Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Martin

Kat overleeft maand reizen zonder eten

Een Amerikaanse verkoper van dierenverblijven heeft deze week bij zijn lading papegaaienkooien uit China een wel heel bijzonder relatiegeschenk gekregen: een zwaar ondervoede kat.

De vrouwtjeskat, die door de dierenarts China gedoopt is, bleek nog 1,3 kilo te wegen na haar ruim een maand durende reis in een stalen zeecontainer. Norman Goldberg, eigenaar van de winkel Quality Discount Cages in Tampa, Florida, ontdekte het dier een week geleden toen hij de lading kooien uit China in zijn winkel zette. "Ik opende de container en de kat sprong eruit", aldus Goldberg.

Volgens de winkeleigenaar moet de kat in de container terechtgekomen zijn bij het laden van de vogelkooien in China. Na het laden is de container eerst op een schip naar Los Angeles en vervolgens per trein naar Tampa vervoerd. Die reis duurde bij elkaar ruim een maand.

Kat China werd na haar ontdekking meteen naar een dierenarts gebracht, die haar via een infuus voedsel en water toediende. Ondertussen mailde een zwager van Goldberg naar de fabriek in China met de vraag of daar een kat vermist werd. De fabriek antwoordde bevestigend en vroeg zelfs wat voor kleur de kat had omdat er zowel een gele als een grijze kat weg was. De fabriek verzocht Goldberg ook het dier te verzorgen of anders naar een asiel te brengen.

De kat ondergaat momenteel nog een paar medische tests. Als het dier gezond is, wordt het ter adoptie aangeboden. "Ik hoop dat ze geadopteerd wordt" , zei Goldberg. "Ik denk dat ze het grootste deel van haar negen levens wel opgebruikt heeft."

Martin

Bomen kunnen maximaal 130 meter hoog worden

Bomen kunnen maximaal 130 meter hoog worden. Hoger kan door de zwaartekracht het water in de stam niet komen. Dat schrijven wetenschappers van de universiteit van Noord-Arizona in de Verenigde Staten in het Britse wetenschappelijk tijdschrift Nature.

De geleerden hebben voor hun onderzoek vijf van de acht hoogste bomen ter wereld beklommen, waaronder de 113 meter hoge recordhouder, een sequioa in Humboldt Redwoods State Park in het noorden van Californië. Zij ontdekten dat hoe hoger de boom is, hoe moeilijker het water naar boven gaat. De top van de grote bomen lijkt volgens de onderzoekers op een woestijn.

Martin

Milanezen mijden metro uit angst voor aanslagen

De aanhoudende angst voor terreuraanslagen leidt er in Italië toe dat steeds meer mensen terugschrikken voor een ritje met het openbaar vervoer. De metro in Milaan heeft in de eerste drie maanden van dit jaar 5,5 miljoen euro minder aan kaartjes en abonnementen verkocht. Ook in Rome neemt het gebruik van het openbaar vervoer af, meldde de krant La Repubblica woensdag.

De Italiaanse inlichtingendiensten waarschuwen volgens berichten in de media al maanden voor aanslagen van moslimterroristen. Daarbij zou sprake kunnen zijn van gifgasaanslagen op de ondergrondse van Milaan en Rome.

Italië heeft momenteel drieduizend militairen in Italië en premier Berlusconi maakt bij herhaling duidelijk dat hij achter de Amerikaanse Irak-politiek staat.

Martin

Goede seks half miljoen waard

Geld maakt niet gelukkig. Maar zou je geluk kunnen uitdrukken in geld? En hoeveel is seks waard? In Engeland en Amerika werd onderzoek gedaan. Goede seks blijkt een half miljoen waard.

Dat concluderen professor Andrew Oswald, hoogleraar economie aan de Warwick Universiteit en collega David Blanchflower van het Dartmouth College. Uit hun onderzoek naar de waarde van geluk blijkt dat een bedrag van 500.000 euro ongeveer dezelfde fijne gevoelens teweeg kan brengen als een goed liefdesleven.

Voor het onderzoek, gepubliceerd in The Journal of Public Economics, werden interviews gehouden onder meer dan 50.000 mensen uit Groot-Brittannië, alsmede duizenden Amerikanen.

Martin

Chinees gezin omgekomen bij reddingspoging konijntje

De reddingsactie voor een konijntje heeft een drie leden tellend gezin in het westen van China het leven gekost. Het huisdier was van de tafel gesprongen toen de vrouw des huizes aan het borstelen was. Het ging er vandoor en viel in een gierput, meldde de in Hongkong verschijnende krant China Daily woensdag.

