Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Supermariobros

Amerikaans leger experimenteerde met 'sexbom'

Het Amerikaans leger heeft in de jaren negentig plannen onderzocht om een sexbom te ontwikkelen. Het Pentagon flirtte in 1994 met het idee  om een chemisch wapen te vervaardigen dat  vijandelijke soldaten seksueel onweerstaanbaar voor elkaar zou maken. Dat meldt het gerenommeerde wetenschappelijke tijdschrift New Scientist. Wetenschappers van het Amerikaanse leger waren ervan overtuigd dat homoseksueel gedrag op die manier het moreel van de vijandelijke troepen zou kraken. Voor zover bekend onderzocht een labo van de Amerikaanse luchtmacht in Ohio het sexbomproject. De wetenschappers zouden nooit verder dan een verkennende fase gekomen zijn.

Supermariobros

Congolese kerkplunderaar behekst

Een volkswijk in Kinshasa wordt geteisterd door een ronddolende behekste man. Tijdens de rellen van vorige maandag had de man meegedaan aan de plundering van de kerk Saint-Boniface in Kisangani. Toen de jongeman met zijn buit, die vooral uit priesterkledij bestond, door de stoffige straatjes rende, werd hij neergebliksemd. Hij kon niet meer opstaan en begon te zweten en te kwijlen als een baby. Een féticheur slaagde erin de man met een sprong rechtop te krijgen. Op slag werd hij krankzinnig. Met de soutanes wapperend in zijn handen raast de man sindsdien door de straatjes van de cité .

Supermariobros

Zweedse huisbaas vindt luidruchtige seks geen reden voor uitzetting

Het hebben van luidruchtige seks kan nooit een reden zijn om een huurder zijn huis uit te zetten, zo lang de liefde maar overdag bedreven wordt. Dat heeft een huisbaas in het Zweedse plaatsje Borlänge donderdag bepaald nadat de buren van een wellustig koppel een klacht hadden ingediend.

Volgens woningcorporatie Tunabyggen is het bedrijven van de liefde onderdeel van een normaal gezinsleven en kunnen huurders er niet voor uit hun huis worden gezet. De corporatie baseert zich daarbij op de Zweedse wet. Die verbiedt het verstoren van de rust van omwonenden met harde muziek, de televisie of luidruchtige seks, maar garandeert bewoners ook een normaal gezinsleven.

Directeur Lena Lundberg van Tunabyggen vergeleek de seksgeluiden met het huilen van een baby met darmkrampjes, wat ook storend kan zijn voor de buren. Beide zijn geluiden die bij een normaal gezinsleven kunnen horen en een gezin met een huilende baby gooi je ook niet op straat, aldus Lundberg.

Luca

'Koeienvangers' op losse schroeven

De starre 'koeienvangers' voorop auto's staan ter discussie. De metalen rekken blijken bij botsingen te gevaarlijk voor fietsers en voetgangers. De vervoerscommissie van het Europees Parlement wil daarom een compleet verbod.

Dat blijkt uit een voorstel dat vrijdag is bekendgemaakt. De populaire rekken komen oorspronkelijk uit Australië. Daar dienen ze om auto's te beschermen bij aanrijdingen met kangoeroe's, emoes of paarden. ,,In Europa zijn nauwelijks streken die lijken op de Australische wildernis'', vindt de Zweedse socialiste Ewa Hedkvist Petersen namens de vervoerscommissie.

Voordat het beoogde verbod echt van kracht wordt, moet het parlement nog als geheel instemmen en de gezamenlijke EU-landen en de Europese Commissie overhalen. De Europese Commissie wilde tot dusver alleen een afspraak met autofabrikanten over lossere koeienvangers.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Luca

Prins Harry moet voor straf Auschwitz bezoeken

Prins Charles heeft zijn zonen prins William en prins Harry bevolen een bezoek aan het concentratiekamp Auschwitz te brengen om meer te leren over de holocaust door de nazi's. Dit meldde het tabloid The Sun vrijdag.

Met de maatregel wil Charles de 20-jarige prins Harry straffen voor het dragen van een nazi-uniform met swastika op een feest afgelopen weekeinde.

Ook de 22-jarige prins William zou boete moeten doen. Volgens The Sun is prins Charles kwaad dat zijn oudste zoon prins Harry niet van zijn stommiteit heeft weerhouden.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Luca

Russische bevolking in 2050 eenderde verminderd

De Russische bevolking zal tussen nu en 2050 met eenderde afnemen. Dan wonen er nog 100 miljoen mensen in het grootste land ter wereld, minder dan in bijvoorbeeld Egypte, Vietnam en Uganda. Dat heeft de Russische Veiligheidsraad donderdag gezegd.

