Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Martin

Sam Knight roeit de oceaan over

Sam Knight is met zijn 23 jaar de jongste persoon die de Atlantische Oceaan in een roeiboot is overgestoken. De Engelsman roeide in zijn eentje in 59 dagen van de Canarische Eilanden naar Barbados en werd maandag winnaar van de Atlantic Rowing Race.

Knight legde bij zijn oversteek 4678 kilometer af in een roeiboot van zeven meter. Tijdens de reis sliep hij in een kleine cabine in de achterkant van de speciale boot. Daar kon hij tevens schuilen voor de onvermijdelijke stormen onderweg.

Bang om te kapseizen was hij niet. De boot was speciaal ontworpen om dat tegen te gaan. Daarnaast bevatte de boot bij de start 150 liter drinkwater dat als ballast diende.

Martin

Meisje van 1 jaar dagen naast overleden moeder

De politie in Rotterdam heeft dinsdagmiddag in een woning het stoffelijk overschot gevonden van een 37-jarige vrouw. Haar nog in leven zijnde dochtertje van 1 jaar lag dagenlang naast haar in de slaapkamer. Na onderzoek van een politiearts bleek dat de vrouw een natuurlijke dood was gestorven en waarschijnlijk donderdag moet zijn overleden. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Buren hadden alarm geslagen, nadat ze de bewoonster van het pand aan de Houdringeweg al een tijdje niet hadden gezien. De politie trof in de slaapkamer, naast de vrouw, het 1-jarige dochtertje in bed aan. De peuter is naar het Sophia kinderziekenhuis gebracht.

Martin

Moordenaar Klaas Bruinsma begraven

Martin Hoogland, de man die in juni 1991 in Amsterdam de crimineel Klaas Bruinsma doodschoot, is woensdagmiddag op begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam begraven.

Hij werd vorige week donderdag rond 16.00 uur zelf vlakbij het station van Hoorn geliquideerd. Hoogland (47) is toen van zijn fiets geschoten met een automatisch vuurwapen. De dader is er te voet vandoor gegaan en nog steeds voortvluchtig.

Hoogland verbleef op het moment dat hij werd vermoord in een open inrichting in Hoorn. Volgens zijn advocaat J. Boone zat hij daar sinds een maand of drie. Gevangenen mogen daar overdag de inrichting verlaten.

Martin

Vuilnisman overreden door vuilniswagen

Een 53-jarige man uit Schiedam is woensdag overleden, nadat een vuilniswagen hem op de Polderweg had overreden.

Het slachtoffer stond achter de wagen. De chauffeur van de vuilnisauto zag zijn collega over het hoofd toen hij achteruitreed. De man overleed ter plaatse.

Martin

Beckham signeerde kaartje terrorist

De Engelse stervoetballer David Beckham van Real Madrid signeerde twee weken voor de treinaanslagen in Madrid een verjaardagskaartje voor de Marokkaan Mohammed Bekkali, die is gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de aanslagen. Agenten troffen het kaartje aan in het huis van de Marokkaanse verdachte, berichten verschillende Britse kranten woensdag. Het persbureau PA heeft dat gemeld.

Bekkali zou Beckham hebben opgezocht op het trainingscomplex van Real Madrid. Volgens zijn vrienden is Bekkali een fan van de Koninklijke en stond hij erop Bekks te worden genoemd, net als Beckham. Zijn vader, die in Tanger woont, schonk hij een Real-shirt met het rugnummer 23, het nummer van de Engelse middenvelder. Volgens de vader bewijst Bekkali's liefde voor de Spaanse hoofdstad en voor Real dat hij de aanslag nooit kan hebben gepleegd. Bij de aanslag vielen 190 doden. In totaal zitten negen verdachten vast.

Martin

Japanse trein de punctueelste

De Japanse hogesnelheids- of kogeltrein Shinkansen van exploitant Central Japan Railway heeft het afgelopen jaar een nieuw punctualiteitsrecord gevestigd. De gemiddelde vertraging van alle 160.000 treinen van Central Japan Railway, die de lijn Tokio-Osaka exploiteert, was 12 seconden.

Dat maakte een woordvoerder woensdag bekend. Waar spoorwegdirecties in andere landen last hebben van grote problemen als gevolg van langdurige vertragingen, vindt de directie van Central Japan Railway het nog niet goed genoeg. ,,Wij zullen ons nog meer inspannen om de vertraging tot nul seconden terug te brengen, hoewel de veiligheid onze eerste prioriteit is.''

De Shinkansen, die veertig jaar geleden voor het eerst reed, en die in verschillende Japanse regio's door verschillende maatschappijen wordt geëxploiteerd, heeft de reputatie zeer punctueel te zijn. Zelfs bij de minimaalste vertraging biedt de conducteur uitvoerige excuses aan, die soms langer duren dan de vertraging.

Martin

Vrouw gedood om pinpas

De 71-jarige vrouw die vorige week maandag dood werd aangetroffen in haar woning in Amsterdam-Noord, blijkt het slachtoffer van een gewelddadige diefstal.

