Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Martin

Olifant verplettert safarigids

Een safarigids in Zuid-Afrika's op één na grootste wildpark, Hluhluwe-Umfolozi, is dinsdag tijdens een wandeling met toeristen gedood door een olifant.

De gids, Fortune Mkhize, was met een collega en vier toeristen op een meerdaagse wandelsafari in het Umfolozi-gedeelte van het park in de Zuid-Afrikaanse provincie KwaZulu-Natal. Beide gidsen waren gewapend met zware geweren om zich in geval van nood te verweren tegen agressieve dieren.

De Amerikaan Michael Binder, een van de toeristen, vertelde tegenover het Zuid-Afrikaanse dagblad The Mercury dat het incident zich vroeg in de ochtend voordeed, kort nadat zij hun kampeerplaats hadden verlaten. De groep kwam daarbij op vijftig meter van een olifant te staan. "Een gids merkte dat het dier geagiteerd was, dus wij volgden hem naar achteren." aldus Binder. "Ik had nauwelijks twee stappen naar achteren gezet, toen Fortune zei: 'Go, go, go.' Ik keek om en zag dat de olifant 20 meter verwijderd was en toen ben ik echt hard gaan rennen."

De ongelukkige gids struikelde in het weglopen en liet daarbij zijn geweer vallen. Binder: "Ik zag dat de olifant op hem stond en dat hij schreeuwde. Ik denk dat hij wel in staat was geweest om te reageren als hij niet gevallen was. Het was een bizar ongeluk."

De parkautoriteiten gissen naar de reden waarom Fortune niet heeft geschoten toen hij de kans had. Gidsen hebben dat recht als zij of hun klanten zich in levensgevaar bevinden. "Hij dacht kennelijk dat hij weg kon komen en nam daarmee een verkeerde gok." stelde parkmanager Craig Reed. Fortune Mkhize was het neefje van de directeur van de wildparken in KwaZulu-Natal.

Martin

Stalker belt zijn slachtoffer 3626 keer

De Groningse politie verdenkt de 34-jarige Pieter R. uit Spier van een ware belterreur tegen een vrouw uit Vledderveen. De stalker belde dag en nacht in totaal 3626 keer met zijn slachtoffer.

Volgens het Dagblad van het Noorden raakte Pieter geobsedeerd door haar toen ze als arbeidsbemiddelaar een stageplaats voor hem regelde. In tien maanden belde hij 3217 keer naar haar vaste telefoon en 409 keer naar haar mobieltje.

Martin

Ouders laten kids achter na vakantie

Een Nederlands ouderpaar heeft om nog onbekende redenen zijn drie kinderen na een vakantie in Gambia achtergelaten.

De kinderen - 10, 12 en 15 jaar oud - zijn door een welzijnsorganisatie in het Afrikaanse land opgevangen en opgehaald door een gezinsvoogd van bureau Jeugdzorg Drenthe. Vandaag komen ze terug in Nederland. Ze gaan dan niet terug naar hun ouders, maar komen in een pleeggezin terecht. ,,We willen eerst goed onderzoeken wat er met dit gezin aan de hand is en of de kinderen worden bedreigd door de ouders'', zegt C. Zelhorst van de Raad voor de Kinderbescherming in Assen.

Hoe lang de kinderen alleen op straat hebben gezworven, is onbekend. Ze zijn al wel minimaal tien dagen alleen in Gambia, omdat anderhalve week geleden de Afrikaanse welzijnsorganisatie contact opnam met de Nederlandse instanties.

Die zijn geschokt door het voorval. Zelhorst: ,,We maken veel mee, maar dit is echt onvoorstelbaar. Het is ons nog niet duidelijk waarom de ouders de kinderen achterlieten. Er was geen familie in Gambia, het is een Nederlands gezin.''

