Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

MS Fan

Vijfvoudige moordenaars steken schuld op computerspelletje

Een bende, die vijf moorden op haar geweten heeft, beschuldigt het populaire computerspel Grand Theft Auto ervan hun moordlust te hebben aangewakkerd.

In het spel van game-ontwikkelaar Rockstar North moeten de spelers in ruil voor punten moorden en andere misdaden plegen.

De zogenaamde Nut Case gang in de stad Oakland in Californië pochte na hun arrestatie "dat ze bezig waren met het spel in de realiteit na te spelen."  Eerder dook al een soortgelijk verhaal op.

Twee tieners in Tennessee speelden naar eigen zeggen scènes uit het spel na toen ze een man vermoordden. De familie van de vermoorde man klaagt nu de game-ontwikkelaar aan en eist een schadevergoeding van 90 miljoen euro.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Man vindt poema in garage

Het is niet zo ongewoon om een Jaguar in je garage te vinden – da auto dan wel. Maar een man uit de Amerikaanse staat Utah was verrast toen hij een poema ontdekte die zich in zijn garage geinstalleerd had.

John Jelte horde een vreemd geluid uit zijn garage komen, en ging op onderzoek uit. Hij sloeg bleek uit toen hij oog in oog met een poema.  

"Ik vond het waarschijnlijker dat er een meteorite zou inslaan. Ik was zo verbaasd om die bergleeuw daar te zien." Hij sloot direct de garagepoort en riep de hulpdiensten op.

"Ik ben niet zeker of ze wel geloofden dat er een grote kat in mijn garage opgesloten was. Misschien een grote hond, maar zeker geen poema."

De trucker woont nochtans acht huizenblokken van het plaatselijke park vandaan, en nog een eind verder dan de Bells Canyon, de enige bergen in de buurt en de logische woonplaats van de leeuw.

Rangers, een soort boswachters, verdoofden de poema met een verdovingspijltje, en zullen de grote kat terug naar zijn natuurlijke omgeving brengen.

Jelte zei nog dat hij blij was dat hij de kat als eerste vond, en niet zijn tien jaar oude tweelingsdochters.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Denen helpen Noren aan toiletpapier

Noorwegen, dat momenteel te kampen heeft met een algemene staking van de transportsector, heeft een accuut tekort aan toiletpapier. Goedhartige Denen hebben daarom een liefdadigheidsactie opgezet om hun noorderburen zo snel mogelijk te voorzien in het essentiële product.

De Noren zijn bijna door hun hele huishoudvoorraad heen door een dagenlange algemene staking van de transportsector.

Het idee komt van de populaire Deense radiopresentator Morten Resen (foto). Hij vroeg aan zijn luisteraars om solidair te zijn met hun noorderburen en massa's rollen toiletpapier naar  Noorwegen te brengen.

Om de liefdadigheidsactie te ondersteunen heeft Resen een eigen versie gemaakt van een Deense hit die gebruikt werd voor een solidariteitsactie met Afrika. In plaats van "Geef Afrika Een Hand"  heet de single nu "Geef De Noren Een Rol."
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Chinees scheidt van vrouw omdat ze zijn hond liet doden

Een Chinees is gescheiden van zijn vrouw nadat aan het licht kwam dat ze zijn hond had laten doden.

De huisvrouw uit de Chinese stad Nanjing besloot de hond te laten ombrengen omdat ze schrik had dat de hond hun nieuwe bemeubelde appartement zou beschadigen.

Ze had al verschillende keren geprobeerd de hond ergens achter te laten, maar die kwam telkens terug.  Daarom huurde ze vier "huurmoordenaars" in toen haar man op zakenreis was.

Toen haar man terugkeerde en te weten kwam wat er gebeurd was, stond zijn beslissing vast.
"Ik kan niet onder hetzelfde dak leven met een moordenares, scheiding is de enige uitweg," verklaarde hij aan een Chinese krant.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Vrouwen trouwen mannen die op hun papa lijkt

Vrouwen willen vooral huwen met een man die fysiek op hun vader lijkt. De Amerikaanse hoogleraar Glenn Weisfeld komt tot die conclusie na een reeks proeven met adoptiedochters.

Er wordt wel eens gezegd dat vrouwen het liefst met hun vader zouden trouwen en proeven hebben aangetoond dat dit ook zo is. Amerikaanse onderzoekers hebben ontdekt dat veel vrouwen op zoek zijn naar een partner die fysiek op hun papa lijkt. Hoogleraar psychologie Glenn Weisfeld aan de Amerikaanse Wayne State-universiteit in Michigan voerde experimenten uit met adoptiedochters.

