Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

MS Fan

Schuld bewezen dankzij röntgenfoto

In Brazilië is een man gearresteerd omdat hij de halsketting van een vrouw had gestolen en ingeslikt. Een röntgenfoto bewees dat hij de ketting had ingeslikt. De man griste het juweel van een vrouw in de stad Belo Horizonte en wist toen weg te komen. Maar de vrouw herkende haar aanvaller en waarschuwde de politie.

De man werd aangehouden, maar hij had niets bij zich. De agent vermoedde dat hij de halsketting had doorgeslikt, wat even later in het ziekenhuis dan ook zwart op wit werd bewezen.

"Hij probeerde ons te slim af te zijn, maar we zijn er niet ingetrapt," zei een woordvoerder van de politie.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Internetbedrijf zoekt webcam-stripsters via het plaatselijke arbeidsbureau

Een internetbedrijfje in Groot-Brittannië heeft een vacature uitgeschreven bij het plaatselijk arbeidsbureau om "hostessen" te zoeken die willen strippen voor een webcam.


In de vacature van het arbeidsbureau staat duidelijk dat de kandidates meer dan 18 jaar moeten zijn. Als vaardigheden moeten ze duidelijk kunnen praten en zich "amuseren" voor een webcam.


Als ze haar job naar behoren doet, krijgt de dame een basisloon van 75 euro per dag. Het bedrijf liet al weten dat tientallen mensen gereageerd hebben op de advertentie, onder wie enkele mannen.


In de advertentie staat ook dat "niet iedereen geschikt is voor de job omdat er nogal veel  bloot komt bij kijken."
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Amerikaanse bevalt van zesling

Een 29-jarige Amerikaanse vrouw is in een ziekenhuis in Pennsylvania bevallen van een zesling. Dat hebben artsen dinsdag bekendgemaakt. De moeder, Kate Gosselin, en haar drie dochters en drie zonen maken het goed. De baby's kwamen via een keizersnede ter wereld, in de dertigste week van de zwangerschap.
Gosselin was zwanger geworden na een vruchtbaarheidsbehandeling. Met haar 27-jarige man Jonathan heeft zij al een tweeling van 3. De kerk die de familie Gosselin bezoekt en een aantal bedrijven hebben de Gosselins geld gegeven om te helpen met de grote gezinsuitbreiding.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Deense vissersboot vangt Duitse NAVO-onderzeeër

De Deense treiler "Marie Helene" heeft vandaag een niet alledaagse buit bovengehaald. Een Duitse onderzeeër was in de netten van de vissersboot verstrikt geraakt en werd verplicht naar de oppervlakte te komen. De "Marie Helene" viste in het Skagerrak, op zowat 20 zeevaartmijl buiten de haven van Hirsthals.

De netten konden de zware onderzeeër niet dragen. De Deense officier van de kustwacht benadrukt dat "voor de bemanning van de treiler nooit gevaar heeft gedreigd". Een Duits zeeschip hielp uiteindelijk bij de bevrijding van de onderzeeër, waarna deze zijn koers kon verderzetten.

De Duitse onderzeeër maakte deel uit van de NAVO-vloot "Blue Game 2004", waartoe zowat 70 schepen uit 16 landen behoren. Het is niet de eerste keer dat Deense vissersboten in deze wateren met duikboten kennismaken. In maart 1984 liep het verhaal echter heel wat dramatischer af. Toen verging de "Ane Katrine" en haar drie bemanningsleden toen het schip door een Duitse duikboot naar de zeebodem werd meegesleurd.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Italiaanse van 102 overleeft val van vier hoog

Een Italiaanse vrouw van 102 jaar oud heeft een val van de vierde verdieping van het rusthuis waar ze verblijft, overleefd.

De vrouw viel uit het raam van het tehuis in de tuin van het gebouw. Met spoed werd ze volgens het Italiaanse persbureau Ansa naar het ziekenhuis gevoerd. De artsen constateerden geen breuken of andere verwondingen. De superoma moet  nog wel 24 uur voor observatie in het ziekenhuis blijven.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Man verdacht van moord op vrouw

Een 39-jarige man uit Bladel wordt verdacht van een gruwelijke moord op zijn 35-jarige echtgenote. Onlangs werd de man aangehouden in het Brabantse plaatsje. Inmiddels is het voorarrest van de man verlengd met dertig dagen.

