Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Supermariobros

Rinkelende hond

Een hond uit Turkije heeft moeten boeten voor zijn weinig selectieve eetlust. Zijn baasje kon, net klaar met tanken, zijn gsm niet meer vinden en vroeg de pompbediende het toestel te bellen. Plots rinkelde de hond vrolijk.

De dierenarts adviseerde de eigenaar geduldig te wachten tot de spijsvertering van de hond zijn zware missie volbracht had.

Luca

Supermarkt weert blinde vrouw

Een blinde vrouw is op vrijdag en zaterdag niet meer welkom in de Plus Supermarkt in Soesterberg.

Ze bezorgt het personeel op die drukke dagen te veel werk, vindt de bedrijfsleider volgens RTV Utrecht.

De vrouw heeft hulp nodig bij het vinden van haar boodschappen. Jarenlang was de supermarkt bereid haar op elk gewenst moment bij te staan, maar volgens de bedrijfsleider kan dat in deze economische situatie niet meer.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Supermariobros

Camera kijkt doorheen kleren

Een camera waarmee je los doorheen de kleren van iemand kan kijken is een natte droom van heel wat gluurders.
Maar het bestaat..., weliswaar per ongeluk.

Vodafone ontwikkelde een nieuwe cameratelefoon met ingebouwde nachtfilter. Het is echter blijkbaar mogelijk om hiermee doorheen kleren te fotograferen, vooral donkere kleding dan.

De filters maken gebruik van een infrarood-straling. En omdat het lichaam warmer is dan de kleren, wordt het lichaam zichtbaar onder de kleren.

We hoeven ons echter in zorgen te maken, want de gsm is enkel voorlopig in Japan te koop. Daar werden inmiddels al mensen gearresteerd die verdacht worden van het nemen van ongewenste foto's.

Supermariobros

Elfjarige klaagt moeder aan die belofte niet nakomt

Een elfjarige jongen uit China heeft zijn moeder voor de rechtbank gesleept. De moeder had beloofd haar zoon een computer te kopen als hij goede schoolresultaten zou halen.

Als de jongen de gemiddelde cijfers zou halen voor het grootste deel (94 procent) van zijn schoolwerk, zou hij een computer krijgen. De moeder had nooit gedacht dat hij dat zou halen. Toen de jongen echter voor 97 procent van zijn werk gemiddelde cijfers haalde, vertelde ze hem dat ze zich geen computer konden veroorloven.

Waarop de jongen uit Xhingzheng, in de provincie Henan, haar voor de rechtbank sleepte, voor het verbreken van een mondelinge belofte.Toen de rechter hem aanraadde het eerst terug goed te maken met zijn moeder, trok de jongen zijn claim terug

Supermariobros

Parochie eist Padre Pistolas terug

De parochianen van het Mexicaanse dorp Chucandiro hebben hun kerk afgesloten met ketenen, uit protest tegen het ontslag van hun priester.

Alfredo Gallegos, alias Padre Pistolas, stond erom bekend dat hij te allen tijde een geladen pistool onder zijn pij meedroeg.
Precies daarom ontneemt de kerk hem nu zijn parochie. Officieel mogen privé personen in Mexico geen wapen dragen.

Maar de Padre is bijzonder populair en zijn kerkgangers hebben gezworen dat de kerk afgesloten blijft tot de Mexicaanse Pere Gilbert - de brave man houdt ook van cowboylaarzen en countrymuziek - terug mag komen.

Supermariobros

5.000 euro boete voor het voederen van duiven  
 
Een 77-jarige Zwitserse vrouw is veroordeeld tot het betalen van een boete van 8.000 Zwitserse frank (5.160 euro) omdat zij gedurende twintig jaar de duiven heeft gevoederd in de straten van Lausanne, ook al was dat verboden.

Volgens het dagblad 24 Heures, zal de recidiviste ook de gerechtskosten van 2.679 Zwitserse frank moeten betalen. De boete is berekend op basis van het inkomen van de overtreedster, die verscheidene huizen bezit.

Toen ze dinsdag ondervraagd werd over haar passie voor de vogels, weet de vrouw dat aan de legendarische properheid van de Zwitsers. ,,De straatvegers doen hun werk zo goed, dat de vogels niets te eten vinden", zei ze. Ze voegde er aan toe dat het voederen van de duiven voor haar een soort compensatie was voor het gebrek aan kinderen en kleinkinderen. ,,Het is beter dan drinken of drugs te gebruiken", opperde ze tegen de rechter.

