Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Martin

Naaktloper wandelt 1363 km

De wandelaar die naakt van het zuidelijkste naar het noordelijkste punt van Groot-Brittannië liep om het naturisme in zijn land te promoten, is na zeven maanden eindelijk op zijn bestemming in Noord-Schotland aangekomen.

De 44-jarige ex-marinier Steve Gough, die de bijnaam 'de naakte zwerver' heeft gekregen, arriveerde gisteren kort voor het donker in het Schotse plaatsje John O'Groats, waar hij werd onthaald door enthousiaste inwoners en een leger journalisten.

Gedurende zijn 1363 kilometer lange trektocht door Groot-Brittannië werd Gough 16 keer gearresteerd, moest hij diverse keren voor de rechter verschijnen en zat hij in totaal vijf maanden in de gevangenis.

Martin

Wiskundige formule helpt onhandige stokjeseters

Voor veel Britten is het eten met stokjes een ramp. Het voedsel belandt vaker op de kleding dan in de mond. Een wiskundige formule moet de onhandige stokjesgebruiker gaan helpen.

Wetenschappers van de Universiteit van Surrey hebben een wiskundige formule ontwikkeld die het eten met stokjes moet vergemakkelijken.

In de formule wordt berekend hoeveel Chinese maaltijden iemand nuttigt, hoeveel seconden het duurt voordat het voedsel gemiddeld van het bord in de mond verdwijnt en wordt een zogeheten 'gladheids-index'van het voedsel bepaald.

Liefhebbers van Chinese maaltijden kunnen zo berekenen hoeveel tijd ze nodig hebben om het eten met stokjes onder de knie te krijgen.

Uit onderzoek bleek dat de helft van de Britten die Chinees eten, de maaltijd begint met stokjes om daarna toch over te schakelen naar de vertrouwde mes en vork.

McChouffe

Microsoft vertaalt Windows naar het Welsh

Softwarebedrijf Microsoft heeft laten weten een Welse taalversie van Windows XP en Office 2003 uit te gaan brengen. Het is opvallend dat Microsoft de vertaling op de markt wil gaan brengen aangezien het bedrijf tot voor kort slechts een spellingcontrole voor het Welsh wilde onderhouden. Een 25-tal inwoners van Wales waren zich echter bezig gaan houden met een vertaling van Linux in hun moedertaal. Microsoft was en is daar niet blij mee en bood toen zelf aan een vertaling te maken voor Windows XP en Office 2003. Deze vertaling zal samen met de Welsh Language Board gemaakt gaan worden en zal ergens in 2004 gratis beschikbaar worden gesteld. Gebruikers zullen dan teksten als 'Nid yw pori'r rhwydwaith yn bosib' te lezen krijgen in plaats van 'Browsing the network is not possible'. De vraag die blijft staan is echter wel wat er na het Welsh volgt aan vertalingen, het Grunnigs misschien?

Bron: Tweakers.net

His leaving marks the end of an era in motor racing that he has defined by his mere presence.

Martin

Gates: over twee jaar geen 'spam' meer

Microsoft-oprichter Bill Gates verwacht dat ongewenste e-mails (spam) binnen twee jaar tot het verleden behoren. Tijdens het Wereld Economisch Forum in Davos zei hij dat een nieuwe strategie de verspreiders van spam op de knieën zal dwingen, zo berichtte de BBC.

Volgens Gates is het gebruik van filters om ongewenste e-mailtjes buiten de deur te houden, slechts één onderdeel van de oplossing. Een tweede aanpak is om elke computer die een e-mail verstuurt een elektronische opdracht te geven om een bepaalde berekening te doen. ,,Dat is geen punt voor een computer die maar enkele e-mails verstuurt, maar het wordt ingewikkelder voor computers die heel veel spam verspreiden.''

De derde aanvalslijn in de visie van Gates is het aanpakken van de verspreiders in de portemonnee. Elke e-mail krijgt dan een soort elektronische postzegel mee. Wordt de post gewoon en zonder problemen afgeleverd, dan is er niks aan de hand. Maar als het bericht wordt tegengehouden, teruggestuurd en bestempeld als 'spam', dan moet de verspreider per geweigerd bericht een bepaald bedrag betalen. Hoe dat precies in zijn werk moet gaan, is al enige tijd onderwerp van studie.

Martin

Fanny Blankers-Koen overleden

De Nederlandse atlete Fanny Blankers-Koen is zondag op 85-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar dochter zondag bekendgemaakt. Ze was al geruime tijd ziek en verbleef in een verpleegtehuis in Hoofddorp. Fanny Blankers-Koen wordt donderdag in Hoofddorp begraven.

