Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Martin

Duur beddengoed kost Mexicaanse diplomaat baan

Peperduur beddengoed heeft de Mexicaanse afgevaardigde bij de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in Parijs de kop gekost. De OESO heeft dinsdag in een bondige verklaring gemeld dat Flores' opdracht beëindigd is. Drie weken geleden onthulden Mexicaanse kranten dat hij met 160.000 pesos (ruim 11.700 euro) regeringsgeld zes matrassen en zeven kussens had gekocht.

Er is een onderzoek ingesteld naar de uitgaven van de Mexicaanse afvaardiging. Flores lag al eerder onder vuur omdat hij als persoonlijke vriend van de Mexicaanse president Vicente Fox een voorkeursbehandeling zou genieten. Die werd in december 2000, kort na zijn aantreden, door kranten bekritiseerd omdat ook hij exorbitante prijzen betaald zou hebben voor beddengoed in de presidentiële woning.

Martin

Consternatie rond mislukte overval op supermarkt

Een poging tot een overval woensdagochtend op een supermarktfiliaal in Amsterdam heeft voor grote consternatie gezorgd. De politie rukte met groot materieel uit, omdat rekening werd gehouden met een gijzeling. Uiteindelijk werden twee mannen aangehouden.

Na ruim een uur was de actie volgens de politie voorbij. Of er mensen daadwerkelijk zijn gegijzeld is onduidelijk.

Het filiaal staat in de Spaarndammerstraat in Amsterdam. De straat werd afgezet en gebarricadeerd met vrachtwagens. Boven de straat cirkelde een helikopter van de politie.

Martin

Alternatief genezer verdacht van seksueel misbruik

De politie Rotterdam-Rijnmond heeft een alternatief genezer aangehouden op verdenking van seksueel misbruik. De 40-jarige man uit Garderen wordt donderdag voorgeleid.

De aanhouding volgde, nadat twee vrouwen uit Capelle aan den IJssel en Nieuwerkerk een den IJssel aangifte hadden gedaan. De man zou zijn slachtoffers tijdens behandelingen hebben misbruikt.

De politie vermoedt dat meer mensen het slachtoffer van deze man zijn geworden. De alternatief genezer was als therapeut actief in het hele land.

MS Fan

Driejarig meisje overleeft 5 dagen langs dode moeder

Een meisje van drie jaar oud heeft vijf dagen overleefd op gezouten koekjes aan de zijde van haar dode moeder. De moeder overleed na een verkeersongeval op een afgelegen weg in de Verenigde Staten.

De kleine Angel Emery werd gevonden door de politie nabij een weinig gebruikte weg in het westen van Arizona, op een dertigtal kilometer van het stadje Globe. Het meisje zat opgerold tegen haar dode moeder.

De 44-jarige moeder overleed waarschijnlijk vijf dagen eerder in het ongeval. De wagen reed tegen een boom en belandde op een lager gelegen plaats naast de weg. Toen het meisje werd gevonden was ze uitgedroogd en vroeg ze onmiddellijk om water. In het ziekenhuis werd ze verzorgd voor dehydratatie en bevriezingsverschijnselen, opgelopen tijdens de koude nachten. Moeder en dochter waren eerder als vermist opgegeven door familieleden.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Vliegtuigpassagiere ontdekt mes en pistool in handtas

Zonder het zelf in de gaten te hebben is een vrouw erin geslaagd met haar alarmpistool en een mes in haar handtas op een Amerikaanse binnenlandse vlucht te stappen. Op de internationale luchthaven LaGuardia in New York ging de vrouw aan boord van een vliegtuig dat haar met een tussenstop in Detroit naar Denver zou brengen. Pas voorbij Detroit ontdekte ze de wapens in haar tas en waarschuwde ze een stewardess. Op het vliegveld van Denver werd de vrouw opgewacht door de politie. Die liet haar korte tijd later vrij.

De vrouw heeft een domme vergissing gemaakt, maar gevaarlijk was ze niet, zei een woordvoerster van de vliegmaatschappij Spirit Airlines. "Mensen denken vaak niet na over wat er in hun tas zit." De veiligheidsdienst voor het Amerikaanse vliegverkeer laat onderzoeken waarom de bewaking op LaGuardia de wapens niet heeft opgemerkt.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Amerikaanse vrouw vecht voor gelijke toegang tot moskee

Een Amerikaanse moslima in de staat Virginia voert een gevecht om een moskee via de hoofdingang te mogen betreden. Officieel mogen vrouwen de moskee in het stadje Morgantown alleen door de zijdeur binnengaan en in de moskee moeten zij in een van de mannen afgescheiden deel bidden, zegt Asra Nomani. Zulke regels worden volgens haar in steeds meer moskeeën in de Verenigde Staten ingevoerd.

