Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Martin

Gouden Gids wijst inbreker weg

,,Het inbrekersgilde mag de verspreiders van de Gouden Gids wel bedanken. Wat een idee om de gids op Hemelvaart te verspreiden en bij iedereen die niet thuis is het dikke boekwerk voor de deur te leggen.''

Utrechter S. Hiele woont in de wijk Oudwijk. Hij is een van de weinige bewoners die dit weekeinde wél thuis is. Veel buurtbewoners zijn donderdag voor een paar dagen erop uit getrokken.

,,Op Hemelvaartsdag hebben ze die gidsen verspreid. Hij is zo dik, dat ie niet door de brievenbus past. Dus hebben de verspreiders ze bij iedereen, die niet thuis was, voor de deur gelegd,'' zegt Hiele. ,,Het is gewoon een uitnoding aan de dieven.'' Voor alle zekerheid heeft hij de gidsen bij zijn buren weggehaald. Politiewoorder B. Jens vindt het niet zo'n handige actie van de Gouden Gids. ,,Het geeft de inbreker een houvast.'' Hij hoopt dat iedereen net zo attent is als Hiele om de gidsen bij afwezige buren weg te halen.De uitgever was in verband met Hemelvaart afwezig.

Martin

Acrobate dood na val van negen meter in Amerikaans circus

Een artieste van het Amerikaanse circus Ringling Bros. is aan haar verwondingen overleden na zaterdag van een hoogte van negen meter met haar hoofd naar beneden op de betonnen circusvloer te zijn gevallen. Het ongeluk gebeurde doordat een van de zijden sjaals waaraan de acrobate, de 32-jarige Dessi Espana, met haar benen hing losliet. Er hing geen vangnet boven de vloer.

Direct na het ongeluk verschenen er clowns in de piste, die probeerden de aandacht van de kinderen in het publiek af te leiden. De voorstelling werd voltooid alsof er niets aan de hand was, wat niet bij iedereen in goede aarde viel. Bezoekster Laurie Burham verliet het circus kort na het ongeluk met haar dochters van 10 en 12. "Ze waren helemaal van streek, vooral omdat de spreekstalmeester gewoon verderging alsof er niets was gebeurd" , zei ze.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het ongeluk, dat gebeurde in St. Paul in de staat Minnesota. Toen het circus vorige maand in New York stond gebeurden er ook al twee ongelukken. Een acrobaat viel van negen meter hoogte in een vangnet en een koorddanser gleed op grote hoogte weg. Beiden raakten slechts lichtgewond.

Martin

Kassarollen in beslag genomen in de Kuip

De ordediensten in de Kuip hebben zondagmiddag voorafgaand aan de Amstel Cup-finale tussen FC Twente en FC Utrecht 20.000 kassarollen en 17.000 rode vuilniszakken in beslag genomen. De supporters van Twente hadden die artikelen meegenomen naar het stadion om de sfeer te verhogen.

Volgens een woordvoerder van de KNVB zorgden de kassarollen en de vuilniszakken voor brandgevaar. De fans mochten wel honderden kilo's confetti, twintig grote en honderd minizwaaivlaggen en honderd kleine spandoeken de tribunes mee opnemen. De actie was gecoördineerd door de supporters van Vak P, de harde kern van FC Twente.

Er zijn circa 17.000 supporters onderweg van Enschede naar Rotterdam. De bekerfinale begint om 18.00 uur.

Uhm, Utereg heeft gewonnen.

Martin

Verdachte dansleraar tenminste tot augustus vast

Dansschoolleraar R.S. (42) uit Alkmaar blijft in ieder geval tot augustus in voorarrest. Dat heeft de rechtbank in Alkmaar maandag besloten. S. wordt verdacht van verkrachting en aanranding van in totaal drie leerlingen, van wie er twee minderjarig waren. Op 18 augustus is de inhoudelijke behandeling van de zaak.

S. heeft een dansschool in Alkmaar. Tevens is hij fractieassistent bij de lokale partij Leefbaar Alkmaar, die vier zetels heeft. Het bestuur van Leefbaar Alkmaar heeft eerder al gesteld niets tegen S. te ondernemen totdat hij schuldig is bevonden. Tegen S. loopt tevens een klachtenprocedure over vergelijkbare vergrijpen bij het Regionaal Opleidingen Centrum van Amsterdam.

Martin

Mega-overval op Makro in Noord-Ierland

Zeven mannen hebben voor omgerekend ruim anderhalf miljoen euro aan alcohol, tabak en witgoed gestolen uit een Makro bij Dunmurry in Noord-Ierland.

Dat heeft het Britse persbureau PA maandag bericht. De mannen, van wie er twee gewapend waren, sloten het personeel op in de kantine en haalden vier uur lang de schappen van de winkel leeg. De buit werd in een vrachtwagen geladen, waarna de overvallers er vandoor gingen. Volgens politiechef Gerry Murray wisten de daders precies wat ze deden. Hij noemde de overval de grootste die Noord-Ierland in jaren heeft gekend.