Volgens de Veiligheidsraad is de gemiddelde levensverwachting van een Rus vijftien jaar lager dan die van een Amerikaan. Oorzaak is een opmars van het gebruik van tabak en alcohol, en van daarmee samenhangende ziektes. Ook is door de economische crisis het geboortecijfer drastisch gedaald.

Volgens Amerikaanse cijfers zou Rusland met 100 miljoen inwoners de op zestien na grootste populatie ter wereld hebben. Nu staat Rusland nog op de achtste plaats.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Supermariobros

Spook krijgt vier maanden cel

Een arbeidster van Poolse afkomst is vrijdag in Italië veroordeeld tot vier maanden cel omdat ze 'spook gespeeld' heeft in Castel Coldrano, een kasteel in de Italiaanse Alpen, aan de grens met Zwitserland en Oostenrijk.

Gedurende enkele maanden ging de 42-jarige verdachte spoken in de gangen van het kasteel. Ze liet de deuren piepen en klepperen, liep op de toppen van haar tenen en brak allerlei voorwerpen om de directrice van een vormingscentrum, die op dat moment in het kasteel logeerde, de stuipen op het lijf te jagen.

Het slachtoffer diende klacht in en het spook werd op heterdaad betrapt door videocamera's die opgesteld waren door de politie. Onderzoek wees uit dat ze wrokgevoelens koesterde ten aanzien van haar slachtoffer, die haar echtgenoot tewerkstelt.

De rechter veroordeelde de vrouw voor het kwellen van de directrice en voor de aangebrachte schade in het kasteel, een mooi bouwwerk uit 1475 waar vandaag de dag congressen, exposities en culturele manifestaties gehouden worden.

Supermariobros

Egyptische van 600kg kan huis enkel verlaten met grote kraan

De Egyptische krant Al Wafd toonde een foto waarop de vrouw op twee ziekenhuisbedden zat. Foto Al Wafd.Een 52-jarige vrouw uit de Egyptische havenstad Alexandria is zo dik geworden dat ze haar huis enkel nog kan verlaten met behulp van een grote kraan. Haar echtgenoot, de 54-jarige Hassan Mohammed, vertelde de Egyptische krant Al-Wafd dat zijn vrouw intussen 600 kilogram weegt en zich sinds zes maanden niet meer kan bewegen.

"Sinds ons zesde kind geboren is dertien jaar geleden, is mijn vrouw ziek geworden en kwam ze steeds meer bij", zei de man. Mohammed had de gouverneur van Alexandria om hulp gevraagd toen zijn vrouw vier dagen geleden ademhalingsmoeilijkheden kreeg en kortstondig het bewustzijn verloor.

Eerder had de man al tevergeefs geprobeerd om zijn vrouw met de hulp van enkele gespierde buren naar buiten te dragen. Ook een poging met een kleine kraan mislukte. De krant publiceerde een foto van de vrouw op twee ziekenhuisbedden. In het Uni-ziekenhuis in Alexandria moest men namelijk twee bedden aan elkaar binden om de bed(den)legerige vrouw te kunnen opleggen.

Supermariobros

Surinaamse wonderdokter gearresteerd na 'behandelen' drugskoeriers

De Surinaamse politie heeft in Paramaribo een 'wonderdokter' en zelfverklaarde helderziende gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de smokkel van cocaïne naar Nederland.

De man, wiens identiteit geheim is gehouden, werd dinsdag aangehouden nadat twee in Paramaribo aangehouden drugskoeriers hadden verklaard dat de wonderdokter hen in ruil voor een flinke som geld ,,speciale krachten" had beloofd om ongemerkt aan boord van een vlucht naar Nederland te komen.

De 'behandeling' van de wonderdokter had echter geen effect en de twee koeriers werden met twee kilo coke in hun bezit zondag opgepakt op de luchthaven van Paramaribo.

Het is voor het eerst dat een Surinaamse 'wonderdokter' wordt gearresteerd wegens het verlenen van bijstand aan drugskoeriers.

