Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

MS Fan

Een Britse traditie blaast haar laatste rookwolk uit

De strijd tegen de tabak heeft in Engeland een stukje traditie doen sneuvelen. Want de verkiezing van de 'pijproker van het jaar', die woensdag in het al even traditionele Savoy-hotel had moeten plaatsvinden, gaat niet door omdat de organisatoren vrezen in de problemen te komen met nieuwe wetten die het promoten van tabaksartikelen verbieden, zo meldt de Independent on Sunday.

De aanduiding van de pijproker van het jaar is al bijna vier decennia lang een grote dag voor het overigens slinkende clubje van pijprokende Britten. En wie de erelijst van die periode bekijkt, ziet meteen dat het hier inderdaad gaat om een competitie met uitstraling. Want oud-premier Harold Wilson, zwaargewichtbokser Sir Henry Cooper, acteur en auteur Stephen Fry zijn slechts enkele van de Bekende Britten die werden bekroond als ambassadeur van de pijp.

Dat deze competitie nu is gesneuveld uit vrees voor de stringente nieuwe anti-tabakswetten die ook in Engeland in voege zijn, wordt niet alleen betreurd door de mannen met het meerschuimen rookapparaat, ook de journalist die de ondergang van de wedstrijd meldt, is er niet over te spreken. Om een heel pragmatische journalistieke reden: op slappe nieuwsdagen kan er nu niet meer worden teruggegrepen op een foto van een tevreden aan een pijp zuigende bekendheid om een bladzijde te helpen vullen.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Etende agent pakt overvaller op

Als je een overval op een restaurant pleegt, zorg dan wel dat er niet net een agent zit te eten. Een goede raad die een 33-jarige man uit Almkerk niet goed had begrepen. Hij overviel vandaag een Chinees restaurant terwijl een politieman met zijn familie aan een van de tafeltjes aan het diner zat.

De verdachte bedreigde het personeel met een mes. Nadat hij de buit binnen had, rende hij ervandoor. De agent ging er met wat andere gasten van het restaurant achteraan. Al snel wist hij de overvaller te pakken en achter de tralies te zetten.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Twijfels over hoeveelheid seks in Friends

Het is nog even afwachten of de Amerikaanse serie Friends ook op de Chinese televisie te zien zal zijn. De grootste tv-zender van dit land, CCTV, twijfelt nog of het de serie moet uitzenden. "Ik dacht dat het over vriendschap ging, maar in elke aflevering komt seks voor", aldus Qin Mingxin, verantwoordelijk voor het amusement van CCTV.

Seks is het hekele punt. "Een man ontmoet een vrouw en gaat meteen met haar naar bed. Dat vindt het Chinese volk niet juist." Qin Mingxin vindt de serie overigens wel erg leuk. Maar of de eerste aflevering morgenavond al te zien zal zijn, is nog niet zeker.

Al is de seks niet het enige probleem. Veel grappen zouden moeilijk te vertalen zijn naar het Chinees omdat ze dan niet over zouden komen.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Meisje (10) dood door groepsverkrachting

Afgelopen weekeinde is een 10-jarig meisje uit Maleisië overleden tijdens een groepsverkrachting. De maandageditie van de krant The Straits Times uit Singapore meldt dat bij de verkrachting, die plaatsvond in de deelstaat Johor, drie mannen betrokken waren.

Inmiddels zijn twee van de drie daders gearresteerd. Het gaat om mannen van 46 en 27 jaar oud. Het slachtoffer, de dochter van een lokale leider van de regeringspartij, werd op sterven na dood gevonden op de vloer van een toilet en overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Deze zaak heeft in Maleisië tot veel maatschappelijke ophef geleid. Nog geen twee weken geleden werd elders in het land ook al een 10-jarig meisje verkracht en gedood. Verscheidene organisaties pleitten toen voor hogere straffen, het verplicht castreren van daders of een verbod op seks en geweld op televisie.

Het aantal gevallen van verkrachting in Maleisië is in de afgelopen jaren flink gestegen. In 2002 werden 1418 verkrachtingen geregistreerd, tegen 1210 in 2000. Dit blijkt uit gegevens van de Maleisische politie. In de meeste gevallen waren de slachtoffers nog geen zestien jaar oud.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Vrouw baart in elf dagen zes baby's

Een 26-jarige vrouw uit de Verenigde Staten heeft in elf dagen tijd zes baby's op de wereld gezet. De eerste werd op zeven januari geboren en de laatste zag afgelopen zaterdag het levenslicht.

De andere vier kinderen werden op vrijdag zestien januari geboren. De zesling, bestaande uit vier jongetjes en twee meisjes, is drie maanden te vroeg geboren.
A sick mind is a true delight ...

Martin

Nederlandse skiërs slaan elkaar Oostenrijks ziekenhuis in

Twee groepen Nederlanders, op skivakantie in Oostenrijk, zijn in de nacht van zondag op maandag in de wintersportplaats Saalbach slaags geraakt. Ongeveer twintig boze landgenoten gingen elkaar na een sneeuwballengevecht te lijf. Ten minste zes vechtersbazen raakten gewond, zo meldde de Oostenrijkse televisie ORF.

