Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Supermariobros

Vloek doet comapatiënt ontwaken

Een man dronk eind november zo veel alcohol dat hij in een diepe coma raakte. De Amerikaanse comapatiënt is daaruit enkele dagen geleden ontwaakt door de hulp van zijn baas. Die beval hem om "verdomme terug aan het werk te gaan."

De familie en vrienden van Bill DiPasquale hadden de hoop al stilletjes opgegeven. Eind november raakte DiPasquale zijn job als kelner van een restaurant in Boston kwijt door zijn alcoholprobleem. Na zijn ontslag sloot hij zichzelf op in zijn appartement en dronk zoveel alcohol dat hij het bewustzijn verloor.

Familieleden vonden hem op twee december halfdood en bewusteloos terug. Hij werd in allerijl naar het ziekenhuis overgebracht waar hij op intensive care aan een beademingsmachine werd vastgekoppeld. Zijn toestand verslechterde en de familie overwoog om de stekker uit te trekken.

Toen zijn ex-baas restauranthouder Charles Sarkis vernam wat DiPasquale overkomen was, reageerde hij bitsig."Vertel hem dat hij moet opstaan, en verdomme terug aan het werk moet gaan!" Een vriend van DiPasquale besloot om het zinnetje in het oor van de comapatiënt te fluisteren.

Vijf minuten later ontwaakte DiPasquale plots uit zijn coma. "Ik moet terug aan het werk", was het eerste zinnetje dat hij over zijn lippen kon krijgen. De man herstelt nu voorspoedig. Dipasquale is ervan overtuigd dat God hem een tweede kans wil geven.

Supermariobros

Blind date eindigt in nachtje cel

Een 58-jarige man uit Den Haag nam zijn blind date niet al te ernstig. Hij verscheen stomdronken op de afspraak en belandde uiteindelijk in de cel.

De man had al veel te diep in het glas gekeken, toen hij aankwam op de plaats van de afspraak, het station van Venlo. De vrouw met wie hij zou daten bracht hem naar de EHBO-afdeling van het ziekenhuis. Omdat ze daar ook niets met hem konden aanvangen en het onverantwoord was om hem op de trein terug naar Den Haag te zetten, besloten de dokters hem ter ontnuchtering op te sluiten. Toen de man de ochtend nadien zijn roes had uitgeslapen, mocht hij weer naar huis.

Supermariobros

Amerikaanse (55) bevalt van eigen kleinkinderen

Een 55-jarige Amerikaanse heeft dinsdag het leven geschonken aan twee jongens en een meisje. De kinderen zijn meteen haar kleinkinderen. De vrouw fungeerde namelijk als draagmoeder voor haar oudste dochter, wier pogingen zwanger te worden vruchteloos bleven. "Mijn schoonmoeder maakt het geweld", zei de gelukkige vader.

Supermariobros

Vermoord om te hoge GSM-rekening

Een 19-jarige student in het Japanse Tondabayashi heeft zijn 48-jarige moeder vermoord omdat die bleef zeuren over zijn hoge GSM-rekening. Dit heeft de Japanse politie woendag laten weten nadat de student een bekentenis had afgelegd.

De jongen had al weken geleden een mes aangeschaft. Hij stak zijn moeder in nek en hand. Ook probeerde hij de indruk van een zedenmisdrijf te wekken door haar broek open te snijden. Vervolgens probeerde de Japanner het stoffelijk overschot van zijn moeder te verbranden. Volgens de politie had de student in drie maanden gebeld voor circa 90.000 yen (bijna 690 euro).

Supermariobros

Buschauffeurs kunnen pas rijden na alcoholtest in Noorwegen

Buschauffeurs in het wintersportstadje Lillehammer in Noorwegen kunnen voortaan aan het werk na een alcoholtest. De bussen zijn er uitgerust met een alcoholslot. Pas na een alcoholvrije test kunnen de chauffeurs de bus starten. Ook in Spanje wordt het systeem getest. De alcoholsloten worden al langer gebruikt in personenvoertuigen.

