Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Martin

Twee arrestaties na onthoofding kind

In de Amerikaanse stad Baltimore heeft de politie vrijdag twee jongens gearresteerd die ervan worden verdacht dat ze een kind hebben onthoofd en bij twee andere kinderen een deel van de keel hebben doorgesneden. Dat heeft The Washington Post vrijdag bericht.

Volgens de politie zijn de vermoedelijke daders twee neven van 17 en 22 jaar. Ze zijn net als hun slachtoffers van Mexicaanse komaf.

De jongens zouden donderdag een woning zijn binnengedrongen, waar de drie kinderen op dat moment net waren. Een jongen van 10 jaar sneden ze het hoofd af. Bij zijn zusje en nichtje van 9 jaar sneden ze een flink deel van hun keel door.

De moeder van het broertje en zusje - dus de tante van het nichtje - vond de drie ontzielde lichamen later op de dag. Het moordwapen werd in de tuin teruggevonden.

Martin

Brief van Russisch front komt na 63 jaar aan

Een brief van een Duitse soldaat die was gelegerd aan het Russische front, is 63 jaar na verzending aangekomen bij de geadresseerde, zijn dochter die toen zes jaar oud was. Dat meldde vrijdag de Duitse krant Solinger Tageblatt.

De Duitse soldaat Willi Schenk schreef op 7 juli 1941 een brief aan zijn " lieve Anne en de kleine meid". Een jaar later verdween Schenk en hij werd doodverklaard. De brief werd in de jaren zeventig ontdekt in een Franse bunker, waar een Duitser het epistel vond in een schoudertas van een Duitse officier. Het is onduidelijk hoe de brief daar terecht is gekomen.

De vinder deed er dertig jaar over om de geadresseerden te achterhalen. " Lieve Anne" is inmiddels overleden, maar de nu 69-jarige dochter heeft de brief eindelijk kunnen lezen.

Martin

Noorse elektriciteitscentrale dicht voor pianostemmer

Een van de grootste elektriciteitscentrales van Scandinavië, in het westen van Noorwegen, is stilgelegd om een pianostemmer de gelegenheid te geven zich ongestoord te kunnen buigen over een grote vleugel, waarop vrijdagavond een concert wordt gegeven. De generatoren worden na het concert weer aangezet en hebben dan negen uur stilgestaan.

Volgens een woordvoerder van het elektriciteitsbedrijf Statkraft wordt gemiddeld eens per jaar een concert gegeven in een enorme hal in de centrale, die gebouwd is in een enorme grot bij het Hardangerfjord. Deze zaal staat bekend om zijn geweldige akoestiek. Het is echter de eerste keer dat de elektriciteitscentrale volledig wordt stilgelegd voor zo'n recital.

Martin

Zweden krijgen condooms met spoed thuisbezorgd

Zweden die halverwege het liefdesspel ontdekken dat hun condooms op zijn, hoeven zich niet langer te verlaten op onveilige seks of een koude douche. Ze kunnen bellen met een Zweedse hulporganisatie op het handige telefoonnummer 696969, die de voorbehoedmiddelen met spoed komt thuisbezorgen.

De gebruikers beschermen zich niet alleen tegen seksueel overdraagbare ziektes en een ongewenste zwangerschap, maar helpen de hulporganisatie meteen met het maken van reclame voor de rubbertjes. De Zweedse organisatie voor seksuele opvoeding maakt namelijk gebruik van een witte bestelbus, waarop een enorme rode condoom met vleugels staat afgebeeld.

Overigens is de service niet voor iedereen even praktisch. Het busje rijdt alleen in de steden Stockholm, Malmö en Gothenburg en is bovendien alleen tussen vier uur 's middags en negen uur 's avonds te bellen.

McChouffe

Citaat van: MartinReality show toont enkel opdrogende verf

Wie vindt dat reality-soaps als Big Brother zo saai zijn als het drogen van verf, kan die opvatting vanaf vrijdag aan de praktijk toetsen. De Britse zender UKTV Style begint dan een een acht weken durend programma op internet, waarin 24 uur per dag niets anders te zien zal zijn dan plakkaten opdrogende verf op een muurtje.

Watching Paint Dry begint op dezelfde dag als een nieuwe serie van de in Nederland bedachte moeder aller gluurprogramma's: Big Brother. Net als bij dat programma kunnen de kijkers per sms hun stem uitbrengen, in dit geval op hun favoriete likje verf.

