Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

MS Fan

Russen: te veel seks en geweld op tv

De Russische media zenden te veel seks en geweld uit. Dat is de mening van de Russen zelf, zo blijkt uit een onderzoek. Driekwart van de bevolking vindt censuur zelfs noodzakelijk.

Voor het onderzoek werden 1500 Russen om hun mening gevraagd. Voor 41 procent was censuur "beslist noodzakelijk". 35 procent vindt het "mogelijk noodzakelijk", terwijl slechts 6 procent graag porno en geweld op de beeldbuis wil houden.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Veertig procent minder prostituees in Parijs dan in 2002

Het aantal in Parijs werkzame prostituees is het afgelopen jaar van 1.700 naar 1.000 gedaald, een afname van 40 procent. Dat heeft de Franse minister van binnenlandse zaken Nicolas Sarkozy dinsdag gezegd.

De afname van het aantal prostituees in de Franse hoofdstad is waarschijnlijk het gevolg van het invoeren van hardere straffen tegen prostitutie in 2003. Sarkozy zei dat vorig jaar 126 buitenlandse prostituees het land zijn uitgezet.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

"Gsmmende bestuurders zijn voorzichtiger"

Automobolisten die gsmmen achter hun stuur neigen voorzichtiger te zijn dan andere, zo heeft een Zweedse onderzoekster inzake verkeersveiligheid tegen de algemene gedachtengang in bekendgemaakt.

"Mensen zijn verstrooid wanneer zij telefoneren, maar zij compenseren dat door trager en voorzichtiger te gaan rijden", zo vatte Anne Bolling van het Zweedse Onderzoeksinstituut voor de Verkeersveiligheid (VTI) een studie samen die donderdag wordt vrijgegeven.

Bolling voegde eraan toe dat handenvrij bellen ook invloed op de concentratie heeft. Er is geen enkel verschil tussen het praten via een gewone GSM en een handenvrije kit. Meer nog, een nummer vormen met een handenvrije kit is veel meer storend voor het rijden. In vele landen, waaronder België, is telefoneren met een GSM achter het stuur verboden.
A sick mind is a true delight ...

Lender

Citaat van: MS FanNeergeschoten leraar overleden

De 49-jarige onderdirecteur en docent van het Terra College, H. van Wieren, die dinsdagmiddag op school werd neergeschoten, is 's avonds omstreeks tien uur overleden in het ziekenhuis. Dat heeft persofficier van justitie A. Rijsdorp bekendgemaakt.
De man, tevens D66-raadslid in Zoetermeer, werd dinsdagmiddag in een volle kantine in zijn hoofd geschoten door een leerling en overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De scholier was lange tijd onvindbaar, maar meldde zich uiteindelijk dinsdagavond bij de politie. Hij is in verzekering gesteld en wordt verhoord.

khebbet ook gehoord op het nieuws. waar gaan we toch naartoe.
Iemand afknallen omdat ie vant school gestuurd wordt.  :roll:  :roll:  :?
(zo was het toch hé)
www.gamequarter.be -> Help de commnunity en registreer (je kan je account voor de site ook gebruiken voor het forum)

Scuderia Ferrari

Burn-out op je tiende

Het aantal kinderen dat chronisch oververmoeid is stijgt dramatisch. De meest recente schatting geeft aan dat tien procent van alle kinderen voortdurend moe is. Als belangrijkste oorzaak wordt de grote druk genoemd. Overvolle agenda's, druk van de omgeving en een overvloed aan prikkels door bijvoorbeeld internet en mobiele telefoons worden genoemd als de hoofdoorzaak.