"Ik kan de Taliban interviewen, maar ik mag niet door de voordeur naar mijn moskee", zei de 38-jarige journaliste. Nadat zij het moskeebestuur had gevraagd om een gelijke behandeling van mannen en vrouwen werd zij bij haar eerstvolgende bezoek aan de moskee bij de voordeur door de voorzitter van het bestuur opgewacht en werd haar verzocht de achteringang te gebruiken, aldus Nomani in een klacht bij de Raad voor Amerikaans-Islamitische Betrekkingen. Zelfs in Mekka mogen mannen en vrouwen gemengd bidden, zei zij.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Recordopbrengst in Duitse Lotto

Een Lottospeler uit Baden-Württemberg heeft de grootste individuele winst uit de Duitse Lottogeschiedenis binnengehaald, zo heeft een woordvoerder van de Duitse Loterij maandag bekendgemaakt. "Een ongewoon geval", zei de woordvoerder. Er was geen winnaar in rang 2, slaande op zes juiste cijfers zonder reservegetal. De gelukkige reef aldus niet alleen de jackpot van 16,6 miljoen euro binnen, maar een totaal bedrag van 20,2 miljoen euro.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Afghaanse agenten nemen collega's onder vuur

Vier Afghanen, twee agenten en twee burgers, zijn gedood bij een schietpartij bij een controlepost in het zuiden van het land, hebben de autoriteiten maandag gemeld. Drie agenten raakten gewond. Het vuurgevecht was het gevolg van een misverstand. Agenten bij de controlepost openden zondagavond het vuur op de auto waarin de twee agenten en twee burgers zaten toen die weigerde te stoppen. De agenten in de auto waren doorgereden omdat zij hun collega's in het donker aanzagen voor rovers. De weg waarop het incident plaatsvond is berucht door talloze roofovervallen.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Britse meisjes drinken meer dan jongens

Vijftienjarige meisjes in Groot-Brittannië drinken meer alcohol dan even oude jongens. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerde studie. Daarin ondervroegen wetenschappers van de universiteit van Glasgow in Schotland meisjes en jongens van 15 over hun vrijetijdsbesteding. Zij vergeleken het resultaat met een gelijkaardig onderzoek van 1989.
Het aantal 15-jarige meisjes dat reeds regelmatig alcohol drinkt, is binnen slechts één generatie meer dan verviervoudigd: het percentage steeg van 15 tot 66. De meisjes overvleugelden daarmee de jongens, van wie 61 procent aangaf regelmatig alcohol te drinken. In 1989 ging het om 22 procent.

Het aantal tienermeisjes dat sigaretten rookt, is verdubbeld. Drugs gebruiken doen meisjes nu zes keer meer (38 procent) dan eind van de jaren tachtig (6 procent). Maar ook de jongens grijpen meer naar alcohol, tabak en drugs dan in 1989. Vergeleken met de meisjes lezen zij echter kennelijk meer, blijven 's avonds meer thuis en zijn meer bezig met computers en videospelen.
Het gedrag van de meisjes is volgens de leidster van het onderzoek, dr. Helen Sweeting, onder andere te verklaren doordat zij minder aan sociale dwang onderhevig zijn dan vroeger. "Zij genieten meer vrijheid dan hun moeder en grootmoeder en zij zijn gelijkberechtigd. Maar zij moeten voorzichtig zijn en de gevolgen voor hun gezondheid in acht nemen".
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Britse verpleger wil tussen kannibalen gaan leven

De Brit Reg Barker  is op zoek naar een partner om samen met hem tussen de kannibalen in Papoea-Nieuw-Guinea te gaan leven. De vrouw van Barker, Genni, weigerde om mee te gaan. Zij wil hun twee dochtertjes Agatha (5) en Tallulah (2) niet in de steek laten. De 42-jarige verpleger uit Devon zoekt nu iemand die 3.000 euro wil spenderen om de reiskosten naar Yanimura in de laagvlakte van West-Papoea-Nieuw-Guinea te delen.

Barker is van plan om de kannibalen op te sporen en hen tabak en halssnoeren te schenken. In ruil hoopt hij dat hij samen met zijn partner bij de stam mag blijven en vooral dat ze hen niet oppeuzelen. Barker is er in elk geval gerust in. "Ik ben ervan overtugid dat ze ons met open armen zullen ontvangen. Deze mensen leven nog altijd zoals in het Stenen Tijdperk. Andere mensen opeten doen ze enkel als een soort wraak op een andere stam. De rivaliteit tussen de kannibalenstammen is vergelijkbaar met die tussen voetbalploegen."
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Zuid-Koreaan valt Japanse kinderen in Seoul aan

Een 5-jarig Japans jongetje is donderdag gewond geraakt toen een Zuid-Koreaanse man hem op een school voor Japanse kinderen in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul aanviel met een bijl. De jongen liep een snijwond in zijn hoofd op, maar verkeert buiten levensgevaar, aldus de politie en medewerkers van de school.

