Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Supermariobros

Jezus werd 106 jaar in Japan

Jezus is helemaal niet gestorven aan het kruis. Zijn jongere broer Isukiri nam zijn plaats in, zodat Jezus veilig kon ontkomen naar Japan, waar hij trouwde, drie dochters kreeg en lang en gelukkig leefde tot zijn dood op 106-jarige leeftijd.

Moeilijk te geloven? Niet voor de bewoners van het stadje Shingo, enkele uren rijden van Tokio. De dorpelingen vonden het al langer vreemd dat nu en dan een baby met blauwe ogen werd geboren, of dat kinderen sinds generaties werden gezegend met een zwart kruisje op hun voorhoofd. Tot in 1935 documenten in oud-Japans werden ontdekt, die werden ontcijferd als het testament van Jezus. Helaas werden de originele stukken vernietigd in de oorlog, maar een kopie is nog altijd te bewonderen in het plaatselijke museum.

Supermariobros

Kleine Zeemeermin krijgt boerka van actievoerders

Onbekende actievoerders hebben in de nacht van woensdag op donderdag het standbeeld van de Kleine Zeemeermin, in de haven van Kopenhagen, in een boerka gehuld. Het beeldje kreeg ook een witte sjerp om met de tekst: 'Turkije en de EU?'.

Vandaag start in Brussel de Europese Top, die beslist over de toetreding van Turkije tot de EU. De Deense premier Anders Fogh Rasmussen is voor de toetreding van Turkije tot de EU, maar zei nog dat de onderhandelingen geen garantie inhouden.

De Kleine Zeemeermin is al meer het slachtoffer geweest van vandalen. Het standbeeld, een toeristische trekpleister, is al eerder onthoofd geweest, met verf overgoten en van haar sokkel geblazen.

Supermariobros

Leuvenaar verzint overval als excuus voor te laat zijn

Een 34-jarige man uit Leuven heeft woensdag een overval verzonnen om als excuus te dienen voor het feit dat hij te laat op zijn werk zou verschijnen. Hij belde rond 7.30 uur naar de politie dat hij slachtoffer was geworden van een diefstal met geweld.

Tijdens de ondervraging moest hij toegeven de feiten geënsceneerd te hebben. De Leuvense politie kon er niet meer lachen en stelde een PV op voor nodeloze oproep.

Supermariobros

Koppel krijgt schadevergoeding van 43.500 euro voor stinkende zetel

Een Noorse rechtbank heeft meer dan 356.000 Noorse kronen (43.500 euro) schadevergoeding toegekend aan een jong paar, waarvan het leven letterlijk zuur werd gemaakt door een Italiaanse lederen zetel. Lena Borlaug en Joergen Jensen, die in Bodoe in het noorden van Noorwegen wonen, hebben drie jaar gevochten om een schadevergoeding te krijgen. Hun sofa verspreidde namelijk een onverdraaglijke geur die bij het paar symptomen als misselijkheid, overgeven, migraine en neusbloedingen veroorzaakten.

"We zijn uiteindelijk verhuisd, want het was gewoonweg te gevaarlijk voor ons dochterje", verklaarde Lena Borlaug aan het Franse persagentschap AFP. Ondanks veelvuldige schoonmaakbeurten bleef de doordringende geur in de woning hangen. De rest van de inboedel moest, net als de kleren, vernietigd worden en het appartement moest volledig gerenoveerd worden.

De exacte bron van de irritaties kon niet worden ontdekt, maar op de sofa van het paar zijn, net als op twaalf andere exemplaren van hetzelfde model, sporen van boterzuur gevonden. Dat is een zuur met de geur van ranzige boter, dat onder meer wordt gebruikt bij de productie van vernis, zo meldde een lokale krant.

Supermariobros

Jager doodt hert én andere jager met één kogel

In Slovakije is een jacht tragisch afgelopen toen een 41-jarige jager bij zijn poging om een al getroffen hert het genadeschot te geven, niet alleen het hert, maar ook zijn collega doodde.

De ongelukskogel, dat eerst het hert dodelijk trof, ging door de hals van het dier en trof een andere jager die zo'n twintig meter verder stond. Toen de arts ter plaatse arriveerde, was het ongelukkige slachtoffer (de jager) al doodgebloed.

Luca

Miserabel leven na winnen jackpot 43 miljoen euro

Geld maakt niet gelukkig. Veel geld maakt zelfs miserabel. Dat beweert althans een Portugese textielwerker die de grootste jackpot (43 miljoen euro) uit de Europese geschiedenis won, aldus de krant Correio da Manha donderdag.

