Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Supermariobros

Gouden navelstreng als aandenken

In Zuid-Korea is het mogelijk voor ouders, die letterlijk alles over hun pasgegeborene bijhouden, om de navelstreng te bewaren en met goud laten plateren. De dienst bestaat er sinds augustus, de firma heeft sindsdien al een honderdtal navelstrengen geleverd.

In Zuid-Korea is het bijhouden van de navelstreng een traditie. Ook het bedrijf Agamo kent reeds lang succes. Het bedrijf maakt een persoonlijke talisman van de navelstrengen, en kalligrafieborstels van het haar van de kinderen.

Supermariobros

Sneeuwwitje ontslagen na naaktfoto's

Een Duitse zangeres die de hoofdrol vertolkte in een voorstelling van Sneeuwwitje op de kerstmarkt in Dresden, is ontslagen nadat ze naakt poseerde voor een tijdschrift.

De 22-jarige Samira werd zonder pardon op straat gezet toen de foto's, waarop ze naakt in bad te zien is, verschenen in het Duitse Bild. Samira speelde al vijf jaar Sneeuwwitje. Onder meer de burgemeester van Dresden mist haar, en vraagt dat ze de rol terugkrijgt.

Supermariobros

Overvaller speelt gsm met foto's van zichzelf kwijt

De Brit David Kelly kan genomineerd worden voor de titel van domste crimineel van het jaar.  Samen met een medeplichtige overviel de 30-jarige crimineel  een vastgoedkantoor voor bijna 9000 euro.Na de overval werd zijn eigen auto, die dienst deed als vluchtauto, ingeruild voor een andere klaarstaande wagen. Op de koop toe speelde Kelly daarbij  zonder het te weten zijn gsm met ingebouwde fotocamera kwijt. Die bevatte familiefoto's van Kelly met zijn vrouw.

Voor de politie was het dan ook een kleine moeite om de eigenaar van de wagen op te sporen en de man te arresteren.  Voor de rechtbank van Bournemouth werd hij schuldig bevonden aan gewapende overval. De man mag nu zes jaar brommen in de cel. Zijn kompaan is nog altijd op vrije voeten.  Volgens werknemers van het vastgoedkantoor gebruikte die kompaan een hamer die door moest gaan voor een geweer.

Supermariobros

Vader belt politie om dochter lesje te leren - wordt zelf gearresteerd

De dochter van de 46-jarige  Kevin Winston uit Newark in de Amerikaanse staat New Jersey kwam afgelopen vrijdag stomdronken thuis. Zijn 16-jarige dochter was in overtreding want als minderjarige mocht ze nog geen alcohol drinken. Daarom wou Winston zijn dochter een lesje leren en belde hij de politie op.

De agenten kwamen ter plaatse en hadden er een hartig gesprek met de dochter van Winston. Ze stonden op het punt te vertrekken toen de dochter van Winston hen wenkte. De dochter zei aan de agenten dat ze zich niet veilig voelde. Ze leidde hen naar een opbergkast waar de agenten een arsenaal semi-automatische wapens en honderden cocaïnedosissen aantroffen.Winston werd onmiddellijk aangehouden en is aangeklaagd voor talloze wapen -en drugaanklachten. Zijn dochter is ondergebracht bij een familielid.

Supermariobros

Man sterft door exploderende lavalamp op kookplaat

Een man uit Kent in de Amerikaanse staat Washington is om het leven gekomen door een exploderende lavalamp. De 24-jarige Philip Quinn plaatste de lavalamp op een hete kookplaat. Daardoor explodeerde even later de lamp. Rondvliegende glasscherven raakten Quinn in de hartstreek.

Hij werd zondagavond door zijn ouders dood aangetroffen in zijn woonwagen. "We weten niet waarom hij in hemelsnaam een lavalamp op een hete kookplaat plaatste", zei woordvoerder Paul Petersen van de politie van Kent.

Volgens het politieonderzoek strompelde de gewonde Quinn na de explosie naar het slaapgedeelte van zijn woonwagen. Zondagnamiddag zou de alleenwonende Quin aan zijn verwondingen zijn overleden. De politie vond geen sporen van alcohol of drugsgebruik.

Supermariobros

Zwemwedstrijd voor vrouwen in Bangladesh afgezegd

Een zwemwedstrijd voor vrouwen die dinsdag in Chandpur in het oosten van Bangladesh gehouden zou worden is naar aanleiding van protesten niet doorgegaan.

