Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Martin

Vechtpartij fataal voor Maarssenaar

Een ruzie onder vrienden heeft zondag in Utrecht een fatale afloop gehad voor een 19-jarige inwoner van Maarssen. De jongen reed in de vroege ochtend met drie vrienden in een auto door Utrecht, toen het kwartet om nog onbekende redenen ruzie kreeg. De jongens stapten uit en begonnen te vechten. Door de klappen die vielen kwam het slachtoffer ongelukkig ten val.

De Maarssenaar werd buiten kennis overgebracht naar een ziekenhuis, waar hij op zondagmiddag overleed aan de gevolgen van hersenletsel. De politie heeft de drie vrienden van de jongen (18, 19 en 23 jaar oud uit Maarssen) ingesloten. De 19-jarige heeft bekend dat hij de fatale klappen heeft uitgedeeld, meldde een woordvoerder maandag.

Martin

Dode man in geparkeerde wagen

Voorbijgangers hebben zondag in een geparkeerde auto in Amersfoort een dode man gevonden. Volgens de politie was er sprake van een misdrijf. Het slachtoffer is een 23-jarige man uit Oldenzaal. Gezien zijn herkomst is de zaak overgedragen aan de politieregio Twente. Die heeft inmiddels een groot opsporingsteam geformeerd, aldus de Utrechtse politie maandag.

Martin

Niet meer paffen in Noorse horeca

Na Ierland verbiedt ook Noorwegen voortaan het roken in horecagelegenheden. De maatregel geldt met ingang van maandagavond middernacht.

Het Scandinavische land is het tweede land ter wereld met een dergelijk stringent rookbeleid. Bezoekers van de luchthaven in de hoofdstad Oslo krijgen vanaf dinsdag een poster te zien met de tekst: "We roken hier alleen nog maar zalm!".

Weer een land waar ik niet meer op vakantie ga.

Martin

Bom gevonden in Tsjechisch sportvliegtuig

De Tsjechische politie heeft een bom gevonden in een sportvliegtuig. De tv-zender Nova heeft dat zondag gemeld. De politie doorzocht het toestel, dat wordt gebruikt door parachutisten, op de luchthaven van de stad Pribram, honderd kilometer ten oosten van Praag. Het explosief lag verborgen in de buurt van de brandstoftank.

De politie vermoedt dat de eigenaar van een concurrerend vliegtuig achter de aanslagpoging zit. De luchthaven wordt niet gebruikt voor lijnvluchten.

Martin

Veertienjarige Duitse met dertig messteken vermoord

Een veertienjarig Duits meisje in maandag nabij Hagen (Noordrijnland-Westfalen) met dertig messteken vermoord. Volgens de Duitse politie raakte een dertienjarige vriendinnetje van het slachtoffer levensgevaarlijk gewond door messteken.

De politie verklaarde dat er vermoedelijk twee daders zijn, twee mannen met wie de meisjes in Keulen zouden zijn geweest. De meisjes, afkomstig uit Lüdenscheid, en de vermeende daders zouden elkaar pas sinds kort kennen. Het motief voor de gruwelijke moord is nog onduidelijk.

Martin

Zebra vlucht in Japans damestoilet

Een ontsnapte zebramerrie heeft in paniek haar toevlucht gezocht in een Japans damestoilet. Het dier wist tijdens haar vervoer vanuit Osaka naar de dierentuin van Kumamoto te ontkomen, zo meldden Japanse media dinsdag. Tijdens een stop bij een wegrestaurant sprong zij van de weewagen en bleek vervolgens onvindbaar.

Vijf uur lang hield de merrie zich verborgen voor de politie, voordat zij werd ontdekt en met behulp van verdovingspijlen gevangen kon worden genomen. Een medewerker van de plaatselijke dierentuin verklaarde erg blij te zijn dat het dier niet in paniek de snelweg was opgerend.