Wietse Kuis van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht weet niet precies de omvang van het probleem te vertellen, maar hij schat dat tien procent chronisch vermoeid is. Hij krijgt steeds meer patiëntjes over de vloer met vermoeidheidsklachten of onverklaarbare pijnklachten. De laatste jaren waren het zoveel patiëntjes dat hij er onderzoek naar heeft gedaan. Jonge meisjes tussen de acht en veertien jaar vormen de grootste groep van kinderen met klachten. De artsen vermoeden dat dit met de hormoonhuishouding te maken heeft. De veranderende hormoonhuishouding zou meisjes in die leeftijd gevoeliger maken voor spanningen. Jongens uiten zich over het algemeen makkelijker als ze iets dwars zit, terwijl meisjes makkelijker dingen opkroppen.

De vergelijking met een burn-out komt niet zomaar uit de lucht vallen. De klachten zijn ook overeenkomstig met klachten van volwassen burn-out patiënten. Een extreme vermoeidheid die lijkt op de vermoeidheidsziekte ME, slecht slapen en concentratieproblemen. "Bij verwaarlozing van de klachten gaat het van kwaad tot erger. Kinderen komen thuis en zitten de rest van de dag op de bank. Ik ken gevallen waarbij een kind te moe is om op te staan of hinkend de deur uitgaat, terwijl er geen lichamelijke aanleiding is.", aldus Kuis.

Opmerkelijk is dat de geestelijk oververmoeide kinderen een groot aantal dingen gemeen hebben met leeftijdsgenootjes die lichamelijk chronisch ziek zijn. "Kinderen die oververmoeid zijn hebben vaak een lagere pijndrempel", Aldus Kuis. Hij concludeert verder: "Chronisch ziekte en chronische stress hebben dus hetzelfde effect op het lichaam."

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht houdt op 29 en 30 januari een symposium met als thema 'Het kind onder druk'.

Scuderia Ferrari

Leerlinge met luchtdrukpistool opgepakt op school

Afgelopen maandag is op het Agrarisch Opleidings Centrum AOC in Roermond een leerlinge met een luchtdrukpistool op zak aangehouden. Het betreft een 15-jarig meisje uit het Limburgse Echt.

Momenteel wordt het meisje verhoord. De exacte reden van het wapenbezit op school is niet bekend. Omdat de directie geruchten te horen kreeg dat leerlinge met het wapen rondliep, werd ingegrepen. Tijdens een gesprek met de leerlinge werd het wapen ingeleverd.
_
Later vandaag zal de politie met een verklaring komen

---------------------------------------
Ik zeg niets..........  :roll:

Scuderia Ferrari

CDA wil dubbele nationaliteit afschaffen

CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen, die gisteren in het NOS-Journaal zei dat hij de integratie van allochtonen in Nederland als mislukt beschouwt, wil de dubbele nationaliteit bij allochtonen gaan aanpakken. "Het tegengaan van dubbele nationaliteiten versterkt niet alleen de keuze voor een bestaan in Nederland, het is ook een belangrijke stap in de emancipatie van vooral allochtone meisjes." Verhagen wil ook dat een pleger van huiselijk geweld het voor de periode van een aantal jaar verboden wordt een nieuwe partner uit het buitenland te halen.

Gisteren zei Verhagen al dat hij om de import van huwelijkspartners tegen te gaan, de leeftijdgrens wil verhogen van 21 naar 24 jaar. "Van de derde generatie migranten haalt maar liefst 75% hun partners uit het land van herkomst in plaats van te trouwen met andere Nederlanders'', zo verdedigde de CDA'er zijn voorstel.

Binnenkort komt de commissie-Blok met haar conclusie hoe het staat met de integratie van allochtonen. Maar volgens Verhagen kunnen we nu al constateren dat allochtonen in Nederland ''de verkeerde lijstjes aanvoeren: WAO, bijstandsuitkering, WW, huiselijk geweld, criminaliteitscijfers, schoolachterstand en leerachterstand''. Verhagen vindt het toekomstige perspectief van integratie ook niet iets om vrolijk van te worden.

---------------------------------------------------
Jammer, maar het moet, anders gaat het goed fout met NL.

