Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Martin

Eén school, vier doden

Leerlingen en personeel van Scholengroep Cambium in Zaltbommel zijn vol ongeloof na het vierde sterfgeval binnen een maand op hun school.

Robin Philips (17) uit 5 atheneum overleed dinsdagmiddag na een tragisch brommerongeluk in zijn woonplaats Haaften.

Arjan van der Elst (15) uit de derde klas van het atheneum overleed vrijdag 14 mei in het ziekenhuis na een ongeluk op weg naar huis.

Drie uur later moesten we ze vertellen dat Robert van Drunen zichzelf van het leven had beroofd, een docent die íedereen kende.

De school was de schok amper te boven toen het volgende sterfgeval zich aandiende. Docente Ina Noordeloos verloor haar gevecht met de ziekte kanker.

Martin

Bom onder NK Bommetje

Het Nederlands Kampioenschap Bommetje dreigt in het water te vallen. Het evenement dat zich de afgelopen jaren in Zwembad Noord in Stadskanaal in een steeds grotere populariteit mocht verheugen, kan niet meer onder de naam NK Bommetje worden gehouden.

De reden hiervoor is dat de exploitant van zwembaden Sportfondsen Nederland de rechten op de naam claimt. Sportfondsen Nederland heeft dat in een brief aan de organisatie geschreven.

Volgens W. Hopman, voorzitter van de Stichting Zwembad Noord, is het personeel van het zwembad diep teleurgesteld. ,,Maar we laten het er niet bij zitten. NK Bommetje is van ons!'', laat hij strijdbaar weten. De medewerkers stappen naar de rechter omdat ze vinden dat zij recht hebben op de naam NK Bommetje.

Aan het plons-evenement doen zwemliefhebbers uit het hele land mee. Vorige keer werd voormalig schoonspringer Edwin Jongejans nationaal kampioen bommetje.

Op 11 augustus staat het evenement opnieuw op het programma bij het Zwembad Noord. Dit zwembad werd in het verleden ook door Sportfondsen Nederland geëxploiteerd, maar later verzelfstandigd.

Sportfondsen Nederland meent dat de naam van het evenement nog bij haar hoort. Maar volgens Hopman heeft de stichting indertijd tegen het personeel gezegd dat ze zelf mochten zien wat ze met het evenement zouden doen. ,,Nu het zo'n groot succes is, willen ze het kennelijk terug. Maar dat kunnen ze mooi vergeten'', aldus Hopman.

Martin

Rauwe olifantensteak in Britse prehistorie

Archeologen hebben voor het eerst bewijs gevonden dat de prehistorische mens in Groot-Brittannië circa 400.000 jaar geleden olifanten at. Het vlees werd rauw gegeten, want het zou nog 125.000 jaar duren voordat er vuur werd ontdekt, aldus The Times in de zaterdageditie.

De onderzoekers hebben in Kent de restanten van een olifant gevonden, met vlak daarbij stenen werktuigen om vlees te kunnen snijden. De betrokken olifantensoort, Palaeoloxodon antiquus, was tot 100.000 jaar geleden aanwezig in Groot-Brittannië.

Martin

Lijken lagen wekenlang bij Brussels station

Bij het drukbezochte treinstation Brussel-Zuid hebben wekenlang de lijken van twee daklozen gelegen. Ze zijn vrijwel zeker door ontbering gestorven.

De doden bleven lange tijd verborgen, omdat de daklozen hun schuilplaats met een houten plaat hadden afgedekt, aldus hulporganisatie De Samaritanen zaterdag. De politie had over de vindplaats een anonieme tip gekregen, vermoedelijk wegens de stank in de omgeving.

Een van de lijken was al zover ontbonden dat onduidelijk is of het een man of vrouw is. De ander blijkt een 76-jarige zwerver, die problemen had met zijn gebit en daardoor moeilijk kon eten.

