Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Martin

Weer tientallen jagers doodgeschoten in Italië

Tijdens het Italiaanse jachtseizoen, dat in september begon en zaterdag officieel eindigde, zijn 52 jagers doodgeschoten. Dit schrijft de Liga voor de Afschaffing van de Jacht (LAC) in een communiqué.

Daarnaast zijn 88 zwaargewonden gevallen bij jachtongelukken. "Veertien van die personen hadden niets met de jacht te maken - mensen die een boswandeling maakten, die op hun akkers werkten of gewoon in hun tuin waren" , aldus de LAC.

De Liga eist een volledig jachtverbod. Zij haalt daarbij een opiniepeiling aan die aangeeft dat 72 procent van de Italianen tegen de jacht zijn.

McChouffe

Microsoft: niet meer op links klikken voor veiliger internet

Microsoft heeft een voorlopige oplossing voor het nieuwste lek in zijn browser Internet Explorer: gebruikers kunnen het beste niet meer klikken op hyperlinks in sites of e-mails. Door het lek is het mogelijk dat in de status-, adres- en titelbalk de url van een website komt te staan, terwijl men eigenlijk naar een andere site wordt gestuurd. De softwaregigant heeft nog geen patch uitgebracht voor dit probleem, maar komt nu dus met een work-around.

In plaats van te klikken op een link in een document, wordt het aan de gebruikers aangeraden om alle adressen in te typen in de adresbalk en op deze manier naar de gewenste sites te surfen. Verder worden een aantal tips gegeven waarmee gecontroleerd kan worden of een hyperlink betrouwbaar is. Zo wordt het onder andere aangeraden om de adressen van hyperlinks te controleren op enkele speciale tekens zoals het apenstaartje, %00 of %01.

Bron: Tweakers.net

Wat een tip  :roll:

Van Slashdot:

To go back to an often used analogy, if Microsoft were a car company and their vehicles happened to exhibit a problem with the engines catching on fire (as happens, sometimes, with real car manufacturers) other makers would recall and fix the problem.

Not microsoft!

They're innovative. They'd send a helpful sheet out to owners:

-----------------
Things you can do to protect yourself from an engine fire:

The most effective step you can take to protect yourself from an engine fire caused by the known defect, is pushing your car manually. By pushing your car manually, you can avoid creating the temperatures required to initiate combustion. This will keep your car safe. Also, you can save fuel and contribute to a cleaner environment.
 :wink:

His leaving marks the end of an era in motor racing that he has defined by his mere presence.

McChouffe

Ouders geven nieuwgeboren kind versienummer

CNN schrijft over Jon Blake Cusack, een Amerikaanse ingenieur die net een kind heeft gekregen. Omdat de beste man er niet van houdt om standaard werk af te leveren, heeft hij besloten om zijn kind een aparte naam mee te geven. Analoog aan het veelvoorkomende "junior" heeft de kleine een versienummer meegekregen. Zijn volledige naam luidt nu 'Jon Blake Cusack 2.0'.

Jons vrouw was in eerste instantie niet zo blij met de beslissing, zodat het maanden heeft geduurd om haar over te halen. Uiteindelijk ging ze een week voor de bevalling toch akkoord. Zij had het interieur van de babykamer al uitgezocht, zodat ze haar man toch de keuze van de naam gunde. In een e-mail is na de geboorte aan vrienden en familie te kennen gegeven dat de nieuwe versie een hoop features van Jon 1.0 heeft overgenomen, maar ook aanvullende functionaliteit van zijn vrouw Jamie bevat.

Bron: Tweakers.net

His leaving marks the end of an era in motor racing that he has defined by his mere presence.

Martin

George Best 20 maanden niet achter stuur

Een rechtbank in de Londense deelgemeente Wimbledon heeft de voormalige voetballer George Best maandag veroordeeld tot het inleveren van zijn rijbewijs en een geldboete van ongeveer 2400 euro. De Ier mag twintig maanden lang geen auto besturen.

De 57-jarige Best werd vrijdagnacht met een te hoog alcoholpromillage aangehouden in zuid-west-Londen. Anderhalf jaar geleden kreeg het 'enfant terrible' een donorlever na jarenlang overmatig alcoholgebruik. In december bracht de oud-speler van Manchester United nog tien uur in een politiecel door omdat hij zijn vrouw een tand door de lip had geslagen.

Martin

Olympisch vuur kost 80 mille

Het laten branden van de olympisch vlam kost de organisatie van de Olympische Spelen (13-29 augustus) en de Paralympics (17-28 september) in Athene een lieve duit. Naar schatting is in die periode in totaal 350.000 kubieke meter aardgas nodig. Athoc sloot daarvoor met energieleverancier EPA een contract af ter waarde van 80.000 euro.

