Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Martin

Stormloop op appartement met Porsche

Er is een stormloop ontstaan op het Rotterdamse 'Porsche-appartement', waarbij de koper van een flat van 598.000 euro een splinternieuwe Porsche Boxter van 70.000 euro cadeau krijgt.

In amper een week tijd heeft het betrokken makelaarskantoor Hulstkamp ruim driehonderd brochures de deur uit gedaan voor het bewuste appartement aan de Kabelhof in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Normaal zijn dat er maar een paar. Ook op de internetsite van de makelaar is het de afgelopen week een gekkenhuis geweest met bezoekers die het fijne wilden weten van het 'appartement inclusief sportauto'. Waar normaal zo'n 80 mensen de informatie van soortgelijke dure flats aanklikken, waren het er de afgelopen dagen bijna 5000. "Het is écht niet meer normaal", lacht makelaar Leslie de Ruiter van Hulstkamp. "Toen ik de cijfers onder ogen kreeg van het bezoekersaantal op internet, heb ik de technische jongens gevraagd of die cijfers wel klopten. Dat bleek toch het geval."

Martin

Amerikaanse hongert verlamde broer dood

Een vrouw in de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft haar verlamde broer opgesloten gehouden in een vervuilde kamer en hem geen eten gegeven totdat hij doodgehongerd was. Dat heeft de politie woensdag gemeld.

De 29-jarige Scott Thomas Olsen woog nog slechts 28 kilogram toen ambulancepersoneel hem begin december vond. Hij was 1.83 meter lang. Er zaten infectieplekken en insecten op zijn lichaam. Uit een autopsie bleek dat hij alleen verteerd bloed in zijn maag had. Zijn 36-jarige zus, Kimberly Loebig, beweerde dat ze hem een dag voor hij overleed nog water en eten had gegeven.

Mogelijk heeft Loebig haar broer vermoord om een erfenis op te strijken. Zij was zijn enige erfgenaam en hij had in 1996 250.000 dollar gekregen op grond van een schikking met een winkel. Olsen was blind en verlamd geraakt nadat hij butagas had ingeademd die afkomstig was uit de winkel.

Martin

Geit dood na mishandeling met carbolineum

Een geit is dinsdagavond in Lieren (gemeente Apeldoorn) overleden, nadat het dier was ingesmeerd met carbolineum. Als dat houtbeschermingsmiddel in aanraking komt met zonlicht, veroorzaakt het ernstige brandwonden.

De geit is vermoedelijk ook op een andere wijze mishandeld, omdat het beest nog amper op zijn benen kon staan, meldde de politie woensdag. De 54-jarige eigenaar ontdekte dat het dier niet meer in zijn hok stond en ging op zoek. Hij ontdekte de geit 's avonds in een schuur, bedekt met een dikke laag groene carbolineum. Een dierenarts heeft het beest laten inslapen.

Martin

Valse 112-melders krijgen koekje van eigen deeg

De politie in Drenthe heeft een nieuw wapen in de strijd tegen valse 112-melders: de voicebom. Mensen die vanaf het vaste telefoonnet in Drenthe de alarmcentrale bestoken met loze meldingen kunnen voortaan een of meer automatische telefoontjes terug verwachten.

Het telefoontje, dat via de computer wordt verzonden, is kort en pittig uitgesproken: "Dit is een bericht van de politie. Met dit toestel is misbruik van de alarmlijn 112 gepleegd. Gebruik je verstand. Stop hiermee! Misbruik van het alarmnummer 112 brengt het leven van andere mensen ernstig in gevaar. 112, Alleen als elke seconde telt. Ook voor jou."

Het gaat om een proef van twee maanden. In mei wordt bekeken of het systeem ook in de andere politieregio's wordt ingezet.

Martin

Utrechtse zakenman krijgt 22 jaar cel in Thailand

Een zakenman uit Utrecht is onlangs in Thailand veroordeeld tot 22 jaar gevangenisstraf wegens het bezit van 1,8 gram cocaïne. Dat heeft de vader van de 40-jarige man woensdag bevestigd.

De Thaise politie arresteerde de Utrechter vorig jaar mei in Bangkok, direct nadat hij in zijn hotel had getekend voor de ontvangst van een pakje waarin de cocaïne bleek te zitten. Het pakje kwam volgens de vader uit Nederland en was opgestuurd door een medewerker die kort daarvoor op staande voet door zijn zoon was ontslagen wegens een financieel conflict.

De man zou later spijt van zijn daad hebben gekregen en zijn verhaal aan de Nederlandse politie hebben opgebiecht. De politie bracht de Thaise autoriteiten daarvan op de hoogte. Maar volgens de vader stellen die dat het hen gaat om het feit dat het zijn zoon was die het pakje aannam.

Martin

Gijzeling Franse vrouw eindigt in Hoensbroek

Politie en marechaussee hebben dinsdagavond een inval gedaan in een woning aan de Akerstraat Noord in Hoensbroek, waar eerder een Franse vrouw was gegijzeld. Dat meldde de politie woensdag.

