Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Supermariobros

Fake een hartaanval en ontloop de restaurantrekening

Een Amerikaanse rechtbank heeft een 54-jarige dakloze tot een celstraf veroordeeld omdat hij na diners in verschillende restaurants deed alsof hij een hartaanval kreeg. Zo wilde hij de rekening ontlopen.

De rechtbank achtte de man schuldig aan diefstal van de diners en stuurde hem voor negentig dagen naar de gevangenis.

Elias werd op 5 augustus vorig jaar betrapt op het faken van een hartaanval na een diner in de Amerikaanse staat Maine. Volgens de officier van justitie was dat al de dertiende keer dat de dakloze aan betaling probeerde te ontkomen door net te doen alsof hij moeite met ademen en pijn in zijn borst had.

Elias' werkwijze was eenvoudig. Eerst at hij en dronk hij dat het een lieve lust was om vervolgens te doen alsof hij een hartaanval kreeg. Hij werd daarop meestal naar een ziekenhuis gebracht, dat hij verliet voor de politie arriveerde. De advocaat die hem was toegewezen zei dat de dak- en werkloze man gewoon af en toe in een restaurant wilde eten, "zoals iedereen".

Supermariobros

Meisje in behandeling voor sms-verslaving

Een Italiaans meisje kan haar duim niet langer bewegen, nadat ze meer dan 100 sms-jes per dag schreef. Het veertienjarige meisje uit Savona heeft door de verslaving een ernstige peesontsteking opgelopen.

De artsen hebben haar ontstekingsremmers voorgeschreven, en de hand verplichte rust opgelegd. Volgens de arts komen dergelijke klachten steeds meer voor bij gsm-gebruikers.

Volgens recent onderzoek is 37 procent van de Italiaanse jongeren in meer of mindere mate verslaafd aan sms-en. Dat leidt niet enkel tot ontstekingen, maar ook tot verhoogde geïrriteerdheid en humeurswisselingen.

Supermariobros

Journalist verzint verhaal Yahoo-baby

Een journalist die vorige week het verhaal bracht over het echtpaar dat hun zoontje Yahoo had genoemd, is ontslagen bij de Roemense krant Libertatea. De journalist in kwestie had het verhaal verzonnen.

De krant publiceerde een artikel over een echtpaar dat elkaar via internet ontmoet had. Als dank zouden ze hun kind de naam Yahoo, naar de gelijknamige portaalsite, genoemd hebben. Als bewijs leverde de journalist een foto van het geboortecertificaat.

Achteraf blijkt dat de journalist enkel een goede indruk wilde maken. Het bewijs, het geboortecertificaat, bleek dat van zijn eigen kind te zijn. Enkel de naam werd dus even veranderd.

Luca

Duizenden telefoons en laptops blijven achter in taxi's

Taxichauffeurs hebben in het afgelopen halfjaar wereldwijd ruim 11.300 laptops, 31.400 palmtops en 200.000 mobiele telefoons gevonden die passagiers hadden achtergelaten. Dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse bedrijf Pointsec, dat gespecialiseerd is in beveiliging van elektronische gegevens.

Het onderzoek is uitgevoerd in negen verschillende steden. Ongeveer duizend taxichauffeurs zijn ondervraagd. Vooral de inwoners van Londen en Chicago springen uitermate slorig om met hun spullen als zij in een taxi stappen. Het goede nieuws is, dat 80 procent van de telefoons en 96 procent van de draagbare computers uiteindelijk weer bij de rechtmatige eigenaar belandt.

Het is echter niet alleen elektronische apparatuur die in taxi's blijft liggen. Met name in Londen en München plukken chauffeurs ook veel seksspeeltjes en condooms van hun achterbank. Ook kunstgebitten en protheses staan vreemd genoeg hoog op de lijst.

Onder de vreemdste objecten die mensen in taxi's lieten liggen, waren een harp, diamanten ter waarde van zo'n 150.000 euro, een hond, een hamster en zelfs een baby. Een taxichauffeur in München kreeg de schrik van zijn leven toen hij ontdekte dat zijn passagier tijdens de rit was overleden.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Luca

Franse bolletjesslikker overleden in Breda

Op het parkeerterrein van het Campanile Hotel in Breda is maandagmorgen om half acht het lichaam van een 20 tot 25-jarige Fransman gevonden. Sectie wees uit dat de man is overleden doordat enkele drugsbolletjes die hij had ingeslikt, waren opengegaan.