De vrouw daalde via een ladder in de put af om het konijntje van de verdrinkingsdood te redden, maar werd onwel door de damp. Haar echtgenoot en haar zoon snelden haar te hulp, maar raakten door de gassen uit de mest bewusteloos. De reddingsdienst slaagde er niet in de drie levend uit de put te halen.

Martin

Duitsers in rep en roer om WK-bier uit VS

Bezoekers van het wereldkampioenschap voetbal in 2006 in Duitsland zullen waarschijnlijk een Duits potje bier moeten missen.

Tot groot ongenoegen van Duitse brouwers blijkt de Amerikaanse biergigant Anheuser- Busch een exclusief contract te hebben afgesloten met de voetbalorganisatie FIFA.

Met de overeenkomst, waarmee naar verluidt 40 miljoen euro is gemoeid, heeft alleen Anheuser-Busch het recht om in en rond de voetbalstadions bier te verkopen. Niet dat het Budweiser-merk van Anheuser-Busch niet smaakt, maar Duitsers hebben toch liever hun eigen bier. Dat geldt helemaal voor Beieren, waar vele kleine ambachtelijke brouwerijen op een grote schare bewonderaars kunnen rekenen.

De brouwers hebben nu hun hoop gevestigd op de lokale politiek. Het ministerie van culturele aangelegenheden van Beieren bevestigt dat het organisatiecomité kijkt naar de openingen die het contract met Budweiser nog bieden voor de Duitse biermerken. In Neurenberg en München wordtgedacht aan fandorpen vlak buiten de zones waar het Amerikaanse bier de dienst uitmaakt.

Als uitwegen uitblijven, dan dreigt er zeker een regelrechte ramp voor de Neurenberger. Omdat McDonald's eveneens een exclusieve partner van de FIFA is, mogen ook de beroemde plaatselijke worsten niet worden verkocht bij het voetbalfestijn.

Martin

Man valt van kerktoren

Een nog onbekende man is gisterochtend overleden nadat hij van de toren van de Nieuwe Kerk in Delft was gevallen. Volgens een politiewoordvoerder viel de man van 62 meter hoogte en was hij op slag dood.

Het slachtoffer was bezig met het afbreken van steigers rond de kerktoren. De constructie stond de afgelopen maanden rond de spits wegens restauratiewerkzaamheden.

(Hmm, 62 m. en op slag dood? Niet opstaan en het stof van je jas afslaan?)

Martin

'Jackson voerde jongen dronken tot die neerviel'

Michael Jackson, die in de Californische plaats Santa Maria terechtstaat voor seksueel misbruik van een minderjarige jongen, voerde zijn slachtoffer meer dan eens dronken tot de jongen bewusteloos raakte. Dat staat in een politierapport.

In het politierapport staan gedetailleerde beschuldigingen tegen de popster, die het slachtoffer en zijn broertje hebben geuit tijdens een ondervraging door psycholoog Stan Katz. Hij zou de jongens hebben ondervraagd op verzoek van de advocaat van de familie. De Amerikaanse zender ABC zegt het rapport te hebben ingezien.

Jackson zou onder meer naakt voor de broertjes zijn gaan staan toen die televisie zaten te kijken. Volgens de jongste van de twee heeft hij ook voor hun neus seksuele handelingen nagebootst met een naakte etalagepop die een meisje van een jaar of acht voorstelde.

Michael Jackson staat terecht omdat hij vorig jaar de toen 13-jarige jongen herhaaldelijk seksueel misbruikt en dronken gevoerd zou hebben. In januari verklaarde hij voor de rechter onschuldig te zijn. Jackson is op borgtocht vrijgelaten, nadat hij een borgsom van 1,6 miljoen dollar had betaald.

Martin

Mexicaan verkocht wraps met mensenvlees

De politie in de Mexicaanse staat Michoacan heeft een man gearresteerd die mensenvlees stopte in de tamales die hij op straat verkocht. Dat heeft de krant Milenio woensdag gemeld.

Na een anonieme tip trof de politie in het huis van de straatventer in verschillende kamers diverse delen van een onbekende vermoorde man aan. Sommige lichaamsdelen waren al gekookt en klaar om te worden verwerkt in de tamales. Deze in pannenkoeken van maïsmeel gewikkelde ingrediënten, waaronder vlees, zijn een typische lekkernij van Morelia, de hoofdstad van Michoacan.

Martin

Overvallers spelen voor Robin Hood

Twee overvallers hebben woensdagmiddag in Rotterdam-West onbedoeld voor Robin Hood gespeeld. De twee mannen hadden een woning overvallen, waarna de politie de achtervolging inzette.

Onderweg verloren beide dieven diverse bankbiljetten, die gretig door junks en passanten werden opgeraapt en in hun zakken werden gestopt. Daarna verdwenen de 'mazzelaars' ijlings.