Hij ontdekte dat, hoe sterker de emotionele band met de vader is, hoe groter de link is tussen de twee mannen in het leven van de vrouw. En dat brengt hen ertoe fysieke gelijkenissen te zoeken tussen de man die hen opvoedde en de man die als levensgezel wordt gekozen. "Het lijkt er sterk op alsof meisjes tijdens hun jeugd het beeld van hun vader op hun netvlies branden, en dat de keuze van hun levenspartner voor een belangrijk deel door dat beeld wordt bepaald", besluit Weisfeld.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Chinese arts breekt hongerrecord

Een Chinese arts heeft naar eigen zeggen 49 dagen gevast. Dat is vijf dagen langer dan de Amerikaanse recordhouder David Blaine. Volgens de Chinese media hongerde de 50-jarige Chen Jianmin in een glazen kist die boven een berg hing in het zuidwesten van het land.

De man zou sinds 20 maart niks meer hebben gegeten en enkel water hebben gedronken. Volgens Chen is zijn prestatie het bewijs dat "de traditionele Chinese geneeskunde wel degelijk werkt". De arts deed een beroep op de oude Chinese kunst ´Pigushengong´ of ´de magie van het vasten´. Chens toestand wordt in het vakantieoord Yaan City in de provincie Sichuan onderzocht door de overheid en artsen.

Het vorige record stond op naam van de Amerikaan David Blaine, die in oktober 44 dagen lang vastte in glazen kist die was opgehangen in het Londense stadscentrum.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Panikerende hostess houdt vlucht vier aan de grond

Verontwaardigd en bol van ongeloof zagen 200 passagiers hoe een airhostess doodleuk langs de nooduitgang het vliegtuig van My Travel verliet. Net voor het opstijgen was de dame in paniek geraakt. Ze hield zo de vlucht van Newcastle naar Menorca vier uur aan de grond. Tot overmaat van ramp kregen de vakantiegangers op het Spaanse vliegveld nog af te rekenen met een grote stroompanne.

Het vliegtuig reed net de startbaan op toen de hostess het voor bekeken hied. Ze grabbelde in een paniekbui haar tas vast, liep naar de nooduitgang en deed het vliegtuig stoppen. Het grondpersoneel rukte aan met een trap en de hostess wandelde doodleuk over de tarmac naar de starthal. De passagiers konden hun ogen niet geloven toen de piloot vertelde dat iedereen haar voorbeeld volgen moest. De vakantiegangers trokken gelaten naar de vertrekhal. Pas vier uur later vertrok de volgende vlucht richting Menorca.

De meeste vakantiegangers kwamen te laat en moesten een nieuwe logeerplaats vinden. Tot overmaat van ramp verpestte een stroompanne hun zoektocht.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Politicus voert campagne met levende rat in zijn mond

De verkiezingen in India lopen bijna op hun einde maar plaatselijke politiekers zijn nog volop bezig met hun campagnes.

De opmerkelijkste campagne komt vast en zeker van Jai Shankar die met een levende rat in de mond stemmen probeert te ronselen. Hij wil hiermee de armoede en ontbering van de plaatselijke landbouwers aanklagen. De student verwacht niet dat hij verkozen wordt. Hij wil enkel op een "ludieke" manier de aandacht van de kiezers trekken. "De rat doet mij geen kwaad. Ik wil enkel aanklagen dat in sommige delen van India boeren overleven door het eten van ratten."

De 28-jarige student is een onafhankelijke kandidaat in de deelstaat Perambalur. Boeren in die deelstaat zijn door de droogte al meer dan drie jaar werkloos. Jai Shankar heeft naar eigen zeggen geen schrik dat hij  besmettelijke ziektes oploopt door zijn stunt.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Dronken Franse agent had alleen netkousen aan

Een Franse agent moet voor de politierechtbank verschijnen nadat hij dronken achter het stuur werd betrapt, naakt, op een paar netkousen na. De man gaf toe dat hij in zijn vrije tijd voor gigolo speelde.

De politie achtervolgde hem door het 'Bois de Boulogne' in de buitenwijken van Parijs. Het 'Bois de Boulogne' staat bekend als de nachtelijke buurt waar transseksuele prostituees hun klanten ronselen.

Volgens de aanklagers zijn er niet genoeg bewijzen om de man te vervolgen voor prostitutie. De agent legt uit dat hij enkel zijn loon probeerde aan te vullen. Als hij veroordeeld wordt, kan hij zijn rijbewijs verliezen en moet hij een boete betalen.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Britse regering promoot orale seks

De Britse regering promoot orale seks om zo tienerzwangerschappen tegen te gaan.
Leerkrachten gaan met hun leerlingen praten over alternatieve vormen van seks.

Proefprojecten in 104 scholen waren veelbelovend en de regering wil nu geld vrijmaken voor een landelijke campagne.

"We willen de tieners in onze campagne duidelijk maken dat gemeenschap hebben iets heel intiem is. Je doet het enkel als je er beiden klaar voor bent," zegt Dr. John Tripp van de universiteit van Exeter.

Een Conservatief parlementslid staat heel sceptisch tegenover het project. "Als je aan tieners uitlegt hoe ze moeten seksen, gaan ze dat ook doen. En zo krijgen we nog meer tienerzwangerschappen."

