Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Martin

Ruzie om fiets: hoogbejaarde schiet Italiaan dood

Een 88-jarige Italiaan uit Potenza heeft een 67-jarige dorpsgenoot doodgeschoten. Aanleiding was een ruzie om een fiets die op een verkeerde plek zou staan. Dat meldde dinsdag de krant La Repubblica.

De hoogbejaarde schoot maar liefst vier keer op zijn dorpsgenoot en belaagde daarna ook nog diens vrouw. Tegen de politie zei de oude Italiaan dat de fiets hem in de weg stond.

McChouffe

Citaat van: MartinDe lokale politie stelde in een reactie op het incident dat zij van plan is alle wilde leeuwen in de buurt af te maken. De politie maakt echter gebruik van meer orthodoxe methoden, verzekerde een woordvoerder.

Wat is er mis met het vangen van die leeuwen i.p.v. af te maken?

His leaving marks the end of an era in motor racing that he has defined by his mere presence.

Martin

Telefonist hoort rumoer; buren in Hollywood vermoord gevonden

De politie van Hollywood heeft de vermoedelijke dader aangehouden van de gruwelijke moord op twee buren, die werd ontdekt nadat een medewerker van een luchtvaartmaatschappij de politie had gealarmeerd.

Een van de slachtoffers had zondag naar Southwest Airlines gebeld om een ticket te bestellen. Voordat de hoorn werd opgelegd hoorde de medewerker verdachte geluiden, waarop hij de politie waarschuwde. Toen agenten bij het huis arriveerden troffen zij de beller, een gepensioneerde arts, dood aan. Bij nader onderzoek vonden zij achterin het huis het hoofd van zijn buurman, een 91-jarige scriptwriter. Diens lichaam bevond zich nog in het buurhuis.

De 27-jarige verdachte werd aangehouden in de buurt van de Paramount Studio's, drie kilometer van de plaats van het misdrijf verwijderd. De auto van de gepensioneerde arts stond vlakbij. Bij de verdachte thuis werden spullen uit het huis van de gepensioneerde arts aangetroffen.

De vermoorde scriptwriter, Robert Lees, werkte volgens de Writers Guild of America voor film en tv en heeft onder andere afleveringen voor " Rawhide " en "Alfred Hitchcock Presents" op zijn naam staan. In de jaren '50 werd Lees, die ook publiceerde onder de naam J.E. Selby, door senator Joe McCarthy op de zwarte lijst geplaatst. Bij de herdenking van de McCarthy-periode in 2002 heeft hij daarover gesproken.

Martin

Man vindt eigen gestolen camera op internet

Een 24-jarige man uit Hengelo heeft op internet zijn begin juni gestolen digitale fotocamera teruggevonden. Op de geheugenkaart van de camera bleken nog door hem geschoten foto's te staan, meldde de politie dinsdag.

De man zocht op internet en vond hetzelfde type en merk camera, aangeboden door een 32-jarige inwoner van Deventer. Bij bezichtiging van de camera vond hij zijn eigen foto's terug, waarop hij de politie inschakelde. De aanbieder van de camera is aangehouden voor heling.

Martin

Dronken Ier steelt ambulance

Een dronken Ier heeft woensdag in Portimao (Algarve) opschudding veroorzaakt door een ambulance te stelen. Bij een beschouwing over veiligheid op het EK heeft de politie van Portugal dat verteld.

De verplegers die de ziekenauto bestuurden, hadden de wagen verlaten om in een nabij gelegen flat een patiënt op te halen. Ze hadden daarbij de sleutel in het contact laten zitten.

De Ier reed zo'n 200 meter met het voertuig, alvorens de politie hem staande hield. Hij bleek een promillage van 2,8 te hebben. De man is diefstal en rijden onder invloed ten laste gelegd.

Martin

Zwerver zit brandend in Duits park

Voorbijgangers hebben woensdag een brandende zwerver aangetroffen op een bankje in een park in het Duitse Beeskow. De 35-jarige man is met levensbedreigende brandwonden in het ziekenhuis opgenomen. Dat heeft de politie gemeld. Verdere details waren niet beschikbaar.

Martin

Dikke Chinese agenten verliezen baan

Agenten in de Chinese stad Harbin in het noordoosten van het land hebben opdracht gekregen af te vallen. Doen ze dat niet dan verliezen ze hun baan, zo meldden Chinese staatsmedia woensdag. De maximumbuikomvang van dienders is vastgesteld op 90 centimeter.

Agenten jonger dan dertig moeten hun gewicht onder de 70 kilo houden. De taille mag bij die groep niet meer dan 83 centimeter bedragen. Agenten tussen de dertig en veertig mogen vijf kilo zwaarder en 7 centimeter ronder zijn. Onduidelijk is welke maten zijn gesteld voor veertigplussers in het korps van Harbin.

Martin

Boliviaanse burgemeester levend verbrand

Indianen hebben de burgemeester van de Boliviaanse stad Ayo Ayo dinsdag levend verbrand. Daarna werd Benjamin Altamirano ondersteboven opgehangen aan een lantaarnpaal.

Dit hebben de autoriteiten in het Zuid-Amerikaanse land laten weten. De indianen beschuldigden de burgemeester van corruptie. De provinciegouverneur liet na de moord weten dat dit soort "crimineel gedrag" niet wordt gedoogd.

