Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Luca

Politie op het verkeerde been

De politie is gisterochtend bij een melding van een burenruzie in de Van Randwijcklaan in Amersfoort flink op het verkeerde been gezet.

Nadat er was gebeld over de ruzie, ging de politie bij het doorgegeven huisnummer kijken. Zij hoorden een harde bonk en zagen door de ruitjes van de voordeur een vrouw met een bebloed hoofd, die in elkaar zakte.

De politie sloeg een ruit in maar kon niet naar binnen. Achterom sloegen de agenten ook een ruit in, maar de vrouw deed toen de deur op slot. Pas later bleek dat de agenten vijf deuren verderop hadden moeten zijn: de vrouw die daarvandaan 112 had gebeld, had een verkeerd huisnummer doorgegeven.

De vrouw die zij in het andere huis voor het slachtoffer aanzagen, was toevallig net gevallen toen zij wilde opendoen. In de woning was niets aan de hand.

Bij de buurvrouw moest een lastige vriend de deur uitgewerkt worden, met wie de bewoonster ruzie had gekregen.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Luca

Rijkste Hongkongse beticht van vervalsing

De rijkste vrouw van Hongkong, Nina Wang, is vrijdag officieel in staat van beschuldiging gesteld wegens vervalsing van het testament van haar overleden man. Als de rechter dat bewezen acht, gaat het vermogen van haar man - door het zakentijdschrift Forbes op 2,3 miljard dollar geschat - aan haar neus voorbij. Wang is op borgtocht vrijgelaten.

Wangs echtgenoot Teddy was een steenrijke projectontwikkelaar toen hij in 1990 werd ontvoerd. Daarna is nooit meer iets van of over hem vernomen. Zijn vrouw Nina en zijn vader zijn in een strijd om het vermogen verwikkeld sinds een rechter Teddy in 1999 officieel dood verklaarde.

In 2002 wees een rechtbank het fortuin toe aan Teddy's vader. De rechters zeiden dat een met de hand geschreven testament uit 1990 - waarin het vermogen aan mevrouw Wang werd nagelaten - vervalst was. Teddy's vader stelde dat zijn zoon Nina al in 1968 uit zijn testament had geschrapt uit woede over een buitenechtelijke affaire die zij toen zou hebben gehad. Mevrouw Wang ging in beroep. Dat werd afgewezen. Nu is een strafzaak tegen haar begonnen.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Luca

Bokshandschoenen bij hanengevechten

Hanengevechten moeten kunnen in de Verenigde Staten, als de gevederde deelnemers zich maar gedragen als beschaafde vogels. Daarom moeten ze voortaan bokshandschoenen gaan dragen. Dat vindt althans senator Frank Shurden uit Oklahoma, een echte liefhebber.

Hanengevechten zijn in zijn staat verboden, evenals in 47 andere staten. In de staten waar de traditionele gevechten wel mogen, Louisiana en New Mexico, vechten de dieren doorgaans tot de dood erop volgt, daarbij niet zelden geholpen door messen en stukken prikkeldraad die aan hun poten worden bevestigd. In het hele land vinden overigens veel illegale gevechten plaats.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Luca

Eurovisie Songfestival met oud-deelnemers

Denemarken organiseert een Eurovisie Songfestival met vroegere deelnemers. Met het speciale evenement in oktober wordt het vijftigjarig bestaan van het evenement gevierd.

De kijkers kunnen het beste songfestivallied aller tijden kiezen. De liedjes worden gezongen door de oorspronkelijke sterren of door anderen "in de geest van" de originele artiesten, meldde de Britse omroep BBC donderdag. Enkele voormalige deelnemers zijn Abba, Céline Dion, Bucks Fizz, Nana Mouskouri, Lulu en Julio Iglesias.

Het gewone songfestival is in mei in Oekraïne, omdat de Oekraïense zangeres Ruslana vorig jaar in Turkije de liedjeswedstrijd won.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Supermariobros

Nederlander wil Jezus uit lijden verlossen

Een 43-jarige Tilburger mag een half jaar niet meer in de Heuvelse Kerk in het centrum van Tilburg komen. Hij werd donderdagmorgen door de pastoor van de kerk betrapt toen hij een kruisbeeld van zes meter wilde meenemen. Dat meldde de politie vrijdag.

De man wilde het beeld van Jezus meenemen om het uit zijn lijden te verlossen, aldus de politie. Toen hij dondermiddag opnieuw in het godshuis was, waarschuwde de pastoor de politie. ,,Jezus leeft en mag niet aan het kruis hangen'', zei de man tegen de agenten als verklaring voor zijn gedrag.

Supermariobros

Condooms op maat uit Taiwan

Een Taiwanees bedrijf heeft een nieuwe dienst opgericht: mannen kunnen er condooms op maat gemaakt bestellen. Het bedrijf Sakunet International heeft een waaier van 55 condooms, van zeven en een halve tot 24 centimeter groot.