De makers noemen Watching Paint Dry "de ultieme reality-show". " Elk ander reality-programma zit vol met saaie kwasten, dus hebben we besloten om maar eens een stapje verder te gaan. We garanderen dat Watching Paint Dry minstens zo boeiend zal zijn", aldus Nick Thorogood, een leidinggevende bij UKTV.

Dit gaat veel F1 fans trekken  :lol:

His leaving marks the end of an era in motor racing that he has defined by his mere presence.

McChouffe

Jongen regelde moord op zichzelf via internet

Een 14-jarige Britse jongen heeft via een chatbox op internet geregeld dat iemand hem zou vermoorden. De jongen overleefde de aanslag echter. Afgelopen vrijdag moesten de jongen en zijn belager voor de rechter verschijnen. De 14-jarige jongen moet zich drie jaar lang onder toezicht laten stellen en mag alleen nog internetten onder supervisie van een volwassene. De belager wordt twee jaar lang door deskundigen gevolgd.

De 14-jarige jongen gebruikte valse namen en verzon een plot om de andere tiener, een 16-jarige jongen, zo ver te krijgen hem dood te steken. De 16-jarige jongen dacht dat hij werd toegesproken door onder meer vrouwelijke geheimagenten die hem geld en seks beloofden als hij een leeftijdgenoot zou vermoorden. De 16-jarige stak uiteindelijk in een verlaten steegje in de plaats Altrincham de 14-jarige neer, uiteraard zonder te weten dat hij hem zelf de opdracht had gegeven.

Bron: Fok.nl

His leaving marks the end of an era in motor racing that he has defined by his mere presence.

Martin

's Werelds oudste (114) overleden

De oudste persoon ter wereld is zaterdag op 114-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Door de dood van de Puertoricaanse Ramona Trinidad Iglesias-Jordan is de Nederlandse Hendrikje van Andel-Schipper nu officieel de oudste nog levende persoon op aarde. De Hoogeveense hoopt op 29 juni haar 114e verjaardag te vieren.

Ramona Trinidad Iglesias-Jordan werd op 31 augustus 1889 geboren. Ze stond pas sinds april in de boeken als 's werelds oudste nadat het Guinness Book of World Records bewijzen daarvoor goedkeurde. De Puertoricaanse was juist uit het ziekenhuis ontslagen en stierf aan een longontsteking.

Hendrikje van Andel-Schipper is de jongste 'titelhouder' sinds 1988. Het is voor het eerst in meer dan veertig jaar dat een Nederlander zich de oudste op aarde mag noemen.

De Hoogeveense maakt het ondanks haar extreem hoge leeftijd goed, verklaarde maandag een medewerker van het verzorgingshuis waar ze woont. De hoogbejaarde bewoner heeft volgens haar verzorgers uitgekeken naar het moment waarop ze officieel de oudste persoon ter wereld is. "Ze vindt het vast fantastisch."

Martin

Bush pronkt met wapen Saddam Hussein

De Amerikaanse president Bush heeft een wapen van de Iraakse ex-dictator Saddam Hussein in huis. Hussein had het pistool bij zich tijdens diens arrestatie eind vorig jaar. Bush toont het schietijzer graag aan bepaalde gasten in het Witte Huis in Washington.

De president kreeg het pistool van de speciale manschappen die Hussein in zijn schuilplaats opspoorden, meldde het Amerikaanse tijdschrift Time zondag. Het vuurwapen bevindt zich in een klein vertrek naast het Oval Office, de werkkamer van Bush.

"Hij is er erg trots op. Hij vindt het prachtig om er mee te pronken" , citeerde Time een recente, anoniem opgevoerde gast van Bush. Op het moment van de arrestatie van Hussein was het pistool geladen. Nu zitten er geen kogels meer in, verzekert Bush zijn bezoekers.

Martin

Man aangehouden na inrijden op terras

De politie heeft zondagavond een 26-jarige man uit Sint Willebrord aangehouden op verdenking van poging tot moord dan wel doodslag. Hij was eerder die dag ingereden op een terras in Etten-Leur. Hierbij raakten een man en een vrouw lichtgewond. De politie is nog op zoek naar een andere man uit Sint Willebrord die bij de verdachte in de auto zat.

Beide mannen zouden zondagmiddag tijdens de Havenfeesten in Etten-Leur herhaaldelijk bezoekers hebben lastig gevallen. Toen ze hetzelfde deden in een café ontstond een kleine vechtpartij en werden de twee buitengezet. Volgens omstanders verklaarden de mannen te zullen terugkomen, wat ze ook deden.