Supermariobros

Braziliaan werpt bejaarde moeder voor de pitbulls

Een Braziliaanse huisschilder heeft zijn 88-jarige moeder vermoord door haar de tuin van de buren in te gooien, waar twee pitbulls haar verslonden. De krant O Estado de Sao Paulo heeft dat vrijdag gemeld. De 48-jarige zoon zou direct na zijn daad spijt hebben gekregen en tevergeefs hebben geprobeerd haar leven te redden.
Volgens de eigenaar van de honden heeft de buurman een drankprobleem en stal hij regelmatig geld van zijn moeder.

Supermariobros

Haai verstoort roeiwedstrijd

Een drie meter lange haai heeft vrijdag een roeiwedstrijd voor kinderen in de baai van Port Philip in het zuiden van Australië verstoord. De haai werd plots opgemerkt in de nabijheid van de roeiboten toen de wedstrijd zou beginnen.

Er werden opblaasbare reddingsbootjes ingezet om de kinderen aan land te halen. Maar de haai had het daar niet echt op begrepen en zette zijn tanden in één van de boten. De inzittenden konden wel in veiligheid worden gebracht.

Kort na het avontuur met de haai werden de deelnemertjes van de roeiwedstrijd nog opgeschrikt toen één van hen door de sterke wind in het water gesleurd werd. Het kind kwam er met de schrik vanaf. Ook de haai bleek nergens meer te bespeuren.

Aanvallen van haaien zijn zeldzaam in de baai van Port Philip. In december waren er in Australië wel opvallend veel incidenten met haaien.

Supermariobros

Als advocaat vermomde dief aangehouden

De politie heeft vrijdag een man op heterdaad kunnen betrappen toen hij vermomd als advocaat op rooftocht was getrokken door het justitiepaleis aan de Britselei in Antwerpen.

De man had vrijdagochtend in het justitiepaleis eerst een advocatentoga gestolen, zodat hij vrij en onopgemerkt bleef. Tijdens zijn plundertocht botste hij op een 53-jarige man uit Antwerpen die hem herkende. De man confronteerde hem, waarop de dief ervandoor ging. De getuige verwittigde de politie en gaf een beschrijving van de verdachte.

In de namiddag keerde de dief terug, opnieuw vermomd als advocaat. De politie merkte hem op en greep hem bij zijn toga. De getuige werd erbij gehaald en die herkende de dief formeel. In totaal had hij vijf personen bestolen. De man stond bovendien nog geseind voor gelijkaardige feiten. Hij werd opgepakt en moet zaterdag voor de onderzoeksrechter verschijnen.

Scuderia Ferrari

Ophef over basketbalbord met tepelpiercing

Ophef in de Rotterdamse wijk Middelland. De reden is een basketbalbord met piercing. Het betreft hier een reclame voor een Rotterdamse piercingstudio. Op het bord staat een grote foto van een vrouwentepel, waaraan de basketbalring de piercing door de tepel voorstelt.

Omwonenden en het nabijgelegen Marnix Gymnasium vinden dat de reclame ongepast is op een kinderspeelplaats. Ook de gemeenteraad heeft zich er inmiddels mee bemoeid. CDA en ChristenUnie/SGP storen zich aan het bord en gaan kijken of de gemeente mogelijkheden heeft om het bord weg te halen.

Het reclamebureau dat verantwoordelijk is wil het bord nog twee weken laten staan en is niet van plan het bord eerder te verwijderen, zolang de Reclame Code Commissie hen niet terugfluit.

Luca

Jager valt en schiet collega in been

Een jager uit Gent is zaterdagmorgen gewond geraakt bij een drijfjacht in het riet bij het Zeeuws-Vlaamse Hulst. De man werd in zijn been geschoten toen een collega naast hem viel, waarbij zijn geweer afging. De getroffen jager is met een helikopter naar het ziekenhuis in Brugge gebracht, aldus de politie.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Supermariobros

Dief steelt advocatentoga en doorzoekt justitiepaleis

ANTWERPEN - Het gezegde 'een wolf in schapenvacht' stond een dief in Antwerpen blijkbaar nog vers in het geheugen toen hij vrijdag het justitiepaleis bezocht. De man stal een advocatentoga, waardoor hij zich vrij door het gebouw kon bewegen. Op zijn tocht kon hij enkele kleine diefstallen plegen.

Een 53-jarige man in het gerechtsgebouw herkende de dief van vroeger en verwittigde de politie. In de namiddag kon die de vermomde dief onderscheppen. Hij had vijf mensen bestolen. De man werd opgespoord voor gelijkaardige feiten.
16/01/2005