Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

MS Fan

Vrouw koopt 10.656 Mars-repen in de plaatselijke supermarkt

Een Libanese vrouw heeft in Londen de hele voorraad Mars-repen van de plaatselijke supermarkt opgekocht. Daar had ze 3.200 euro voor over. Het plaatselijke filiaal van de Britse supermarktketen Woolworths had een aanbieding lopen waarbij je vijf repen Mars voor 1 pond kreeg.

Het winkelpersoneel keek vreemd op toen de vrouw in totaal 10.656 Mars-repen afrekende aan de kassa. De vrouw, wiens identiteit niet bekend is, haalde dan haar privé-chauffeur om de 220 dozen in haar limousine te stapelen. Ze betaalde haar koopwaar contant met nieuwe briefjes van 50 pond.

Gerant Brian Bower zei:" We wisten niet wat we zagen. We vertelden haar dat het wel even zou duren om al die Mars-repen bij mekaar te brengen. We dachten eerst dat het om een grap ging. Maar toen ze met haar chauffeur kwam aanzetten, wisten we dat de Libanese het meende. Waarschijnlijk gaat ze naar een streek in het buitenland waar de chocoladerepen moeilijk te krijgen zijn."
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Zeven menselijke skeletten aangetroffen in voortuin

In een tuin van een woonhuis in Maastricht zijn zeven menselijke skeletten gevonden. De politie onderzoekt of het om een archeologische vondst gaat of om resten van personen die door een misdrijf omkwamen.

Het eerste geraamte werd maandagmiddag gevonden bij werkzaamheden in de tuin. De huidige bewoners hebben het pand volgens de politie pas onlangs betrokken. Ze zijn met vakantie en hadden een tuinaanlegger ingehuurd om tijdens hun afwezigheid de voortuin aan te leggen. De bewoners zijn intussen op de hoogte gebracht. De graafmachine van de tuinaanlegger legde de eerste resten bloot en contacteerde daarop de politie. Die stuitte vandaag tijdens een onderzoek van de tuin op nog eens zes skeletten. Als de skeletten allemaal blootliggen, worden het Nederlands Forensisch Instituut en archeologen ingeschakeld om te onderzoeken hoe oud de botten zijn.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Kikker springt in vliegtuig uit komkommerslaatje

Een vliegtuigpassagier op weg naar Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, kreeg de schrik van haar leven. Tot haar verbazing zat er een springlevende kikker op haar komkommersalade.

De vrouw wilde het beestje niet laten ontsnappen en hield het gevangen in haar salade. Het vliegtuigpersoneel verwittigde de Nieuw-Zeelandse autoriteiten, en het quarantaine personeel stond te wachten toen het vliegtuig landde.

De vier centimeter grote kikker, van oorsprong Australisch, werd meegenomen en kreeg een spuitje.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Vogel van kleermaker leert naaien

Een slimme valkparkiet verbaast de klanten van kleermaker Jack Territo keer op keer. De vogel heeft, in zijn eentje, de kunst van het naaien geleerd. Het beestje kan de naald in zijn bek nemen en die zonder moeite door de stof halen.

De negenjarige valkparkiet, die luister naar de naam Baggio, heeft de kunst van haar baasje afgekeken. De 60-jarige kleermaker is heel trots op zijn huisdier, die volgende week op BBC1 zal strijden voor de titel van 'Het Slimste Huisdier'.

"Ik heb nog nooit eerder gehoord van een vogel die kon naaien, maar Baggio is er heel goed in, mijn klanten zijn dol op hem," aldus de eigenaar. "Ik denk dat hij zal winnen. Andere huisdieren leren wel trucjes en zo, maar deze vogel kan echt naaien."
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Elektrocutie echtgenote in bubbelbad mislukt

Een 34-jarige Amerikaan heeft geprobeerd zijn vrouw te elektrocuteren door een radio in het bubbelbad te gooien. De man had heel wat moeite gedaan om zijn vrouw te misleiden: hij had zelfs voor kaarsen en muziek gezorgd.

William Wolfe werd vorige week donderdag gearresteerd wegens poging tot moord. Zijn vrouw Teresa vertelde de politie hoe hij de radio met een verlengsnoer vanuit een andere kamer tot bij de badkuip had gebracht. Toen hij het toestel vervolgens omstootte, wist ze het op te vangen voordat het in het water belandde.

