Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Racegirl

Citaat van: SupermariobrosVolgens de dokters is het ook mogelijk dat de foetus eigenlijk de tweelingzus was van de vrouw en dat ze die al heel haar leven met zich meedroeg.

Euhm... en dit noemt men daar dan geneeskunde?  :roll:
You shoot me in a dream, you better wake up and apologize.

Supermariobros

Kok werkt 17 jaar onbetaald en zonder vakantie

Een Franse kok die zeventien jaar lang geen salaris heeft ontvangen en nooit op vakantie mocht, heeft maandag gedeeltelijk de rechtszaak gewonnen die hij tegen zijn oude werkgever had aangespannen. De vroegere hoteleigenaar moet een schadevergoeding van bijna 71.000 euro betalen, het bedrag dat de kok de laatste vijf jaar is misgelopen.

Philippe Pitiot trad in 1987 in dienst bij een hotel in het plaatsje Lalouvesc, in het zuiden van Frankrijk. Al na vijf maanden ontving hij geen geld meer voor zijn kookkunsten, omdat zijn baas op dat moment in de financiële problemen zat. Pitiot ging hier aanvankelijk mee akkoord. Hij werd onderhouden met voedsel en kleding en kreeg in het hotel een eigen onderkomen.

Vorig jaar werd het hotel verkocht zonder dat Pitiot ook maar een cent ontving van zijn oude baas. De nieuwe hoteleigenaar die ontdekte dat de kok min of meer als slaaf was gebruikt, adviseerde hem naar de rechter te stappen. ,,Ik kon het in het begin niet geloven. Maar toen ik de bewijzen zag, realiseerde ik me dat hij vreselijk is bedrogen'', zo liet de advocaat van Pitiot na de uitspraak van de rechtbank in Annonay weten.

Pitiot kon door de verjaringstermijn in de Franse wet geen aanspraak meer maken op het geld dat hij de eerste twaalf jaar is misgelopen.

Luca

Klap met natte doek voor verkeersovertreder

Filipijnen die niet op de stoep lopen of illegaal oversteken, riskeren een klap met een natte handdoek. "We hebben alles geprobeerd, maar niks werkt", verzuchtte het hoofd van de verkeersdienst maandag. De maatregel komt bovenop de gebruikelijke sancties: boetes, cel- of werkstraf, of in het openbaar het volkslied zingen.

De verkeersautoriteiten sturen twintig patrouillevrachtwagens door de straten. Verkeersambtenaren delen vanuit de trucks klappen uit met stokken waaraan natte doeken zijn bevestigd. Een hoogleraar sociologie uit Manilla zei het wel te snappen. "We hebben geen respect voor de overheid, en de overheid heeft geen gezag." Een plaatselijke straatverkoper noemde het plan echter idioot. "Zo behandel je mensen niet."

In het overvolle Manilla wonen twaalf miljoen mensen. Ogenschijnlijk rijden er net zoveel voertuigen rond.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Luca

'Alcomobilist' 16 keer gepakt

Een 33-jarige man uit Almelo is zondag in zijn woonplaats voor de zestiende keer aangehouden, omdat hij onder invloed van drank achter het stuur zat.

De 'alcomobilist' heeft bovendien geen rijbewijs, zei de politie maandag.

Agenten spraken de man aan omdat de uitlaatpijp van zijn auto lekte. De agenten kregen argwaan toen zij een sterke dranklucht roken. Op de passagiersstoel stond een kratje bier en een aantal flesjes was leeg.

Op het politiebureau blies de Almeloër 2,2 promille in het ademanalyseapparaat.

Tegen de veelpleger is opnieuw proces-verbaal opgemaakt, de auto is in beslag genomen. In 1990 liep de bestuurder voor het eerst tegen de lamp wegens het rijden onder invloed.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Supermariobros

Dronken dief bracht buit terug toen hij nuchter was

De correctionele rechtbank in Brugge heeft een asielzoeker uit Mongolië die in Oostende verblijft, tot een jaar gevangenisstraf veroordeeld, waarvan de voorhechtenis effectief en de rest voorwaardelijk. De man stond terecht voor twee inbraken en een poging tot autodiefstal. De buit van de eerste inbraak, die hij in dronken toestand pleegde, bracht hij daags na de feiten naar de politie.

Op 1 mei 2004 brak Luzan M. (Suhbaater) voor het eerst binnen in een woning in Oostende. Hij stal er alles wat hij kon dragen in dronken toestand. Thuisgekomen vroeg zijn partner waar de spullen vandaan kwamen. De man bracht ze in nuchtere toestand naar de politie. Hij zou bij de inbraak anderhalve fles wodka hebben gedronken.

