Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

MS Fan

Alleen rijke Russen kunnen Whitney Houston zien optreden

Sommige Russische fans van Whitney Houston zijn bereid tot 1.300 dollar neer te tellen om naar één van de twee concerten te kunnen gaan die de Amerikaanse zangeres volgende maand geeft in het Kremlin. Dat is zowat negen keer het gemiddelde maandloon in Rusland, zo hebben Russische media maandag gemeld.
De goedkoopste plaats in de Moskouse zaal die plaats biedt aan 5.000 mensen, kost nog altijd 200 dollar. Het is dan ook de eerste keer dat de rhythm en blues-zangeres in Rusland optreedt. Voor dat bedrag zou de Amerikaanse ster wel eens een bisnummertje in het Russisch mogen zingen (genre: Ja tebja vsjegda ljoebljoe/I will always love you).
De 40-jarige Whitney Houston zal ook een concert geven in Sint-Petersburg. De concertorganisatoren hebben er alle vertrouwen in dat ook die tickets als zoete broodjes zullen verkopen. Het gemiddelde maandloon in Rusland schommelt rond 150 dollar (of 117,25 euro). In de hoofdstad Moskou zijn de salarissen wel iets rianter, net zoals de levensstandaard er iets hoger is dan op het platteland.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Argentijn overleeft avontuur in leeuwenkuil

In de dierentuin van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires is een 22-jarige man gewond geraakt toen hij zich in de leeuwenkuil waagde om de roofdieren uit te dagen. De man, Lucas Tomas, liep lichte verwondingen op aan zijn handen en gezicht, hebben artsen maandag verklaard. De man krijgt ook psychologische begeleiding omdat hij de politie vertelde dat de stem van God hem opdroeg om de leeuwen te tergen.
Zondag klom hij over een muur en sprong in de leeuwenkuil. Zoals een stierenvechter met zijn cape hield hij zijn jas voor een van de twee leeuwen om hem uit te dagen. De leeuw besprong Tomas en werkte hem tegen de grond. Hij beet de man diverse keren voordat een politieagent het dier met waarschuwingsschoten wegjoeg.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Slang bijt dief in scrotum

Een Amerikaan van 20 uit Gibbston in de staat New Jersey heeft een mislukte poging ondernomen om twee slangen te stelen uit een dierenwinkel. De man had de pythons in de zakken van zijn broek gestopt en reed met de beesten naar huis. Een slang ontsnapte en beet de dief in het scrotum.

De dief reed naar huis, zette de slangen af en ging naar het hospitaal. Hij had eerder op de dag al een iguana gekocht en daar wilde de politie het fijne van weten. De agenten reden naar het huis van de man die intussen naar het ziekenhuis was voor verzorging. Zijn vriendin liet de politie binnen en toen ondekten ze een halve dierentuin.

Naast de gestolen pythons, kropen er nog slangen rond samen met twee iguana's en kikkers. «De man is in staat van beschuldiging gesteld voor alle diefstallen», aldus agent Joseph Giordano. «Wat de pythons betreft, een exemplaar was uit de zak van de dief gekropen en had zich eerst rond zijn been verstrengeld. De slang beet daarna in zijn scrotum.» Gelukkig voor de dief zijn pythons wurgslangen en is hun beet niet giftig.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Negenduizend Chilenen verbeteren wereldrecord zoenen

Negenduizend Chilenen hebben het wereldrecord simultaanzoenen verbeterd. Het evenement vond gisteren in de hoofdstad Santiago plaats. In een afgezette straat hebben 4.500 stelletjes tien seconden lang de lippen op elkaars lippen gedrukt. De recordpoging was een organisatie van twee bekende fotografen.
De nieuwe bestprestatie is een aanzienlijke verbetering van het record uit het Guinness Book of Records. Dat record staat nog steeds op naam van 3000 Canadezen. In februari 2000 poseerden in het Canadese Sarnia 1.588 paren voor een grote zoenpartij.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

´Echtgenote´ is man met valse boezem

Een pasgehuwde 'echtgenote' heeft een boer in China opgelicht. De boer had de vrouw veel geld betaald om haar te trouwen. Groot was zijn verbijstering toen kort na het huwelijk bleek dat de vrouw een man met valse borsten was.