Martin

Patat valt in Amerika onder 'verse groente'

Nog niet gebakken patat die niet is ingevroren, valt in de categorie 'verse groente'. Dit blijkt uit uitlatingen die de woordvoerder van het Amerikaans ministerie van Landbouw dinsdag heeft gedaan.

In de jaren tachtig kenden de VS al een 'verse-groente-affaire'. De onlangs overleden president Reagan probeerde toen ketchup door de laten gaan als 'groente' die bij de in scholen verstrekte maaltijden zou zitten. Na protesten werd die stelling over gezond voedsel voor Amerikaanse scholieren weer ingetrokken.

Martin

Jackson betaalde 23 miljoen in misbruikzaak 1993

Popster Michael Jackson heeft in 1993 naar schatting 23 miljoen dollar betaald om een rechtszaak wegens kindermisbruik te voorkomen. Dit meldde het Amerikaanse tv-station Court TV dinsdag op basis van tot nu toe geheime documenten.

Dat er is betaald, was al bekend; maar de details van de schikking waren tot nu toe vertrouwelijk. De misbruikte jongen, die inmiddels 24 is, zei in een verklaring onder ede die Court TV heeft ingezien, dat Michael Jackson ,,vele malen'' seks met hem had. Hij rept over orale seks en tongzoenen.

Jackson ging in 1993 over tot betaling zonder schuld te bekennen. Momenteel heeft hij een nieuwe rechtszaak aan zijn broek wegens kindermisbruik.

Martin

Neushoorns doen aan partnerruil

Ook neushoorns kunnen op elkaar uitgekeken raken. Dat ondervond Dierenpark Emmen. De witte neushoorn Gingabelle (17) heeft al anderhalf jaar niet omgekeken naar haar mannelijke partner Bort. De aantrekkingskracht was verdwenen en hun liefdesleven stond al geruime tijd op een laag pitje.

Dierenpark Emmen vond het tijd worden om in te grijpen zodat de hormonen weer kunnen gaan stromen. Omdat Burgers Zoo in Arnhem te maken had met een soortgelijke situatie, besloten de dierenparken tot een partnerruil. Gingabelle is deze week verhuisd naar Arnhem en Petra (23) nam haar plaats in in Emmen.

De naam witte neushoorn is afgeleid van de Engelse naam wide-mouth rhinoceros (breedlip neushoorn). In Afrika werd wide verbasterd tot wit. De witte neushoorn is echter gewoon grijs van kleur.

Als blijkt dat de partnerruil een succes is en een van de vrouwtjes zwanger raakt, duurt het nog vijftien maanden voordat er een babyneushoorntje wordt geboren.

Martin

Jongen op dodenlijst krijgt nieuw huis

Een 15-jarige Antilliaanse jongen uit Den Helder, die voorkomt op een dodenlijst, kan op korte termijn met zijn moeder verhuizen naar een andere gemeente. Dat heeft het gemeentebestuur van Den Helder voor hem geregeld.

De jongen was vorig jaar betrokken bij een vechtpartij tussen twee Antilliaanse groepen in Den Helder, waarbij de 17-jarige Nishmael Dorothea werd doodgestoken.

Sindsdien werd hij door leden van de bende van Dorothea met de dood bedreigd. Die stelde een lijst op van mensen die dood moesten, als wraak voor de moord. Eén van de personen op die lijst, een 20-jarige Heldenaar, is vorige maand al vermoord.

Martin

Astronaut volgt geboorte dochter vanuit ruimte

De Amerikaanse astronaut Michael Fincke heeft vrijdag de geboorte van zijn dochter vanuit de ruimte op de voet gevolgd. Via een satellietverbinding had hij contact met de mobiele telefoon van zijn vrouw, die aan het bevallen was in een ziekenhuis in Houston.

De geboorte van Tarali Paulina Fincke was voor ruimtevaartorganisatie NASA een noviteit. Fincke verblijft voor een periode van zes maanden in het internationale ruimtestation ISS.

Martin

Chinese restaurants die opiumsoep serveerden gesloten

De soep smaakte prima. Het enige probleem was dat ze verslavend werkte. De drugspolitie in het zuidwesten van China heeft 215 restaurants gesloten omdat zij opium als ingrediënt voor hun soepen en stoofpotten gebruikten. Dat heeft het staatspersbureau Xinhua vrijdag gemeld.

De gerechten in de restaurants in de provincie Guizhou bevatten een variërende hoeveelheid van het opiumderivaat morfine. Bij de invallen in de restaurants werd bijna vijf kilogram aan grondstoffen in beslag genomen.

China werd voor de communistische revolutie van 1949 al geteisterd door opiumverslaving. Sinds de economische en sociale hervormingen die in de jaren '80 werden ingezet, is er sprake van een nieuwe golf van verslaafden.

Martin

Patiënt wordt soms 'wakker' bij operatie

Bijna 1600 patiënten maken per jaar hun eigen operatie in meer of mindere mate bewust mee.

In Nederland voeren specialisten jaarlijks 780.000 operaties uit op een patiënt die volledig onder narcose is. Dat stelt dr. A. Dahan van het Leids Universitair Medisch Centrum. Vandaag houdt hij een symposium over dit fenomeen, dat 'Awareness' (bewustzijn) genoemd wordt. Als dit een patiënt overkomt, dan verstaat hij of zij bijvoorbeeld gesprekken van operatiekamerpersoneel, ervaart de patiënt wat de chirurg doet, voelt soms ook pijn, is bang, voelt zich hulpeloos. Sommige patiënten houden er ernstige psychische problemen aan over.