De 23-jarige Française is maandagavond in Noord-Frankrijk in de buurt van Thionville met geweld ontvoerd. De gijzelnemers hielden haar vast in de woning in Hoensbroek. "Daar kreeg het meisje een pistool op het hoofd gezet, vermoedelijk om de ernst van de zaak duidelijk te maken, waarna zij gekneveld werd en in een ruimte opgesloten", aldus een woordvoerder van de politie. De vrouw wist zich dinsdagochtend te bevrijden en de woning ongedeerd te ontvluchten. Ze sprak agenten aan die in de buurt in een auto surveilleerden.

De politie viel vervolgens samen met de marechaussee de woning binnen, maar de gijzelnemers hadden zich al uit de voeten gemaakt.

De politie zegt dat ontvoering en gijzeling vermoedelijk met het criminele drugsmilieu te maken hebben. Bij de inval vond zij onder andere twee pistolen en 210 gram heroïne, evenals administratieve bescheiden. De Française is dinsdagavond door haar ouders opgehaald en mee naar huis genomen.

Martin

Arts voor rechtbank gesleept om erfenis

Familieleden van een in 2000 overleden rijke dame hebben bij de rechtbank in Den Haag rechtzaak aangespannen tegen een orthopedisch chirurg. Zij betwisten de rechtmatigheid van de erfenis van 6 miljoen euro die de arts na haar overlijden kreeg. Dit heeft de raadsman van de arts, mr. K. Aantjes, woensdag bevestigd.

De familieleden willen dat de rechter de wilsbeschikking van de vrouw nietig verklaard. De vrouw overleed op 95-jarige leeftijd aan vrijwillige voedsel- en vochtonthouding. Volgens het Centraal Tuchtcollege voor de Volksgezondheid, dat zich eerder over de zaak boog, heeft de chirurg de regie gevoerd over de medische begeleiding van haar stervensproces. Het college oordeelde in januari dat dit niet zuiver was, omdat de arts jarenlang een innige relatie met haar onderhield en wist dat hij een erfenis zou krijgen. De arts betwist die uitspraak, maar kan daar niet meer tegen in beroep.

Martin

Fransman probeert 'Bin Laden' aan te rijden

Een rechtbank in het Franse Montpellier heeft een 35-jarige man tot drie jaar voorwaardelijke celstraf veroordeeld omdat hij maandag heeft geprobeerd met zijn auto een man aan te rijden die hij aanzag voor Osama bin Laden.

Het slachtoffer, een man van in de 30, wist de auto te ontwijken en bleef ongedeerd. De dader moet hem vijfhonderd euro betalen. Volgens de advocaat van de dader, David Mendel, was zijn cliënt, een kunstenaar, getraumatiseerd door de aanslagen in Madrid en was hij "het slachtoffer van een hallucinatie". "Het was Bin Laden niet. Als hij het wel was geweest, hadden we vijf miljoen dollar verdiend." Dat laatste klopt overigens niet: de VS hebben 25 miljoen op het hoofd van Bin Laden gezet.

Martin

Dronken politiechef verliest rijbewijs

De korpschef van de politie in het Vlaamse Leuven verliest voor tweee maanden zijn rijbewijs wegens het rijden onder invloed van alcohol. Ook moet hij een boete betalen van 1350 euro.

Korpschef Michiels reed in augustus met een alcoholpromillage van 1,4 tegen een stilstaande auto. De eigenaar van deze auto krijgt van Michiels ook nog eens een schadevergoeding van ruim 2000 euro.

In België mag een automobilist maximaal 0,5 promille alcohol in het bloed hebben. Bij een promillage tussen de 0,2 en 0,5 moet een chauffeur zijn auto tijdelijk laten staan en volgt alleen een lichte boete. De Belgische minister van Binnenlandse Zaken Dewael moet nu besluiten of hij nog disciplinaire maatregelen neemt tegen de korpschef, die vorig jaar zijn functie al tijdelijk neerlegde.

Martin

Slijters kwaad op Heineken

Slijters hebben Heineken aangeklaagd bij kartelwaakhond NMa. De maat is vol bij de drankhandelaren, nu de bierbrouwer een select groepje winkels het alleenrecht geeft om de tap voor thuis (de beertender) te verkopen.

De slijters waren al kwaad omdat Heineken zijn bier tegen dumpprijzen levert aan supermarkten, zodat die ermee kunnen stunten in de prijzenoorlog. Dat gaat zover dat de drankhandelaren goedkoper uit zijn als ze het Heinekenbier bij de supermarkt inslaan dan bij de brouwer zelf. Zo kunnen de slijters onmogelijk meegaan met de bodemprijzen van de supermarkten. ,,Heineken geeft het bier gewoon weg'', vertelt voorzitter Miranda Korendijk van branchevereniging de Slijtersunie.

Nu daar nog de kwestie rond de thuistap bovenop komt, is de Slijtersunie naar de kartelpolitie gestapt. Het verwijt is dat Heineken aan 'selectieve distributie' doet, wat verboden is.

