Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Luca

Rechter veroordeelt dronken kind achter het stuur

Een Britse rechter heeft maandag uitspraak gedaan in de zaak van het 13-jarige Brits meisje dat op haar twaalfde dronken achter het stuur van de auto van haar vader werd aangetroffen. Een ambtenaar van de reclasseringsdienst voor minderjarigen zal haar een jaar lang begeleiden.

Het kind werd met kerst aangehouden op een weg bij Swindon, in het zuidwesten van Groot-Brittannië. Zij had die dag, zo liet zij aan de rechter weten, twee biertjes en een zoet alcoholhoudend drankje gedronken. Ook zei ze dat ze slokjes van de drankjes van andere mensen had genomen. Uit een test bleek dat zij bijna de dubbele toegestane hoeveelheid alcohol in haar bloed had.

Het meisje had de drank achterover geslagen op een familiefeestje. Toen haar vader even de kamer uit was, pakte zij de sleutels van zijn auto omdat zij nog een ander familielid wilde bezoeken dat meer dan 50 kilometer verderop woonde. Na ruim tien kilometer over de weg slingeren hield de politie haar aan.

De rechter legde haar ook een andere straf op die voor velen waarschijnlijk niet zo streng zal overkomen: het kind mag tot 2007 geen auto besturen.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Luca

Miljonair dankzij koffieverpakking

,,U lijkt sprekend op de man op mijn pak koffie'', zei een vrouw bijna drie jaar geleden tegen de Amerikaan Russell Christoff.

Christoff wist niet waar ze het over had, maar hij ging snel koffie kopen. Zijn foto stond tot zijn verbazing op de verpakking van Taster's Choice van de firma Nestlé-USA.

Voor Christoff bleek dit een feest der herkenning. Een rechter in Los Angeles heeft Nestlé opgedragen Christoff 15,6 miljoen dollar uit te keren omdat de foto zonder zijn instemming jarenlang op verpakkingen is afgedrukt.

Het is een foto uit 1986 toen Christoff nog fotomodel en acteur was. Ooit nam een fotograaf die voor Nestlé op pad was foto's van Christoff. Maar de fotograaf liet net als Nestlé niets meer van zich horen.

Het dagblad The Los Angeles Times berichtte vandaag dat de firma na de behandeling van de zaak afgelopen week in beroep wil gaan.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Racegirl

Citaat van: LucaWachtende man onder naderende Parijse metro geduwd

Een ogenschijnlijk verwarde persoon heeft in de Parijse metro een wachtende man onder een naderende trein geduwd. Het slachtoffer overleed ter plekke. De verdachte duwde de man van het perron van halte Rambuteau, bij het museum Centre Pompidou, nadat hij eerder al had geprobeerd een meisje voor de trein te gooien.

Geschrokken omstanders grepen de verwarde dertiger direct vast en droegen hem over aan de politie. Volgens het Parijse openbaar vervoerbedrijf RATP doen dergelijke incidenten zich slechts "een of twee keer per decennium" voor.

:shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:
You shoot me in a dream, you better wake up and apologize.

Supermariobros

Zuid-Afrikaanse herenboer werpt ex-werknemer voor de leeuwen

Een blanke herenboer in Zuid-Afrika heeft in januari zijn zwarte bedienden bevolen om een ontslagen zwarte werknemer voor de leeuwen te gooien, heeft een van de bedienden dinsdag verklaard in een Zuid-Afrikaanse rechtszaal.

De aanklagers veronderstellen dat herenboer Mark Scott-Crossley samen met twee bedienden een ontslagen werknemer die zijn spullen kwam ophalen, aanvielen met machetes. Daarna bonden ze hem vast, sloegen ze hem en gooiden ze hem over de omheining waarachter zich de leeuwen bevonden. De man leefde nog toen hij voor de leeuwen werd gegooid en schreeuwde het uit, verklaarde een bediende. Over zijn baas zei hij: "We konden hem niet stoppen. Hij keek erg boos. Hij is blank. We waren bang om te sterven."

Supermariobros

Amerikaans bier met cafeïne

De Amerikaanse brouwer Anheuser-Busch (Budweiser) brengt lichte alcohol met cafeïne op de markt, een soort met cafeïne getrokken bier. Het nieuwe bier wordt B-E (B-to-the-E) genoemd en bevat 54 milligram cafeïne, ongeveer de helft van een kop koffie, in een blik van nog geen 300 gram. Het geestrijk vocht is ook geparfumeerd met aromaten van de guarana-vrucht uit het Amazonegebied, ginseng, kers, braambes en framboos.