De vrouw werd al herhaalde keren aangeklaagd door omwonenden en is al veroordeeld tot boetes voor een totaal bedrag van 12.000 Zwitserse frank. Toen de rechter haar vroeg of ze besefte hoeveel ze al had moeten betalen, antwoordde de vrouw: ,,U heeft geen greintje gevoel en een geldlade in plaats van een hart!"

De advocaat van de vrouw verklaarde bereid te zijn de zaak tot voor de federale rechtbank te brengen, de hoogste juridische instantie in Zwitserland.

Supermariobros

Rus verdiende 240.000 euro aan 'verkoop' onbestaande verloofdes

MOSKOU - Een Russische man, die 240.000 euro verdiende door via het internet onbestaande verloofdes te 'verkopen' aan ongeveer 3.000 Amerikanen, Belgen en Italianen, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van één jaar met uitstel.

Joeri Lazarev, een professionele tolk Engels uit de Oeral, gebruikte brieven van andere talentvolle auteurs en plaatste onder die brieven echte namen die hij terugvond op andere dating-sites. Bij de brieven werden ook willekeurige foto's geplaatst.

Wanneer geïnteresseerden dan hun keuze maakten, vroeg de Russische man om een bedrag, gaande van 100 tot 1.500 dollar, te storten om de nodige documenten in orde te brengen en de vliegtuigtickets te kunnen betalen. Maar vanaf het moment dat deze betaling werd gedaan, verdween de 'verloofde' echter spoorloos. De auteurs van de verleidelijke tekstjes kregen volgens de onderzoekers ongeveer 60 dollar per betaling.

In twee jaar tijd vergaarde de man op die manier ongeveer 240.000 euro. Maar in december 2001 werd hij betrapt door een waakzame Australiër. De man diende klacht in op de website van de Russische president Vladimir Poetin, nadat hij na een betaling van 750 dollar plots geen enkel spoor meer had van zijn 'verloofde'.

Supermariobros

Man uit Noorwegen stookt zich blut

Een man uit Noorwegen is heel wat geld kwijt nadat hij het per ongeluk opstookte om het warm te krijgen.

De man had nietswetend een stapel papieren in zijn kachel gegooid om zich te kunnen warmen aan het vuur.

Hij ontdekte te laat dat een envelop met geld tussen de papieren was terechtgekomen. In de enveloppe zat 2.000 euro. Dat geld had hij gekregen voor een kunstwerk.

Indien er nog iets zou overgebleven zijn van het geld, had hij de resten van de briefjes kunnen ruilen bij de Nationale Bank van Noorwegen, maar zijn kachel werkte te efficiënt.

Eric

Citaat van: SupermariobrosMan uit Noorwegen stookt zich blut

Een man uit Noorwegen is heel wat geld kwijt nadat hij het per ongeluk opstookte om het warm te krijgen.

De man had nietswetend een stapel papieren in zijn kachel gegooid om zich te kunnen warmen aan het vuur.

Hij ontdekte te laat dat een envelop met geld tussen de papieren was terechtgekomen. In de enveloppe zat 2.000 euro. Dat geld had hij gekregen voor een kunstwerk.

Indien er nog iets zou overgebleven zijn van het geld, had hij de resten van de briefjes kunnen ruilen bij de Nationale Bank van Noorwegen, maar zijn kachel werkte te efficiënt.

Het zou een leuke spot kunnen zijn voor euromiljonair.... :lol:  :wink:

Luca

Paaldansen voor kinderen leidt tot rel

Een Britse lerares heeft lessen paaldansen voor kinderen meteen moeten afblazen na felle kritiek. Een beweging die zich inzet voor het welzijn van kinderen, laakte de plannen als misplaatst en misdadig.

Danslerares Sarah Davis uit de Engelse stad Birmingham maakte donderdag bekend dat ze was gezwicht voor de kritiek. Ze gaat haar lessen nu uitsluitend aan volwassenen geven. De klassen voor kinderen boven de twaalf jaar zijn geschrapt.

Een functionaris van de welzijnsorganisatie Childline veroordeelde de plannen. Volgens haar zijn er talrijke andere, veel geschiktere manieren om kinderen fit te houden.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Supermariobros

Gesteriliseeerde grootmoeder (59) zwanger van tweeling
 
Een 59-jarige overgrootmoeder uit de Amerikaanse staat Georgia die zich ruim dertig jaar geleden liet steriliseren moet volgende maand bevallen van een tweeling. De vrouw, Frances Harris, kwam er pas na vier maanden achter dat ze zwanger was.

Ze viel bijna om en was met stomheid geslagen toen de dokter haar vertelde dat ze zwanger was, zei Harris donderdag. Ze bracht haar verhaal naar buiten naar aanleiding van het bericht dat een bijna 57-jarige vrouw uit New York dinsdag was bevallen van een tweeling.