Maar Heineken spreekt van een misverstand. Dat de thuistap slechts bij 150 van de in totaal 2500 slijterijen te verkrijgen is, heeft volgens de bierbrouwer te maken met de verkoopstrategie. Met het oog op hoge prijs van het product, zo'n 250 euro, is gekozen voor een voorzichtige introductie met een beperkt aantal verkooppunten.

,,De slijters zijn zich blijkbaar niet bewust van de tijdelijkheid van het probleem'', aldus Heineken. Binnen nu en een paar maanden is het nieuwe biertapsysteem helemaal niet meer te verkrijgen bij slijterijen. Klanten kunnen de apparaten dan enkel nog kopen bij elektronicazaken. De slijters moeten het doen met de bijbehorende vaatjes.

Al met al levert de ruzie wel de nodige publiciteit op voor het nieuwe apparaat. ,,Maar daar hebben we niets aan gestuurd'', merkt een woordvoerder van Heineken lachend op.

www.beertender.nl

Martin

Dochter blijkt na 13 jaar jongetje te zijn

Een Chinees echtpaar heeft hun zoontje dertien jaar lang als meisje opgevoed, omdat zij in de veronderstelling verkeerden dat hun kind van het vrouwelijk geslacht was. Bij een bezoek aan het ziekenhuis bleek echter dat hun 'dochter' een jongen was.

Het jongetje lijdt aan een zeldzame afwijking, waardoor de geslachtsorganen van buiten bijna niet zichtbaar zijn. Hierdoor dachten de ouders jarenlang dat hun kind een meisje was en voedden hem als zodanig op.

De jongen is inmiddels aan de afwijking geopereerd, maar de artsen verwachten dat de psychische gevolgen erg groot zullen zijn.

Martin

Vliegtuig landt op rijdende auto

Een eenmotorig vliegtuig heeft in Edgewater, in de Amerikaanse staat Florida, een noodlanding gemaakt op een pick-uptruck. Zowel de piloot als de bestuurder van de auto brachten het er met lichte schaafwonden vanaf.

De piloot, de 23-jarige Glenn Meleen, moest zijn vliegtuig noodgedwongen op de West Park Avenue neerzetten na problemen met het vliegtuig.

Meleen landde op de rijdende Dodge Ram pick-uptruck van de 61-jarige Ogelsby. "Ik dacht dat het een bom was of dat de truck aan het ontploffen was", aldus Ogelsby die hoogst verbaasd was toen bleek dat er een vliegtuig in zijn achterbak was geland. "Hoe vaak gebeurt dat nou?", was zijn reactie.

Martin

Radeloze man sloopt condoomautomaat

Een 32-jarige man uit Venray heeft maandagnacht uit kwaadheid een condoomapparaat gesloopt. De man kwam tot zijn wanhoopsdaad omdat het apparaat, na het inwerpen van het geld, geen voorbehoedsmiddel gaf.

Terwijl hij bezig was met het openbreken van het apparaat werd de man ingerekend door de politie.

Tegenover de politie zei de man dat hij een condoom wilde kopen. Omdat het ding geen geld teruggaf besloot hij op ruwe wijze zijn geld terug te krijgen.

Martin

'Nazi'-wasberen plaag in Duitsland

Bijna zestig jaar na het overlijden van nazi-kopstuk Hermann Goering dreigt een van zijn bizarre hersenspinsels een ware plaag te gaan vormen. In 1934 importeerde hij Amerikaanse wasberen om de fauna van het 'Reich' ter verrijken.

Nu, zeventig jaar later, begint de grote populatie van de dieren problemen te veroorzaken.

Alleen al in Duitsland zijn op dit moment al meer dan een miljoen wasberen die zich in hoog tempo voortplanten en over heel Europa verspreiden. De reden dat de populatie zo snel groeit is dat ze geen natuurlijke vijanden hebben. Ze plunderen vuilnisbakken, blokkeren rioleringen en bijten elektrische leidingen kapot.

Goering liet een eerste paartje los in de buurt van Kassel. Op dit moment leven er in de omgeving van Frankfurt al meer dan honderd wasberen per vierkante kilometer. De stad heeft een speciale commissie opgericht om het probleem op te lossen.

Mogelijk worden er jagers ingezet om de overpopulatie in te dammen. Zij zouden een premie per gedode wasbeer kunnen krijgen.

Martin

Wallentocht voor blinden

Blinden kunnen vanaf vrijdag een opmerkelijke rondleiding over de Amsterdamse Wallen krijgen. Zelfs de dames van lichte zeden en leernichten mogen met de handen worden betast.

Drie blinden zullen morgen als eerste deelnemen aan de excursie, die vooral in het teken staat van ruiken en voelen. Tijdens de toer moeten de deelnemers zich van tijd tot tijd zelfs wapenen met plastic handschoenen. Zo worden onder meer gevelstenen en urinoirs betast.

Daarnaast staat een een ontmoeting met een leernicht en een prostituee gepland. "En alles mag worden betast", aldus organisator Raoul Serrée van Van Aemstel Produkties.