Bijna tweeduizend mensen demonstreerden maandag tegen de wedstrijd, omdat die in strijd zou zijn met de islamitische zeden. De islamitische organisaties die de demonstratie hadden belegd dreigden met een algemene staking in de regio Chandpur als de wedstrijd door zou gaan.

Voor de wedstrijd hadden zich vier vrouwen opgegeven. Ze hadden tien kilometer moeten zwemmen in de rivier de Dakatia. Een spreker tijdens de demonstratie van maandag noemde het vernederend voor vrouwen, dat ze gedeeltelijk bloot zijn als ze een badpak dragen. Vorige maand ging een voetbalwedstrijd voor vrouwen in de hoofdstad Dhaka ondanks protesten van moslimgroepen wel door.

Supermariobros

'Kunstenaar' eet vos op als protest

Een excentrieke Britse kunstenaar heeft een vos klaargemaakt en opgegeten. Daarmee wil hij de massale aandacht voor de vossenjacht aan de kaak stellen. Mark McGowan at de gebraden vos in het openbaar en beschreef  het gerecht als " lekker. Het trekt een beetje op lamsvlees."  

De performance artiest gaf wel toe dat hij en enkele van de aanwezigen verschillende keren moesten kokhalzen. Volgens McGowan wordt er veel te veel aandacht besteed aan het Britse verbod op de vossenjacht.

"Een miljoen mensen wandelde mee in een optocht tegen de vossenjacht. Evenveel mensen deden hetzelfde in een pro-vossenjacht demonstratie. Allemaal goed en wel, maar ik blijf wel wonen in een krot vol drugsverslaafden die bij niemand kunnen aankloppen voor hulp", zei McGowan aan de Britse pers. De kunstenaar denkt erover na om zijn stunt binnenkort nog eens over te doen op een tentoonstelling in de Londense Docklands.

Supermariobros

Man drinkt zich dood voor vriendin

Een man die indruk wilde maken op zijn jongere vriendin heeft zijn weddenschap drinken met haar, niet overleefd. De Tsjech uit Kyjov wou uitpakken met een stunt, trok met zijn vriendin naar een café. Hij sloeg er meteen een halve fles rum achterover en viel toen letterlijk dood.


Hij overleefde de weddenschap dus niet, zijn twintig jaar jongere vriendin die niet wilde onderdoen, dronk zich bewusteloos. Zij ligt met een alcoholvergiftiging in het ziekenhuis.

Supermariobros

Dokters verwijderen galsteen ter grootte van golfbal

Chirurgen van een ziekenhuis in Los Angeles hebben bij een 56-jarige Amerikaan  een galsteen verwijderd die een grootte had van een golfbal.  Dat is ongeveer 16 keer groter dan een normale galsteen.

De ontzettende groei van de galsteen was te wijten aan een zogenaamde stent. Een stent is een soort gaasbuisje van metaaldraad dat wordt ingebracht in een vernauwd bloedvat. Daar zet het buisje zich uit, waardoor de vernauwde ader wordt opgerekt en doorgankelijk  gemaakt.

Meer dan tien jaar geleden onderging de man, Gonzalo Medina, enkele operaties aan de pancreas. Dokters vergaten toen per ongeluk de stent te verwijderen. Volgens dokter Ian Kenner verliep de operatie succesvol. "Ik behandel al dertig jaar galstenen, maar ik had nog nooit zo'n grote galsteen verwijderd. Het mag een wonder heten dat de patiënt niet aan zijn kwaal overleden is."

Medina begon meer dan een jaar geleden te klagen over hevige maagpijn en koorts. Een scan wees uit dat er twaalf jaar na de operatie nog altijd een stent zat in zijn lichaam. De patiënt zal nog enkele operaties moeten ondergaan.

Supermariobros

Deense daklozen delen geld uit in Kopenhagen

Daklozen in de Deense hoofdstad Kopenhagen delen geld uit. Ze willen zo actie voeren en begoede inwoners van het Scandinavische land wijzen op de voordelen van het dakloos bestaan.

De daklozen voeren actie voor het beursgebouw en dat is niet toevallig. Het ministerie van Financiën en de economische toplui van Denemarken houden er vandaag hun jaarlijks congres. De minder bedeelden delen er biljetten van honderd Deense kroon (13, 4 euro) uit, onder het motto: "Voor allen op aarde met een dak boven hun hoofd, van allen zonder dak boven hun hoofd".

Een voordeel van dakloos zijn is volgens de actievoerders een stressloos eindejaar. Wie geld heeft moet kerstcadeautjes kopen, wie niets heeft, heeft ook geen stress is de redenering van de daklozen. Ze delen in totaal het bedrag van 10.000 Deense kronen of 1.345 euro uit.