De beklaagde probeerde voorts op 14 juni een auto te stelen en brak op 25 november nog eens binnen in een woning. In de slaapkamer van de bewoners werd hij overmeesterd. Sindsdien zat hij in de cel. De man zou de feiten hebben gepleegd omdat hij maar 50 euro per week leefgeld kreeg van het OCMW. De verdediging vroeg een werkstraf, maar de rechtbank ging daar niet op in.

Supermariobros

Nederlands slachtoffer van gauwdief rijdt dader dood

Een overval op een automobiliste in Amsterdam-Oost heeft één van de twee daders maandagavond het leven gekost. De 43-jarige vrouw zat in haar auto op de Linnaeusstraat toen twee jongens op een brommer het portier openden en haar tas weggristen. De automobiliste zette daarop de achtervolging in op de overvallers, waarna een aanrijding ontstond. Hoe die precies kon gebeuren, is nog onduidelijk. Een van de jongens, 19 jaar oud, kwam daarbij om het leven. De automobiliste is aangehouden.

Na de aanrijding zette de politie de omgeving af. Bij de afzetting ontstond vervolgens een grimmige sfeer onder een groepje jongeren die op het voorval afkwam en begon te schreeuwen en schelden. De vader van het slachtoffer ging volgens een politiewoordvoerder bij het zien van zijn zoon door het lint. De politie heeft hem meegenomen naar het bureau waar een crisisteam hem heeft opgevangen.

Supermariobros

Batman bezet rechtbank in Utrecht

In september 2004 bezette de Britse vaderrechtenactivist Jason Hatch, namens F4J, in Batman-kostuum urenlang het balkon van Buckingham Palace Een man verkleed als Batman heeft maandagochtend de rechtbank in het Nederlandse Utrecht beklommen. Hij staat op een platform aan het gebouw. Volgens een verklaring is Batman lid van Fathers 4 Justice (F4J), een internationale actiegroep die vecht voor de rechten van vaders die na een echtscheiding hun kinderen niet meer mogen zien.

Het gerechtsgebouw is uitgekozen omdat rechters het kinderen willens en wetens onmogelijk maken om hun vader te kunnen zien na een scheiding, aldus F4J. "Ze verdienen hun geld met het veroorzaken van humanitaire ellende en immens verdriet bij scheidende ouders".

De actie markeert volgens F4J een volgende stap in een escalerende campagne van burgerlijke ongehoorzaamheid. Leden hielden eerder vergelijkbare acties in Den Haag, Rotterdam en Alkmaar. Op tweede kerstdag verschanste een man verkleed als Zorro zich op het dak van het paleis Soestdijk.

Batman is voorlopig niet van plan om naar beneden te komen. "Ik blijf hier zo lang mogelijk". Aan het platform heeft hij twee spandoeken gehangen. De politie is bij de rechtbank maar niet van plan "capriolen" uit te halen om Batman naar beneden te krijgen, meldde een woordvoerder.

Fathers 4 Justice heeft in Groot-Brittannië, Canada, Australië, de VS en Nederland naar eigen zeggen meer dan 12.000 leden. In september 2004 zette de Britse vaderrechtenactivist Jason Hatch de Londense politie te kijk door namens F4J in Batman-kostuum urenlang het balkon van Buckingham Palace te bezetten.

Alan Blues

Dit geeft natuurlijk een andere betekenis aan het woord 'nagelbijten'. :)

Racegirl

Citaat van: RadioActiveManMan zit 6 dagen met nagel in zijn kop, zonder hetz elf te weten.
Littleton, Colorado.
Een tandarts vond de oorzaak van de hevige tandpijn die Patrick Lawler had. Er zat een 10 centimeter lange nagel in zijn tand die langst zijn oog richting zijn hersens ging. 6 dagen ervoor was hij met een nagelgeweer aan het werken en op een gegeven moment had het toestel een backfire. Zonder het te weten had hij een nagel in zijn open mond geschoten door zijn tand heen dus. Volgens het hospitaal was dit de 2de keer dat zoiets gebeurde.


:shock:  :shock:  :shock:

Zie p 442, de vorige dus: Bouwvakker loopt rond met spijker in zijn hoofd
Maar dan wel zonder prentje bij  :wink:
You shoot me in a dream, you better wake up and apologize.

RadioActiveMan

Citaat van: Racegirl
Citaat van: RadioActiveManMan zit 6 dagen met nagel in zijn kop, zonder hetz elf te weten.
Littleton, Colorado.
Een tandarts vond de oorzaak van de hevige tandpijn die Patrick Lawler had. Er zat een 10 centimeter lange nagel in zijn tand die langst zijn oog richting zijn hersens ging. 6 dagen ervoor was hij met een nagelgeweer aan het werken en op een gegeven moment had het toestel een backfire. Zonder het te weten had hij een nagel in zijn open mond geschoten door zijn tand heen dus. Volgens het hospitaal was dit de 2de keer dat zoiets gebeurde.