Martin

Langer zwanger voor fikse geldbonus

Zwangere vrouwen in Australië brengen hun gezondheid en die van hun ongeboren kind in gevaar door hun keizersneegeboort uit te stellen. Zij doen dit om een fikse bonus niet mis te lopen.

De regering keert namelijk van 1 juli af per baby omgerekend ruim 1900 euro uit. het bedrag is belastingvrij en is bedoeld voor ieder kind, ongeacht de situatie van de ouders. Australië heeft een laag geboortecijfer waardoor, zonder immigratie, de bevolking afneemt. Critici spreken echter van een stunt van de regering die in december bij de verkiezingen stemmen moet opleveren.

Sommige ziekenhuizen zijn op 1 en 2 juli totaal volgeboekt met keizersneegeboortes. Circa tien procent van de geboortes in Australië gebeuren met een keizersnee.De gynaecoloog heeft de regering nu aangeraden de invoeringsdatum van de bonus te vervroegen. Eerder deze maand waarschuwden artsen de overheid al dat vrouwen zwanger raken, niet omdat ze zo graag een kind willen, maar om het geld op te strijken.

Martin

Zeilboot legt treinverkeer stil

Door een kapotte bovenleiding ter hoogte van Hoeven rijden er sinds zaterdagochtend geen treinen tussen Lage Zwaluwe en Oudenbosch. De reizigers worden met bussen verder vervoerd.

De bovenleiding werd losgetrokken toen een zeilboot de open brug over de Mark passeerde en met zijn mast de leiding van de trein raakte.

Een voedingskast brandde hierdoor volledig uit. Volgens een woordvoerder van ProRail zal de brug nog tot 26 juni voor het scheepvaartverkeer gesloten blijven.

Martin

Zesjarig meisje verkracht in Halsteren

Een 6-jarig meisje uit het Brabantse Halsteren is vrijdagavond door een nog onbekende man in de omgeving van haar ouderlijk huis verkracht. De politie is onmiddellijk een onderzoek begonnen, maar heeft de dader nog niet kunnen vinden.

Het meisje was omstreeks 19.30 uur in de buurt van de ouderlijke woning aan de Jannelandseweg in Halsteren aan het spelen, toen ze werd aangesproken door een onbekende jongeman. Volgens de politie heeft hij zich daarna aan het kind vergrepen in het pad naast het blok huizen in die straat.

Wat zich precies heeft afgespeeld, is nog onduidelijk. Vast staat wel dat het meisje is verkracht.

Martin

Veel doden na Chinese bruiloft

In China is zaterdag een vrachtwagen met 36 bruiloftsgasten in een ravijn gereden. Elf van hen overleefden de val niet. Dit is zondag uit officiële bron vernomen.

Het ongeval gebeurde in de provincie Hunan in het midden van China. In de volksrepubliek kwamen vorig jaar volgens de officiële statistieken meer dan 104.000 mensen om door verkeersongevallen.

Martin

Jongste senator van Spanje verongelukt

Het jongste lid van de Spaanse Senaat, de 26-jarige Alberto Pinado Gonzalez, is zaterdag bij een verkeersongeval om het leven gekomen. Dat heeft de Spaanse politie bekendgemaakt.

Pinado Gonzalez, die sinds de Spaanse parlementsverkiezingen van 14 maart een zetel had in de Senaat, overleed nadat hij op een snelweg in de centrale provincie Avila met zijn auto in botsing was gekomen met een vrachtwagen.

Pinado Gonzalez was van beroep advocaat en zat in de Senaat voor de conservatieve Partido Popular.

Martin

Dode door ongeluk tweedekker

Bij een verkeerd verlopen landing van een tweedeksvliegtuig op een vliegveldje in Oostenrijk is zaterdag een fietser om het leven gekomen. Dat heeft de Oostenrijkse politie gezegd.

Het sportvliegtuigje was bezig met een landing op het vliegveld van Suben, zo'n tweehonderd kilometer ten westen van Wenen, toen het plotseling van de landingsbaan raakte en het ernaast gelegen grasveld op reed.