Martin

Kelly Osborne '24 uur per dag high'

Kelly Osbourne, de dochter van de heavy metalzanger Ozzy Osbourne, was tot haar opname in een afkickcentrum '24 uur per dag high van iets'.

Zij vertelde dat in het programma Tonight van ITV, waarin haar broer Jack haar interviewt en dat vanavond wordt uitgezonden. Enkele dagen geleden werd zij ontslagen uit een ontwenningskliniek in de Verenigde Staten.

,,Pijnstillers waren niet de enige dingen die ik nam. Tegen het einde was er geen seconde in een etmaal dat ik niet high was van iets.''

De negentienjarige Kelly zei dat zij op haar twaalfde al alcohol gebruikte en dat zij daarna overging op zwaardere middelen.

Martin

Michael Jackson aan de fles

De van kindermishandeling beschuldigde popster Michael Jackson die samen met het tweejarige broertje van acteur Macaulay Culkin aan de babyfles zuigt. Volgens de vader van Culkin was dat wat hij aantrof toen hij de kamer binnenliep om baby Rory te zoeken, zo vertelde hij in een Amerikaanse tv-show.

De fles was overigens niet van Rory, maar van Michael zelf, onthulde de vader vervolgens, om eraan toe te voegen: ,,Waarschijnlijk heeft hij dus een eigen collectie flesjes.''

Intussen liet Home Alone-ster Macaulay Culkin aan het tijdschrift Rolling Stone weten nog steeds dikke vrienden met Jackson te zijn, al heeft hij de King of Pop al zes maanden niet gesproken.

Martin

Huis van Tolkien te koop

Het Britse huis waarin J.R.R. Tolkien een deel van zijn trilogie In De Ban Van De Ring schreef, is te koop voor omgerekend 2,2 miljoen euro. De Britse auteur (1892-1973) en zijn gezin woonden van 1930 tot 1947 in de bakstenen woning in Oxford.

Behalve In De Ban Van De Ring ontstond in het pand met zijn zes slaapkamers De Hobbit. Het huis heeft een fantastische geschiedenis, prees de makelaar dinsdag het object. Tolkien was destijds slechts huurder.

Vorig jaar bracht een andere voormalige woning van de schrijver 1 miljoen euro op, hoewel keuken en verwarming ontbraken. Het betrof een pandje in Oxford waarin Tolkien in 1918 woonde.

Martin

Eland gaat er met fiets vandoor

Het Zweedse echtpaar Björn en Monica Helamb heeft vorige week geleerd dat een eland zich niet laat tegenhouden door een fiets. Het enorme dier komt al sinds 1995 steevast in de lente naar hun tuin in het Noord-Zweedse Vuoggatjalme, om er van de bloeiende rozenstruiken te snoepen.

Dit jaar wilde het koppel de mooiste rozen beschermen, dus zetten ze hun fiets voor de struik. Maar de eland, die Hangoor wordt genoemd, stak haar hoofd door het fietsframe en ging ongestoord verder met snacken. Eenmaal verzadigd vertrok ze, met de fiets nog rond haar nek.

De fiets werd een halve kilometer verder teruggevonden, totall-loss. Spijt over het kapotmaken had Hangoor niet want het afgelopen weekeinde kwam ze terug voor een tweede gang, maar het echtpaar joeg haar weg.

Martin

Hooggerechtshof VS: gevangene mag executiemethode aanvechten

Het Amerikaanse hooggerechtshof heeft maandag unaniem bepaald dat een ter dood veroordeelde man in Alabama zijn executie door een dodelijke injectie mag aanvechten omdat die "ongrondwettelijk wreed" zou zijn. David Larry Nelson beweert dat zijn aders na jarenlang drugsgebruik zo beschadigd zijn dat er diep in zijn vlees gesneden moet worden om de fatale vloeistof te kunnen injecteren.

In de Verenigde Staten gebruiken 37 staten de injectie als doodstraf omdat die als menselijker wordt beschouwd dan de elektrische stoel, het executiepeloton, de gaskamer en de strop. Er is echter kritiek gerezen tegen de methode vanwege de procedure om te snijden als een ader in de arm, nek of dij moeilijk te vinden is.

Nelson is ter dood veroordeeld omdat hij op nieuwjaarsdag in 1978 een man vermoordde die op dat moment seks had met Nelsons vriendin. De avond ervoor had Nelson een taxichauffeur beroofd en vermoord. In oktober vorig jaar kreeg hij drie uur voor zijn executie tijdelijk uitstel zodat het hooggerechtshof het beroep kon behandelen. De staat Alabama gaat nu waarschijnlijk op zoek naar een alternatieve executiemethode.

Martin

Alerte pompbediende voorkomt ramp

,, Je denkt aan het ergste, want we zijn natuurlijk toch een Amerikaans bedrijf.'' Zondagavond ontsnapte het Texaco- tankstation aan de Utrechtse Einsteindreef aan een ramp.

