Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Luca

Robin Hood bankdirecteur ontslagen

Een bankdirecteur die rijke klanten bestal om het vervolgens op de rekeningen van arme rekeninghouders te storten is opgepakt.

De moderne Robin Hood wordt ervan verdacht een slordige 1,2 miljoen euro van de overvolle rekeningen van rijke klanten te hebben gestolen. Niet dat hij zelf hield. Nee, hij verdeelde het geld vervolgens over de rekeningen van hen die niets hadden.

Helaas voor de armen en voor de 57-jarige bankmanager kwamen zijn bazen de goedhartigheid op het spoor. En konden het, in tegenstelling tot de geldkrijgers, niet waarderen. De politie was snel gebeld.

Volgens de openbaar aanklager in Würzburg, Beieren, gaat het om 70 verschillende geplunderde rekeningen. De man was ervan overtuigd dat de rijke stinkerds het geld niet zouden missen.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Luca

Nieuwe ijsjes weigeren te smelten

Een Chileense ijsfabrikant heeft ijs uitgevonden dat niet smelt.

Fabrikant Duas Rodas claimt dat de ijsjes recht in de zon op een bloedhete dag ten minste 40 minuten weigeren te smelten.

Een woordvoerder van het bedrijf zei: "In plaats van te smelten, verandert de consistentie van het ijs in een soort doorzichtige gelei terwijl de smaak onveranderd blijft."

Het bedrijf deed jaren onderzoek naar het onsmeltbare ijs. De nieuwe formule gaat later dit jaar de schappen in in Zuid-Amerika. In Europa moeten we nog even wachten. Er werd gekeken of de nieuwe ijssoort een probaat middel kan zijn tegen het niet aflatende smelten van de poolkappen. Dit laatste idee heeft men echter even in de ijskast gezet.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Luca

Man verkoopt nier echtgenote

Een Pakistaanse man is beschuldigd van het verkopen van één van de nieren van zijn vrouw. Zonder dat ze het wist.

Muhammad Ashfaq, uit Lahore, verpatste het orgaan eerst en vroeg toen direct scheiding aan van zijn voormalige lief Zohra Bibi.

The Daily Times schrijft dat Ashfaq zijn vrouw overtuigde dat ze onder het mes moest zodat ze kinderen konden krijgen. In plaats van het in vervulling willen laten gaan van de kinderwens liet hij een nier weghalen. Om die vervolgens voor grof geld te verkopen. Hij kreeg omgerekend € 2500,- voor het ontvreemde lichaamsdeel.

De lokale politie is een onderzoek begonnen.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Luca

Kat overleeft 60 minuten in wasmachine

Een Engelse kat die in slaap was gesukkeld in de trommel van een wasmachine heeft een beurt van 60 minuten overleeft op 40 graden Celsius.

Het 15 maanden oude beestje, dat Toreilles heet, was in het huis van de buren geslopen op zoek naar een warm plekje om een dutje te doen en daar in de wasmachine gekropen.

Eigenaresse Debbie Salisbury (44): "Hij viel uit de wasmachine toen mijn buurvrouw het deurtje opendeed. Hij kon niet meer lopen. Nu ligt hij in het dierenhospitaal - en Toreilles voelt zich elke dag beter. Hij heeft zeker één van zijn negen levens verloren... Wat een mazzelbeest."

Dierenarts Sheelagh Houlden voegt daaraan toe: "In aanmerking genomen wat het katje allemaal had doorgemaakt, was hij in goede conditie toen hij binnenkwam. Het is buitengewoon dat hij nog leeft."
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Supermariobros

Locomotief rijdt 100 kilometer zonder chauffeur

In Zuid-Italië heeft een locomotief zonder bestuurder honderd kilometer afgelegd zonder enig ongeval te veroorzaken. Tijdens deze joyride wees de snelheidsmeter verschillende keren 70 kilometer per uur aan. De trein kon pas tot stilstand worden gebracht op een helling.