Later ontdekte ze dat haar man op het internet informatie had opgezocht over elektrocuties in bad. Volgens de politie had Wolfe vijf maanden geleden een levensverzekering voor zijn vrouw afgesloten. Hij riskeert twintig jaar gevangenisstraf.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Boete voor hond die meerijdt zonder autogordel

De Duitse politie is de gebeten hond voor de eigenaar van een viervoeter die een boete van 25 euro is opgelegd omdat zijn beestje zonder gordel meereisde op de achterbank van zijn wagen.

De eigenaar van bastaard Bobbie betwist de bon. Volgens het hof in Kempten, aan de uitlopers van de Duitse Alpen, is de boete door de vertraging al opgelopen tot 43,10 euro.

De politie verdedigt zich ondertussen door te zeggen dat volgens de wegcode bestuurders hun ladingen veilig moeten vastmaken. "Alles dat naar voren kan vliegen wanneer je scherp remt, kan ernstige verwondingen veroorzaken", aldus een woordvoerder. Kleine honden horen op de vloer, grotere honden moeten in een gareel of in de bagageruimte. Hij gaf toe dat de boete ongebruikelijk was: meestal wijzen agenten automobilisten enkel op het gevaar.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

BMW beter voor seksleven dan Porsche

BMW-bestuurders hebben meer seks dan de eigenaars van een Porsche, zo moet blijken uit een enquête van het Duitse autoblad Men´s car. Het vakblad kwam tot die conclusie na een rondvraag bij 2.253 bestuurders tussen 20 en 50 jaar oud.

BMW-bestuurders doen het gemiddeld 2,2 keer per week, terwijl een Porsche-bestuurder slecht 1,4 keer in de week seks heeft.
Andere wagens die in de lijst voorkomen zijn Audi (2,1), Volkswagen (1,9), Ford (1,7) en Mercedes (1,6).

Bij de vrouwen hebben bestuursters van Franse wagens het beste seksleven, met een gemiddelde van 2,1 keer per week.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Recordbedrag voor schilderij Picasso

Het schilderij 'Garçon à la pipe' (Jongen met een pijp) van Pablo Picasso is bij veilinghuis Sotheby's in New York verkocht voor een recordbedag van 104 miljoen dollar. Het vorige record was 82,5 miljoen dollar, in 1990 betaald voor 'Portret van dokter Gachet' van Vincent van Gogh.

De Spanjaard Picasso (1881 - 1973) is samen met Georges Braque de grondlegger van het kubisme. Hij schilderde 'Garçon à la pipe' op 24-jarige leeftijd, in 1905, kort nadat hij zich in Parijs had gevestigd. Tot nu toe was het hoogste bedrag dat ooit voor een Picasso was betaald 55 miljoen dollar, in november 2000 voor 'La Femme Aux Bras Croisés'.

Op 'Garçon à la pipe' is een jonge Parijzenaar te zien, met een pijp in zijn linkerhand. Hij staart voor zich uit. "Het heeft een aangrijpende dubbelzinnigheid, waardoor het een van Picasso's bekendste beelden van de schoonheid van een jongeling is geworden", aldus een woordvoerder van Sotheby's.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

15-jarige bromfietser zes maal bekeurd

Een 15-jarige bromfietser uit Bergen op Zoom heeft bij een politiecontrole maarliefst zes bekeuringen ontvangen. De jongen die samen met een vriend zonder helm rondreed, werd omstreeks half drie woensdagochtend opgemerkt door patrouillerende politieagenten.

De politie constateerde pas hoeveel overtredingen de jongens hadden begaan, toen ze hen na een korte achtervolging hadden klemgereden. De brommer was ten onrechte voorzien van een oranje plaat. Ook was de jongen nog niet in het bezit van een bromfietscertificaat, omdat hij nog geen 16 jaar was. De bromfiets was eveneens niet verzekerd en de jongens droegen geen helm. De politie heeft de tweewieler in beslag genomen.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Boomhutje dure grap voor ouders

De ouders van drie jonge inwoners van Beverwijk (9-12 jaar) zullen niet blij zijn met hun kroost. Het trio heeft voor zeker 3.000 euro schade aangericht bij het bouwen van een hut van takken.