Onder meer was de pinpas van het slachtoffer uit de woning verdwenen en korte tijd later gebruikt bij een postkantoor, aldus de politie.
.
De vrouw is kort na een bezoek aan een filiaal van de supermarkt C1000 in haar woning gedood. De politie wil niet zeggen hoe de vrouw om het leven is gebracht. Aanvankelijk ging de politie nog uit van een natuurlijke dood, maar sectie twee dagen later wees onomstotelijk uit dat het een misdrijf betrof.

De 71-jarige Cornelia Brielsman, stond in de buurt bekend als tante Corrie. De oud-lerares leidde nog een kwiek bestaan. Een vriendin die maandagmiddag aan de deur kwam bij haar woning aan de Bovenover in Amsterdam-Noord zag dat er iets behoorlijk mis was en sloeg alarm. Mogelijk is de vrouw door een of twee daders gevolgd van de C1000 naar haar woning. Ongeveer een uur nadat mevrouw Brielsman boodschappen had gedaan, hingen er twee jonge mannen rond bij de giromaat waar de mislukte pinpogingen werden gedaan.

Martin

Wat kost een Nederlandse artiest?

Feestje geven met een Nederlandse ster als klapstuk? Een overzicht van de kosten:

A-klasse (20.000 tot 75.000 euro per optreden)
Marco Borsato, Anouk, Ilse de Lange, René Froger, André Rieu (inclusief orkest), Golden Earring, De Dijk.

B-niveau (10.000 tot 20.000 euro)
Kane, Trijntje Oosterhuis, Frans Bauer, Gordon, DJ Junkie XL, BZN, Guus Meeuwis, Rob de Nijs.

C-categorie (5.000 tot 10.000 euro)
Brainpower, Do (met band), Lee Towers, André Hazes, Dutch Diva's, Ruth Jacott, Ellen ten Damme, Sita.

D-garnituur (2.500 tot 5.000 euro)
Nance, Ben Cramer, Benny Neyman, Georgina Verbaan, Chipz, Gerard Joling, Henk Westbroek, Jody Bernal, Anita Meijer.

Koopjes (1000 tot 2500 euro)
Bonnie St. Claire (1475 euro), Bas en Joël (samen: 1775 euro), Albert West (1750 euro), Hanny (1930 euro), Jose Hoebee (1600 euro), Ria Valk (1945 euro).

McChouffe

Italiaanse crèche weigert Marokkaanse met hoofddoek

In het Italiaanse dorp Samone is een rel ontstaan over het weigeren van een Marokkaanse vrouw aan te nemen, omdat ze een hoofddoek draagt. Volgens de leiding van de crèche zou de 40-jarige Marokkaanse vrouw met haar hoofddoek "de kinderen angst aanjagen."

Kort geleden kreeg de vrouw een stageplaats toegewezen bij de crèche. Ze gaf aan haar hoofddoek onder werktijd te willen blijven dragen. Dit conflict is nu zo hoog opgelopen dat er in Italië een fel debat is ontstaan over sluiers en immigratie.

De politici in Italie zijn verdeeld. De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Giuseppe Pisanu zegt dat de school best zijn beslissing zal heroverwegen. "Want", zo vindt hij, "als het hoofddoekje waardig en normaal wordt gedragen is het onschadelijk voor de kinderen en een cultureel en religieus symbool waar iedereen respect voor moet hebben."

De minister bekritiseerde ook de nieuwe hoofddoekenwet in Frankrijk die hoofddoekjes daar verbiedt. De rechtste partij Lega Nord daarentegen is verheugd over de beslissing van de school. "De school oefent haar recht uit kinderen op te voeden in de Italiaanse traditie", zo liet de partij in een commentaar weten.



Bron: Fok.nl

His leaving marks the end of an era in motor racing that he has defined by his mere presence.

McChouffe

"Consument moet euro's beter controleren"

Volgens minister Zalm van Financiën zijn Nederlanders veel te nalatig als het gaat om het controleren op echtheid van geld. Hij is van mening dat iedereen na het 'flappentappen' direct moet controleren of het geld niet vervalst is. "Naarmate banken, winkels en consumenten beter controleren, zal valsmunterij minder succesvol zijn". Zo schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.

Sinds de invoering van de euro stijgt het aantal valse eurobiljetten in Nederland snel. Vooral de biljetten van vijftig euro worden vervalst, biljetten van twintig en honderd euro zijn in opmars.

Veel winkeliers klagen erover dat de biljetten niet te controleren zijn met een UV-lamp. Volgens de minister is dit onzin, want elk vervalst biljet was onder een dergelijk lamp direct te identificeren.

Om de consumenten meer op hun plichten te wijzen is Zalm dan ook niet van plan ontdekkers van vals geld een vergoeding te geven. "Dat is een prikkel om de biljetten zorgvuldig te controleren."

Volgens Zalm zijn mensen na de invoering van de euro razendsnel vergeten hoe valt te ontdekken dat een eurobriefje vals is. Vooral de consument moet veel oplettender zijn. "In 2003 is een deel van de kennis over de echtheidskenmerken weggezakt. Het credo 'kijken, kantelen en voelen' moet consequent worden toegepast."