Harris, die uit het dorpje Sylvester komt, werd op haar 15de voor het eerst moeder. Ze heeft vijf kinderen, veertien kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. Na de geboorte van haar vijfde kind, 33 jaar geleden, liet ze zich steriliseren. Harris is al jaren gescheiden van de vader van de tweeling, de 60-jarige Raymond Harris. Het stel is van plan om nog voor de bevalling, die is uitgerekend op 21 december, te hertrouwen.

Harris vertelde dat een deel van haar familie uit bezorgdheid over haar gezondheid had aangedrongen op een abortus. "Maar daar zou ik niet mee kunnen leven", zei ze. "Ik bid dat we het alledrie redden. Ze zijn zo mooi als ze zo klein zijn. Ik beschouw ze als een geschenk van God."

De New-Yorkse die eerder deze week een tweeling kreeg was zwanger geraakt door middel van IVF, waarbij gebruik werd gemaakt van gedoneerde eicellen. Zij had nog geen kinderen. Ze stond te boek als de oudste vrouw in de VS die een tweeling kreeg.

Supermariobros

Familie dumpt grootvader in ziekenhuis met bord om de nek

Een Britse grootvader is door zijn familie die in Spanje woont, achtergelaten in een Londens ziekenhuis met een bord om zijn nek. "Gelieve voor hem te zorgen, wij kunnen het niet meer", stond op het bord te lezen.

De 82-jarige Alzheimerpatiënt was "verward en geërgerd" toen men hem aantrof in een wachtkamer van de spoedafdeling, deelde het ziekenhuis mee. De autoriteiten zijn er ondertussen achtergekomen dat de man door zijn in Spanje levende vrouw is achtergelaten en ze verzoeken contact met hen op te nemen. Dat stond te lezen in de krant The Daily Telegraph.

"Help the Aged", een hulporganisatie voor ouderen, veroordeelde het geval als het "totnogtoe ergste in zijn soort". Het is echter typerend voor het toenemende probleem van veel families die overbelast zijn door de verzorging van hun verwanten. "Een dergelijke situatie kan uiterst vermoeiend zijn", vertelde een woordvoerder van "Help the aged". "De les voor betrokkenen moet zijn dat ze professionele hulp moeten inroepen, voordat de druk ondraaglijk wordt.

Supermariobros

Meisje redt zusje uit klauwen dingo  

Een meisje van vijf redde haar drie maanden oude zusje van een aanval door een Australische wilde hond. Een dingo was hun hotelkamer op Fraser Island, aan de Australische Oostkust, binnengedrongen en bedreigde de baby. Het meisje slaagde erin het dier weg te jagen.

Sinds een jongen van negen jaar oud drie jaar geleden verscheurd werd door dingo's, probeert de overheid de dieren uit de buurt van toeristische trekpleisters te houden. Er gaan stemmen op om de dieren op het eiland uit te roeien, maar dat is volgens de toeristische sector geen goed idee. ,,We krijgen klachten van toeristen die betreuren dat ze geen dingo gezien hebben'', stelt de uitbater van het vakantiedorp waar het meisje haar zusje dapper beschermde.

Supermariobros

Politie in Miami schakelt 6-jarige uit met verdovingspistool

Een 6-jarige jongen die in het kantoor van de directeur van zijn school met een stuk glas stond te zwaaien is vorige maand door de politie in Miami in de Amerikaanse staat Florida uitgeschakeld met een verdovingspistool. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

De politie besloot de jongen met stroomstoten te verdoven, omdat hij zichzelf al met het glas had verwond en dreigde zich verder toe te takelen, zo werd gezegd. Het kind werd in het ziekenhuis opgenomen, waar het momenteel nog verblijft voor psychiatrisch onderzoek.

Luca

Politie helpt slimme dief aan buit

De politie is je beste vriend, en dat gold zeker voor een brutale juwelendief in een stadje ten noordwesten van Parijs. De man meldde zich op een politiebureau als eigenaar van een juwelenzaak die zijn sleutels helaas was vergeten. De politie schoot te hulp en belde zelfs een slotenmaker die de deur wist te openen.

De slotenmaker kreeg echter argwaan toen de man horloges en dure pennen in zijn zakken begon te stoppen. Toen hij hem om zijn papieren wilde vragen, rende de dief het pand uit. De buit bedroeg 10.000 euro.

Volgens de politie is de man de volgende dag opgepakt. Een deel van de buit is ook nog gevonden.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.