Supermariobros

Bosnische (105) voor het eerst naar de dokter

Een Bosnische vrouw van 105 is deze week voor het eerst in haar leven bij de dokter geweest. Volgens het Bosnische persbureau Srna was de eeuwling Milja Markovic in haar huis in een bergdorp nabij Srebrenica uitgegleden en had zij daarbij haar been gebroken. De dokter die haar been in het gips zette, was de eerste dokter ooit die haar behandelde.

Volgens Milja's zoon Momir is zijn moeder nooit ziek geweest en heeft zij dus ook nooit een dokter nodig gehad. Milja Markovic is een van de oudste inwoners van Bosnië.

Luca

Amputatie voeten Belgische vrouw na beet hond

Beide voeten van een 51-jarige vrouw uit Herstal bij Luik zullen moeten worden geamputeerd na de beet van een dolle rottweiler. De vrouw en haar man, die door de hond werd gebeten in zijn schouder, pasten maandagavond op het dier van hun zoon, toen zij plotseling werden aangevallen. In het ziekenhuis bleek woensdag dat de vrouw alleen te redden was door amputatie van alle twee voeten. De politie heeft het dier laten afmaken.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Supermariobros

Cd moet huisdier laten wennen aan vuurwerk

Vuurwerkmeester Vangelabbeek in Lanaken heeft een cd met vuurwerkgeluiden samengesteld om angstige huisdieren te laten wennen aan de knallen van het vuurwerk tijdens oudejaarsavond. Het geluidsfragment duurt een vijftal minuten.

,,We hebben de cd gemaakt op vraag van klanten'', zegt Joeri Vangelabbeek. ,,Je kan de huisdieren eraan laten wennen door de cd eerst zachtjes af te spelen en nadien het volume op te drijven.''

In de winkel kost de cd vijf euro. Via het internet kan het fragment gratis gedownload worden via www.vangelabbeek.be.

Supermariobros

Hond rijdt auto-onderdelenzaak binnen

De Amerikaan Michael Henderson dacht er zondag goed aan te doen zijn hond voor een ritje naar een auto-onderdelenwinkel mee te nemen . Henderson ging naar de zaak in Springdale in de staat Arkansas voor een  nieuwe gaspedaal. Hij liet de motor van zijn pick-up truck draaien, en liep naar binnen.  

Groot was zijn verbazing toen hij zijn hond letterlijk achter het stuur zag kruipen en naar binnen reed. De 4x4 verbrijzelde de voorruit van de winkel , en stootte enkele winkelrekken omver alvorens tot stilstand te komen. Henderson en de winkeluitbater bleven, net zoals de hond, ongedeerd.

Supermariobros

Dief raakt vast in schoorsteen

De Argentijnse brandweer heeft onlangs een dief bevrijd, die vast was komen te zitten in een schoorsteen. De geveltoerist probeerde in te breken via de schoorsteen van een huis in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Bewoonster Gabriela B. schrok zich een aap toen ze een stem om hulp hoorde roepen, zegt de Argentijnse krant Terra Noticias Populares. Een zegsman van de politie zei dat "mevrouw B. een beetje beschonken was toen ze de stem hoorde. Ze dacht even dat de kerstman haar een laat bezoek kwam brengen." Nadat de politie de inbreker bevrijd had, werd hij meteen in de boeien geslagen.

Supermariobros

Man kust 54 uur lang auto

Een Chileen heeft een auto gewonnen in een bizarre wedstrijd. Hij heeft 54 uur aan een stuk een wagen gekust. De 22-jarige Jose Aliaga  mocht naar huis met de auto die hij gekust had. Hij kreeg de sleutels van de splinternieuwe wagen toen zijn laatste tegenstander opgaf.

Aliaga kuste in totaal 54 uren en 22 minuten lang de wagen. "Het enige wat ik in mijn hoofd had, was de wagen te winnen. Dat hield me recht." Om het uur mochten de kandidaten zeven minuten pauze nemen. Het plaatselijke radiostation Rock & Pop uit de Chileense hoofdstad Santiago organiseerde de bizarre wedstrijd. In totaal namen er 27 kandidaten deel.