Martin

Met 170 km/uur door Arnhem

Een 35-jarige Arnhemmer is zondagavond zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij met zijn auto met een snelheid van 170 km/uur door zijn stad raasde. Volgens een woordvoerder van de politie kostte het surveillerende agenten de nodige moeite om de snelheidsduivel te bereiken.

Agenten zagen de man aan de zuidkant van de Arnhem al met zeer hoge snelheid over de brug over de Rijn rijden. Toen zij de achtervolging inzetten, trapte de Arnhemmer het gaspedaal nog eens flink in. Na een wilde rit door het centrum kon de politie de man net buiten de stad laten stoppen. Op dat moment reed hij ruim 170 km per uur op een weg, waar de maximumsnelheid 80 km is. Justitie moet beslissen wat er met de snelheidsduivel gaat gebeuren.

Martin

Man doet aangifte van mishandeling politie

Een 20-jarige man uit Amsterdam heeft maandag aangifte gedaan van mishandeling door politieagenten in Zaandam. Dit heeft de advocaat van de man gezegd. Het gaat om een schriftelijke aangifte bij de hoofdofficier van justitie in Haarlem.

De man zegt in de nacht van vrijdag op zaterdag door twee politiemannen te zijn mishandeld in een politiecel, terwijl twee agenten buiten de wacht hielden. Hij zou klappen hebben gekregen, waardoor hij gewond raakte aan zijn rechteroog, de rechterzijde van zijn gezicht en delen van zijn lichaam. Ook zouden twee tanden uit zijn mond zijn geslagen. Daarnaast zou de Marokkaanse man racistische opmerkingen naar zijn hoofd hebben gekregen.

Martin

Coffeeshop nodigt Beatrix uit tot werkbezoek

De Groningse coffeeshop De Vliegende Hollander heeft koningin Beatrix officieel uitgenodigd om op Koninginnedag een werkbezoek aan het etablissement te brengen. Dat heeft eigenaar T. Buissink maandag bekendgemaakt. Beatrix doet op 30 april onder meer de stad Groningen aan.

Volgens Buissink is Beatrix een "moderne vrouw van de wereld die open staat voor nieuwe ervaringen. Ik vrees dat zij net zoals de meeste Nederlanders geen goed beeld heeft van onze branche en het product dat wij verkopen", stelt hij. "Wij zouden haar heel goed kunnen uitleggen hoe wiet werkt, wat voor mensen hier komen en hoe gereguleerd de cannabisverkoop eigenlijk is in Nederland."

Bovendien past een bezoek aan een coffeeshop prima in de 'spetterende' viering die de Groningse burgemeester Jacques Wallage heeft beloofd. " Het is weer eens wat anders dan klompendansen en koekhappen", vindt Buissink.

De Groningse coffeeshophouder heeft nog geen reactie ontvangen op het officiële verzoek dat hij naar de vorstin heeft gestuurd. De gemeente Groningen laat weten dat "alle aanbiedingen serieus worden overwogen" . Het programma voor 30 april wordt twee weken van tevoren bekendgemaakt.

Martin

Duitsers dronken weer minder bier

Vorig jaar hebben de Duitsers weer minder bier gedronken. De brouwerijen in de Bondsrepubliek verkochten in eigen land 93,2 miljoen hectoliter gerstenat, 3,5 procent minder dan in 2002. Dit blijkt uit cijfers die het Duitse bureau voor de statistiek maandag heeft gepubliceerd.

In totaal, inclusief de export, zetten de brouwerijen 105,5 miljoen hectoliter af. Dat is 2,3 miljoen hectoliter of 2,1 procent minder dan in het jaar ervoor. Deze hoeveelheid is kleiner dan de 108,4 miljoen hectoliter die de Duitse vereniging van brouwers de afgelopen maand noemde.

Sinds 1995, met uitzondering van de jaren 1999 en 2002, is de bierverkoop elk jaar achteruitgegaan. De brouwersvereniging heeft al eerder laten weten dat de achteruitgang van de bierconsumptie het gevolg is van de veranderingen in de samenstelling van de Duitse bevolking.

De Duitse brouwerijen konden de vermindering in eigen land maar voor een deel goedmaken met meer export. Naar andere landen van de Europese Unie voerden ze 9 miljoen hectoliter uit, 11 procent meer dan in 2002. Naar landen van buiten de EU ging 3,1 miljoen hectoliter. Dat is 5 procent meer dan in het voorgaande jaar.

Martin

Duitse bejaarde vergeet echtgenote

Een Duitse bejaarde reed zondag weg van een parkeerplaats langs de snelweg bij Wittlich, om pas een uur later te ontdekken dat hij zijn echtgenote er had achtergelaten. Angstig belde de man de politie of iemand zijn vrouw ergens had gezien. De politie maakte maandag melding van de vergeetachtige.

