Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Martin

Marokkaan ten onrechte 1,5 jaar in gevangenis

Een 41-jarige Marokkaan heeft achttien maanden ten onrechte in de gevangenis gezeten omdat men hem voor iemand anders hield. Dat heeft zijn advocaat woensdag gemeld. Dinsdag is El Mostafa Berrfaï vrijgelaten uit de gevangenis van Perpignan.

In oktober 1991 wordt een man doodgestoken na een ruzie over een vrouw. De dader is een Algerijn die Mustafa Berrafaï heet. De man vlucht en wordt in 1998 bij verstek veroordeeld tot dertig jaar gevangenisstraf. Er wordt een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd.

In november 2002 arresteert de Spaanse politie El Mostafa Berrfaï in Alicante. Hij heeft een verblijfsvergunning en werkt al jaren als lasser in Spanje. Hij heeft een andere nationaliteit en niet helemaal dezelfde naam en voornaam, maar komt toch in een Spaanse cel terecht. Na een jaar wordt hij uitgeleverd aan Frankrijk, waar hij aan de gevangenisstraf van dertig jaar begint.

Eind april van dit jaar stelt een medegevangene Berrfaï voor om advocaat Jean-Robert Phung een brief te schrijven. Phung neemt de zaak aan en Berrfaï komt vrij. Hij gaat de Franse staat nu aanklagen en schadevergoeding eisen. Berrfaï is het afgelopen jaar zijn verloofde, zijn werk en zijn huis kwijtgeraakt.

Martin

Utrechter bereikt top Everest

Utrechter Wilco van Rooijen heeft donderdagochtend als tweede Nederlander zonder zuurstofflessen en via de noordkant de top van de Mount Everest bereikt. Zegsman Jos Steehouder maakte bekend dat hij om 04.00 uur (Nederlandse tijd) op de 8850 meter hoge berg stond.

De Utrechter kon onder redelijk gunstige weersomstandigheden de hoogste berg van de wereld vanaf de moeilijke Tibetaanse kant bedwingen. De omstandigheden waren net niet goed genoeg om het afdalingsplan van Van Rooijen te laten slagen. De Utrechter wilde met een parapente, een soort bestuurbare parachute, vanaf de top een glijvlucht maken naar de uitvalsbasis van de klimmers, het zogenoemde Advance Base Camp op 6400 meter hoogte.

Van Rooijen moest samen met Dawa, de sherpa die de expeditie logistiek ondersteunt, zo snel mogelijk afdalen om weer in zuurstofrijke omgeving te komen. Tot nu toe is het nog niemand gelukt zonder zuurstofflessen de Everest te beklimmen en daar vervolgens vanaf te vliegen. Het basiskamp te Utrecht sprak Van Rooijen ongeveer 2,5 uur na de beklimming. ,,Hij klonk opgetogen en redelijk fit'', aldus Steehouder.

Van Rooijen moest gedurende de toppoging klimgenoten van de Friesche Vlag Breaker Everest Expeditie 2004, Rex Snelders uit Groessen en de Tilburger Ron Doorakkers achter zich laten. Snelders moest opgeven omdat zijn bevroren vingers steeds verder achteruit gingen. Doorakkers haakte eerder deze week al af omdat hij niet voldoende genoeg was hersteld van een zware val.

Twee jaar geleden mislukte een poging van Van Rooijen om de hoogste berg van de wereld te bedwingen. Teamgenoot Hans van der Meulen wist toen als eerste Nederlander via de noordzijde de top van de Everest zonder zuurstof te bereiken.

Uterch het stadsjie van het land.

Jasper

Iemand van 56 jaar uit het geboortedorp van mijn moeder heeft ongeveer een week geleden ook de top van de Everest bereikt.

Martin

Citaat van: JasperIemand van 56 jaar uit het geboortedorp van mijn moeder heeft ongeveer een week geleden ook de top van de Everest bereikt.

Zonder zuurstof?
Knap.

Scuderia Ferrari

Speciaal voor Mikacouli

Lintje voor Dj Tiësto

Tijs Verwest, beter bekend als Dj Tiësto, is vanmorgen in zijn woonplaats Breda benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Rutten van Breda.

"Je bent de ongekroonde koning van de dancemuziek" prees Rutten Tiësto. "In tien jaar tijd ben je op eigen kracht van lokale platendraaier tot 's werelds beste geworden." Verwest zelf was overdonderd: "Het is echt een supergrote verrassing. Ik voel me echt vereerd want het is voor Nederland een bijzondere onderscheiding. Ik ben hier best emotioneel door."

De 35-jarige Tiësto, wiens nieuwe album Just Be binnenkort uitkomt, won de afgelopen jaren onder andere drie TMF Awards, de Zilveren Harp, een MTV Holland Award en twee Dutch DJ Awards. Ook werd hij twee jaar achter elkaar door het toonaangevende tijdschrift DJ Magazine gekozen tot beste dj van de wereld

Martin

Bush stuurt zijn vader

George W. Bush zal de olympische zomerspelen in Athene niet bezoeken. Dat zei hij donderdag in het Witte Huis in Washington. De president heeft het te druk met zijn verkiezingscampagne. George W. stuurt zijn vader, oud-president George Bush.