Martin

Nachtkijkers bij Harry Potter

Tijdens voorstellingen van de nieuwe Harry Potterfilm - Harry Potter en de gevangene van Azkaban - zijn de ouvreuses in Groot-Brittannië uitgerust met een nachtkijker. Dit om in het donker eventuele filmpiraten op te kunnen sporen. Die worden, indien ze worden betrapt op het maken van opnamen, onmiddellijk overgedragen aan de politie.

De opvallende actie van de bioscoopketen Vue Cinemas is onderdeel van de strijd tegen het illegaal kopiëren van speelfilms.

Van de vorige twee Harry Potterfilms was een groot aantal illegale kopieën in omloop van bedroevende kwaliteit. De medewerkers van Vue Cinemas die bezoekers hun plaatsen moeten wijzen, worden geacht de volle 142 minuten hun nachtkijker op te houden.

In Nederland gaat de nieuwe Harry Potter morgen in première.

Martin

Boer opgezadeld met gevonden paard

Boer Wim Nijzing uit Klazienaveen zit in zijn maag met een gevonden paard. In de loop van de vorige week is op zijn boerderij een paard aan komen lopen.

Aanvankelijk dacht de boer dat het dier van een veehouder of hobbyboer uit de buurt was, maar bij de plaatselijke politie werd geen paard als vermist of gestolen opgegeven. Nijzing houdt er rekening mee dat het paard ergens in het westen van het land is gestolen en dat de veedieven het dier vlak voor de Duitse grens hebben gedumpt.

Martin

Wekker gsm gaat af: Gezakt!

Het opvallendste examenincident speelde zich af op een ROC in Ede. De gsm van een leerling stond uit, maar toch ging zijn wekkertje af, want dat was hij vergeten. De leerling kreeg prompt een 1 voor dit examen en dat betekent: gezakt.

De schoolleiding is niet te vermurwen. Ook een herkansing zit er niet in. ,,Vreselijk'', aldus Sebastiaan Steenman van het LAKS. ,,Wij kregen zeker 40 klachten over telefoontjes die in de examenzaal afgingen. Meestal moesten leerlingen hun toestel onmiddellijk inleveren en mochten ze daarna verder met het examen. Maar deze school stelt zich onmogelijk op.''

MS Fan

Mannen geëxecuteerd wegens moord op 6-jarig meisje

Ruim drieduizend mensen hebben maandag in Koeweit-stad de executie bijgewoond van twee Saudiërs en een Koeweiter die ter dood waren veroordeeld wegens het verkrachten en vermoorden van een 6-jarig meisje in 2002.

Na de executie van de Saudiërs Marzouk al-Saeed en Saeed al-Saeed en de Koeweiter Hamad al-Deihani bij het Nayef-paleis in de Koeweitse hoofdstad kwamen duizenden mensen de nog hangende lijken bekijken van de drie misdadigers die de kleine Golfstaat twee jaar geleden schokten met hun gruwelijke daad.

Het lichaam van de 6-jarige Amna al-Khaldi werd op 3 mei 2002, twee dagen na haar verdwijning, teruggevonden langs de grens tussen Koeweit en Saudi-Arabië. Ze bleek te zijn verkracht en met vijf messteken om het leven te zijn gebracht.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Britse jager uit WOII opgegraven bij Buckingham Palace

Archeologen hebben in Londen delen van een Brits jachtvliegtuig opgegraven dat Buckingham Palace in de Tweede Wereldoorlog wellicht voor verwoesting door een Duitse bommenwerper heeft behoed.

Archeoloog Christopher Bennett zei maandag dat zijn team onder Buckingham Palace Road de motor en het bedieningspaneel van de Hurricane-jager van de Royal Air Force heeft gevonden.

Het vliegtuig ligt in het centrum van Londen begraven sinds 15 september 1940. Op die dag ontdekte piloot Ray Holmes boven de Britse hoofdstad een Duitse Dornier-bommenwerper, die volgens historici de missie had om Buckingham Palace te bombarderen.