Door het biljet een beetje schuin te houden kan goed gecontroleerd worden of het watermerk goed is verwerkt, de inkt van het biljet van kleur verandert, het hologram zichtbaar is en of de veiligheidsdraad in het biljet is verwerkt.

Ook het voorstel van de kamerfractie van de PvdA, om UV-apparaten bij geldautomaten te installeren, kon bij Zalm op weinig steun rekenen. Evenmin is er volgens de minister reden om te kijken naar nieuwe biljetten. Pas rond 2010 komen er nieuwe briefjes beschikbaar, waarvan de grotere coupures zijn voorzien van 'radiochips' waardoor ze nog moeilijker zijn na te maken. In de Verenigde Staten zijn biljetten met 'radiochips' al in omloop, wat niet altijd tot goede resultaten heeft geleid.

Bron: Fok.nl

His leaving marks the end of an era in motor racing that he has defined by his mere presence.

McChouffe

EC: Media Player moet binnen 90 dagen uit Windows

De Europese Commissie heeft beslist dat Microsoft een versie van Windows zal moeten uitbrengen zonder Media Player. De softwaregigant krijgt negentig dagen de tijd om dit te realiseren. Microsoft heeft tijdens de onderhandelingen aangeboden om naast Media Player een drietal andere players mee te leveren bij Windows, dit aanbod is echter afgewezen. Al eerder werd bekend gemaakt dat Microsoft een boete van 497 miljoen euro krijgt opgelegd omdat de onderneming misbruik heeft gemaakt van zijn dominante marktpositie. Microsoft mag op geen enkele manier de Windows versie zonder Media Player minder aantrekkelijk maken dan de variant met deze software. Ook in de werking van de beide systemen mag geen verschil te ontdekken zijn. Concurrent RealNetworks vind de beslissing van de EU erg belangrijk want, "de integratie van Media Player in het besturingssysteem is illegaal", aldus RealNetworks.

Er is nog een tweede maatregel waar Microsoft mee aan de slag moet. Het bedrijf heeft 120 dagen de tijd om informatie te verstrekken aan concurrenten op het gebied van serversoftware. Met deze informatie kunnen de concurrenten hun software beter afstemmen op een samenwerking met de besturingssystemen van Microsoft. Tot vorige week hebben de beide partijen geprobeerd om tot een schikking te komen maar er kon geen overeenstemming worden bereikt. Microsoft gaat in beroep bij de European Court of First Instance, het op een na hoogste orgaan in de Europese Unie.Het bedrijf hoopt op deze manier uitstel te krijgen.

Bron: Tweakers.net

His leaving marks the end of an era in motor racing that he has defined by his mere presence.

Martin

Winkeliers overtreden tabaksverbod

Een op de tien tabaksverkopers houdt zich onvoldoende aan het verbod op de verkoop van sigaretten aan jongeren. In januari en februari deelde de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) bij 1250 inspecties 120 waarschuwingen of boetes uit. Dat heeft de inspectiedienst vrijdag gezegd.

De VWA ging in de twee maanden bij cafés, tankstations, supermarkten en snackbars op bezoek. Zij mogen sinds 1 januari vorig jaar geen sigaretten meer verkopen aan de jeugd onder de 16 jaar.

Martin

Man bedreigt personeel consulaat met speelgoedwapen

In het Marokkaans consulaat aan de Vondelstraat in Amsterdam is vrijdagochtend een man aangehouden die het personeel met een speelgoedwapen bedreigde. Het personeel dacht dat het om een echt wapen ging en sloeg alarm. De politie kon de man korte tijd later arresteren.

Volgens de politie maakte de man een verwarde indruk. Hij kwam met een persoonlijk probleem bij het consulaat. Toen bleek dat de medewerkers hem niet konden helpen, bedreigde hij het personeel met een speelgoedwapen. Eén personeelslid raakte lichtgewond aan haar schouder, toen zij de man wilde tegenhouden.

Martin

Japanse laat zeer dure viool achter in trein

Een Japanse heeft bij het uitstappen uit de trein haar viool die 120.000 euro waard is, vergeten. De politie zei vrijdag dat een zoektocht naar het waardevolle instrument niets had opgeleverd. De violiste van het Osaka Philarmonisch Orkest was in de trein ingedut en zag bij het wakker worden dat de trein al voorbij haar station gereden was. Gehaast stapte ze bij het volgende station uit, waarna ze te laat ontdekte haar handgemaakte Italiaanse viool in de trein te hebben laten liggen.

Martin

Autogordel ook verplicht voor honden

In de Amerikaanse stad Santa Fe worden autogordels ook voor honden verplicht. Dit is donderdag van de gemeente vernomen. Op overtredingen komt een geldboete te staan.

De maatregel is genomen, omdat in de stad in de staat New Mexico veel honden gewond raken bij auto-ongelukken. In gespecialiseerde winkels zijn speciale hondenzitjes verkrijgbaar. Verhoogde hondenzitjes moeten het mogelijk maken dat een gordeldragende hond tijdens het rijden uit het raam kan kijken.