"Ik had er graag naar Athene gegaan", verklaarde de Amerikaanse president bij de ontvangst van de Griekse premier Karamanlis op het Witte Huis. "Maar de politiek gaat voor in de zomermaanden."

Martin

Baja Beach Club implanteert onderhuidse chips

Beroemde en goede klanten van de Baja Beach Club in Rotterdam kunnen vanaf eind juni entree en drank betalen via een onderhuidse chip. De chip heeft de grootte van een flinke rijstkorrel en is onder de huid van de bovenarm onzichtbaar.

De Baja Beach Club is naar eigen zeggen de eerste discotheek in de wereld die de indentificatie- en betaaltechniek gebruikt. De Spaanse vestiging van Baja in Barcelona begon op 25 maart met het implanteren van de chip. Een handjevol belangrijke gasten heeft inmiddels een betaalchip in de linkerbovenarm, een twintigtal bezoekers staat op een wachtlijst, aldus directeur C. Chase van de beide discotheken woensdag.

Volgens Chase is de chip 1,2 milimeter dik en 12 milimeter lang. Een verdoving maakt implantatie pijnloos. De operatie duurt enkele minuten. Het systeem is ongevaarlijk, zegt de discotheekdirecteur.

De klant betaalt 125 euro en krijgt daarvoor de chip, de implantatie en een begintegoed van 100 euro. Bezitters van de zogenoemde VIPchip krijgen toegang tot een aparte VIP-ruimte in de discotheek.

De chiptechniek komt uit de Verenigde Staten. Leverancier VeriChip verkoopt ook aan ziekenhuizen die de chips gebruiken om de gegevens van hun patiënten op te slaan.

MS Fan

Twaalfjarige Amerikaan redt zichzelf uit muil van krokodil

Een 12-jarige jongen is erin geslaagd zichzelf uit de muil van een krokodil te redden.

Malcolm Locke ging het dier van anderhalve meter te lijf met de blote vuist en kwam er vanaf met enkele wonden aan het hoofd, een afgebeten stuk oor en enkele schrammen op zijn gezicht en borst. Dat schrijft de krant Orlando Sentinel donderdag.

De jongen wilde een frisse duik nemen in een meer in Deltona in Florida nadat hij zijn grootmoeder had geholpen om haar dak te herstellen. Plots stond hij oog in oog met de krokodil. Die greep meteen naar Malcolms hoofd en trok hem mee onder water.

"Ik had het gevoel dat ik naar binnen geslokt werd", vertelt Malcolm in de krant. De jongen verkocht het dier enkele rake klappen, tot de krokodil de greep op zijn hoofd loste en Malcolm naar de kant kon zwemmen. Volgens de visserijdiensten werd de bewuste krokodil al vaak door mensen gevoederd. Hierdoor verloor het dier zijn natuurlijke angst voor mensen en linkt het mensen aan voedsel.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Sancties voor Amerikaanse onderwijzers die onthoofding toonden

Verscheidene Amerikaanse onderwijzers zijn gesanctioneerd omdat ze in de klas beelden hadden getoond van de onthoofding van de Amerikaanse ondernemer Nicholas Berg in Irak.

Onderwijzers uit de staten Californië, Nebraska, Noord-Carolina, Texas en Washington zijn geschorst omdat ze beelden van de onthoofding van de 26-jarige Berg door een gemaskerde man integraal hadden getoond aan de leerlingen. Sommige leerlingen waren niet ouder dan 14 jaar, aldus de functionarissen. De Amerikaanse televisiezenders hadden de eigenlijke onthoofding uit de beeldverslagen geknipt.

De internetgroep Terra-Lycos had dinsdag reeds aangegeven dat het aantal zoekopdrachten in verband met de bewuste video in de uren na de bekendmaking van het drama veel talrijker waren dan de gebruikelijke zoekopdrachten over pornografische sites en showbizz-vedetten.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Dokter schrijft zieke man 130 rauwe kikkers voor

Een Chinees is bijna overleden na het eten van 130 rauwe kikkers. Zijn dokter had de beestjes voorgeschreven in een poging om hem te genezen van halswervelpijnen. De medicatie had een averechts effect.
De man uit Meizhuo in de provincie Guangdong volgde twintig dagen lang het voorschrift van zijn arts en verorberde meer dan zes rauwe  kikkers per dag. De dokter schreef de vreemde medicatie voor om de man te verlossen van een ziekte aan zijn halswervels. Uiteindelijk werd de man serieus ziek en stopte hij met kikkers eten. Net op tijd, hij was bijna gestorven aan de behandeling. De man wil nu een klacht indienen tegen zijn kikkerdokter.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Beboet voor dronken rijden met ezel