De twee Willebrorders schroefden daarop de kentekenplaat van de auto en reden in op het terras van het bewuste café. Daar zaten op dat moment ruim honderd bezoekers. Twee personen moesten met lichte verwondingen naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Martin

Filipijnen lanceert wedsite voor hanengevechten

De Filipijnen lanceert binnenkort een site om online te wedden op hanengevechten. De wedsite wordt geëxploiteerd door twee internetbedrijven waarvan er een onder staatstoezicht staat. Dat hebben overheidsfunctionarissen in Manila maandag gezegd.

Jaarlijks gaat er naar schatting een miljard dollar om in dergelijke weddenschappen op de Filipijnen. Het wordt in het land beschouwd als de nationale sport naast basketball.

Martin

Rottend fruit leidt tot voorzorgslanding

Een vliegtuig met 308 passagiers aan boord heeft zondag in Ierland een voorzorgslanding gemaakt omdat het brandalarm afging. Het bleek echter geen brand, maar rottend fruit in het ruim waardoor het waarschuwingslampje was aangegaan. Dat heeft de Britse omroep BBC gemeld.

De Boeing 747 van British Airways was onderweg van Miami naar Londen. Door de dampen van het rottende fruit in het ruim traden het alarm en de brandblussers in het ruim in werking, zo bleek na de voorzorgslanding in Shannon.

Op de Ierse luchthaven is het sterk riekende fruit uitgeladen. Ongeveer tweeënhalf uur later dan gepland landde het toestel alsnog veilig in Londen.

Martin

Luuk Duin Nederlands Kampioen Knikkeren

De tienjarige Luuk Duin uit Zwaagdijk is Nederlands' beste knikkeraar. De jongen won zaterdag van circa vierhonderd kinderen, die op de Grote Markt in Almere streden om de titel Nederlands Kampioen Knikkeren.

Dit jaar vond de knikkerwedstrijd voor de derde maal plaats. Kinderen tussen de zes en twaalf jaar namen deel aan het kampioenschap. Vorig jaar won een zevenjarige jongen en die gaf het knikkervirus door aan zijn vriend Luuk.

Voor de kampioenschappen waren er 35 banen gemaakt in de straten van Almere. Organisator Kristel Strikkers: ,,De kinderen die door mochten naar de volgende ronde, konden hun geluk niet op. De rest stond er echt beteuterd bij. Sommigen moesten zelfs huilen.''

Martin

Monaco schrikt op van eerste bomaanslag

Monaco is opgeschrikt door de eerste bomaanslag in de geschiedenis van het vorstendom aan de Middellandse Zee. In de nacht van zaterdag op zondag explodeerde bij het sportstadion Louis II een bom. Er vielen geen slachtoffers. De schade was aanzienlijk.

Het pakketje ging af bij de ingang van het kantorengedeelte, met onder meer de administratie van voetbalclub AS Monaco. De politie zei zondag nog geen idee te hebben wie achter de aanslag zit. De autoriteiten van de ministaat sluiten noch een crimineel, noch een terroristisch motief uit.

Een woordvoerder van de regering suggereerde dat gefrustreerde voetbalfans de bom plaatsten. AS Monaco verloor woensdag de finale van de Champions League tegen FC Porto met 0-3.

Martin

Moordenaar Rabin mag niet trouwen

De Israëlieër Yigal Amir, die in 1995 de Israëlische premier Rabin vermoordde, mag definitief niet trouwen. Het Israëlische Hooggerechtshof bepaalde zondag dat hij hier geen toestemming voor krijgt.

Amir, die in eenzame opsluiting een levenslange gevangenisstraf uitzit, had bij het Hooggerechtshof beroep aangetekend tegen een eerdere beslissing van een rechter om hem niet in het huwelijksbootje te laten stappen. De 34-jarige man wilde trouwen met de 40-jarige Larissa Trimboler, een ultra-orthodoxe emigrante uit de voormalige Sovjetunie. Trimboler is enige jaren geleden een briefwisseling met Amir begonnen.

Volgens de rechter zou een huwelijk ,,mogelijk de staatsveiligheid ondermijnen en onrust kunnen veroorzaken bij het publiek.''

Martin

Bono plant tweede Live Aid-concert

De Ierse popzanger Bono wil een tweede Live Aid-concert organiseren om geld in te zamelen voor de Derde Wereld. Dat meldden Britse regeringsbronnen in de krant The Sun van maandag.

Met de eerste Live Aid-actie in 1985 werd met concerten in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië ruim 110 miljoen dollar ingezameld voor hongerend Ethiopië. Muzikant Bob Geldof, destijds de grote initiator, zou ook nu weer bij het evenement betrokken worden.