Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Luca

Litouwse douane ontdekt wodkapijpleiding

De Litouwse douane heeft een drie kilometer lange pijpleiding ontdekt die bedoeld was voor de illegale invoer van wodka uit Wit-Rusland. Dat hebben lokale media vrijdag gemeld.

Wodka is in Wit-Rusland aanmerkelijk goedkoper dan in Litouwen, dat sinds afgelopen mei lid is van de Europese Unie. Volgens de autoriteiten betreft het dan ook zeker niet de eerste poging om de sterke drank op deze manier de grens over te smokkelen.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Luca

Veel gewonden bij optuigen kerstboom

In deze kersttijd belanden twee tot drie Amerikanen per uur op de eerste hulp wegens verwondingen door valpartijen bij het aanbrengen van kerst- en andere versieringen. Dat is vrijdag gebleken uit het eerste Amerikaanse onderzoek naar dit soort verwondingen tijdens de 'the Holiday Season'.

De studie, die gaat over de periode 2000-2003, is uitgevoerd door de Centers for Disease Control and Prevention. Volgens de onderzoekers gaat in het totaal om bijna 6000 mensen per jaar die zo ongelukkig vallen dat ze naar het ziekenhuis of arts moeten. De meesten vallen van ladders en van het dak.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Luca

Kerstman brengt marihuana

Enkele Braziliaanse schoolkinderen hebben een zakje marihuana van de kerstman gekregen. De drugs zaten verstopt in kerstpoppen, die door tieners bij de ingang van de school in Rio de Janeiro waren verkocht. De poppen waren hol als een chocoladefiguur en verder gevuld met snoepgoed. De twee verkopers vluchtten toen de politie hen wilde arresteren. De twee lieten 24 poppen achter. Drugsbendes misbruiken vaak jonge kinderen om verdovende middelen te vervoeren en te verkopen.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Luca

Vangst halve ton cocaïne in kokosnoten

De Britse douane heeft vrijdag een halve ton cocaïne in beslag genomen die verstopt zat in een lading kokosnoten.

De vangst heeft een geschatte straatwaarde van 140 miljoen euro. De kokosnoten zijn afkomstig uit Guyana en bestemd voor een markt in Oost-Londen. In verband met de smokkel zijn zes verdachten gearresteerd.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Luca

Dronken soldaat veroorzaakt terreuralarm

Een dronken Britse soldaat heeft eerder deze week een terreuralarm veroorzaakt door verkleed als een Arabische zelfmoordterrorist te verschijnen op een feestje van het regiment waarin hij dient, de Coldstream Guards. Dit maakte de Britse politie vrijdag bekend.

Vijftien politiewagens en agenten met speurhonden moesten uitrukken nadat in de buurt van de legerbasis een man was gesignaleerd met een Arabische outfit, compleet met tulband en valse baard. In zijn zak zaten kaarsen, verpakt in oranje papier, en elektriciteitsdraden, zodat het leek alsof hij explosieven bij zich droeg.

Bij zijn aanhouding bleek dat de man op weg was naar huis, na een gekostumeerd feestje op de legerbasis Aldershot in het zuiden van Engeland. Zijn regiment vierde de rol die het speelde tijdens de slag bij Waterloo in 1815. Hij heeft een kleine boete gekregen wegens openbare dronkenschap, aldus de politie.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Luca

Verlaat uw huurhuis en betaal 11.000 euro

De gordijnrails van het plafond, de aanbouw voor de wasmachine slopen, de zelf aangelegde cv verwijderen, de drie bomen in de tuin omhakken. De 90-jarige Tine Idzerda gaat naar een verzorgingshuis en nu moet ze haar huurwoning uit 1950 in de oorspronkelijke staat opleveren: helemaal kaal.

Corporatie Mitros heeft de bejaarde weduwe een lijst gestuurd van te verrichten werkzaamheden. Natuurlijk wil het bedrijf ook best zelf de woning aan de Hooft Graaflandstraat strippen, staat daarin vermeld. Komt de onderhoudsploeg, dan kost dat elfduizend euro.