De aanvaller verklaarde tegenover de politie dat hij naar de school was gegaan omdat hij de vorige avond om onbekende redenen ruzie had gehad met een Japanner. Volgens een medewerker van de school stormde de man het gebouw 's morgens binnen, kort nadat de kleuters met een schoolbus waren aangekomen.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Tien gewonden bij veldslag tussen Mexicaanse leraren

Bij een veldslag tussen leden van twee rivaliserende onderwijsvakbonden in Mexico zijn woensdag tien leraren zwaar gewond geraakt. Tientallen docenten zouden lichtere verwondingen hebben opgelopen in de slag, die vlakbij de toeristische stad Taxco, zo'n 110 kilometer ten zuiden van Mexico-stad met stokken en stenen als wapens werd uitgevochten. Het incident ontstond toen zo'n vierhonderd aanhangers van de dissidente onderwijsvakbond CNTE een snelweg blokkeerden om een buskaravaan tegen te houden met ongeveer duizend leden van de reguliere SNTE, die op weg was naar een congres. Onder de gewonden waren vier leden van de CNTE, vijf van de SNTE en een politieman. Vijf van de in het ziekenhuis opgenomen vakbondsleden verkeren in kritieke toestand. De twee vakbonden zijn al meer dan tien jaar verwikkeld in een conflict. De extreem-linkse kleinere CNTE beweert dat de SNTE corrupt is en te veel samenwerkt met de regering en heeft daarom in het verleden al verschillende keren kantoren van de vakbond bezet.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Geluidsband Elvis wordt verknipt: 495 dollar voor 5 cm

Een bedrijf uit het Amerikaanse Bloomfield (New Jersey) wil een geluidsband met originele opnames van Elvis Presley verknippen en de knipsels van 5 centimer, als souvenir ingesloten in acrylhars, aanbieden op het internet voor 495 dollar (394 euro) per stuk. Rock 'n roll fans zijn alvast erg verontrust, zo schrijft The New York Times woensdag.

Op de band staan originele opnames van "That's All Right" en negen andere nummers, die Presley en zijn muzikanten in 1954 en 1955 registreerden tijdens de zogenoemde "Sun Sessions". Naast de nummers staan er ook enkele gesprekken op band die Elvis voerde met zijn producent Sam Phillips, eigenaar van Sun Records, en gitarist Scotty Moore. Phillips stierf vorig jaar.

Het bedrijf "Master Tape Collection" kon de geluidsband bemachtigen in 1992 en maakte er een digitale kopie van. Volgens bedrijfsleider Michael Esposito liep de band waterschade op en kan hij sowieso niet meer afgespeeld worden, want dan zou hij breken.

Hoofdcurator van de Rock and Roll Hall of Fame, Jim Henke, ziet daarin nog geen reden om de geluidsband te verknippen. "Als ze dit historisch kunstwerk in stukjes snijden, vernietigen ze een sleutelelement van de Amerikaanse cultuur", aldus Henke.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Slecht gemikt biertje stopt optreden Iron Maiden

Een slecht gemikt biertje maakte een abrupt einde aan het optreden van rocker Iron Maiden in New York. Een fan lanceerde een pintje door de zaal. Het biertje landde op het instrumentenbord van de klankversterking en verknalde de geluidsinstallatie.

Einde optreden en de fans dropen af. De dader voelde zich schuldig en verontschuldigde zich voor zijn collega's. De manager van Iron Maiden kon niet lachen met de grap. Hij noemde de fan een «idioot». «Wat een idee. Hij had beter het biertje door zijn strot geramd dan door de lucht gegooid», fulmineerde Ron Smallwood. «Ik hoop dat het onbenul zijn lesje geleerd en spijt heeft van zijn daad.»
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Vingertop verdwijnt tijdens transport

Een Ier is de vingertop van zijn rechtermiddelvinger kwijt. Het vingertopje van de man verdween tijdens de overbrenging naar een ziekenhuis. Er is een onderzoek gestart naar het verdwenen lichaamsdeel.

De rechterhand van de onfortuinlijke raakte klem tussen een deur. Bij het ongeval werd de top van zijn rechtermiddelvinger afgerukt. De man ging met de vingertop naar het ziekenhuis en werd er doorverwezen naar het hospitaal van Galway. Hij kwam er aan met de top in een zakje. Toen de chirurgen het stukje er opnieuw wilde aanzetten brak er paniek uit. De vingertop was spoorloos verdwenen. De plaatselijke orde van geneesheren heeft een onderzoek geopend naar de verdwenen vingertop.
A sick mind is a true delight ...