De 30-jarige Domingos Oliveira leeft als een opgejaagde crimineel sinds hij vorige maand zijn fortuin won. Zijn dochter kan niet meer naar school uit angst voor ontvoering, waardoor ze het schooljaar niet gaat halen. Zijn familie moet constant onderduiken vanwege inhalige familieleden en vrienden die uit zijn op zijn geld.

"Het is altijd mijn droom geweest om zo rijk te worden, maar nu wil ik graag mijn oude leventje terug. Dit is echt de hel," vertelt hij.

Oliveira en een vriend, met wie hij het geld deelde, behoren na het winnen van de jackpot gelijk tot de rijkste mensen van Portugal, maar dat is geen troost. "Ik hoop dat aan deze waanzin gauw een einde komt", aldus de wanhopige multimiljonair.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Luca

Berlijn krijgt eerste homo-lesbische bejaardentehuis

De Duitse hoofdstad Berlijn krijgt een bejaardentehuis dat gereserveerd zal zijn voor homoseksuelen en lesbiennes. Het gaat hierbij om een " Europese primeur", aldus de initiatiefnemers donderdag.

De inrichting "zal het voor ons mogelijk maken onze oude dag in waardigheid met gelijken te leven en op een actieve manier te organiseren" , aldus de oprichters. Volgens hen zijn er in Berlijn 75.000 homoseksuele 65-plussers. In het homo-lesbische bejaardentehuis komen 150 kamers, een fitnesscentrum en een 'welzijnsruimte'.

Het homo-lesbische bejaardentehuis zal volgens de oprichters ook openstaan voor transseksuelen, "onze vrienden en sympathisanten". De opening is gepland voor begin 2006.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Luca

Franse rel over kerstboom

Is een kerstboom een religieus symbool? Met deze vraag houdt een middelbare school bij Parijs zich bezig sinds het protest van twee leerlingen.

De meisjes van de Van Dongen-school in Lagny-sur-Marne klaagden over de opgetuigde boom in de entree. Volgens het duo schendt een dergelijk christelijk symbool de kersverse wet die "verdachte" religieuze uitingen op openbare scholen verbiedt.

Nadat de directie de kerstboom had laten verwijderen, kwamen docenten in actie. Zij stelden dat het gebruik om eind december een boom op te stellen veel ouder is. Volgens hen symboliseert de kerstboom de wedergeboorte van de natuur na de winterzonnewende. Donderdag is de omstreden kerstboom weer opgesteld, deze keer in de kantine.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Luca

'Priester' wilde drugs smokkelen naar Nederland

De Braziliaanse politie heeft een Zuid-Afrikaanse man gesnapt die verkleed als priester drugs wilde smokkelen naar Nederland. De 27-jarige Carl Paul Barry bleek onder zijn gewaad meer dan vijf kilo cocaïne te dragen. Ook vond de politie cocaïne in de zolen van zijn sandalen en in een geheim compartiment van zijn handbagage.

De man werd volgens de Portugese krant Correio de Manha ontdekt toen hij in Sao Paulo op het vliegtuig naar Lissabon wilde stappen. Barry was van plan vanaf daar door te vliegen naar Schiphol. De Zuid-Afrikaan kan in Brazilië worden veroordeeld tot vijftien jaar cel.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Luca

Boeing 747 vaart door Amsterdamse grachten

Een Boeing 747 die in het verleden werd gebruikt door de KLM, vaart donderdag door de Amsterdamse grachten. Het nationaal luchtvaartthemapark Aviodrome vervoert de in maart verworven jumbo van Schiphol over de weg en het water naar luchthaven Lelystad.

Daarbij gaat het grootste passagiersvliegtuig ter wereld dwars door de Amsterdamse grachten naar het IJ. Het transport begon woensdag en neemt vier dagen in beslag en zal vooral 's nachts plaatsvinden.



Voor de 'jumboklus' zijn alleen de vleugels gedemonteerd. De romp van het toestel is 70 meter lang en weegt 180 ton. ,,Tijdens het transport zal menig drie verdiepingen tellend grachtenpand in Amsterdam op een Madurodamse woning lijken'', aldus het luchtvaartmuseum.

Vlakbij de luchthaven wordt de jumbojet op pontons op het water gehesen. Bij Harderwijk zullen de transporteurs de Boeing weer met enorme hijskranen op vrachtwagens hijsen voor het laatste traject.

Aviodrome nam het passagiersvliegtuig in maart over van de KLM voor het symbolische bedrag van 1 euro. Tot december vorig jaar was het de laatste jumbo van de eerste generatie die bij de KLM vloog. Voor het luchtvaartmuseum vult de jumbo een hiaat in de museale collectie. Vanaf 18 december zullen museummedewerkers de vleugels er weer aanzetten. In het voorjaar moet de Boeing voor museumbezoekers toegankelijk zijn.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Luca

Witte haaien verscheuren Australische surfer

Twee witte haaien hebben donderdag bij een populair strand in de Australische plaats Adelaide een surfer gedood. De 18-jarige man werd voor de ogen van vrienden aan stukken gescheurd en is verdwenen, meldde de zender Nine Network Television.