De voormalige hardloopster won vier gouden medailles tijdens de Olympische Spelen van 1948 in Londen. Daarmee kroonde ze zich tot de meest tot de verbeelding sprekende Nederlandse atlete aller tijden. De unieke prestatie in Engeland leverde haar de bijnamen 'Vliegende Huisvrouw' en 'Flying Dutchmam' op.

In 1982 werd de Hoofddorpse in New York uitgeroepen tot beste atlete in de olympische geschiedenis. In november 1999 volgde in Monte Carlo de uitverkiezing tot atlete van de eeuw.

Een vrouw om trots op te zijn.

MS Fan

Chinese Muur lijdt aan ernstig verval

De Chinese Muur, de eeuwenoude verdedigingswal in het noorden van China, is onderhevig aan ernstig verval. Het toerisme, de ontwikkeling van de Chinese economie en verwaarlozing blijken funest voor de wereldberoemde Muur, aldus het Chinese staatspersbureau Xinhua maandag.

Volgens Xinhua staat nog maar eenderde van de oorspronkelijke muur overeind en staan zelfs delen daarvan op instorten.

De eerste delen van de Chinese Muur werden al aangelegd tijdens de Qin-dynastie, tussen 221 en 206 voor Christus. In de eeuwen daarna groeide de Muur gestaag. De modernste delen ervan, die rond Beijing liggen, werden tijdens de Ming-dynastie gebouwd, tussen 1368 en 1644. Schattingen over de originele lengte van de Muur variëren van 2.900 kilometer tot bijna 6.000 kilometer. Het enorme bouwwerk staat sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Dieet-kookboek moet Londense bobbys doen afslanken

De groeiende bezorgdheid over het feit dat steeds meer Britten steeds zwaarlijviger worden, krijgt nu ook al gevolgen binnen het Londense politiekorps. Want de Sunday Telegraph onthult dat de bobbys in de hoofdstad een kookboek cadeau krijgen waarin staat wat ze moeten (en vooral wat ze niet moeten) eten om fit te blijven. Misschien komt het doordat politiemannen bij achtervolgingen te vaak naar adem happend moeten capituleren, maar een feit is dat de top van de metropolitan police zich grote zorgen maakt over de fysieke conditie van de ooit wereldwijd bewonderde bobbys. En aangezien dat vaak te maken heeft met overgewicht, wat dan weer in de hand wordt gewerkt door slechte eetgewoonten, heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken 800.000 euro uitgetrokken voor een brochure met 30 recepten die moeten garanderen dat politiemannen zich fysiek beter kunnen meten met de criminelen die zij moeten bestrijden.

Ook de BBC blijft geobsedeerd door eten en diëten. Na ontelbare tv-koks op de kijkers te hebben losgelaten, heeft de openbare omroep nu een proteïnebar geopend in het Television Centre, waar acteurs en medewerkers die zijn bekeerd tot het eiwitrijke Atkins-dieet -en dat blijken er heel wat te zijn- ook tijdens de werkuren vet kunnen eten om slank te worden.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Flitspaal maakt kiekje van gezicht

Een Genkenaar die dacht de politie te slim af te zijn door met een afgedekte nummerplaat voorbij een onbemande camera te rijden, had buiten de waard gerekend. Zijn nummerplaat was dan misschien onleesbaar op de foto's, zijn gezicht was wel duidelijk herkenbaar. De man reed in de nacht van 25 op 26 december in drie minuten twee keer tegen hoge snelheid voorbij de flitspaal in de Stalenstraat in Waterschei. Op het ogenblik dat de camera flitste, keek hij achterom. De politie vergrootte de beelden en zijn gezicht was duidelijk te zien. Vorige Donderdag kon de politie hem identificeren. Geconfronteerd met de beelden, kon hij niet anders dan bekennen.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Priester in Ohio kweekte wiet in pastorie

Een 40-jarige rooms-katholieke priester uit de Amerikaanse staat Ohio is gearresteerd, nadat in de logeerkamer van zijn pastorie een hennepkwekerij was aangetroffen. Ook een 24-jarige man die bij de priester inwoonde is aangehouden.