"Het klinkt wat kil maar zo zijn de regels", zegt woordvoerder Vermeulen van de grootste corporatie in de stad Utrecht. "Wij werken met maatschappelijk kapitaal en dus moeten we voorzichtig zijn met wat we voor eigen rekening nemen. De woning moet in zo'n staat achtergelaten worden dat hij weer verhuurd kan worden".
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Luca

Boeing 747 vaart door Amsterdamse grachten

Een Boeing 747 die in het verleden werd gebruikt door de KLM, is binnenkort te zien tijdens een vaartocht door de Amsterdamse grachten. Het nationaal luchtvaartthemapark Aviodrome begint woensdag met het transport van de in maart verworven jumbo van Schiphol naar luchthaven Lelystad.

Daarbij gaat het grootste passagiersvliegtuig ter wereld dwars door de Amsterdamse grachten naar het IJ. Het transport neemt vier dagen in beslag en zal vooral 's nachts plaatsvinden, liet het Aviodrome vrijdag weten. Voor de 'jumboklus' zijn alleen de vleugels gedemonteerd. De romp van het toestel is 70 meter lang en weegt 180 ton. ,,Tijdens het transport zal menig drie verdiepingen tellend grachtenpand in Amsterdam op een Madurodamse woning lijken'', aldus het luchtvaartmuseum.

Op Schiphol komt het toestel op vrachtwagens te staan. Voor het eerste stuk op de weg zijn enkele stoplichten tijdelijk verwijderd die in de weg stonden. Vlakbij de luchthaven wordt de jumbojet op pontons op het water gehesen. Bij Harderwijk zullen de transporteurs de Boeing weer met enorme hijskranen op vrachtwagens hijsen voor het laatste traject.

Aviodrome nam het passagiersvliegtuig in maart over van de KLM voor het symbolische bedrag van 1 euro. Tot december vorig jaar was het de laatste jumbo van de eerste generatie die bij de KLM vloog. Voor het luchtvaartmuseum vult de jumbo een hiaat in de museale collectie. Vanaf 18 december zullen museummedewerkers de vleugels er weer aanzetten. In het voorjaar moet de Boeing voor museumbezoekers toegankelijk zijn.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Luca

Roken nu ook verboden in horeca in Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland is het met ingang van vrijdag verboden te roken in bars en restaurants. Eerder waren Noorwegen en Ierland al overgegaan tot de drastische maatregel.

Terwijl sommige horeca-ondernemers zich hebben neergelegd bij het verbod, doen anderen er van alles aan om het aan nicotine verslaafde klanten toch naar de zin te maken. Een kroegbaas op het platteland heeft een veewagen voor de deur gezet waarin zijn stamgasten kunnen roken. Enkele hotels in de steden hebben inderhaast gaten in muren en daken geslagen om zo een 'binnenplaats' te creëren, waar roken wel is toegestaan.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Luca

Te koop: Lijkfoto's Belgische trainer

Een werknemer van een begrafenisonderneming heeft geprobeerd om zelfgemaakte foto's van het stoffelijk overschot van de Belgische voetbaltrainer Raymond Goethals te verkopen. De man vroeg 2500 euro voor de exclusieve prenten.

Verslaggevers van dagblad Het Laatste Nieuws beschreven vandaag hoe ze de man naar een café hadden gelokt, waar hij de prijs op een bierviltje schreef. Daar was een undercover-agent bij, die de man kon arresteren.

Het overlijden van Goethals is zeer groot nieuws in België. Zijn uitvaart maandag wordt rechtstreeks uitgezonden op de televisiezender VTM.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Luca

156 miljoen voor vermoorde tiener

Een Amerikaanse rechter heeft 156 miljoen dollar compensatie toegekend aan de ouders van een Amerikaanse tiener die op de Westelijke Jordaanoever door terroristen werd doodgeschoten.

Het smartengeld moet worden betaald door drie islamitische welzijnsorganisaties en een vermoedelijke fondsenwerver van de militante Palestijnse groepering Hamas. Volgens de Amerikaanse wet kunnen schadeclaims worden verhaald op organisaties die terrorisme financieren.

David Bim werd acht jaar geleden bij een bushalte even buiten Jeruzalem doodgeschoten.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Luca

Politicus bood 10.000 pond voor seks

Het strijdbare Britse parlementslid Oona King (37) heeft gisteren in een brief aan de Daily Mail onthuld dat een Britse Europarlementariër haar enkele jaren geleden 10.000 pond uit zijn onkostenvergoeding bood om seks met haar te hebben.

Met haar onthulling wakkert de strijdbare King de discussie aan over seksistisch gedrag van mannelijke collega's. Vrouwelijke parlementariërs van Labour klaagden hier eerder deze week over in een rapport.