Ruud

Citaat van: MartinStalker belt zijn slachtoffer 3626 keer

De Groningse politie verdenkt de 34-jarige Pieter R. uit Spier van een ware belterreur tegen een vrouw uit Vledderveen. De stalker belde dag en nacht in totaal 3626 keer met zijn slachtoffer.

Volgens het Dagblad van het Noorden raakte Pieter geobsedeerd door haar toen ze als arbeidsbemiddelaar een stageplaats voor hem regelde. In tien maanden belde hij 3217 keer naar haar vaste telefoon en 409 keer naar haar mobieltje.

Wat een idioot  :?

Martin

Pas op voor de linkshandige whopper!

Sinds mensenheugenis proberen we elkaar op 1 april in de maling te nemen. Het Algemeen Dagblad zet de 10 beste grappen uit de geschiedenis op een rij.

1. NOS Journaal
Hulde aan de makers van het NOS Journaal op 1 april 1969! Niet het nieuws over de vele fouten bij het berekenen van de huurverhoging of het bezoek van minister Luns aan de Amerikaanse president Nixon gaf de meeste opwinding, maar een item over een nieuw apparaat dat zwartkijkers kon registreren. Slechts de illegale kijker die zijn televisie zou omwikkelen met aluminiumfolie kon de dans voortaan nog ontspringen. De volgende dag viel een recordverkoop van de folie te noteren.

2. Stoplicht op groen
De Groninger Gezinsbode heeft een reputatie op 1 april-gebied. De mededeling uit 1996, waarin werd vermeld dat het gemeentelijk vervoerbedrijf de kastjes zou weggeven waarmee buschauffeurs verkeerslichten op groen konden zetten, is echter onovertroffen. Honderden automobilisten die dag in, dag uit geïrriteerd moesten toezien hoe bussen altijd voorrang hadden, meldden zich vergeefs bij het hoofdkantoor.

3. Vertaalfout
Volgens de Daily Mail waren de organisatoren van de Londense marathon in 1981 al twee dagen op zoek naar de Japanse deelnemer Kimo Nakajimi. Door een vertaalfout in de regels dacht deze atleet dat de race 26 dagen duurde in plaats van 26 mijl. Hij zou ergens verloren rondrennen in Engeland, vastberaden de wedstrijd uit te lopen. Om de grap kracht bij te zetten, dropte de krant vervolgens een Japanse hardloper in St. Albans. Een perfecte zet, want iedereen probeerde de man tot stoppen te bewegen.

4. Spaghettiboom
Plaats een spaghettisliert in een blik tomatensaus, plant hem in de grond en hoop op het beste. Dit advies kregen nieuwsgierige kijkers van de BBC-show Panorama in 1957. Ze belden na de uitzending met de redactie, omdat ze wilden weten hoe ze hun eigen spaghettiboom konden kweken. Panorama toonde een Zwitserse boerenfamilie die zijn eigen pasta verbouwde. De aanleiding voor het item was een recordoogst, het gevolg van een zachte winter en, niet in de laatste plaats, het uitsterven van de spaghettisnuitkever.

5. Linkshandige whopper
Zijn sommige grappen te voor de hand liggend om erin te trappen? Burger King bewees in 1998 van niet. De introductie van de linkshandige whopper, middels een paginagrote advertentie in USA Today, zorgde voor een ware run op de nieuwe sandwich. De hamburger had dezelfde ingrediënten als de authentieke whopper, maar speciaal voor de linkshandige Amerikanen waren alle ingrediënten 180 graden gedraaid.

6. Belasting op zakgeld
Met 'poep aan je schoen' of 'er zit een vlek op je nieuwe trui' hoef je zelfs bij kinderen niet meer aan te komen, moet de redactie het Jeugdjournaal in 1985 hebben gedacht. Het overheidsplan om belasting te heffen op zakgeld maakte wél indruk. Na de uitzending stond de telefoon roodgloeiend, bijna zonder uitzondering van ongeruste kinderen.