Volgens het bedrijf is de populairste condoom eentje van elf centirmeter lang, en bijna vijf centimeter breed. Mannen kunnen via de website een kaartje met de verschillende maten downloaden, waarmee dan zelf de best passende condoom kunnen kiezen. Om genante situaties te vermijden, staan op het kaartje geen nummers maar codes.

Manager Huang Wanting zegt dat het kaartje al minstens 20.000 keer gedownload werd sinds de start van het bedrijf, en er zijn al meer als 5000 condooms verscheept.

Supermariobros

Chinees slaapt al 50 jaar niet meer

Een 71-jarige Chinees beweert dat hij al 50 jaar geen oog meer dicht doet. Song Sikhuan uit Pinyu in de provincie Henan zegt dat hij sinds zijn twintigste 's nachts niet meer slaapt. Daarvoor had hij al genoeg aan één à twee uurtjes slaap. Sindsdien slaapt hij hoogstens een paar minuten per nacht. "Ik voel me perfect, mijn ogen voelen wel wat droogjes aan", verklaarde Sikhuan aan een lokale krant.  

De man heeft zich al laten behandelen in het ziekenhuis, maar tot nu toe zijn dokters er niet in geslaagd om  zijn vorm van slapeloosheid met succes te behandelen.

Supermariobros

Overvaller vergeet revolver en keert terug

Van overvallen heeft de 24-jarige Dantzler Thomas weinig kaas gegeten. De man overviel dinsdag een kruidenier in Minneapolis, maar dat liep niet langs een leien dakje. Hij viel gemaskerd de winkel binnen, trok zijn wapen en eiste geld.

De winkelier nam 2000 dollar (1535 euro) uit de kassa en stak het in een plastieken zak die Thomas had meegebracht. Bij het overhandigen van de buit legde Thomas zijn revolver op de toonbank. De overvaller vluchtte weg en besefte niet dat hij zijn wapen had achtergelaten.

Geen nood, voor dat bedrag kan je een heel wapenarsenaal kopen, maar zo dacht de idiote overvaller niet. Hij wou kost wat kost zijn revolver terug. De winkelier had uiteraard de revolver opgemerkt en bedreigde Thomas ermee toen die zijn wapen kwam terugeisen. De winkelier begon te vechten met de overvaller, zijn bivakmuts viel daarbij af en Thomas zag zich genoodzaakt opnieuw zonder wapen weg te vluchten.

Twee agenten in de buurt hadden het verdachte gedrag van de overvaller op straat opgemerkt en noteerden de nummerplaat van de auto waarin Thomas instapte. De gegevens werden nagecheckt en zes uur na de overval werd Thomas thuis opgepakt. Hij is aangeklaagd voor gewapende overval en zit in de cel.

Supermariobros

Slovaak plast zich uit lawine

Een Slovaakse automobilist zat vier dagen vast in zijn wagen, maar heeft zich door veel te plassen in veiligheid kunnen brengen. Hevige sneeuwbuien in het Tatra-gebergte veroorzaakten deze week lawines waardoor de wagen van Richard Kral compleet onder de sneeuw werd bedolven.

Hij draaide zijn autoruit open en probeerde tevergeefs zich met de handen uit te graven. De 60 halve liter flessen bier die Richard Kral meehad voor zijn vakantie boden uitkomst. Hij dronk ze een voor een uit en plaste in de sneeuw, waardoor die ging smelten.

Op die manier kon hij zich na vier dagen een weg banen uit de lawine. Reddingswerkers troffen Kral stomdronken aan op een bergpad en brachten hem met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis. Volgens Kral ging het plassen na enige tijd gepaard met ernstige pijn aan de lever en de nieren.

Supermariobros

Russissche man gebruikt giftig uranium voor gewichtheffen

Bij een douanecontrole in het centrale Volta gebied vond de Russische politie een container met bijna 40 kg verarmd uranium in de auto van een amateur gewichtheffer. De man verklaarde dat hij de container met de zwaar radioactieve stof had gevonden op een stort met oud ijzer. Hij gebruikte hem als haltergewicht.

Het gaat om uranium-238, wat vooral wordt gebruikt in munitie voor vuurwapens. Het zou kunnen dienen als onderdeel van een 'vuile bom', die radioactiviteit verspreidt bij de explosie, maar niet voor een kernwapen.

Rusland bezit na de Verenigde Staten het grootste arsenaal kernwapens ter wereld. Het staat onder internationale druk om haar nucleaire installaties beter te beschermen tegen diefstal en om te verhinderen dat gevaarlijke materialen de zwarte markt bereiken.