Martin

Nederlanders eten minder vlees

Nederlanders zijn vorig jaar minder vlees gaan eten. In vergelijking met 2002 daalde het vleesverbruik per persoon met 1,3 kilo tot 85,5 kilo. Dat heeft het Productschap Vee, Vlees en Eieren woensdag gezegd. "Deze afname kwam vooral voor rekening van kip en kalkoen, dat wegens de vogelpest minder beschikbaar en duurder was", aldus het productschap.

De Nederlandse vee-, vlees- en eiersector produceerde vorig jaar voor 3,6 miljard euro. Dat is een daling van 11 procent in vergelijking met 2002. Het grootste deel van de daling kwam voor rekening van de pluimveesector. Door de vogelpest ging de productie daar 36 procent omlaag.

Mede door deze malaise nam de werkgelegenheid in de vee, vlees en eiersector af met 6 procent. Het aantal van 85.500 banen eind 2002 kromp naar 80.100 eind vorig jaar.

Martin

Duitse politie mishandelt allochtonen

De Duitse politie maakt zich geregeld schuldig aan mishandeling van verdachten. Vooral allochtonen moeten het ontgelden. Klachten tegen politieagenten worden veel te laat of niet goed onderzocht. Dat zegt Amnesty International in een woensdag verschenen rapport.

Amnesty heeft twintig gevallen van mishandeling door agenten onderzocht. De totale omvang van het probleem zegt de organisatie niet te kunnen inschatten. Amnesty pleit voor de oprichting van een onafhankelijk orgaan dat klachten wegens mishandeling tegen agenten moet onderzoeken.

De Duitse politievakbond noemt de aantijgingen onzin. "De Duitse politie heeft geen geweldsprobleem en is ook niet vijandig tegen allochtonen" , zegt voorzitter Konrad Freiberg. Amnesty baseert zich puur en alleen op de verklaringen van de slachtoffers. Of die ook kloppen is niet onderzocht, aldus Freiberg.

Martin

Flessenpost na 27 jaar boven water

De flessenpost die een 17-jarige jongen in 1977 bij Vlieland in zee gooide is na 27 jaar aangespoeld op Terschelling. Jutter Annemiek Waanders vond de fles met het briefje zaterdag aan de oostkant van het waddeneiland. Ze maakte dat woensdag wereldkundig.

De vondst van het briefje in de fles geeft Waanders een 'speciaal gevoel.' " Jutten is heel leuk. Je weet nooit wat je vindt. Ooit vond ik een kilo barnsteen, dat achteraf een klomp frituurwet bleek te zijn", aldus Waanders woensdag. Zij heeft de afzender uitgenodigd een weekendje te komen logeren in het hotel waar ze werkt.

Martin

Apen overvallen ambassade

Meer dan dertig apen houden de Indiase ambassade in Nepal bezet. De apen hebben medewerkers aangevallen en apparatuur vernield. De vloeren zijn bezaaid met apenpoep.

De ambassade heeft de hulp ingeroepen van deskundigen van een dierentuin en de dienst voor nationale parken om de apen het pand uit te krijgen.

MS Fan

Al 25.500 leraars verzekerd tegen agressie

Al bijna 25.500 leerkrachten hebben een verzekering afgesloten bij Ethias die ook agressie dekt. Jaarlijks verwerkt de verzekeraar daarvoor zo´n tien tot twintig dossiers. Gevallen van zware agressie komen daar nauwelijks in voor. Toch voelt de helft van de leerkrachten zich niet echt veilig bij de leerlingen, zo blijkt uit een onderzoek van de KULeuven. De leerkrachten vrezen vooral het slachtoffer te worden van diefstal in de scholen (30 procent). Maar ze zijn ook ongerust dat ze zullen worden geslagen (18 procent) of bedreigd met een wapen (14 procent). In Antwerpen belandt elke week wel een dossier over een incident op school op het bureau van het jeugdparket. In 1999 stak een leerling zijn leraar neer met een mes in een school in Deurne.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Deense politie vult verkeerde woning met traangas