Eind vorige maand meldde de man bij de politie dat hij zijn vrouw zwaar gewond had gevonden in hun woning. Het verhaal wat de man erbij vertelde was echter zo ongeloofwaardig dat hij enkele dagen later werd aangehouden. Hij wordt nu door justitie verdacht van moord dan wel doodslag.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Man schiet zomaar op voorbijgangers

De Belgische politie heeft vannacht een man uit de buurt van de Waalse stad Charleroi aangehouden die vanuit zijn woning met een geweer op willekeurige voorbijgangers schoot. Nadat kalmeringspogingen van de schutters huisarts niets hielpen, viel het speciale interventieteam van de federale politie de villa van de man binnen.

De schutter kwam tot zijn daad nadat recente gebeurtenissen hem allemaal iets te veel waren geworden. Zijn scheiding en de toekenning van zijn twee kinderen aan zijn ex-vrouw deden de stoppen bij hem doorslaan. In een vlaag van verstandsverbijstering nam hij gisteravond rond negen uur een geweer ter hand en schoot op passanten. Geen van de voorbijgangers raakte hierbij gewond.

Pas toen de politie de woning binnenviel hield de man op met schieten. Hij bleek zich samen met zijn grootmoeder in de villa verschanst te hebben. Ze konden beiden zonder geweld overmeesterd worden.
A sick mind is a true delight ...

Martin

Dikste wasbeer overleden

De dikste wasbeer ter wereld is het afgelopen weekend overleden. De 34 kilo wegende Bandit was berucht om zijn nachtelijke bezoekjes aan de voorraadkast van zijn bazin.

Volgens eigenares Deborah Klitsch dacht Bandit dat hij een hond was omdat hij samen met een nest pups door een collie is grootgebracht. Bandit had een aangeboren afwijking aan de schildklier en altijd honger. Toen Bandit in 1999 23,6 kilo woog, kreeg hij een plaatsje in het Guinness Book of World Records.

Klitsch zette een slot op haar voorraadkast, maar de wasbeer slaagde erin om dat open te wrikken en bleef dikker worden totdat hij bijna 34 kilo woog, driemaal zoveel als normaal. De wasbeer was overigens ook een graag geziene gast bij de plaatselijke ijssalon, waar hij ijsdrankjes met een rietje opslurpte.

Bandits toestand verslechterde toen twee honden waarmee hij is opgegroeid, overleden. Omdat hij stopte met eten en een kankergezwel had ontwikkeld, besloot Klitsch om de dikke wasbeer te laten inslapen.

Martin

Man springt op laatste moment uit vliegtuig

Enkele minuten voordat het vliegtuig naar Zwitserland zou opstijgen van de luchthaven Changi in Singapore begon een passagier aan de deur te morrelen. Een steward die hem tegen wilde houden kreeg een stomp. Nadat hij de deur open had gekregen sprong de passagier, een 22-jarige Zwitserse student, op de startbaan.

De jongeman werd gearresteerd en de andere passagiers werden uit het vliegtuig gehaald, waarna voor alle zekerheid de handbagage en de cabine werden doorzocht.

Waarom de student plotseling naar buiten wilde is nog niet duidelijk. Hij is niet aangeklaagd, maar kreeg een "strenge waarschuwing" en bleef in Singapore achter toen het vliegtuig na twee uur oponthoud naar Zwitserland vertrok.

Martin

Tijgers op Sumatra doden houthakkers

Tijgers op Sumatra hebben in de afgelopen dagen drie houthakkers gedood. Dat gebeurde in de Indonesische provincie Riau. De slachtoffers waren bezig met illegale houtkap. Dat heeft de politie dinsdag meegedeeld.