Luca

Moeder legt zoon (16) aan de ketting

De politie heeft een 36-jarige Tilburgse aangehouden op verdenking van mishandeling en wederrechtelijke vrijheidsberoving van haar zestienjarige zoon. Volgens de politie had ze haar kind met een kettingslot rond zijn enkel vastgelegd aan een steunbalk op zolder.

De tiener zou woensdagmiddag vier uur op zolder op een matras hebben gelegen. Zijn moeder legde de nogal rigoureuze straf op omdat haar zoon te maken zou hebben met de verdwijning van een Playstation-spelcomputer.

De politie heeft de ketting in beslag genomen. Voor de jongen is via Bureau Jeugdzorg elders onderdak gevonden.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Luca

Secretaresse stalkt hoogleraar na conflict

De Nijmeegse politie heeft woensdag een 36-jarige vrouw uit die plaats aangehouden wegens stalking van een hoogleraar van het UMC St Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Dat heeft de politie donderdag gezegd.

De vrouw werkte als secretaresse in het ziekenhuis en raakte daar in conflict met de 52-jarige hoogleraar. De vrouw stuurde volgens de hoogleraar onder meer 'hate-mails' naar zijn e-mailadres. De mailtjes werden ook naar andere personen gestuurd.

De hoogleraar deed aangifte van stalking bij de politie. De secretaresse meldde zich woensdag vrijwillig, aldus de politie. Het ziekenhuis heeft de secretaresse inmiddels ontslagen. De vrouw eist echter 100.000 euro schadevergoeding van het ziekenhuis vanwege aantasting van haar goede naam.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Supermariobros

Politie volgt voetsporen in sneeuw en klist dief

De politie van Brownsville in de Amerikaanse staat Texas heeft door middel van het volgen van voetsporen een inbreker geklist. Voor het eerst sinds 109 jaar hadden de inwoners van de Texaanse stad een witte kerst.

Op 25 december brak de 28-jarige Jose Guadalupe Facundo in in een begrafenisonderneming. Toen enkele werknemers de inbraak vaststelden, had Facundo al lang het hazenpad gekozen. Nadat agenten de gestolen goederen, onder meer een draagbare cd-speler en enkele huishoudtoestellen, geïnventariseerd hadden, begonnen ze aan hun onderzoek. Het viel de agenten meteen op dat ze misschien eens de voetsporen in de sneeuw onder de loep moesten nemen.

De voetsporen liepen van bij de achterkant van de begrafenisonderneming naar een nabijgelegen woonwagenpark. De politie trof Facundo onder invloed van alcohol in zijn woonwagen aan met naast hem de gestolen waar. "Als  het niet gesneeuwd had, waren we nu onze stereoketen voorgoed kwijt", zei een werknemer van de bedrafenisonderneming aan de lokale krant. Een uitvaartplechtigheid  die enkele uren later gepland was, kon  gewoon doorgaan. Inbreker Facundo is aangehouden.

Supermariobros

Man krijgt geen kerstcadeaus en zet ouderlijk huis in de fik

Een man uit Feasterville in de Amerikaanse staat Pennsylvania was ziedend dat hij geen kerstcadeaus had gekregen voor Kerstmis. Daarom stak hij de volgende ochtend zijn ouderlijk huis in de fik. Steven Murray is aangehouden en is beschuldigd van brandstichting en poging tot doodslag. Niemand raakte gewond.

Om geen argwaan te wekken, reed hij na de brand naar een ziekenhuis. Daar bleef hij een kwartier en wandelde dan 10 kilometer terug.  Aan een agent zei hij "dat hij vanuit de verte de vlammen  en de rook zag." De politie vond het zaakje verdacht. Murray's jas stonk naar rook. In zijn jas stak een aansteker. Op de koop toe werden er verschillende brandhaarden vastgesteld. Murray bekende even later de brandstichting.