De 73-jarige vrouw was inmiddels ontdekt door een andere automobilist. De vrouw zat bij enkele bosschages en was in de war. Uiteindelijk kon het paar worden herenigd.

Martin

In Rusland jaarlijks 2000 kinderen dood na mishandeling

In Rusland overlijden per jaar bijna 2000 kinderen doordat ze door hun ouders zijn geslagen. In totaal worden zo'n twee miljoen kinderen onder de veertien jaar mishandeld door hun ouders. Dat blijkt uit een onderzoek dat het Russische parlement liet uitvoeren, zo berichtte de krant Izvestia maandag.

Tweederde van de kinderen die geregeld klappen krijgen, zijn jonger dan zes jaar, zo blijkt uit het onderzoek dat in 2001 werd gehouden in opdracht van de parlementscommissie voor vrouwen, familie en jeugdzaken. Elk jaar lopen meer van 50.000 kinderen van huis, nadat ze zijn mishandeld.

Martin

Dartstoernooi gestaakt na vechtpartij

Een dartstoernooi met internationale topspelers in café-restaurant Sailor's Inn in Hindeloopen is zondagmiddag gestaakt nadat tientallen mensen slaags met elkaar waren geraakt, meldde de politie maandag.

De oorzaak van de vechtpartij is niet duidelijk. Zowel de politie als organisator K.W. Sikkes tasten in het duister. ,,Het toernooi verliep voorspoedig en we waren al bij de halve finales aangekomen. We hebben vier à vijf mensen het café uitgezet en toen was de rust weer terug'', aldus Sikkes.

Aan het dartsevenement deden 256 spelers mee, onder wie de internationale toppers Tony West, Martin Adams, Shaun Greatbatch, Erik Clarijs, Darryl Fitton, Co Stompé en Albertino Essers. Clarijs, Adams, Fitton en Greatbatch kregen na de knokpartij geen toestemming van de organisatie om aan de halve finales te beginnen. De overgebleven prijzenpot werd door het kwartet gedeeld.

Martin

Uitvaartverzorger bewaakt woning

Uitvaartverzorger Monuta is maandag begonnen met een bewakingsservice voor woningen van nabestaanden. De landelijke uitvaartorganisatie geeft hiermee antwoord op het groeiend aantal inbraken bij mensen die tijdens een uitvaartdienst van huis zijn. Monuta werkt hiervoor samen met een bewakingsbedrijf.

,,De aanleiding is een inbraak eind vorig jaar in een woning in Emmen'', aldus een woordvoerster van Monuta maandag. Met deze inbraak was de maat vol voor de uitvaartorganisatie, die door het hele land 130 uitvaartcentra heeft. Monuta signaleert al langere tijd een groei van inbraken bij nabestaanden thuis. Inbrekers blijken rouwadvertenties in kranten te benutten als bron. Aan de hand daarvan weten ze precies op welk tijdstip de bewoners van huis zijn.

Bewaking van de woning is een dienst waarvoor extra betaald moet worden. De woordvoerster schat de extra kosten op ongeveer 200 euro. ,,Mensen die hiervan gebruik wensen te maken betalen per uur. Gemiddeld verwachten we dat het op vier uur per uitvaart zal neerkomen'', aldus de woordvoerster. Een medewerker van het bewakingsbedrijf zal tijdens de hele dienst bij de woning posten. Bij onraad schakelt de bewaker de politie in.

MS Fan

Zeven mannen dood bij hanengevecht in Mexico

Een vechtpartij bij een illegaal hanengevecht in Mexico heeft zeven mannen het leven gekost, heeft de politie dinsdag gemeld. Een van hen werd doodgeslagen, de zes anderen doodgeschoten.

Het is onduidelijk waarover de mannen zondag precies ruzie kregen. Onder de doden zijn drie broers en drie leden van een andere familie. De eigenaar van de hal waar het illegale hanengevecht werd gehouden, in het plaatsje Tepeyac, is opgepakt.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Strijd tegen illegaal kopiëren velt jurylid Oscars

Gewezen acteur en Oscar-jurylid Carmine Caridi wordt vervolgd door de filmmaatschappijen Columbia Pictures en Warner Bros. De man wordt ervan beschuldigd zijn medewerking te hebben verleend aan het illegaal verspreiden over het internet van films die hem als jurylid ter beschikking gesteld werden. Caridi speelde onder andere mee in het tweede deel van The Godfather. Hij is nu een van de 5.800 juryleden die films ter beschikking krijgen om hun Oscar-oordeel te vormen. Caridi speelde die films door naar zijn vriend Russell Sprague, die de VHS-cassettes omzette in DVD-formaat en aanbood op het internet.
A sick mind is a true delight ...