Technici slaagden erin de "spooklocomotief" naar een doodlopend spoor te leiden en door een stootblok tot stilstand te brengen.

Volgens het Italiaanse persbureau Ansa deed het incident zich voor op een spoorlijn tussen Potenza en Salerno bij Napels.
De bestuurder was onwel geworden en uit de locomotief gevallen, zo luidden de eerste berichten. Er waren geen wagons aan de locomotief bevestigd.

Luca

Nijlpaarden doden zebra in Zwitserse dierentuin

Drie nijlpaarden hebben een zebra met wie ze sinds jaar en dag vreedzaam samenleefden de dood in gedreven. Het drama speelde zich af in de dierentuin van het Zwitserse Basel, voor het oog van geschokte bezoekers.

De 17-jarige mannetjeszebra Kalungu wekte de woede van de nijlpaarden door tijdens een dagelijks territoriumritueel in de lip van nijlpaard Wilhelm te bijten. De nijlpaarden werkten Kalungu daarop het water in en beten het arme beest. De zebra slaagde er nog in om uit het water te komen, maar gaf kort daarna de geest.

Het dierentuinpersoneel is geschokt. De nijlpaarden en de zebra leefden al twaalf jaar bij elkaar in een Afrikaanse savanne in de zoo, samen met een stel struisvogels. Kalungu at zelfs van tijd tot tijd voedsel uit de bek van Wilhelm.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Luca

Wandelaars vinden lijkkist

Wandelaars hebben vrijdagavond de schrik van hun leven gekregen tijdens een tochtje door de bossen in Berg en Dal bij Nijmegen. Zij vonden midden in het bos een met zwart zeil afgedekte lijkkist.

Pas na een uitvoerige zoektocht door de politie bleek dat de kist onderdeel was van een zogenoemde gruwelspeurtocht.

De wandelaars belden na de vondst van de kist direct de politie. Die zette de omgeving af en liet de technische recherche naar sporen zoeken. Na verloop van tijd doken voorwerpen op die wezen op een speurtocht. Uiteindelijk kwam de politie terecht bij een evenementenbureau dat de gruweltocht had georganiseerd.

Het bureau had de speurtocht wel aangemeld bij de politie, maar dit soort gruwelijke details achterwege gelaten, aldus een politiewoordvoerder. Volgens hem konden de wandelaars en de politie de grap niet echt waarderen.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Supermariobros

Bankbediende lacht bankrover weg

ZAGREB - Je werkt in een bank. Plots komt een overvaller opdagen. Hij zwaait met 'n geweer en eist geld op. Wat doe je? Een vrouwelijke bankbediende bracht een overvaller zodanig in de verlegenheid, dat hij niet beter wist dan af te druipen.

Een Kroatische overvaller stormde een kantoor binnen. Hij bedreigde de bediende met een geweer, maar die moest daar hartelijk om lachen. Ze zat achter kogelvrij glas, dus trok zich van de geweldenaar niets aan. Ze belde rustig naar haar baas om te zeggen dat die maar de politie moest waarschuwen. De overvaller stond perplex. Hij riep haar nog wat toe, keek opgejaagd om zich heen en koos het hazenpad.

Supermariobros

Overijverige rechter ontslagen
 

In de Amerikaanse staat New York is een overijverige rechter ontslagen. Hij legde verdachten van lichte vergrijpen absurd hoge straffen op.

De rechter legde een man een borgsom van 25.000 dollar op omdat hij 's nachts zonder verlichting over een stoep fietste. In een andere zaak moest een jongen zonder strafblad een borgsom van 10.000 dollar betalen omdat hij zich 'verdacht' gedroeg op straat.

Luca

Chinese satelliet doorboort woonhuis

Een Chinese satelliet is bij terugkeer naar aarde per ongeluk terechtgekomen op een woonhuis in het zuidwesten van het land. De klap verwoeste het gebouw in de provincie Sichuan, maar volgens Chinese staatsmedia van zondag raakte niemand gewond en werd ook de caspule zelf niet beschadigd.