,,Hij viel van zijn surfplank, de haai kwam en greep hem. Het leek erop alsof hij hem in tweeën scheurde en de andere haai kwam om de rest te pakken'', aldus een van de reddingswerkers ter plaatse. Vrienden die in een bootje zaten, trokken het slachtoffer voort op het moment van de aanval.

Het was de tweede keer in vijf dagen tijd dat er zich in Australië een aanval door haaien met dodelijke afloop voordeed. Afgelopen zaterdag greep een haai een speervisser voor de kust van de deelstaat Queensland.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Supermariobros

Haaien zwemmen in kerststal

Jozef en Maria krijgen in het Duitse Speyer bezoek van de haaien. Duikers van de Sea Life Aqua Zoo hebben op de bodem van een reuzenaquarium een kerststal gebouwd. De haaien zwemmen tussen de beelden door. De stal is een opmerkelijke attractie voor de bezoekers van de zoo.

"Het was oorspronkelijk de bedoeling om het kersttafereel uit te beelden met acteurs maar dat zou voor de haaien en andere vissen te stresserend geweest zijn. Eerst hadden de haaien nog wat angst voor de beelden maar nu zijn ze het gewoon en zwemmen ze er tussendoor", aldus aquariummanager Britta Thiel.

Supermariobros

Rabobank gaf tweeling zelfde pincode voor bankkaart

Rabobank heeft Jiddo en Jefta Alberts dezelfde pincode gegeven voor hun bankkaart. De tweelingbroers kwamen er per ongeluk achter toen Jefta bij zijn broer jammerde over de moeilijke cijfercombinatie.

Jiddo heeft zijn pincode en bankkaart al jaren maar dieven hadden de kaart van zijn broer Jefta gestolen. Hij kreeg een nieuwe met bijhorende pincode. Een onmogelijke cijfercombinatie vond Jefta en vertelde dit aan zijn broer. Jiddo kon zijn oren niet geloven want de nieuwe pincode was precies dezelfde als de zijne. De broers vinden het best wel grappig. "Zolang we maar niet één en dezelfde rekening gebruiken", besluit Jefta.

Supermariobros

150 miniatuurtreintjes trekken trein van 80 ton

Op spoor 1 van het Kortrijkse station zijn 150 Märklin-miniatuurlocomotieven er vanavond in geslaagd vijf treinwagons van samen 80 ton tien meter vooruit te trekken. Die prestatie is goed voor een plaats in het Guinness World Records-boek.

Miniatuurtreinhandelaar Jacques Van Biervliet uit Ingelmunster en zijn zoon Kristof slaagden in hun opzet dankzij een zelf ontwikkelde techniek. Tweeëndertig locomotieven zorgden voor een rotatieve kracht die als buffer dienst deed voor de terugslag van de verschillende wagons. De 118 andere digitale locomotieven zorgden voor de kracht om de wrijving van de treinstellen te overwinnen. In totaal duurde de recordpoging zo'n kwartier.

Het vorige record werd ongeveer tien jaar geleden in Duitsland gevestigd. Toen trokken 199 wagons van de Märklin-Club een treinstel van 23 ton 4,5 meter ver. De wereldrecordpoging kaderde in de kerstactie van de NMBS in Kortrijk. In de vijf treinwagons stellen vijf kunstenaars gedurende de kerstperiode hun werken tentoon. De opbrengst gaat naar een goed doel.

Supermariobros

Man sterft na uittesten van kogelvrije vest

Een Amerikaanse jongeman is om het leven gekomen nadat hij aan zijn maat had gevraagd  om een kogel af te vuren op zijn nieuwe kogelvrije vest. De 20-jarige Alexander Joseph Swandic uit Orofino in de Amerikaanse staat Idaho wilde zijn nieuwe kogelvrije vest uittesten. Hij trok de vest aan en vroeg aan zijn maat David John Hueth (30) om op hem te schieten. Hueth vuurde een kogel af die de vest doorboorde. Swandic overleed aan de schotwonde.

Eerst vertelde Hueth aan de politie dat Swandic op zichzelf geschoten had, maar later bekende dat hij op zijn vriend had geschoten. Daarvoor hadden de twee al tweemaal  in de open lucht op de vest geschoten.

Volgens de politie was de vest ontworpen tegen granaatscherven, niet tegen kogels. Swandic werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar daar kon geen hulp meer baten. De 30-jarige Hueth is aangehouden. Als hij wordt veroordeeld, vliegt hij maximaal 10 jaar de cel in.