Een zuiver geval van boerenbedrog in het oosten van China heeft het Fuzhou Evening News gehaald. Een man wilde na de huwelijksceremonie met zijn vrouw slapen, maar zij weigerde. Ze had "hoofdpijn". Toen ze zich niet meer kon redden met de uitvlucht, ging ze lopen maar de boer koos eieren voor zijn geld. Hij ging zijn vrouw achterna. Het koppel liep de stad in en daar raakte de vrouw haar borsten kwijt. Toen de nepborsten van de oplichter eraf vielen, had de boer het door dat het om een man ging.

De nepvrouw werd opgepakt. Geregelde huwelijken tegen betaling zijn een gewoonte in China. Door de wettelijke beperking van één kind per gezin is er een gebrek aan vrouwen. Ook het cultureel bepaalde belang van mannen in de maatschappij werkt dat gebrek nog in de hand.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Duitse politie onderzoekt vreemde fraude

De Duitse politie onderzoekt een mogelijk geval van fraude met een computer. Een kwade man bracht zijn pas aangeschafte computer namelijk terug naar de winkel omdat er geen computeronderdelen, maar kleine aardappels in zouden hebben gezeten.

De winkel verving de computer zonder verdere kosten, maar werd argwanend toen de man even later met een nieuwe computerkast vol aardappels aan kwam zetten. "De tweede keer wilde hij geen nieuwe computer meer en wilde hij zijn geld terug," zo liet een woordvoerder van de politie weten.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Man uit auto gelanceerd, vliegt door ruit

In Bleskensgraaf heeft zich afgelopen nacht een tragisch ongeluk voorgedaan. Een man raakte met zijn auto van de weg en kwam tot stilstand tegen een huis. Hij overleed toen hij daarbij werd gelanceerd en door een ruit van de woning vloog.

De auto raakte rond 01.00 uur door nog onbekende oorzaak van de hoofdweg en reed door een heg, over een stuk weiland en door de tuin, alvorens tegen het huis te botsen. Op het moment van het ongeluk waren er mensen in het huis. De identiteit van de man is nog niet bekend.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Agenten krijgen extra geld door snor

De snor is weer helemaal in. In Noord-India wel te verstaan en dan ook nog vooral onder politieagenten. Zij krijgen namelijk extra geld als ze boven hun bovenlip haar laten groeien. De snor zou extra gezag uitstralen, zo liet een commissaris van de politie in de staat Madhya Pradesh dinsdag in de krant The Asian Age weten.

De agenten krijgen per maand 30 roepies (50 eurocent) bovenop hun normale loon. Wel zal de vorm en stijl van hun snor in de gaten worden gehouden.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Leerling schiet Haagse schooldirecteur door het hoofd

De directeur van het Stevincollege in Den Haag is dinsdag door het hoofd geschoten door een leerling die kwaad was omdat hij was geschorst. De directeur is zwaargewond per helikopter naar een ziekenhuis overgebracht.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Stropers doden 111 zeeschildpadden

Stropers hebben in de afgelopen dagen 111 zeeschildpadden, een beschermde en met uitsterven bedreigde diersoort, gedood in de omgeving van Acapulco. Alleen de schilden en enkele andere lichaamsdelen werden op het strand achtergelaten, zo werd maandag door de media gemeld.

Milieubeschermers gaan ervan uit dat de dieren werden gedood door een stropersbende die erop uit was hun vlees op de zwarte markt te verkopen. De dieren, die hun eieren jaarlijks op de Mexicaanse stranden leggen, worden sinds 1990 door Mexicaanse wetten beschermd.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Witte sokken mag niet meer op Nederlands ministerie

Witte sokken dragen onder een pak behoort op het Nederlandse ministerie van Financiën voorgoed tot de verleden tijd. Ambtenaren die zich niet aan dit kledingvoorschrift houden, kunnen rekenen op een fikse uitbrander.