De neergestorte sonde was onderdeel van een wetenschappelijke satelliet die achttien dagen rond de aarde had gedraaid. Een verslag in de door de staat gecontroleerde Youth Daily leek de ernst van het incident te willen relativeren. "De landingstechnologie van onze satellieten is zeer ontwikkeld. Het publiek hoeft zich hierover geen zorgen te maken."
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Luca

Tsjetsjeense versie van Disneyland in de maak

De pro-Russische premier Sergej Abramov van Tsjetsjenië heeft zijn zinnen gezet op de bouw van een Tsjetsjeense versie van Disneyland. Daarnaast wil hij allerlei andere faciliteiten uit de grond stampen voor vrijetijdsbesteding waaronder een voetbalstadion en een zwem- en entertainmentcentrum, meldde de BBC zaterdag.

"We hebben nu een fundamentele overschakeling gemaakt van het principe van wederopbouw naar het principe van ontwikkeling", aldus Abramov op een persconferentie over de herstructurering van de verwoeste economie van de deelrepubliek. "Daarom lanceren we volgend jaar niet alleen een multifunctioneel sportcentrum voor de voebalclub Terek, maar ook Disneyland en een zwem-/vrijetijdscentrum."
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Luca

Maleisische arts gebruikte kinderen als testdieren

De politie in Maleisië heeft een traditionele geneesheer gearresteerd die medische experimenten uitvoerde op kinderen. Hij zou de proefpersoontjes hebben ontvoerd en gevangen hebben gehouden, meldden Maleisische media zondag.

Een 14-jarige jongen die na een gevangenschap van drie maanden had weten te ontsnappen, diende een aanklacht in tegen de 52-jarige man. De genezer zou veelvuldig experimenten op hem hebben uitgevoerd. Bij huiszoeking troffen agenten ten minste achttien andere kinderen aan die eveneens waren ontvoerd.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Luca

Beer verstoort Roemeense picknick: dode en gewonden

Een bruine beer heeft zaterdag aan de rand van de Roemeense plaats Brasov een persoon gedood en negen verwond. Het dier verstoorde een picknick. Zelfs ambulancepersoneel dat snel arriveerde, werd aangevallen. Zes gewonden zijn er slecht aan toe.

Bruine beren vertonen zich wel vaker aan de rand van de stad, op zoek naar eten in afvalcontainers. In Roemenië leven ongeveer 5000 bruine beren in het wild.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Supermariobros

Hond bidt mee

Huisdieren spelen een belangrijke rol in het godsdienstig leven van veel Britten: de helft van wie een huisdier bezit, bidt er samen mee, zo blijkt uit een recent onderzoek. Professor Andrew Linzey van Oxford zegt dat men dit niet als plat sentiment mag afdoen, want dat men mensen dan een belangrijk deel van hun spirituele ervaring ontneemt.

,,Veel mensen zien in hun huisdier een bron van genade. Een spiritualiteit waarin geen plaats is voor dieren, is ernstig verarmd.''

Linzey heeft zelfs een boek geschreven, ,,Animal Rites'', dat teksten aanbiedt voor rituelen die men samen met zijn huisdier kan uitvoeren

Luca

Inbraakpoging kost inbreker het leven

Een inbreker heeft zich in het Ierse Tralee per ongeluk verhangen toen hij probeerde een huis binnen te komen. Een bewoner trof de man bungelend aan het raamkozijn van de badkamer aan. Vermoedelijk heeft de inbreker geprobeerd via het raam naar binnen te klimmen maar is hij uitgegleden en bleef zijn trui aan een haak vastzitten, waardoor hij stikte. Dat heeft de politie maandag gemeld. Het slachtoffer was een bekende van de politie.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.