent zet cursus 'tasjesdief aanrijden' on line

Een student van de Amsterdamse Politie Academie heeft (als grap) op zijn persoonlijk website een 'cursus tasjesdief aanrijden' geplaatst. De politie van Amsterdam kan er niet mee lachen en is een onderzoek begonnen. Later deze week neemt de politie ,,passende maatregelen''.


Op www.klasb03.tk had de student een rode auto afgebeeld met op de hoedenplank een detectiesysteem om tasjesdieven te signaleren.

Het systeem schakelt zogezegd automatisch de 'handtas-module' in als een handtas uit de auto wordt gestolen, zo was op de internetpagina te lezen. Op een beeldscherm op het bedieningspaneel stond een afbeelding van de Marokkaanse rapper Ali B. De misplaatste grap is inmiddels van de site verwijderd en vervangen door de homepage van Peter R. de Vries.

Half januari ontstond er veel commotie nadat in Amsterdam-Oost een Marokkaanse jongen werd doodgereden nadat hij een tasje had gestolen. Justitie verdenkt de automobiliste van doodslag. Vrienden en familieleden rouwden om de dood van de 19-jarige jongen en organiseerden een herdenking.

Martin

Gewonden bij IKEA door koopjesjagers

De opening van een nieuwe IKEA-vestiging in Noord-Londen heeft tot zoveel drukte en gedrang van koopjesjagers geleid dat er gewonden zijn gevallen en de directie zich genoopt zag het filiaal, dat om middernacht zijn deuren had geopend, na drie kwartier weer te sluiten. Het was de bedoeling dat IKEA-Edmonton de eerste dag 24 uur aaneengesloten zou openblijven.

De aangekondigde koopjes leidden echter tot een massale toestroom van klanten. Het bedrijf had gehoopt op ongeveer 2.000 klanten, maar het werden er meer dan 6.000. Het verkeer kwam hopeloos vast te zitten omdat er mensen waren die hun auto midden op de weg parkeerden om zo snel mogelijk een goedkope bedbank te kunnen inladen. Vlakbij de winkel werd een man met een mes gestoken. Zeker vijf anderen raakten in het gedrang gewond.

IKEA heeft geschokt gereageerd op de gebeurtenissen. Alle openingsaanbiedingen zijn ingetrokken en de nieuwe vestiging blijft voorlopig gesloten, aldus een woordvoerster.