Aanvallen door wilde dieren komen de laatste jaren steeds vaker voor, omdat hun natuurlijke leefomgeving wordt aangetast door de illegale houtkap en stropers. Een Indonesische milieuorganistie heeft becijferd dat 80 procent van de houtkap in het land illegaal is.

Volgens een rapport van onder meer het Wereld Natuur Fonds zijn er nog maar 400 tot 500 tijgers op Sumatra. De Balinese tijger en de Javaanse tijger zijn er al uitgestorven.

Martin

Australië: doe uw plicht, verwek baby's

,,Ga heen en doe vannacht uw vaderlandsplicht.'' Met deze woorden riep de Australische minister van Financiën Costello zijn landgenoten vandaag op meer kinderen op de wereld te zetten.

Hij heeft een premie van omgerekend 1865 euro ter beschikking gesteld voor ieder kind dat na juni wordt geboren.

Volgens Costello is het zaak de vergrijzing in het 20 miljoen zielen tellende land te bestrijden. Het is daarvoor noodzakelijk dat er meer dan het huidige gemiddelde van twee kinderen per stel het levenslicht zien.

,,Als u kinderen kunt krijgen, is dat een goede zaak. Één voor de man, één voor de vrouw en één voor uw land!''

Jasper

Er zijn te veel mensen op de wereld zodat we binnen 20 jaar op de maan zullen gaan wonen en die man zegt om er toch nog maar wat meer bij te maken? :P

Aan de andere kant, als er nog minder kinderen komen, zal dat een nog grotere crisis betekenen i.v.m. de uitbetaling van de pensioenen natuurlijk...

Martin

Winkeldievegge van 98 gesnapt

De politie van de Oostenrijkse plaats Dornbirn heeft een 98-jarige vrouw aangehouden die was betrapt op een winkeldiefstal. Dat gebeurde nadat de bejaarde dame had geprobeerd te vluchten, deelde de politie mee.

In een warenhuis in Dornbirn had de vrouw levensmiddelen ter waarde van 12 euro gestolen. Toen een verkoopster dat ontdekte en de politie alarmeerde, gaf de vrouw de spullen terug en probeerde er vandoor te gaan.

Gezien de hoge leeftijd van de verdachte heeft de politie de zaak afgehandeld met een 'verhelderend gesprek'.

Martin

Mexicaanse luchtmacht filmt elf UFO's

Piloten van de Mexicaanse luchtmacht hebben elf onbekende objecten die in de zuidelijke staat Campeche door de lucht vlogen, op video kunnen vastleggen. Dat heeft het Mexicaanse ministerie van defensie bevestigd.

Mexicaanse tv-zenders toonden dinsdag de video waarop heldere objecten zich in de duisternis razendsnel door de lucht bewegen. De objecten, die wat weg hadden van felle koplampen, werden op 5 maart met een infraroodcamera gefilmd. Ze leken zich op een hoogte van 3.500 meter te bevinden. Op de radar van de vliegtuigen, die een patrouillevlucht uitvoerden, waren maar drie objecten te zien. Toen de straaljagers de achtervolging van de lichten staakten, verdwenen ze.

Jaime Maussan, een Mexicaanse autoriteit op het gebied van UFO's, sprak van een historische gebeurtenis. "Er bestaan honderden video's van UFO's, maar die werden nooit door een leger van een land ondersteund. Strijdkrachten doen niet mee aan fraude", aldus Maussan.

Martin

Dief neemt 35 mille op met pas

Met een pinpas die vorige week tijdens de schoolvakantie was gestolen uit een basisschool in Purmerend, is bijna 35 mille opgenomen.

Waarschijnlijk is de diefstal gepleegd met hulp van binnen uit.

In de meivakantie werden uit basisschool De Rietgors twee kluizen gestolen. In één daarvan zat een pinpas, waarmee voor 33.600 euro is gepind. Het is volgens schooldirecteur W. Otter een mysterie hoe de daders het geld konden opnemen, want een pincode was niet aanwezig. Behalve de speciale pinpas waarmee hoge bedragen opgenomen konden worden, zat in de kluizen ook bijna twee mille contant