Het aantal tienerzwangerschappen in Groot-Brittannië is een van de hoogste ter wereld.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Kat jaagt postbodes weg

Een bewoner in Kent krijgt geen post meer, omdat alle facteurs schrik hebben van zijn 'levendige' kat.

Bat, de rosse kater, rijt de handen open van de postbode die het waagt de post langs het kattenluikje binnen te schuiven. De zes jaar oude kat durft ook wel eens haar nagels in de benen van de postmannen te zetten.

De post heeft nu laten weten dat de eigenaar Dan Coyne geen post meer moet verwachten, tot hij iet aan het gedrag van zijn kat heeft gedaan.

"Ik kan niet geloven dat ze schrik hebben van hem. Ik geef toe, Bat is een beetje een dolle kat. Hij staat erom bekend dat hij zich op mensen stort. En inderdaad, vooral de postbode windt hem op, die wacht hij altijd op voor zijn kattenluikje... ."

"Als de post dan door het luikje wordt geschuifd, haalt Bat uit met zijn klauw. Ik heb hem als jonkie nog gered, maar hij kan inderdaad wel eens onbeschoft doen en dwars liggen."
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Politie onderzoekt verband tussen zelfmoord en film

De Praagse politie onderzoekt of er een mogelijk verband bestaat tussen de zelfmoord van een tiener en de controversiële film van Mel Gibson The Passion of the Christ. Iva Knolova, de woordvoerster van de politie, zegt dat de onderzoekers willen nagaan in hoeverre de film heeft bijgedragen tot de zelfmoord van de tiener.


De 17-jarige jongen stierf vorige week na het zien van de film over de dood van Christus. Hij liet geen afscheidsbrief achter. "Het mogelijke effect van de film op de jeugd is slechts een aspect van het onderzoek", onderstreept Knolova. "De echte reden zullen we misschien nooit weten".  The Passion of the Christ kwam in Tsjechië uit op 8 april en wordt momenteel in 11 Praagse bioscopen getoond.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Indiër wil 100ste keer trouwen

Een Indiër die erom bekend staat 90 keer getrouwd te zijn, wil voor de 100 gaan. De tachtigjarige wil nog tien vrouwen trouwen voor hij sterft.

Udaynath Dakshinirary uit Orali in Orissa beweert dat hij al negen huwelijksaanzoeken uit het buitenland heeft, drie uit de Verenigde Staten en Japan, twee uit Hongarije en één uit Duitsland.

Het eerste huwelijk van de man, afkomstig uit een rijke familie, liep op de klippen toen hij niet met zijn bruid wou verhuizen naar een nabijgelegen dorp. Blijkbaar was hij toen zo gefrustreerd dat hij een eed aflegde 'met honderd vrouwen te zullen trouwen.'

De man is vader van 29 kinderen, en momenteel leeft hij met één vrouw Mira, twee zonen en een dochter in zijn geboortedorp. Zijn 90 echtgenotes, voornamelijk uit arme families, kregen allemaal een groot landgoed door hun huwelijk.

"Ik doe het niet voor een vermelding of zo, ik bekijk het als een sociale missie. Ongetrouwde vrouwen hebben geen status in ons land, dus door met hen te trouwen overkom ik dat ze gebrandmerkt zijn. Trouwens, ik heb zoveel land, dat ik graag verdeel aan de arme vrouwen, door met hen te trouwen."
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Man te dik om gecremeerd te worden.

Een weduwe kreeg te horen dat haar echtgenoot te dik is om gecremeerd te worden  in Schotland. De man woog 190 kilogram.

De begrafenisondernemer zei dat de kist van Robert Ingless te groot is voor de verbrandingsruimte van het crematorium.

Robert, die vorige week op 56-jarige leeftijd aan een hartaanval bezweek, zette in zijn testament duidelijk dat hij gecremeerd wilde worden. Zijn vrouw Norma weigert om de kist nu te laten overbrengen naar de Noord-Ierse hoofdstad Belfast. Dat crematorium kan wel zo'n grote kist wel aan.

"Hij is maar vijf centimeter te groot voor het grootste crematorium in Schotland en zijn laatste wens moet vervuld worden," aldus Norma.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Vergeetachtig oudje wint driemaal lotto

Het geluk van een opa uit Sydney  kan niet op. De oude man won, dankzij zijn vergeetachtigheid, drie keer dezelfde prijs, en ging naar huis met meer dan 300.000 euro.

De anonieme man kocht een ticket vlak voor hij voor zijn 60ste verjaardag op reis vertrok. Bang dat het ticket niet geldig was voor de trekking van zaterdag, vroeg hij een vriend nog een ticket te kopen en dezelfde nummers in te vullen.

Toen hij van zijn vakantie terugkeerde kocht hij er nog een, bezorgd als hij was dat zijn vriend de verkeerde had gekocht. Hij was één van de twintig mensen die het juiste nummer had geraden. Met maar één ticket zou de man 'slechts' 111.000 euro rijker zijn geweest.
A sick mind is a true delight ...