De politie kon een van de twee mannen aanhouden. De 25-jarige Rotterdammer had een doorgeladen vuurwapen, drugs en een geldbedrag van ruim 21.000 euro op zak. Hij zit vast, aldus de politie donderdag.

Martin

Brand verwoest loods vol motorboten

In Loosdrecht is zaterdagochtend een loods met motorboten tot op de grond toe afgebrand. De brand brak omstreeks half zes uit. Een uur later was niets meer over van de botenhandel, aldus een politiewoordvoerder. De schade is " fors". Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan.

Het kunststof materiaal in de boten zorgde voor veel rook- en stankoverlast in de omgeving. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar een nabijgelegen woning en liet de loods gecontroleerd afbranden. Gevaarlijke stoffen zijn daarbij volgens de politie niet vrijgekomen.

De technische recherche begint in de loop van zaterdag een onderzoek naar de oorzaak.

Martin

Politie vindt explosieven in woning

De politie heeft in een rijtjeshuis aan de Resedastraat in Sittard een grote hoeveelheid explosieven aangetroffen. De hele buurt liep groot gevaar, meldde de politie vrijdagavond.

De politie trof vooral kneedbommen en ontstekers aan. De 48-jarige bewoonster en haar zoon van 24 zijn aangehouden. Zij wilden niets zeggen over hun plannen met de explosieven.

De politie deed donderdagavond een inval na een tip. Het Explosieven Opruimingscommando heeft de explosieven onschadelijk gemaakt.

Martin

Witwasorganisatie crimineel geld opgerold

De FIOD-ECD heeft naar nu pas bekend is gemaakt vorige week woensdag negen personen aangehouden die worden verdacht van grootschalige witwasoperaties. Bij doorzoekingen zijn ruim 200.000 euro, verdovende middelen en vuurwapens in beslag genomen. De FIOD-ECD werd bij de actie ondersteund door de nationale recherche.

De raadkamer van de rechtbank in Amsterdam heeft inmiddels bepaald dat drie verdachten in voorarrest moeten blijven.

De opgerolde organisatie wordt ervan verdacht dat ze met name in Amsterdam vele honderden wisseltransacties bij een groot aantal wisselkantoren hebben uitgevoerd. In totaal is voor enige miljoenen euro's aan voornamelijk Britse ponden gewisseld in euro's.

Het vermoeden bestaat dat dit geld verkregen is met criminele activiteiten. De betrokken opsporingsdiensten kwamen het witwassen van de vermeende criminele miljoenen op het spoor na informatie van het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties.

Martin

Haags raadslid opgepakt wegens vechtpartij

Raadslid M. Dufresne van Leefbaar Den Haag is vrijdag aangehouden omdat hij een collega-raadslid zou hebben aangevallen. Dat heeft een politiewoordvoerder gezegd.

Dufresne, die bekendstaat als het 'enfant terrible' van de Haagse gemeenteraad, zou zijn voormalig partijgenoot J. Labuche tegen diens knie hebben getrapt. Labuche vormt nu een eenmansfractie. Dufresne jaagt zijn collega's en leden van het college van burgemeester en wethouders geregeld tegen zich in het harnas door onder meer eindeloze reeksen vragen te stellen en zich niet aan de spreektijden te houden.

Het is onduidelijk wat de reden van de vechtpartij is geweest. "Volgens mij hadden we geen conflict", meldde Labuche. Hij heeft inmiddels bij de politie aangifte gedaan.

De vechtpartij had plaats in het stadhuis, toen de vergadering van de commissie Welzijn even was geschorst. Labuche stond volgens eigen zeggen met enkele raadsleden te praten, toen Dufresne hem trapte. De twee vechtenden zijn uit elkaar gehaald en de politie hield Dufresne aan.

Martin

Zwitserse overlijdt door donorhart met verkeerde bloedgroep

Een Zwitserse vrouw is vrijdag overleden na een donorhart te hebben gekregen met de verkeerde bloedgroep. Dat heeft het Academisch Ziekenhuis van Zürich, waar de fout werd gemaakt, bekendgemaakt.

De vrouw, de 57-jarige Rosmarie Voser, kreeg het donorhart eerder deze week na lange tijd op een harttransplantatie te hebben gewacht. De fout werd ontdekt toen haar lichaam het hart na de operatie krachtig begon af te stoten. Het openbaar ministerie onderzoekt of het ziekenhuis nalatigheid verweten kan worden.

Vorige maand overleed in een ziekenhuis in de Zwitserse hoofdstad Bern een hartpatiënt nadat een buisje verkeerd bevestigd was waardoor er lucht in zijn aorta werd gepompt.