7. Aangespoeld beeld
Een hele bekende, maar juist daarom ook terecht in de top-10. Want hoe guur het op 1 april 1962 ook was, met busladingen vol Nederlanders togen die dag naar Zandvoort om een aangespoeld beeld te aanschouwen, afkomstig van het Paaseiland in de Stille Zuidzee. De Zweedse professor Lindström, in werkelijkheid beeldhouwer Edo van Tetterode, had de verzamelde pers ingelicht over het enorme beeld. Iedereen trapte erin.

8. Pluto achter Jupiter
En weer stond de telefoon van de BBC roodgloeiend, deze keer van Radio 2. In 1976 meldde planeetdeskundige Patrick Moore dat Pluto om 9.47 uur precies achter Jupiter langs zou schuiven, waardoor de zwaartekracht op aarde heel even zou afnemen. Wie op dat tijdstip zou springen, zou iets sensationeels waarnemen. Honderden mensen belden vanaf 9.48 uur op dat ze het hadden gevoeld. Eén vrouw zou zelfs met 11 vrienden door de kamer hebben gezweefd.

9. Heethoofdige ijsboorder
Nooit kreeg Discover Magazine zo veel positieve reacties als op een artikel uit 1995, van de hand van de gerespecteerde Italiaanse professor Aprile Pazzo (let op de naam). Hij had een nieuwe diersoort ontdekt op Antarctica: de heethoofdige naakte ijsboorder. Het kleine diertje kon zich snel voortbewegen door het ijs vanwege zijn door talloze bloedvaten verwarmde voorhoofdsbeen, dat ook van pas kwam bij het 'uitzagen' van een overheerlijke pinguïn. Pazzo ontwikkelde zelfs de theorie dat de diertjes verantwoordelijk konden zijn voor de verdwijning van de kleine ontdekkingsreiziger Philippe Poisson in 1837. Ze zouden hem van onderaf waarschijnlijk voor een pinguïn hebben aangezien.

10. Reclamekoe met vlekkentekst
Een recente. Ontwerpbureau Axis presenteerde vorig jaar de reclamekoe onder de slogan 'Melkkoe wordt merkkoe'. De universiteit in Wageningen zou zes jaar DNA-onderzoek hebben gedaan, waarna het mogelijk was het gen dat patroonvariatie in de vlekken veroorzaakt, te isoleren. Daarmee bestond de mogelijkheid van vlekken reclame-uitingen te maken. De pers trapte er massaal in.

Martin

Man in invalidenwagen verdronken

Een 71-jarige man uit Zwijndrecht is donderdagmiddag verdronken toen hij met zijn invalidenwagen in het water viel. Dit heeft de politie vrijdag meegedeeld.

De man reed rond 14.00 uur langs het water van de Achterambachtseweg in Hendrik-Ido-Ambacht. Nadat hij met zijn wielen in de berm kwam, gleed hij van het talud af.

Een 16-jarige jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht en een 17-jarige jongen uit Dordrecht troffen de man vlak na het ongeval ondersteboven in zijn wagen aan in het water, waarna ze hem direct uit het water haalden.

Personeel van de hulpdiensten probeerden de man nog te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten.

Martin

Scheidsrechter gedaagd wegens strafschop

De Spaanse scheidsrechter Pedro Tristante Oliva is voor de rechter gedaagd wegens het geven van een dubieuze strafschop aan Real Madrid. De koploper in de Primera Division kon daardoor in de blessuretijd van de topper tegen Valenca gelijkmaken (1-1).

Een advocaat heeft volgens het blad "As" de aanklacht tegen de arbiter ingediend namens 120 leden van Valencia, die zich ernstig tekort gedaan voelen. Ze eisen van de rechter wegens "het toebrengen van morele schade" een vergoeding van 1 euro per persoon.