Op het Haagse departement gelden geen stringente kledingvoorschriften, maar toch is de combinatie pak en witte sportsok taboe verklaard door een medewerker van het interne bureau Kabinet en Protocol.

In de ministeriële uitgave 'Wij van Financiën' meldt ene meneer Mate van Kabinet en Protocol dat de dracht van sportsokken alle grenzen van fatsoenlijk kleedgedrag overschrijdt. "Als ik het zie, merk ik geheid op luchtige toon iets op zoals: Ik zie dat je op weg bent naar een tennisbaan," zegt Mate.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Helft van de Nederlandse jongeren vindt zichzelf te dik

43% van de Nederlandse meisjes tussen 9 en 15 jaar en 30% van d
e jongens uit dezelfde leeftijdsgroep vinden zichzelf te dik. dat blijkt uit een peiling van Kaboem, een website voor jongeren. Nog eens 16% van de meisjes vinden zichzelf «veel te dik». Bij de jongens ligt dat aantal op 7%.

Meer dan de helft van de meisjes vindt zichzelf dus te dik. 44% van de meisjes doet wel iets aan de lijn, van de jongens lijnt 23%. Van de ondervraagden snoept 38% een paar keer per dag en 9% eet niet gezond. De jongens en meisjes doen wel relatief veel aan sport: 71% sport een paar keer week en 66% wil best vaker sporten.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Koper betaalt 100.000 euro voor zes openbare toiletten

Een onbekende koper had 100.000 euro over voor de aankoop van zes openbare toiletten in het Engelse graafshap Sussex. De gemeenteraad van Wealden verkocht het blok met toiletten openbaar. «Het complex kan omgebouwd worden tot een vakantiechalet», vertelt makelaar Sarah Curran.

Het toilettencomplex in de baai van Pevensay telt vier urinoirs en twee wc's. Het staat vlak bij zee maar wie het toilet gebruikt, heeft helaas geen uitzicht op zee. Toch ging het gebouw vlot van de hand. «Er waren heel wat bellers. De meeste waren een beetje verlegen om extra info te vragen, andere wilden gewoon bieden», vertelt verkoopster Sarah Curran. «Het complex kan perfect omgeturnd worden tot een vakantiehuis. De koper heeft ook plannen in die richting. Hij wil er een cottage met twee slaapkamers van maken», besluit Curran.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Ziekenhuis ontslaat arts voor downloaden van porno

In het Nederlandse Tilburg is een arts op staande voet ontslagen. De man gebruikte het computernetwerk van het Sint-Elisabeth Ziekenhuis voor het verzamelen van porno.

De praktijk kwam aan het licht toen bleek dat het surfen heel traag verliep. Het ziekenhuis stelde een onderzoek in en al gauw bleek dat de overlast afkomstig was van een pornowebsite. Een arts verzamelde de porno met een computer die ook door andere collega's gebruikt werd. De betrapte arts werd meteen ontslagen. Het ziekenhuis wil wel de privacy van de man beschermen.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Gevangene belt maandenlang met gsm

Een Nederlandse gevangene heeft maandenlang met een mobiele telefoon uit de gevangenis gebeld. De politie was op de hoogte van de praktijk. De onderzoekers belden de man in zijn cel gewoon op. Justitie heeft het feit bevestigd pas nadat de advocaat van de gedetineerde dat al gedaan had.

De man is een belangrijke getuige bij een moordzaak en had het mobieltje voor 800 euro van een cipier gekocht. De politie heeft pas na twee maanden een proces-verbaal opgesteld. Bellen vanuit een cel met een gsm is in Nederland immers strafbaar. Justitie is zwijgzaam over de zaak en wil verder niks kwijt over de vervolging van de gevangene en de gevangenisbewaarder.
A sick mind is a true delight ...