De vechtpartij ontstond na het après-skiën, aldus de lokale politie. Een persoon gooide een sneeuwbal tegen het hoofd van een andere vakantieganger waardoor de massale vechtpartij begon. Daarbij sloeg een van de ruziemakers iemand met een snowboard op het hoofd. Die liep een ernstige hoofdwond op, aldus een politiewoordvoerder.

Zes mensen werden met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis in Zell am See overgebracht. "Toen de hulpdiensten later lichtgewonde mensen in het ziekenhuis afleverde, gingen de twee groepen in de gang verder", aldus de politiebeambte. Bij die vechtpartij raakte een ambulancebroeder en een vrouwelijke arts gewond.

Het Oostenrijkse Openbaar Ministerie zal de vechtersbazen vervolgen wegens openbare geweldpleging en het toebrengen van lichamelijk letsel. Er was, zo als altijd in dit soort gevallen, alcohol in het spel verklaarde de politiezegsman.

Martin

Boekhouder fraudeert voor miljoenen

Een 35-jarige boekhouder van een bedrijf uit Aalsmeer heeft mogelijk voor ongeveer 18 miljoen euro van zijn werkgever gestolen. Dat heeft de politie in Amsterdam maandag gezegd. De man zou al het geld hebben vergokt

De boekhouder is begin januari aangehouden maar de politie maakte de zaak nu pas bekend. De megafraude, die mogelijk enige jaren heeft geduurd, kwam aan het licht toen toen de directeur van het bedrijf door een bank werd gewezen op een aantal dubieuze transacties. Hierbij werden ongebruikelijk grote sommen geld weggesluisd. Hoewel het er in eerste instantie op leek dat er een bedrag van 450.000 euro was verduisterd, bleek al snel dat het om miljoenen ging die via verscheidene constructies in handen kwamen van de fraudeur.

Uit het onderzoek blijkt dat het bedrijf tot dusver ongeveer 18 miljoen euro mist. Nader onderzoek moet uitwijzen of de verdachte verantwoordelijk kan worden gehouden voor de verdwijning van die totale som. De man heeft inmiddels bekend dat hij zijn werkgever grote bedragen afhandig heeft gemaakt maar dacht zelf dat het om een bedrag van 10 miljoen ging.

De boekhouder zegt niets meer van het geld te hebben. Hij zou al het geld hebben vergokt.

Martin

Churchills papegaai kwekt nog steeds

De diepste gedachten van de Britse staatsman Winston Churchill leven nog steeds voort, dankzij zijn inmiddels 104-jarige papegaai. Het dier leeft in een tuincentrum in het zuidoosten van Groot-Brittannië. Het Britse mannenblad Jack, dat donderdag verschijnt, schrijft over Charlie.

Churchill kocht de vogel in 1937, twee jaar voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Nadat de staatsman in 1965 overleed, werd Charlie verkocht aan een dierenhandelaar die nog steeds voor haar zorgt. Volgens haar verzorgers bezigt Charlie met enige regelmaat vieze taal. Ook roept ze bij herhaling: "Fuck Hitler" en "Fuck the Nazis".

Martin

Twee doden tijdens BA-vlucht

Tijdens een vlucht van British Airways (BA) tussen Miami en de Londense luchthaven Heathrow zijn zondag twee passagiers overleden. Eén passagier kreeg een hartaanval, een andere stierf aan hersenvliesontsteking. Op dezelfde route stierf maandag ook een passagier aan boord van een vlucht van Virgin Atlantic.

Enige tijd na het opstijgen van de BA-vlucht uit Miami werd een vrouwelijke passagier getroffen door een hartaanval. Het vliegtuig maakte daarop een tussenlanding in het Canadese Halifax, maar de toegesnelde artsen konden niets meer voor de vrouw doen. Dat meldt het Britse dagblad The Guardian maandag.

Nadat het vliegtuig met grote vertraging was opgestegen uit Halifax, deed zich het bizarre feit voor dat nog een passagier overleed, ditmaal aan een acute aanval van hersenvliesontsteking (meningitis).

De 330 passagiers werden bij aankomst op Heathrow ruim een uur vastgehouden door de medische autoriteiten vanwege het besmettingsgevaar. Alle passagiers mochten uiteindelijk naar huis, met het advies om de komende weken goed te letten op eventuele symptomen van de ziekte.

Maandag viel er weer een dode op de route Miami-Heathrow, ditmaal aan boord van een vlucht met Virgin Atlantic. Een vrouwelijke passagier overleed kort voor de landing, ondanks de inspanningen van een toevallig aan boord aanwezige dokter.

MS Fan

'Duitse kannibaal niet geestesziek'

Vanaf zijn kindertijd fantaseert hij al over het opeten van andere mannen, maar toch is de Duitse 'internetkannibaal' Armin Meiwes niet geestesziek. Dat heeft een psychotherapeut en seksuoloog maandag voor de rechtbank verklaard.