De politie heeft een 24-jarige vriend van de man ter plaatse aangehouden. Omdat deze onwel werd, is hij eerst in het ziekenhuis onderzocht. Daarna is hij aangehouden.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Luca

Autowrak prinses Diana in het geheim naar Engeland

Scotland Yard gaat de Mercedes onderzoeken waarin prinses Diana in 1997 verongelukte. De auto zal later dit jaar in het geheim worden vervoerd van Frankrijk naar Groot-Brittannië. Dat heeft de Daily Mail maandag gemeld.

De Franse politie heeft toestemming verleend. Het is voor het eerst dat de Britse recherche het wrak uitvoerig onderzoekt. Mede nadat vorig jaar brieven van Diana verschenen waarin ze zei bang te zijn om te worden gedood, is een nieuw onderzoek begonnen. Bij het ongeval in 1997, in Parijs, kwamen ook Diana's vriend Dodi Al Fayed en chauffeur Henri Paul om het leven.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Supermariobros

Huis brandt af tijdens plaatsing brandalarm

Burst - In het Oost-Vlaamse Burst brandde gisteren een woning af in wel bijzonder pijnlijke omstandigheden. De eigenaars lieten net een inbraak- en brandalarm plaatsen. De installatie was zo goed als klaar, op één onderdeel na. Dat was de installateur gauw even halen.

Maar op zolder had hij een looplamp laten branden. Die deed het dak ontvlammen. De hele bovenverdieping brandde uit en een stuk van de zijmuur stortte in. De burgemeester van Erpe-Mere kwam de eigenaars troosten. Hun huis is onbewoonbaar.

Supermariobros

Dakloze veinst hartaanval om gratis te eten

Een Amerikaanse vijftiger heeft een drastische maar effectieve manier ontwikkeld om gratis te kunnen eten. Hij veinsde telkens een hartaanval. Een rechter uit Machias in de Amerikaanse staat Maine heeft Elias I. Elias nu veroordeeld tot een gevangenisstraf van 90 dagen.

In augustus werd Elias gesnapt toen hij in een plaatselijk restaurant zat te eten. Zijn geveinsde ademhalingsproblemen wekte toen de aandacht van de manager van het restaurant. Naar veluidt had de man al dertien keer een hartaanval geveinsd . Op die manier moest hij nooit voor zijn maaltijden betalen. De politie kwam toen ter plaatse en pakte de kerngezonde man op.

Volgens de politie ging Elias steeds op dezelfde manier te werk. Hij ging naar het restaurant, bestelde een maaltijd en drank, at die smakelijk op en veinsde dan zijn hartproblemen. Meestal vluchtte hij weg nog voor er een ambulance kwam opdagen. De dakloze man liep in 2003 al 18 veroordelingen op voor tal van andere feiten.

Supermariobros

185 everzwijnen afgeschoten op feestje van ex-manager Boris Becker in Transsylvanië

De Roemeense zakenman Ion Tiriac, proftennisser en manager van Boris Becker, heeft zich de woede van Roemeense natuurvrienden op de hals gehaald. Om buitenlandse investeerders voor Roemenië te interesseren organiseerde hij afgelopen weekeinde een jachtpartijtje, dat 185 wilde everzwijnen fataal werd.

Bijna tweehonderd mensen namen deel aan de zwijnenjacht, in een gebied in Transsylvanië dat ooit eigendom was van de communistische dictator Nicolae Ceausescu. Onder de genodigden waren West-Europese zakenmagnaten zoals Wolfgang Porsche (van de gelijknamige autofabrikant) en tal van bankiers. Ook verschillende kopstukken van de vorige Roemeense regering waren present, onder wie oud-premier Adrian Nastase en oud-minister van landbouw Ilie Sarbu.

Everzwijnen gelden in Roemenië niet als een beschermde diersoort. Volgens de Aves Foundation, die zich bekommert om de natuur in Roemenië, wordt er meer geld besteed aan de jacht dan aan natuurbeheer. De bankier Tiriac trekt zich van de kritiek niets aan. Net als tennis en golf is de jacht een ideale manier om goede zakenrelaties te kweken, meent hij.