Supermariobros

School wijst spijbelende leerlingen terecht via sms

Amsterdamse scholieren die verzuimen naar school te gaan, vallen vanaf woensdag direct door de mand. Het Regionaal Opleidingscentrum (ROC) voor Handel, Verkoop en Administratie in stadsdeel Slotervaart begint met een proef waarbij de school spijbelaars onmiddellijk terecht wijst via een sms. Als dat niet helpt, krijgen ook ouders, de buurtregisseur en uiteindelijk de leerplichtambtenaar een berichtje via de mobiele telefoon.

Volgens een politiewoordvoerder werkt het project in Frankrijk al erg goed en treedt het sms-systeem bij succes ook op andere scholen in voege. Op deze manier zorg men er volgens hem niet alleen voor dat scholieren in de schoolbanken blijven zitten, maar pakt men ook de overlast aan die probleemjongeren tijdens hun vrije uurtjes veroorzaken.

Luca

Aanval door miljoenen bijen na ongeluk met vrachtauto

Na een ongeval met een vrachtwagen vol bijenvolken in het oosten van India zijn miljoenen van de insecten uitgezwermd, waardoor de bewoners van een nabijgelegen dorp in paniek raakten. Achttien mensen, onder wie de bestuurder van de wagen, moesten door artsen behandeld worden omdat ze vele malen waren gestoken.

Bewoners van het dorp in het oosten van het land vertelden aan de krant The Telegraph van woensdag dat de zwerm bijen de zon bijna verduisterde en dat het lawaai van de zoemende insecten oorverdovend was. De mensen vluchtten hun huizen in en barricadeerden zich. Zij moesten tot de avond binnenblijven. Toen waren de meeste bijen teruggekeerd naar hun koninginnen in de korven.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Supermariobros

Plaatjes schieten van borsten mag niet

Een 25-jarige Australiër die met de camera in zijn GSM vrouwen met blote borsten fotografeerde op het strand, is wegens aanstootgevend gedrag veroordeeld tot een boete van omgerekend driehonderd euro. Ook wordt zijn mobieltje vernietigd.

De man werd 6 november betrapt en aan de politie overgeleverd door de partner van een vrouw die hij gefotografeerd had. De officier van justitie besloot hem te vervolgen wegens aanstootgevend gedrag, volgens deskundigen een juridisch schemergebied omdat de definitie daarvan van tijd tot tijd verandert.

Iemand ongevraagd in de openbare ruimte fotograferen is niet verboden, maar "een vrouw die denkt privé te relaxen en stiekem wordt gefotografeerd, kan dat in de hedendaagse cultuur als aanstootgevend ervaren", zegt de Australische jurist Noric Dilanchian.

Supermariobros

Man spat bloed op omstreden tentoonstelling

Een man heeft zijn eigen bloed rondgespat op een tentoonstelling van moderne kunst uit de collectie van Christian Flick, wiens familie tijdens het Derde Rijk fortuin heeft gemaakt met de wapenhandel.
De dader, de in Hongarije geboren performancekunstenaar Istvan Kantor, mikte op een goudkleurig standbeeld van popzanger Michael Jackson en zijn aapje Bubbles, van de Amerikaanse beeldhouwer Paul McCarthy. Hij miste echter en het bloed kwam op een muur achter het beeld terecht. Tijdens zijn daad riep Kantor dat hij protesteerde tegen het verlies van de onafhankelijkheid in de kunst.

De tentoonstelling in het museum Hamburger Bahnhof in Berlijn heeft meer negatief commentaar gewekt. Enkele uren na de opening op 22 september beschadigde een vrouw twee kunstwerken door zich er na enkele handstand-overslagen tegenaan te werpen.

Supermariobros

Diamanten cocktail voor 5000 dollar

Een hotel in New York heeft een nieuwe martini-cocktail in de aanbieding. Het drankje kost 5000 dollar, en één van de ingrediënten is een echte diamant.

Volgens het Algonuin Hotel verschillen de vodka, vermout en olijven niet van die van andere martini's. Het ijsblokje in het glas wordt echter vervangen door een diamant.

Tot hiertoe heeft nog niemand de 'Martini on the Rock' bestel, maar manager Melchiorii laat de moed niet zakken. Volgens hem is de cocktail een ideale manier om iemand ten huwelijk te vragen.

De cocktail moet wel drie dagen op voorhand besteld worden, en de prijs kan nog variëren naargelang de gewenste diamant.