JimPunkRawker

Citaat8. Pluto achter Jupiter
En weer stond de telefoon van de BBC roodgloeiend, deze keer van Radio 2. In 1976 meldde planeetdeskundige Patrick Moore dat Pluto om 9.47 uur precies achter Jupiter langs zou schuiven, waardoor de zwaartekracht op aarde heel even zou afnemen. Wie op dat tijdstip zou springen, zou iets sensationeels waarnemen. Honderden mensen belden vanaf 9.48 uur op dat ze het hadden gevoeld. Eén vrouw zou zelfs met 11 vrienden door de kamer hebben gezweefd.

:lol:  :lol:

F1 REM
5 zeges, 16 podiums, 7 poles, 227 punten
27 zeges, 85 podiums, 29 poles, 1860 punten, 443 races

Martin

Forse boetes wildplassers

Twee Nederlandse jongeren hebben in Australië hun vandalisme duur moeten bekopen. Tijdens een werkvakantie sloopten de 19-jarigen Thys H. en Tijs N. in de stad Brisbane straatborden en plasten op straat.

Zij kregen een boete van 300 euro opeglegd. De twee lieten hun wandaden op video vastleggen door Lukas B., een vriend. De politie kreeg de twee op het oog doordat een ooggetuige hen schunnige beelden zag maken van vrouwen. Bij controle van de videoband bleek daar niets van, maar de beelden van het vandalisme doken wel op.

Martin

Tot 120 dagen cel voor verkrachting met banaan

De rechtbank in Alkmaar heeft maandag in de zogenoemde 'bananenbootaffaire' wegens openlijke geweldpleging tegen drie verdachten straffen tot 120 dagen cel opgelegd, waarvan 82 voorwaardelijk. Ook legden de rechters de veroordeelden taakstraffen tot tachtig uur op. Tevens krijgt het slachtoffer een schadevergoeding van de daders van ruim 1700 euro.

Officier van justitie C. Zetsma eiste twee weken geleden celstraffen tot twintig maanden tegen de vier mannen die in deze zaak terecht stonden. Bij een verdachte is nog geen uitspraak gedaan. Drie van de verdachten zijn afkomstig uit Groningen, een uit Den Helder.

De 'bananenbootaffaire' draait om de verkrachting met een banaan van een 15-jarige jongen aan boord van een viskotter, vorig jaar. Drie verdachten in deze zaak werden eerder in oktober 2003 veroordeeld tot werkstraffen.

Martin

Man twee weken dood in huis

Een 43-jarige Tilburger die vrijdag dood werd gevonden in zijn woning aan de Tilburgse Noordstraat, is ruim twee weken niet opgemerkt door hulpverleners. De man woonde in een huis waar mensen onder begeleiding wonen. Een woordvoerder van het Buro Begeleid Wonen in Tilburg sprak maandag van 'een ongelukkige samenloop van omstandigheden'.

Tegen de man was gezegd dat hij bij problemen telefonisch contact kon opnemen. De begeleidster van de man was echter al drie weken ziek. De man is volgens de politie een natuurlijke dood gestorven.

In het pand aan de Noordstraat wonen elf mensen. De medebewoners merkten de dood van de Tilburger niet op. Ook op het werk van de man werd geen alarm geslagen. Hier was hij drie weken geleden ziek gemeld.

Buro Begeleid Wonen heeft de zorg over zeventig individuelen en eenoudergezinnen. In de panden van de organisatie is geen permanente begeleiding aanwezig.

Martin

'Ikea-oprichter niet rijkste man ter wereld'

Oprichter Ingvar Kamprad van het Zweedse meubelwarenhuis Ikea hoeft niet op een houtje te bijten, maar hij is niet de rijkste man ter wereld. Dat heeft Ikea maandag laten weten naar aanleiding van berichten dat de bezittingen van Kamprad (77) door de koersdaling van de dollar ten opzichte van de Zweedse kroon inmiddels meer waard zijn dan die van de Amerikaan Bill Gates.