Een Zuid-Afrikaan is veroordeeld tot een boete van 300 dollar (250 euro) omdat hij in dronken toestand in zijn karretje, voortgetrokken door een ezel, door een klein Zuid-Afrikaans dorp reed.
Hans du Toit werd door de politie twee keer op dezelfde dag tegengehouden toen hij met zijn karretje zigzaggend over de hoofdweg van het dorpje reed.
"Ik ken mijn weg en mijn ezel ook. Als ik de weg niet meer terugvind, zal mijn ezel dat wel doen", argumenteerde de man. De rechtbank had er geen oren naar en du Toit kreeg keuze tussen het betalen van de boete of drie maanden gevangenisstraf.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Pinguin stijf van de stress door diefstal

Enkele dieven gingen in het Sea Life center in het noordoosten van Engeland aan de haal met een zeldzame pinguin. Piglet de pinguin werd niet veel later gedumpt in een tuin. Het gesnater van de pinguin, dat leek op het balken van een ezel, was tot een kilometer ver te horen. Ongeruste buurtbewoners waarschuwden het Sea Life Center, die meteen Piglet kwamen ophalen.
Volgens een personeelslid is de kans groot dat Piglet, een Humboldt pinguin uit Zuid-Amerika, de verplaatsing niet overleeft. De ontvoering bezorgde haar veel stress, en ze krijgt nu een antibiotica-behandeling. "Deze soort pinguin is enorm gevoelig voor sommige ziektes. Het zou mij verbazen als ze het overleeft," zegt curator Paul Bullimore. Volgens de politie was de ontvoering van de pinguin afgelopen zondag niets meer dan een ziekelijke grap.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Een omelet voor 1000 euro

Zes eieren, kreeft en peperdure kaviaar zijn de ingrediënten voor wat waarschijnlijk de duurste omelet ter wereld is. Een hotel in New York heeft deze 'Zillion Dollar Frittata' voor 1000 euro op haar menu staan.
 
"Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik 1000 dollar zag staan," vertelt een klant van Norma, het restaurant van Le Parker Meridien hotel. "Ik dacht dat dat het aantal calorieën was."
Het is vooral de kaviaar die de omelet zo duur maakt. Het restaurant betaalt zo'n 65 euro per 30 gram voor de kaviaar, volgens een manager van Norma." Voor de omelet wordt zo'n 11 gram van de kaviaar gebruikt.
Een tekstje naast de omelet in het menu moet de gast overhalen de omelet te bestellen: 'Norma dares you to expense this'. "We wisten dat het een peperdure schotel zou worden, dus we dachten er meteen wat plezier aan te hebben ook. Het is niet een trucje om klanten binnen te halen, hij smaakt echt goed ook."
Tot hiertoe heeft nog niemand de omelet geproefd. Wel is er een van de schotel een budget versie te krijgen. Voor 100 euro krijg je de omelet met maar 1 gram kaviaar. 
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Man neemt wraak en veilt slipjes van ex op internet

Een woedende man die het niet verdraagt dat zijn vrouw bij hem vertrokken is, neemt wraak door haar ondergoed op internet te verkopen. De ziedende ex John publiceerde foto's van haar op Ebay, en maakte een nieuwe website alleen om zijn woede op te ventileren. John is woedend op zijn ex omdat zij een affaire had.
Hij vertelt bezoekers dat ze momenteel het land uit is, en zich waarschijnlijk niet bewust is van zijn wraakactie. "Ze is momenteel met vakantie, dus wil ik al haar persoonlijke spullen op Ebay verkwanselen." Hij dreigt ermee dat als het bieden voorbij is, hij de link naar al haar collega's en vrienden zal sturen. "De winnende bieder krijgt een handvol slipjes van mijn ex-vrouw en wat ik nog besluit erbij te werpen."
Mensen die kritiek hebben op John's 'actie' is het afgeraden een e-mail te sturen, want die komen met naam en e-mail adres op de site te staan. Tot hiertoe zijn 3600 surfers een kijkje gaan nemen op de Ebay pagina. Het hoogste bod voor de onderbroekjes is 52 euro.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Passagier laat broek zakken voor douane

Een passagier in de luchthaven van Keulen heeft het personeel daar in hun hemd doen staan. Toen het douanepersoneel hem vroeg zijn riem te verwijderen, trok de man zijn broek uit. De 35-jaar oude man meldde zich aan voor een vlucht naar Munchen toen het veiligheidssignaal afging. Het personeel vroeg de man zijn riem, die met ijzer beslagen was, te verwijderen.
Eerst weigerde de man, tot de luchthavenpolitie vertelde dat het de enige manier was om de vlucht nog te halen. Hij gaf uiteindelijk toe. Hij trok zijn broek uit, die hij op het doorlichtingapparaat legde. Hij wandelde in zijn ondergoed tot de andere zijde van het apparaat.
Woordvoerder van de veiligheidsdiensten Guenter Ahr zegt dat zijn personeel de regels gevolgd heeft. "Je weet nooit of er iets verborgen zit in de riem. Al die extra versiering kan even goed afleiding zijn."
A sick mind is a true delight ...