Daar raakte het toestel met zijn propeller een 67-jarige vrijwilliger van de lokale vliegclub, die op de fiets onderweg was naar de andere kant van het vliegveld om een windvaan op te halen. De gepensioneerde vrijwilliger overleed volgens de politie als gevolg van het door de klappen van de propeller opgelopen hoofdletsel.

Martin

Politie kent 70.000 hoerenlopers

De Griekse politie is in het bezit gekomen van de telefoonnummers van meer dan 70.000 bezoekers van prostituees. De nummers, opgeslagen op computers, kwamen aan het licht door het oprollen van een illegaal prostitutienetwerk in de hoofdstad Athene.

Prostitutie is in Griekenland streng aan banden gelegd, maar in principe niet illegaal. Het is wel verboden om seksuele diensten aan te bieden in advertenties, hoewel dergelijke aanbiedingen in nagenoeg elke Griekse krant te vinden zijn. De netwerk dat nu is platgelegd, adverteerde op grote schaal.

Volgens schattingen bezoekt circa één miljoen Griekse mannen per jaar een publieke vrouw. In Griekenland wonen in totaal elf miljoen mensen. Ongeveer 3,5 miljoen mannen zijn tussen de 15 en 64 jaar oud.

Martin

Duitse supermarktketen haalt kleingeld uit Oostenrijk

De Duitse supermarktketen Metro heeft zo'n tekort aan kleingeld dat de onderneming vrachtwagens vol een-, twee- en vijf-eurocenten uit Oostenrijk laat aanrukken. Dat bericht het Duitse weekblad Der Spiegel in de editie die maandag verschijnt.

Metro betrekt zijn kleingeld van de National Bank in het Alpenland. De Duitse centrale bank waarschuwde onlangs voor een ernstig tekort aan euromuntjes in de bondsrepubliek. Het tekort zou het gevolg zijn van een groter dan verwacht gebruik van de eurocenten.

Een onderzoek eerder deze maand van het Duitse persbureau DPA wees uit dat er geen tekorten zijn in andere eurolanden waar bij het afrekenen wat makkelijker wordt afgerond. Het zouden vooral de Duitsers en de Ieren zijn die liever met een portemonnee vol muntjes rondlopen dan dat ze afzien van enkele centen wisselgeld.

Martin

De één z'n dood...

Vishandelaren in de Indische deelstaat Tripura koelen hun vis in het mortuarium van een plaatselijk ziekenhuis. Ziekenhuispersoneel beschouwde de visopslag als een aardige bijverdienste.

Een reporter van een Bengalees dagblad kwam de bijzondere koelmethode op het spoor. Hij deed zich voor als vishandelaar en werd met open armen ontvangen in het ziekenhuis, waar hem de correcte manier om de vis bij de lijken in te pakken werd gedemonstreerd. De medewerkers van het ziekenhuis vroegen 20 eurocent per kilo bewaarde vis.

Martin

Een wit gebit

Doktoren hebben drie maden van ongeveer drie centimeter lang uit de mond van een verlamde Taiwanees verwijderd. De 73-jaar oude man werd door familie verzorgd, maar zij hadden nooit zijn tanden gepoetst. De verlamde man was al vele jaren gekluisterd aan zijn bed.

Pas toen zijn familieleden drie witte maden zijn mond zagen krioelen, brachten ze hem naar het ziekenhuis. Doktoren vermoeden dat vliegen eitjes in de mond van de man hebben gelegd.

Martin

Heftige boete

Wielrenner Lance Armstrong heeft een rechtszaak verloren tegen schrijvers van het boek 'L.A. Confidential'. Zij beschuldigen hem dat hij doping heeft gebruikt. De Franse rechter veroordeelde Armstrong zelfs wegens een onrechtmatige procedure. De boete voor Lance werd echter slechts 1 euro.