Doelgroep van de Amerikaanse marktleider zijn de jongvolwassenen, die op zoek zijn naar nieuwe smaken en "een brede keus hebben op de huidige markt", zegt Dawn Roepke, verantwoordelijke voor nieuwe merken. De tests zijn volgens hem erg bevredigend in bars en clubs, waar aanbevolen wordt geshakete B-E, zoals een cocktail, te drinken.

De Amerikaanse pers reageert verdeeld op het nieuwe drankje. "B-E heeft niet de smaak van hoestsiroop, noch die van echt bier, het is iets anders", meent de Washington Post, die de vergelijking maakt met het energetisch drankje Sparks, dat eveneens alcohol en cafeïne bevat.

Anheuser-Busch, met basis in Saint-Louis (Missouri), verkoopt vooral Budweiser, het meest verkochte bier ter wereld, maar ook betere merken als Michelob.

Supermariobros

Gsm'en tot in de kist

De 'Telefoon Engel' kost 1495 euro.De vooruitgang in de gsm-wereld kent geen grenzen, ook niet van fatsoen. Een Duitse uitvinder uit Osnabrück heeft een speciale mobiele telefoon ontwikkeld voor in het graf van een overledene. De zogenaamde Telefoon-Engel maakt het mogelijk om na de begrafenis nog te bellen met de dode.

In de lugubere gsm steekt een luidsprekertje en een batterij die tot twaalf maanden meegaat. De producent garandeert op zijn website (www.telefonengel.com) een goede ontvangst onder de grond. De telefoon, verpakt in een soort plastic schoenendoosje, heeft een eigen nummer en meteen na het intoetsen komt er contact tot stand. Wie wil, kan dan de overledene nog toespreken. "Handig als je geen tijd hebt voor een bezoek aan de begraafplaats", luidt het op de website.

Wie zo'n duistere telefoon wil aanschaffen, zal wel diep in de beugel moeten tasten: 1495 euro. De gsm komt overigens niet in de lijkkist, maar in de grond erboven. Wie binnen achttien maanden de telefoon terugstuurt naar de producent, krijgt 50 euro van zijn geld terug.

Supermariobros

Taxichauffeur helpt klanten aan date

Klanten van de New Yorkse taxichauffeur Ahmed Ibrahim klaagden vaak dat het erg moeilijk is om een date te vinden in een metropool als New York. Dat bracht Ibrahim op een idee.

Hij helpt nu ongeveer acht passagiers per week aan een afspraakje. De klanten geven Ibrahim hun telefoonnummer en dan gaat de taxichauffeur aan het werk. Hij houdt er een uitgebreid archief op na waaruit hij de juiste partner zoekt.

Ibrahim vraagt voor de dienst geen geld, hij wil enkel op het trouwfeest uitgenodigd worden. Jonge mannen moeten bij de man niet aankloppen, want volgens hem zijn die niet op zoek naar een serieuze relatie. Volgens Ibrahim zijn er al heel wat traantjes in zijn taxi gevloeid

Supermariobros

Egel bezorgt Frankrijk miljoenenboete

Een egel heeft er voor gezorgd dat de Franse staat gisteren is veroordeeld tot een boete van 3,2 miljoen euro, te betalen aan Air France en vijf verzekeringsmaatschappijen. Het kadaver van de egel lag in 1998 langs de startbaan van de luchthaven van Marseille. Dozijnen meeuwen waren afgekomen op de lekkere hap. Maar verschillende vogels werden in de motoren gezogen van een vertrekkende Airbus van Air France. Het vliegtuig moest hals over kop remmen, een motor ontplofte en het landingsgestel werd beschadigd toen het vliegtuig van de startbaan gleed.

De Franse autoriteiten hebben hun schuld toegegeven. De man die de startbanen kraaknet moest maken, was die dag te laat gekomen op zijn werk. Zijn wekker was defect.

Supermariobros

Rokkenjagers riskeren cel in Costa Rica

Costa-Ricaanse rokkenjagers riskeren vanaf nu een gevangenisstraf als ze vrouwen versieren. Als die versierpoging door de vrouw als ongewenst wordt ervaren, kan ze een klacht indienen tegen de versierder. Als de man schuldig wordt bevonden, vliegt hij tot 50 dagen de cel in.

Een politiewoordvoerder in de Costa-Ricaanse hoofdstad San José zegt "dat het een moeilijke zaak wordt om te achterhalen of  het gevlei al dan niet onfatsoenlijk overkomt. Mensen zijn heel verschillend in de omgang, maar we gaan de nieuwe wet toepassen. Vrouwen verdienen meer respect."