Omdat Holmes zonder munitie zat, vloog hij met zijn toestel op de Dornier in, waarbij hij een stuk van de staart wist te vernielen. Hij sprong daarop met zijn parachute uit zijn vliegtuig, dat zich met 560 kilometer per uur in Buckingham Palace Road boorde. De Duitse bommenwerper stortte neer op het treinstation Victoria. De 89-jarige Holmes was aanwezig bij het omhoog halen van de delen van zijn oude toestel.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Tornado's VS eisen tiental mensenlevens

Tornado's hebben in de VS het leven gekost aan een tiental mensen, zo staat in de Amerikaanse pers te lezen. Er zijn ook talrijke gewonden.

In Indiana verloor een man het leven toen zijn huis door de wind werd meegesleurd. Missouri betreurde vier mensenlevens, in Tennessee raakte een zevenjarig meisje bedolven onder de muren van haar woning. In Kansas waren er twee doden.

Omgevallen bomen, weggewaaide daken waren er overal. Duizenden inwoners van Illinois, Nebraska en Oklahoma kwamen zonder elektriciteit te zitten.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Albergen bouwt hoogste en langste Legobouwwerk

De Noord-Nederlandse plaats Albergen heeft maandag de wereldrecords voor het hoogste en het langste bouwwerk van Legostenen gevestigd. Ruim vierhonderd vrijwilligers waren drie dagen bezig de bouwwerken in elkaar te klikken.

De bouwers maakten een duizendpoot met een lengte van 1383 meter. Het oude record stond op 1056 meter. Ook het oude record van het hoogste bouwwerk van Legosteentjes, 27 meter en 44 centimeter, sneuvelde maandag in Albergen. De vrijwilligers wisten een toren te maken die 26 centimeter boven het oude record uikwam.

Voor de duizendpoot werden 2,5 miljoen Legostenen gebruikt. In de toren verwerkten de bouwers een half miljoen steentjes. Het bouwmateriaal werd ter beschikking gesteld door de fabrikant. Het bouwen van de toren en de duizendpoot werd georganiseerd door de stichting Record Commissie Albergen. Deze organisatie heeft als doelstelling om elke vijf jaar een record op naam van hun dorp te zetten. In 1994 vestigde het dorp al het record bierkratten stapelen. In 1999 kwam het record ballonnen oplaten op naam van Albergen.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Chinese overheid censureert online videogames

De Chinese overheid wil een strengere controle op online videogames. De regering heeft daarom een speciale censuurcommissie opgericht, die videogames met een inhoud, die 'de nationale eenheid kan bedreigen' moet verbannen. Dat schrijven Chinese kranten dinsdag.
De verstrenging komt er nadat eerder al 'Hearts of Iron', een Zweeds online videogame, dat Manchuria, Tibet en Xinjiang als onafhankelijke naties voorstelde, werd verbannen.
" Online videogames, die door hun inhoud een bedreiging vormen voor de staatsveiligheid, de trots van de natie willen vernietigen, de sociale orde willen verstoren of andere rechten schenden, worden eveneens verboden", aldus het Chinese ministerie van Cultuur.
In de toekomst worden enkel nog videogames ingevoerd, die door het ministerie zijn goedgekeurd. "We zullen enkele buitenlandse videogames, waarvan de inhoud overeenkomt met de Chinese nationale voorwaarden en die een positief effect hebben op de mentaliteit van de jongeren, invoeren", zegt Tuo Zuhai, minister van Cultuur.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Echternach trekt meer dan 16.000 bezoekers

Meer dan 16.000 pelgrims en bezoekers zijn dinsdag afgezakt naar het Luxemburgse Echternach voor de meer dan 500-jaar oude processie.
De gelovigen bewogen zich al zingend, biddend en springend door de straten van de abdijstad nabij de Duitse grens. 45 groepen pelgrims, die voornamelijk uit Duitsland, maar ook uit Luxemburg, België en Nederland kwamen, vereerden er de heilige Willibrord (685-739).
A sick mind is a true delight ...