Een dag later wordt er bij het tankstation druk over gepraat. Zondagavond, rond half negen ' s avonds. Een man grijpt bij het tankstation naar een benzineslang. Hij knijpt in de tankhendel en houdt een aansteker bij de benzine. Maar uit de slang komen slechts een paar druppels benzine. Dánkzij een alerte Texaco- medewerker, die het ziet gebeuren, en meteen alle pompen afsluit. Een ontploffing wordt voorkomen.

De man die de benzine probeerde aan te steken stapt vervolgens in een taxi en vlucht in de richting van de Brailledreef. Daar wordt de taxi door agenten gestopt. Dan blijkt dat het gaat om een 38- jarige verwarde man, die onder psychische behandeling staat.

,, Bizar,'' zegt een collega van de alerte pompmedewerker een dag na het incident. Hij wil niet met zijn naam in de krant. ,, Je weet het nooit zeker, maar het lijkt er nu op dat het niks met ons bedrijf te maken heeft gehad. Dat denk je in eerste instantie wel, ja. Bij zo'n aanrijding met zo'n trein in Amsterdam denk je eerst toch ook aan een aanslag?''

Bij het tankstation hebben ze al de nodige maatregelen genomen om problemen zoals brandstichting te voorkomen. ,, We zitten hier, zo vlakbij de Rode Brug en het Zandpad, (Hoerenbuurt, Martin.) natuurlijk toch al niet in het beste buurtje van de stad. Als enige in de stad zijn we ook de hele nacht open.''

Het tankstation heeft veel last van doorrijders. Daarom ook kunnen de medewerkers op elk gewenst moment de pompen dichtdraaien. Dat heeft ook zondag geholpen bij het voorkomen van een ramp, denkt de tankstationmedewerker. ,, Daardoor kwamen er gelukkig maar een paar druppels benzine uit die slang.''

Martin

Politie voorkomt grote straatrace

De politie heeft zondagavond op het Strijkviertel in De Meern een illegale straatrace voorkomen.

Rond kwart voor acht zagen agenten een groep met zo'n vijftig wagens die volgens de politie voorbereidingen trof voor een race. De politie deelde bekeuringen uit voor overtredingen als te hard rijden en het niet dragen van de autogordel. Toen de politie arriveerde, vertrokken de automobilisten.

Martin

Hoogbejaard paar is spoorloos

De politie is op zoek naar een hoogbejaard echtpaar uit Didam (N-H). De man en de vrouw, beiden 82 jaar, vertrokken gisteren rond het middaguur voor een ritje in de auto, maar zijn sindsdien spoorloos.

Beiden hebben verschijnselen van dementie. Het echtpaar maakte vaker korte tochtjes. Omdat zij vroeger in de binnenscheepvaart hebben gewerkt, zochten zij vaak de kades van Doesburg en Tolkamer op. Ook bezochten zij geregeld Emmerich en Rees in Duitsland.

De politie denkt dat het paar ergens in de buurt van Didam mogelijk de weg is kwijtgeraakt.

Martin

Moorddadige zwanen belagen honden

De lokale autoriteiten in het Midden-Engelse Mansfield hebben hondenbezitters dinsdag gewaarschuwd voor mogelijk fatale zwanen. De kennelijk boze vogels hebben de afgelopen twee weken in parken in de stad twee honden gedood.

Een zwaan had kort voor de waarschuwing een hond aangevallen en gedood in een meertje waar het zoogdier een duik had genomen. Eerder doodde een andere zwaan in een ander park van de stad een hond. Een andere hond raakte bij een soortgelijk incident in Mansfield enkele dagen geleden nog zwaargewond.

De gemeente heeft eigenaars van honden gewaarschuwd dat zwanen hun kroost en territorium fel beschermen. "Het zijn angstaanjagende incidenten en wij beklemtonen dat hondeneigenaars hun huisdieren in openbare parken in bedwang moeten houden. We sympathiseren met de twee eigenaren die hun huisdier hebben verloren, maar we wijzen erop dat wilde dieren in onze parken ook bescherming moeten krijgen", liet de gemeente Mansfield weten.

Martin

Meisje uit Amsterdam al anderhalve maand vermist

Een 12-jarig meisje uit Amsterdam wordt al sinds 13 april vermist. Dit maakte de politie woensdag bekend. Het gaat om een alleenstaande minderjarige asielzoekster die in Amsterdam woonde bij een pleeggezin. Op dinsdag 13 april is ze voor het laatst gezien in de woning van dit gezin aan Eeftink in Amsterdam-Zuidoost.

Patricia Andrea is die ochtend waarschijnlijk op weg gegaan naar school, maar daar is ze nooit aangekomen. Het meisje heeft een donkere huidskleur, een slank postuur, is 1.64 meter groot, heeft donkerbruine ogen en zwart haar. Verder is een spleetje tussen de tanden opvallend aan haar.

De politie in Amsterdam zoekt getuigen die iets weten over de vermissing van Patricia Andrea.