Meiwes (42) ontmande en doodde in maart 2001 een man die zich via internet had aangeboden om zich te laten doden en opeten. Meiwes heeft weliswaar een stoornis, maar is volledig toerekeningsvatbaar, zei de expert, Klaus Beier, die Meiwes heeft onderzocht.

Meiwes staat terecht wegens moord ter bevrediging van de geslachtsdrift, maar volgens Beier handelde hij niet in de eerste plaats uit seksuele motieven. Meiwes was eerder op zoek naar geborgenheid: mannen die hij sympathiek vindt wil hij opeten om 'dicht bij hen' te zijn. Volgens Beier vindt Meiers stoornis zijn oorsprong in zijn ongelukkige jeugd. Meiwes' vader nam de benen toen hij 9 was.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Spanjaard (82) steekt kersverse echtgenote (81) dood

Een 82-jarige Spanjaard wordt ervan verdacht in een aanval van jaloezie een 81-jarige vrouw te hebben doodgestoken met wie hij vijf dagen eerder in het huwelijk was getreden.

Het drama speelde zich maandag af in een bejaardenhuis in de oostelijke stad Almendralejo, waar de twee elkaar een paar jaar geleden hadden ontmoet en sinds hun huwelijk een kamer deelden. Volgens de politie dacht de man dat zij het met een ander hield.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Meisje overlijdt na 'Jackass' stunt

Afgelopen zaterdag besloot een groep tieners in Marysville, Californië, een stunt na te doen die ze in het MTV programma 'Jackass' hadden gezien. Op een speelterreintje bevestigden ze een touw tussen een draaimolen en een pickup truck. Door de draaimolen daarna te draaien, werd het touw als bij een jojo om het speeltoestel gewonden. Als de truck vervolgens ging rijden, zou de draaimolen een slinger krijgen.

Het zestienjarige meisje, Bobbi MacKinnon, kwam om het leven toen ze meer dan 22 meter ver werd geworpen en buiten het veldje op de straat neerkwam. "Ik kan niet begrijpen hoe het zo heeft kunnen gebeuren", zei Bobbi's vriendin, Tammy Banta. Volgens de jongeren was de stunt hetzelfde als in 'Jackass' alleen hadden ze het touw twee keer rond de draaimolen gewonden om het sneller te laten gaan.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Brandwonden na mislukte bungee stunt

Een man is gewond geraakt toen een stunt met een bungeekoord van een brug in Bristol, Engeland, verkeerd ging. Getuigen zagen de man over de railing van de 75 meter hoge Clifton Suspension Bridge klimmen en naar beneden springen. Terwijl hij aan het elastiek hing vatte hij vlam om even later in het water te vallen.

"Hij liep de brug over en maakte zich vast", vertelt een ooggetuige. "Na de sprong zette hij zichzelf in brand en probeerde toen het touw door te snijden. Zijn mes was echter bot, dus duurde het meer dan twintig seconden voordat hij in het water viel en weg zwom."

De man is met eerstegraads verbrande longen opgenomen in het plaatselijke ziekenhuis en inmiddels naar een brandwondencentrum verplaatst. Volgens de politie is zijn toestand niet levensbedreigend. Een woordvoerder verklaarde dat het hele incident erg schokkend was voor de aanwezige bezoekers en het personeel van de brug. Desalniettemin wenste hij de man veel beterschap toe.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Ambtenaar twee dagen dood achter bureau

Een Finse belastingambtenaar die op zijn kantoor overleed bleef twee dagen onopgemerkt door zijn 30 collega's. De zestigplusser overleed vorige week dinsdag, maar niemand had tot donderdag gemerkt dat hij dood was. Het hoofd van het personeel verklaarde dat de mensen die het nauwst met de dode samenwerkten, op het moment van overlijden allemaal naar vergaderingen waren. Volgens de Finse krant Ilta-Sanomat echter dachten zijn collega's dat de man hard met teruggaven aan het werk was.

"Dit is het gevolg van vele toevalligheden", zei Anita Wickstroem, directeur van het belastingskantoor in Helsinki. "Hij werkte erg veel alleen en bezocht ook vaak bedrijven, en de mensen waarmee hij normaal lunchte en koffie dronk waren druk met vergaderingen of elders aan het werk." Op de verdieping waar het kantoor van de man zich bevindt werken zo'n honderd andere mensen.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Chinees stel klaagt school aan na kusvideo

Twee Chinese studenten hebben een hogeschool aangeklaagd nadat een video waarop zij zoenend waren te zien aan de hele school was vertoond. Volgens Wei Gang en zijn vriendin heeft de school hun privacy geschonden.

De school zond de video uit in een serie gefilmde handelingen die volgens de school binnen het gebouw niet mogen. Men heeft geprobeerd om de gezichten van de twee onherkenbaar te maken, maar medestudenten hebben hen aan hun kleren herkend. Sindsdien zijn ze onderwerp van spot.

Het koppel wil een geldelijke vergoeding, maar wil ook dat de school zijn excuses aanbiedt. Volgens hun advocaat had de school geen recht om de beelden uit te zenden, maar daar bestrijdt men dat. Het materiaal maakte deel uit van de lessen moraliteit, zo heeft men laten weten.
A sick mind is a true delight ...