De drie knapen waren bezig in het Wronkiebos langs de Hoflanderweg toen ze betrapt werden door de politie. Bij het bouwen van de takkenhut vernielden ze een deel van het bos. Een gemeenteambtenaar heeft de schade ingeschat. Die schade wordt waarschijnlijk op de ouders van de drie verhaald.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Scholieren geschorst na laxeermiddelgrap

Twee Amerikaanse scholieren zijn geschorst van school nadat zij chocoladegebakjes met laxeermiddel hadden verspreid onder 25 klasgenoten. Het voorval vond plaats in Long Grove, een voorstad van Chicago.

Op 27 april van dit jaar haalden de twee scholieren de grap uit, zich niet beseffend dat het laxeermiddel mensen ernstig had kunnen verwonden. Ze verblijdden 25 van hun klasgenoten met twee ladingen chocoladegebakjes. Tenminste, dat dachten de 'geluksvogels'. De twee kwajongens hadden laxeermiddel toegevoegd.

De jongens zouden de grap hebben uitgehaald omdat ze het 'op TV hadden gezien'. De rector van de Woodlawn Middle School liet weten dat er geen gewonden zijn gevallen. De twee werden vijf dagen na het incident weer toegelaten.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Wasbeurt eindigt op kantoor

De wasbeurt van een auto in Almere is gisteren geëindigd in het naastgelegen kantoortje. De politie van Flevoland liet weten dat de automobilist zich vergist had in de pedalen van zijn auto.

Bij het binnenrijden van de wasstraat in de Kweekgrasstraat trapte de 66-jarige automobilist in plaats van het rempedaal het gaspedaal in. Hierdoor schoot de auto vooruit en belandde in het kantoortje dat naast de wasstraat gelegen is. Daar er niemand in het kantoortje aanwezig was raakte er bij het ongeluk niemand gewond. De politie heeft het rijbewijs van de man ingenomen in afwachting tot verder onderzoek.
A sick mind is a true delight ...

Martin

Brit verbreekt eigen sms-record

De Britse sms-verslaafde James Trusler uit East-Sussex kan met zijn duim een bericht van 160 tekens intikken in 1 minuut en 7 seconden. Daarmee kan hij het snelste ter wereld sms'jes versturen.

James, die werkzaam is als ingenieur bij Britse Vodafone-netwerk, verpulverde onlangs zijn eigen record met maar liefst 59 seconden. Dit schrijft de Belgische nieuwssite Het Laatste Nieuws. Hij oefent er dan ook aardig op los. Naar eigen zeggen stuurt hij 4000 berichten per maand. Per dag zijn dat meer dan 100 berichten.

Martin

'Nicht Máxima' stripteasedanseres in nachtclubs

Een toekomstig koningin in de familie, daar kun je reclame mee maken. Het komt ook bepaald gelegen als je jezelf als stripteasedanseres aan de man wilt brengen. Dus figureert Laura Vina (22) al dagen lang in Argentijnse en nu ook Duitse media, in haar blootje èn als 'familie van Máxima'.

Dat laatste moet ruim worden gezien, blijkt uit navraag bij de Rijksvoorlichtingsdienst. De moeder van de stripper is een nichtje van de moeder van Máxima. De Nederlandse prinses zou Laura nog nooit hebben waargenomen, uit- noch aangekleed.

Dat deert het in Eva's kostuum arbeidende podiumtalent geenszins. De aanbiedingen zouden toestromen.

Martin

Opsporingsbevel verdachte puppy-diefstal

De politie Friesland heeft een internationaal aanhoudings- en opsporingsbevel uitgevaardigd voor de verdachte van diefstal van een moederhond en haar tien pups. Dat heeft een woordvoerster van de politie Friesland donderdag bevestigd.

De honden zijn zondag uit een woonhuis in Drachten gestolen. De Amerikaanse staffordshire terriers hebben een waarde van 15.000 euro. De eigenaar heeft tegenover de politie verklaard dat de dader, een bekende van hem, zich in het buitenland bevindt.