Supermariobros

Gewonden bij aanval met samoerai-zwaarden in Barcelona

Vier van oorsprong Aziatische mannen zijn gewond geraakt bij een aanval met samoerai-zwaarden in een Chinees restaurant in Barcelona. De mannen liepen snijwonden op in hun handen en op hun hoofden. Volgens de Spaanse autoriteiten en nieuwsmedia was de aanval het gevolg van een strijd tussen rivaliserende criminele organisaties.

De slachtoffers, twee Chinezen, een Maleisiër en een Oost-Timorees, werden vrijdagavond aangevallen. Volgens een van de slachtoffers waren de aanvallers ook Chinees. De politie zei dat de mensen die getuige waren van de aanval weigerden een verklaring af te leggen. De slachtoffers verkeren niet in levensgevaar.

Supermariobros

Lammetje met twee hoofden geboren

Boer Han Dianrong (74) uit het Chinese Yantai in de provincie Shangdong is de trotse eigenaar van een lammetje met vier ogen en twee monden geworden. Hij moet het diertje wel met de fles voeden, want het kan zijn hoofd niet genoeg bewegen om zelf te eten.

Supermariobros

Oosters restaurant serveerde muizenkeutels

De correctionele rechtbank heeft de uitbater van het voormalige Oosters restaurant Taj Mahal aan de Gentse Vlaanderenstraat veroordeeld voor diverse inbreuken op de hygiëne.

Het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid stelde een waslijst onhygiënische toestanden vast in de bijkeuken van het restaurant in november en december van 2002. De controleur ontdekte zelfs muizenkeutels op de etenswaren. Het voedselagentschap stelde Mohammed K. voor een administratieve boete te betalen, maar daar ging de man niet op in. Hij deed wel de nodige aanpassingen in de keuken.

Het restaurant, dat bij een klein publiek heel gewaardeerd werd, hield intussen op te bestaan. De 49-jarige Mohammed K. kreeg een boete van 300 euro opgelegd. De helft van het bedrag werd met uitstel toegekend.

Supermariobros

Lachen met paus kost Poolse journalist 9.300 euro

Een Poolse rechtbank heeft een van de bekendste redacteurs van het land veroordeeld tot een boete van 9.300 euro omdat hij de paus had beledigd. Jerzy Urban schreef een satirisch stukje aan de vooravond van het pausbezoek in 2002.

Onder de titel ,,Wandelende sadomasochist'' beschreef hij de paus als ,,de Breznjev van het Vaticaan'' en ,,een impotente oude man''. Het weekblad werd overstelpt met klachten. In Polen is lachen me de paus taboe en dus werd Urban veroordeeld wegens het beledigen van een buitenlands staatshoofd. Reporters zonder Grenzen sprak van een gevaarlijk precedent.

Urban was een voormalig woordvoerder van het communistisch regime, maar is in zijn land het best bekend als hoofdredacteur van het weekblad Nie

Supermariobros

Ook een koe heeft recht op privacy op WC

Het ook in Vlaanderen populaire gokspel ,,schijt-je-rijk'' alias ,,koe-bingo'' ligt onder vuur in Duitsland. De regering van de deelstaat Baden-Württemberg laat onderzoeken of het spel, waarbij deelnemers kunnen gokken waar de koeienvlaai belandt, wel diervriendelijk is. Een verbod hangt in de lucht.

Duitse dierenrechtenactivisten bonden de koe de bel aan. Zij vinden de volkse bingo een koe-onterend spektakel. Dat het arme dier zijn gevoeg moet doen terwijl honderden mensen erop staan te kijken, is volgens de dierenvrienden ontoelaatbaar. Landbouwexperts moeten nu onderzoeken in hoeverre de privacy en de waardigheid van de koe in het gedrang zijn.

Supermariobros

Slang aan boord

Aan boord van een vlucht van Air New Zealand van Brisbane in Australië naar Auckland in Nieuw-Zeeland is dinsdag een opmerkelijke verstekeling aangetroffen. Het vliegtuig was net een uur onderweg toen een van de passagiers op een stoel achterin het toestel een slang opmerkte.

De bemanning wist de groene slang in een zak te stoppen. Bij aankomst in Auckland stonden ambtenaren van het ministerie van landbouw klaar om het beest in ontvangst te nemen. Vermoedelijk was de vijftig centimeter lange slang niet giftig.

Onderzocht wordt of een passagier de slang heeft meegenomen. Voor de invoer van slangen in Nieuw-Zeeland is een speciale vergunning nodig. In Nieuw-Zeeland komen in de natuur geen slangen voor.