In Kopenhagen heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag per ongeluk de verkeerde woning bestormd en met traangas gevuld. Een politiehond is verantwoordelijk voor de blunder.
Volgens de recherche waren de agenten bij de zoektocht naar twee voortvluchtige inbrekers door speurhonden tot aan de deur van een woning gebracht. De agenten dachten dan ook dat de dieven daarbinnen waren, maar in werkelijkheid waren ze gewoon voorbij die deur gelopen.
De politie spoot traangas door de brievenbus, viel de woning binnen en greep een compleet verrast echtpaar vast. Het duurde bijna vijf uur voor de vergissing duidelijk werd. De politie sprak over "een betreurenswaardige samenloop van ongelukkige omstandigheden".
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Nieuwslezeres weg vanwege naaktfoto

Nieuwslezeres Catherine Bosley van het Amerikaanse tv-station WKBN in de staat Ohio, heeft ontslag moeten nemen nadat er naaktfoto's van haar verschenen op internet. Tijdens haar vakantie in de staat Florida in het voorjaar van 2003 deed ze mee aan een 'wet T-shirt contest'. Terwijl ze zich aan het uitkleden was, heeft er iemand foto's genomen. Vorige week doken deze ineens op op het internet.

Toch vinden de meeste mensen het niet terecht dat ze ontslagen is. Uit een peiling op de site Ksat.com blijkt dat meer dan 90 procent van de mensen het ontslag niet terecht vond. Zelf vindt Bosley het ontslag wel terecht. "Ik ben een rolmodel", aldus de presentatrice tegenover een radiostation. De presentatrice heeft dan ook spijt van haar actie. "Ik heb mezelf en God teleurgesteld. Het waren twintig tot dertig minuten van mijn leven. Ik heb niemand beschadigd. Destijds was het leuk."
A sick mind is a true delight ...

Scuderia Ferrari

Vrienden van Murat boos op berichtgeving

Een groep vrienden van de 17-jarige Murat D., die vastzit voor de moord op docent Hans van Wieren, gaat het opnemen voor de dader. Volgens hen was Murat een goede jongen die gekwetst is door de docent. Een cameraploeg die bij het Terra College in Den Haag aan het filmen was, werd door hen uitgescholden. De berichtgeving in de media zou niet kloppen.

Tegen verslaggevers zeiden de leerlingen dat Van Wieren een opmerking had gemaakt over Murats vader, die in de cel zat. Daarover zou Murat boos zijn geworden. Ze zijn van plan om morgen naar de herdenking die op de school zal plaatsvinden, foto's van Murat mee te nemen.

Stoned

Twee scholieren van het Terra College, Hatice (15) en Cagla (14) (die niet bij bovengenoemde groep behoren) vertelden tegen een ANP-verslaggever Murat goed te kennen. ''Ik ken hem al zeven jaar. Het was een heel goede jongen die goede cijfers haalde op school. Hij ging alleen met de verkeerde vrienden om. Meestal was het een heel rustige jongen, maar soms was hij wel agressief'', aldus Hafize.

De vriendinnen zeggen geen idee te hebben waarom Murat ruzie had met Van Wieren en waarom hij hem heeft neergeschoten. Ze denken wel dat hij stoned was op het moment dat hij de leraar neerschoot. Ook zeggen ze dat hij wel eens harddrugs zoals XTC gebruikte.

Update 11:35
De politie in Den Haag heeft vanochtend een demonstratie voor Murat uitelkaar gedreven. Voor het Terracollege betuigden een tiental jongeren hun steun voor Murat.

Ze hadden op een autoraam een groot papier geplakt waarop stond geschreven 'Murat we love you'. Ook riepen ze: 'Wij willen Murat' en 'We love you Murat'. Om hun leuzen bij te staan, sloegen ze op auto's.

Volgens de politie is er ingegrepen omdat er voor de demonstratie geen vergunning was aangevraagd.
-----------------------------------------
Sure...... :? :? :? :?