De politie trof in de logeerkamer 35 hennepplanten, in grootte variërend van vijftien centimeter tot 1,20 meter, lampen, transformators, luchtzuiveringsapparatuur, boeken over het kweken van hennep en twee zakjes marihuana aan. De twee verdachten kunnen elk tot zes maanden gevangenisstraf en een boete van 2.500 dollar worden veroordeeld.
Een priester uit Des Moines, in de staat Iowa, is donderdag tot een jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens het downloaden van pornografische afbeeldingen en films van en met kinderen.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Man zet stiefzoon (10) aan tot moord op broer (4)

De politie in de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft een man gearresteerd die geprobeerd zou hebben om zijn 10-jarige stiefzoon met een video-opname aan te zetten tot moord op diens 4-jarige broertje. Dat heeft de politie donderdag gezegd.
De 36-jarige Donald Winniewicz maakte een video-opname, waarop hij zijn stiefzoon oproept diens kleinere broertje te verstikken met een kussen of hem te wurgen. De man zou de video verschillende keren hebben afgedraaid bij de jongen wanneer hij sliep.
Winniewicz' vrouw vond de videoband in de kast en bracht hem naar de politie. De 10-jarige jongen kon zich alleen herinneren dat hij stemmen had gehoord in zijn slaap. De politie had geen idee wat het motief van de man was.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Dief brengt gestolen aquarel binnen bij politie

Het Zuiderzeemusem in Enkhuizen heeft de in 1845 geschilderde aquarel van Maarten Jacobsz. Mooy weer terug. De aquarel werd eind december uit het museum gestolen, maar is gistermorgen door de dief achtergelaten op de motorkap van een politieauto voor het politiebureau in Enkhuizen. Het kunstwerk, waarop schepen staan afgebeeld uit de tijd van de Hollandse walvisvaart, is teruggeven aan het Zuiderzeemusem.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Hond rijdt bejaarde aan met melkwagen

Een hond heeft in het Britse Merseyside een bejaarde aangereden. Het beest zat in een melkwagen en maakte een sprong voorwaarts. Het dier kwam op het gaspedaal terecht en raakte zo een man van 75. Het ongeval gebeurde in Wirral. Het slachtoffer werd met een knieblessure afgevoerd naar het ziekenhuis.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Russische redders rukken uit voor gezonken bierlading

Zes duikers, het leger en de civiele bescherming. Alle middelen zijn ingezet om een gezonken lading bier in het Siberorsche Omsk te redden.
De vracht gerstenat ligt op de bodem van Irtysj.
De vrachtwagen met de vaten kwam op de dichtgevroren stroom terecht. De chauffeur kon nog tijd uit zijn cabine kruipen en de oever bereiken. Zijn vrachtwagen zonk naar de bodem.
Reddingwerkers visten het gevaarte op maar even later ging het opnieuw mis. De vrachtwagen zonk opnieuw. Om niets aan het toeval over te laten werd de ploeg reddingswerkers versterkt met zes duikers, de civiele bescherming en legereenheden. De inzet van de mankracht is verantwoord. Het ijsgekoelde bier is in Omsk een echt verkoopsucces.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Winkelkarretje mag niet in vliegtuig

Een Duitse man maakte ruzie met de luchthavenpolitie van Düsseldorf, nadat ze hem verboden hadden zijn vliegtuig naar Spanje op te stappen met een winkelkarretje.

De 42-jarige Duitser had zijn bagage in een winkelkarretje geladen en wilde inchecken voor zijn vlucht, maar het luchthavenpersoneel weigerde hem door te laten met het karretje.

Na een hoogoplopende discussie konden ze de vakantieganger overtuigen om zijn bagage zoals iedereen in een koffer te laden. Zo mocht hij wel op het vliegtuig, maar bij zijn terugkeer riskeert de man wel nog problemen met de supermarkt. Die hoorde van het voorval en gaat de man nu aanklagen voor diefstal.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Tussen vijf en zeven goedkoper om naar hoeren te gaan

Een bordeel in de Duitse havenstad Hamburg heeft tussen 17 en 19 uur een voordeeltarief ingevoerd. Dat happy hour is 'n overrompelend succes. De uitbaatster kwam eerder al met een vernieuwend idee: ze paste de filosofie van een supermarkt toe op haar hoerenkast: veel keuze, goedkoop en snel.

Madam Irene heeft van haar bordeel, «Geizhaus», een supermartkt gemaakt met snelle en goedkope bediening. Mannen kunnen aanschuiven in een wachtzaal. De meisjes paraderen voor de klanten. Hebben die hun keuze gemaakt, dan kunnen ze voor een soldenprijsje een half uur aan de slag.

«Snel en goed is het motto. Bovendien is het goedkoop. Mannen betalen voor een half uurtje 38,50 euro, dat is geen geld», meent Irene. «Tussen 17 en 19 uur krijgen we hier nu gemiddeld meer dan 80 mannen over de vloer. Mijn supermarkt voor seks is zo'n succes geworden, dat ik er weldra eentje open in Mallorca.
A sick mind is a true delight ...