:shock:  :shock:  :shock:

Zie p 442, de vorige dus: Bouwvakker loopt rond met spijker in zijn hoofd
Maar dan wel zonder prentje bij  :wink:

Ok niet gaan kijken.  :?  :oops:

Supermariobros

Dief verstopt zich in tv

De politie van Bainbridge in de Amerikaanse staat Georgia ontdekte vrijdag wel een heel bizarre schuilplaats. Een voortvluchtige dief zat er verstopt in een televisietoestel.

Een vrouw had de voortvluchtige dief Alfred Blane in haar woonwagen opgemerkt en vluchtte meteen de stacaravan uit. Ze belde met haar gsm de politie op die even later met een speurhond poolshoogte kwam nemen.

De speurhond en de agenten doorzochten de woonwagen,  maar vonden niets. De agenten controleerden zelfs de diepvriezer en de droogtrommel, maar allemaal tevergeefs. De hond bleef maar bij het televisietoestel rondsnuffelen. En dat wekte de aandacht van de agenten.

Het ging om een oud televisietoestel met bijhorend meubel uit de jaren zestig. Toen de agenten het achterdeel losschroefden vonden ze tot hun verbazing de voortvluchtige dief in foetushouding.  Volgens de poltie is Blane niet groter dan 1 m 55. Hij werd meteen in de boeien geslagen en is aangeklaagd voor onder meer inbraak, drugsbezit en geweldpleging.  In september slaagde Blane erin om te ontsnappen uit een politiewagen.

Supermariobros

Meisje van 9 moet van dronken vader rijden en crasht

Een wagen heeft vorige week  zaterdag de gevel van een huis in het Nieuw-Zeelandse Papatoetoe geramd. Aan het stuur zat een negenjarig meisje.  Haar vader, die naast haar zat,  verplichtte haar de wagen te besturen omdat hijzelf te dronken was.
De moeder en tante van het meisje zaten achterin de wagen. Niemand raakte ernstig gewond. Bewoner Doug Gilbert bleef eveneens ongedeerd. Volgens de verkeerspolitie heeft de jeugdige bestuurster veel geluk gehad. Het ongeluk gebeurde toen het kind de gaspedaal verwisselde met de rempedaal. De politie onderzoekt het ongeval, maar heeft de vader nog niet aangehouden.

Supermariobros

Vlaamse vrouw van vijftig bevalt van gezonde zoon

Een vrouw van vijftig is eind vorige week in Lokeren bevallen van een zoontje, haar eerste kind. Alles verliep naar wens, moeder en zoon stellen het prima. Bevallingen op die leeftijd zijn hoogst uitzonderlijk en niet zonder risico.

De bevalling verliep via een keizersnede, vooral omdat het om een stevige baby van 4,3 kilo gaat. ,,Wij waren wel wat bang dat er iets mis zou zijn, maar in de tests was alles in orde'', zegt de kersverse vader (45). ,,We hebben wel zin in een tweede kindje, maar dat is uiteraard niet vanzelfsprekend.''

Zolang vrouwen menstrueren, kunnen ze in principe op een natuurlijke manier zwanger worden. Dat kan soms tot hun 56ste zijn. Afgelopen weekend beviel in Roemenië een 66-jarige moeder van een tweeling. Maar dat was een kunstmatig opgewekte zwangerschap.

Supermariobros

Amerikaanse probeert handstand, valt van balkon en sterft

Een 23-jarige Amerikaanse is zondag overleden toen ze probeerde een handstand uit te voeren op een hotelbalkon in Florida.

Het acrobatische kunstje mislukte. Het slachtoffer viel van het balkon op de eerste verdieping en kwam terecht op de binnenplaats. Volgens het politierapport riep ze vlak voordat ze viel tegen een vriend: "Kijk wat ik nog steeds kan."

Supermariobros

Toparts was eigenlijk gewoon kelner

Kelners en taxichauffeurs hebben blijkbaar flink wat verborgen kwaliteiten. In Groot-Brittannië is een man die ooit in cafés opdiende en met taxi's rondreed erin geslaagd zich jarenlang uit te geven voor neuropsychiater. Hij werd zelfs enkele keren opgeroepen om als specialist te getuigen voor de rechtbank.

Barian Baluchi zorgde er voor dat meer dan 1.000 asielzoekers aan een verblijfsvergunning raakten. De Britse dienst voor vreemdelingenzaken betaalde hem voor zijn gewaardeerde hulp zelfs 500.000 euro. Daarnaast reef hij nog eens 400.000 euro binnen van verschillende ngo's en liet hij zich 420.000 euro betalen door het Britse gerecht. Datzelfde gerecht stuurt de valse dokter nu naar de gevangenis.