Luca

Koning Mswati III (36) kiest zijn dertiende bruid (17)

Koning Mswati III van Swaziland heeft zijn dertiende bruid uitgekozen. Ongeveer vier maanden nadat nummer twaalf was aangewezen, is nu een 17-jarig meisje uitverkoren om tot de harem van de vorst toe te treden.

Volgens de BBC heeft de laatste absolute monarch van Afrika zijn jongste geliefde naar Zuid-Afrika gestuurd voor een aidstest. Mswati III, 36 jaar, heeft intussen 24 kinderen. Formeel heeft hij tien echtgenotes, omdat volgens de traditie een echtgenote pas een echtgenote is als ze haar man een kind heeft geschonken. Tot die tijd zijn het verloofdes.

Mswati, ook wel Ngweyama (de leeuw) genoemd, regeert Swaziland sinds zijn 18e jaar, in 1986. Zijn vader Sobhuza II leidde het Afrikaanse koninkrijkje in 1968 naar de onafhankelijkheid van Groot-Brittannie. Hij stierf in 1982 op 82-jarige leeftijd en liet maar liefst zeventig vrouwen achter. Na zijn dood bestuurde koningin Dzeliwe Shongwe het land tot Mswati oud genoeg was om de troon te bestijgen.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Supermariobros

Peuter beboet voor sluikstorten

De zestien maanden oude Elliot Nightingale mag zich het jongste slachtoffer noemen van Engelands strenge boetecultuur. Toen het spelende jongetje zijn lege colablikje de kinderwagen uitkatapulteerde, beschouwde de stadswachter van Oldham dat als een uniek geval van sluikstorten.

Eliots vader kreeg niet alleen een flinke uitbrander, de 21-jarige werkloze ging onvoorwaardelijk op de bon. Protest over de onwetendheid van zijn zoon mocht niet baten: vader Lee diende de boete van meer dan zeventig euro onmiddellijk te betalen.

Supermariobros

Vrouw schreef ex-lief in op internetsite gevangen homo's

De rechtbank van het Engelse Leicester heeft een specialiste in informatica die werkelijk alle middelen had ingezet om een ex-lief te stalken verboden in de toekomst nog in zijn buurt te komen.

De 36-jarige Annie Debnath had een one night stand met de 31-jarige Chay Ankers, toen de twee nog collega's waren. Maar zij bleef niet in zijn gunst staan en ze deed de gekste dingen om duidelijk te maken dat ze dit niet kon appreciëren.

Zo achtervolgde de vrouw Ankers tot in Venezuela, waar hij op vakantie was met zijn nieuw lief. Zij betaalde hackers om de man, zijn vrienden en collega's met beledigende mails te bestoken. Ook stuurde zij aan alle medewerkers van het bedrijf waarvoor Ankers werkte een mailtje waarin ze hem ervan beschuldigde haar te stalken. Ze brak daarbij zelf in in de computer van haar ex-minnaar.

Tenslotte schreef Annie "haar" Chay in op diverse internetsites, onder meer van gevangen zittende homo's, met pornografische brieven als resultaat. De rechtbank bespaarde Annie Debnath de gevangenis, op grond van haar mentale kwetsbaarheid.

Supermariobros

Drie granaten tussen groenten in Bree

Tijdens het sorteren van groenten bij conservenproducent Scana-Noliko in het Limburgse Bree zijn drie granaten aangetroffen. Scana-Noliko, dat gelegen is op het industrieterrein Kanaal-Noord, verwittigde de lokale politie van de zone Noordoost-Limburg.

Het ging om drie granaten met een lengte van 34 en 32 centimeter, die afkomstig waren van het veld. De tuigen werden ondergebracht in een speciale container in afwachting van de dienst voor opruiming en vernietiging van ontploffingstuigen (DOVO). Er was geen ontploffingsgevaar want de munitie bleek reeds afgevuurd te zijn. Waar de munitie werd opgegraven en van welke tijdsperiode ze is, is niet bekend.

Luca

Bush boekt 700 hotelkamers in Brussel

Nederlanders die een paar daagjes Brussel willen bezoeken, lopen kans op gesloten hoteldeuren rond 22 februari. De Amerikaanse president Bush komt dan namelijk langs in de Europese en Belgische hoofdstad. Bush en zijn gevolg willen ongeveer zevenhonderd hotelkamers boeken. Ze onderhandelen volgens de Vlaamse krant Het Nieuwsblad nog met enkele hotels, vooral over de veiligheidseisen.

De herkozen Bush komt naar Brussel om er van zondag 20 tot woensdag 23 februari te spreken met een reeks Europese topbestuurders. Hij ontmoet de regeringsleiders van de 25 EU-landen en gaat naar het hoofdkwartier van de NAVO. Tussendoor gaat hij ook bij de Belgische koning Albert II op bezoek.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.