Volgens Ikea-woordvoerster Marianne Barner wordt de vergissing vaker gemaakt. Het is volgens haar volkomen onjuist alle bezittingen van de onderneming aan Kamprad toe te rekenen. "Ingvar Kamprad is niet de eigenaar van Ikea. Ingvar heeft het concern in 1982 geschonken aan de Nederlandse Stichting INGKA Foundation", zei zij.

Het Zweedse weekblad Veckans Affaerer becijfert het vermogen van Kamprad deze week op 400 miljard kroon (43,9 miljard euro). Daarmee zou hij Microsoft-medeoprichter Bill Gates, die in februari door het Amerikaanse tijdschrift Forbes voor het tiende opeenvolgende jaar op de eerste plaats werd gezet met een vermogen van 46,6 miljard dollar (38,5 miljard euro), achter zich laten. Forbes zette Kamprad met een vermogen van 18,5 miljard dollar (15,3 miljard euro) op plaats 13.

Kamprad, die bekend staat om zijn zuinigheid, woont in Zwitserland, waar hij de hoge belastingen in zijn vaderland ontloopt. Het in 1943 opgerichte Ikea heeft 174 winkels met ongeveer 76.000 personeelsleden in 31 landen.

Martin

Dode walvis bedevaartsoord voor Vietnamezen

Een dode walvis die vrijdag aan de zuidkust van Vietnam is aangespoeld heeft een bedevaart op gang gebracht. Duizenden Vietnamezen zijn de afgelopen dagen soms van honderden kilometers ver naar de kust gekomen om een wierookstokje te branden bij het karkas. Veel Vietnamese dorpsbewoners, vooral de vissers onder hen, vereren de reusachtige zoogdieren en geloven dat een aangespoelde walvis wijst op een goede visvangst.

De 25 meter lange walvis is al aan het ontbinden, maar het duurt nog minstens twee weken voor dat proces is voltooid. De dorpelingen willen van de baleinen een tempel maken ter ere van de walvis, zei een politieagent. Voor een kleinere walvis die vorige maand is aangespoeld in hetzelfde district, Thanh Phu, hebben zij ook al een heiligdom gemaakt.

Martin

Panda's te lui voor de liefde

Panda's in gevangenschap zijn te lui om de liefde te bedrijven. "Ze zijn dik. Ze hebben niet genoeg kracht in hun ledematen. Als ze opstaan om seks te hebben raakt de benzine snel op", zei de Chinese panda-expert Tang Chunxiang op een conferentie in Hong Kong. Daarom zijn verzorgers in China sinds kort aan het experimenteren met fitnessprogramma's voor de bedreigde dieren, waarvan er nog maar zo'n duizend rondlopen. De resultaten moeten nog blijken: de paartijd is in maart begonnen.

Martin

Olympische toorts al veelvuldig gedoofd

De olympische fakkel is tijdens de eerste etappe van de traditionele estafette bijna dertig keer gedoofd. Dat lijkt opzienbarend, maar is niets bijzonders, meldde het organisatiecomité van de Olympische Spelen in Athene (Athoc) maandag.

De vlam werd 25 maart ontstoken in het historische stadion in Olympia. Na een rondgang over de Peloponnesos arriveerde het vuur op 31 maart in het stadion in Athene. "Onderweg droegen 823 lopers de fakkel en doofde het vuur nog geen dertig keer. Dat is 3,5 procent uitval, terwijl 5 procent normaal is bij fakkelestafettes", rekende Athoc voor.

Het comité wuifde hiermee koeltjes de kritiek weg die het kreeg nadat de toorts vorig week bij aankomst in het Panathinaikon-stadion in Athene was gedoofd, juist op het plechtige moment dat het vooraanstaande Grieks IOC-lid Nikolaou de fakkel wilde overhandigen. Een 'hogepriesteres' schoot te hulp om de toorts weer aan te steken.

Het vuur blijft tot 2 juni branden in Athene. Dan begint het aan een estafette van 78.000 kilometer over alle continenten. Een reservevuur reist mee.