Supermariobros

Colombiaanse burgemeester schiet zichzelf in de rug

Een Colombiaanse burgervader schrok zich een hoedje toen hij even het toilet bezocht. Rafael Augusto Galan, de burgemeester van Ramiquiri, vroeg in een lokale winkel of hij niet even gebruik mocht maken van het toilet. "Hij verdween naar achteren, maar al wat we daarna hoorden waren de schoten van een 9mm-wapen", vertelde een getuige.

Bleek dat het handwapen van de burgemeester, dat hij in zijn achterzak steken had, afging met als gevolg enkele schoten in zijn rug. Pas na een ziekenhuisopname is Galan weer de oude. Op het moment van de feiten begeleidde de burgemeester een religieuze groep op  pelgrimtocht naar een lokale kerk.

Supermariobros

Hongkonger onthoofdt 17-jarige dochter

HONGKONG - Een 67-jarige inwoner van Hongkong heeft vandaag zijn 17-jarige dochter onthoofd en is met haar hoofd op de vlucht geslagen. Dat hebben de politie en lokale nieuwsmedia gemeld.

Tijdens een ruzie over geld viel de man zijn dochter en zijn 20-jarige zoon aan in hun appartement. De zoon wist te ontkomen door zich in de keuken te verstoppen. Hij liep oppervlakkige snijwonden op aan zijn hoofd en armen. Toen zijn vader was verdwenen vond hij echter het onthoofde lichaam van zijn zusje. Van haar hoofd en haar vader ontbreekt ieder spoor, aldus de politie.

:shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:

daan

:shock:
Das wel erg!

Luca

Zingende aap ontdekt in Bolivia

Wetenschappers hebben in de jungle van Bolivia een nieuwe apensoort ontdekt, meldde de krant La Prensa donderdag. Het fruit etende diertje is krap een halve meter lang en weegt ongeveer een kilo. Volgens de ontdekkers hebben de aapjes de gewoonte 's morgens voor elkaar te zingen.

Biologen Robert Wallace en Humberto Gomez, van de Wildlife Conservation Society, ontdekten de nieuwe oranje-bruine primaat in het Maididi National Park. Dit reservaat staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan dieren-en plantensoorten.

De naam van het diertje zal worden gekozen via een internetveiling. De opbrengst daarvan wordt besteed aan bescherming van de natuurlijke leefomgeving van de aap, aldus La Prensa.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Luca

Dyslexie slechter voor rijvaardigheid dan alcohol

Automobilisten die lijden aan leesblindheid hebben een tragere reactiesnelheid dan mensen die met een paar borrels op achter het stuur zitten. Uit een Noors onderzoek blijkt dat mensen met dyslexie er 30 procent langer over doen om te reageren. Automoblisten die twee glazen alcoholhoudende drank op hebben, doen er 10 procent langer over.

De technische universiteit in Trondheim onderzocht hoe automobilisten reageren op landwegen en in een drukke stad, meldde het Britse wetenschappelijke tijdschrift The New Scientist. In een simulator zagen ze de weg en verkeersborden, waarom ze moesten reageren door op een knop te drukken. Dat duurde bij de mensen met leesblindheid een fractie van een seconde langer dan bij mensen die geen dyslexie hebben.

Automobilisten mogen geen alcohol gedronken hebben of een mobiele telefoon in de hand houden, omdat dat de reactiesnelheid vermindert. Mensen met dyslexie hoeven hun rijbewijs echter niet in te leveren, vinden de onderzoekers, als ze zich er maar van bewust zijn dat ze iets trager reageren.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Luca

Leerplicht voor vijftigers

Vijftigers die geen zwaar werk meer kunnen doen, moeten verplicht terug naar de schoolbanken.

Om- en bijscholing van oudere werknemers is nodig om de snel vergrijzende beroepsbevolking aan het werk te houden.

Dat stellen de Jonge Democraten, de aan D66 gelieerde jongerenorganisatie, in een plan dat ze donderdag presenteerden. ,,Van een bouwbakker kun je niet vragen om tot zijn 65e door te werken.

Maar een goede bouwvakker kan een prima chauffeur worden'', zei voorzitter J. Paternotte. Omdat jongeren geen grote groep inactieven kunnen onderhouden, moet het kabinet zo snel mogelijk maatregelen nemen, vinden de Jonge Democraten.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.