King kreeg het voorstel toen zij als assistente werkte in het Europees Parlement. ,,Ik zei tegen hem: Loop naar de hel'', aldus King, die nu parlementslid is voor het Londense kiesdistrict Bethnal Green and Bow. Het incident was voor haar aanleiding de politiek in te gaan.

Volgens haar is het Europarlement gevuld met 'middelmatige mannen'. De betreffende Europarlementariër wist na tien jaar nog niet welk landennummer hij in Brussel moest draaien om Groot-Brittannië te bereiken, aldus King in de brief.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Supermariobros

Gemene parkeerwachter

Een Londense man viel in mei van dit jaar met zijn scooter en brak daarbij een been. Dat was pech. Maar er wachtte de man nog meer narigheid. Zijn scooter lag na het ongeval namelijk op een plek waar scooters helemaal niet horen te liggen: vlakbij een ononderbroken dubbele gele streep – zo duiden ze in Engeland stoepranden aan waarlangs je niet mag parkeren.

Een overijverige parkeerwachter had die misdaad meteen in de smiezen en slingerde de motorrijder op de bon. Dat de man op dat eigenste moment op een draagberrie een ambulance werd in gedragen en dat een politiewagen de plaats van de misdaad ,,beschermde'', kon de parkeerwachter geen moer schelen. De onfortuinlijke motorrijder kreeg een boete van honderd pond aan zijn (gebroken) been – ze werd hem later wel kwijtgescholden. De parkeerwachter kreeg donderdag de prijs van de Meest Gemene Parkeerwachter van Engeland.
10/12/2004

Luca

Einde voor kauwende Romeo's in Verona

De Italiaanse stad Verona heeft kauwgum kauwende Romeo's de wacht aangezegd. Deze week is er een einde gemaakt aan de gewoonte van jongemannen om met het snoepgoed liefdesbriefjes te plakken op de muur, onder het balkon waarop Julia uit Shakespeare's liefdesverhaal zou hebben gestaan.

De beroemde muur zit tegenwoordig onder het plakkerige spul en dat is volgens de wethouder van Toerisme niet langer te tolereren. Bij de muur is nu een speciaal bord geplaatst voor de briefjes. Vanaf volgend jaar krijgt Julia ook haar eigen internetsite waarop liefdesbetuigingen kunnen worden achtergelaten.

De eerste overtreder van de nieuwe regeling is al beboet. Hij moet 600 euro ophoesten. Het plakken van briefjes met kauwgum begon ongeveer anderhalf jaar geleden.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Luca

Amerikaanse vrouw wurgt rottweiler

In de Amerikaanse staat Florida heeft een vrouw een rottweiler gewurgd, nadat die haar yorkshireterriër had aangevallen. Dat hebben Amerikaanse media vrijdag gemeld.

De 65 kilo zware Rox rende langs zijn eigenaresse Rebecca Hartley en greep Candy, het hondje van buurvrouw Robin Bush. Bush hoorde een kreet van haar troeteldier en rende naar buiten. Ze greep Rox bij zijn halsband en draaide eraan, terwijl ze haar andere hand op de neus van de hond hield tot die niet meer ademde.

De yorkshireterriër had geen ernstige verwondingen. Na onderzoek van de politie wordt besloten over eventuele vervolging van Bush.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Supermariobros

Dronken soldaat veroorzaakt terreuralarm

Een dronken Britse soldaat heeft een terreuralarm veroorzaakt door verkleed als een Arabische zelfmoordterrorist te verschijnen op een feestje van het regiment waarin hij dient, de Coldstream Guards.

Vijftien politiewagens en agenten met speurhonden moesten uitrukken nadat in de buurt van de legerbasis een man was gesignaleerd met een Arabische outfit, compleet met tulband en valse baard. In zijn zak zaten kaarsen, verpakt in oranje papier, en elektriciteitsdraden, zodat het leek alsof hij explosieven bij zich droeg.

Bij zijn aanhouding bleek dat de man op weg was naar huis, na een gekostumeerd feestje op de legerbasis Aldershot in het zuiden van Engeland. Zijn regiment vierde de rol die het speelde tijdens de slag bij Waterloo in 1815. De soldaat heeft uiteindelijk een kleine boete gekregen wegens openbare dronkenschap van de politie.