Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Martin

Australische koala's krijgen de pil

De koala's in de Australische deelstaat Victoria krijgen de pil om te voorkomen dat de dieren een bedreiging voor het milieu gaan vormen en afgeschoten zouden moeten worden. De regering van de deelstaat heeft daartoe besloten na een geslaagde proef in het nationaal park Mount Eccles, meldde de televisiezender ABC zondag op zijn website.

Premier John Twaites zei tegen ABC dat de koalapopulatie uit de hand dreigt te lopen, waardoor de dieren niet voldoende voedsel meer kunnen vinden. " In de jaren dertig werd de koalabevolking hier bedreigd met uitsterven. Nu is de populatie gezond, maar in sommige gebieden te omvangrijk." Het aantal koala's is zo gegroeid, omdat ze geen natuurlijke vijanden meer hebben.

Victoria is volgens Twaites de eerste staat waar de pil wordt ingezet om het aantal koala's te verminderen. Hij zei het een slechte zaak te vinden om nu niets te ondernemen. Dan zouden later veel dieren afgeschoten moeten worden, een lot dat jaarlijks miljoenen kangoeroes treft.

De koala's krijgen de pil in de vorm van een hormoonimplantaat, dat de dieren maximaal zes jaar onvruchtbaar maakt.

Martin

Duitse bioscoopbezoeker stikt in popcorn

Een achttienjarige bioscoopbezoeker uit de Oost-Duitse stad Prenzlau is tijdens een vertoning van de film The Last Samurai gestikt in popcorn. Kort nadat hij was begonnen met popcorn eten, kreeg hij het benauwd en raakte hij bewusteloos.

Een met spoed opgeroepen arts slaagde er niet in de jongen het leven te redden, deelde de politie zondag mee. Uit de lijkschouwing moet blijken wat de doodsoorzaak is.

Ferrari 2010

Citaat van: Martin
Citaat van: Schumi 2002
Citaat van: MartinIk ben goudeerlijk, maar noem je prijs maar. :lol:

Natuurlijk moet ge met de prijzen een beetje redelijk blijven t.o.v. de leeftijd hé

Dus ik zen 14 jaar, dus wat zou tge zeggen voor 5 euro alle vijf ineens

Das toch al een aardig bedrag hé :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Uhm, het zijn maar 4 wagens :lol:  :lol:  :lol:
NOG maar 4 hé, de volgende moet nog komen :lol:  :lol:
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Martin

Politie vindt BMW-dieven

Drie van de vier nieuwe BMW's die in de nacht van vrijdag op zaterdag werden gestolen uit een loods aan de Insulindeweg in Tilburg, zijn weer terecht. Een BMW X5 kon de politie vrijdagnacht direct opsporen, omdat er een voertuigvolgsysteem inzit. Hiermee kunnen gestolen auto's met een satelliet worden opgespoord.

De politie vond de X5 in de Jules de Beerstraat in Tilburg. Bij de auto waren drie jongens van 16 en 17 jaar oud. De politie kon twee van hen aanhouden, een derde wist te ontkomen. Een tweede BMW werd zaterdag gevonden in Oisterwijk. Ook de derde auto stond in dit dorp onder de rook van Tilburg. De vierde auto is nog niet terecht.

De politie stelt een onderzoek in naar de overige daders van de autoroof. De twee Tilburgse jongens zitten vast.

De auto's stonden in een loods van een autopoetsbedrijf om rijklaar gemaakt te worden. Ze zijn eigendom van een BMW-dealer in Tilburg.

Martin

Veel animo voor schaatsen en darts

De rechtstreekse tv-uitzendingen van schaats- en dartswedstrijden zijn afgelopen weekeinde goed bekeken. Dat blijkt maandag uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO).

Naar het Europees kampioenschap schaatsen in Heerenveen keken zondagmiddag (NOS, Ned. 2) gemiddeld 2.415.000 mensen. Op het moment dat Mark Tuitert de titel behaalde zaten er zelfs 3,2 miljoen liefhebbers voor de buis. Ook tijdens de andere dagen van het schaatsevenement was de animo groot.

SBS6 zond het officieuze wereldkampioenschap darts in het Britse Frimley Green uit. De Nederlandse kanshebber op de titel, Hagenaar Raymond van Barneveld, ging zaterdag in de halve finale ten onder. Daar keken gemiddeld 1.380.000 mensen naar. De finale zondag werd door gemiddeld 1.625.000 mensen bekeken.

Martin

Charles stuurt Ozzy whisky

Prins Charles heeft de voormalige alcoholist Ozzy Osbourne een fles Whiskey gestuurd bij wijze van fruitmand. Dat maakte zijn vrouw Sharon bekend tijdens haar chat show.

"We stellen het erg op prijs dat Charles wat van zich heeft laten horen. Hij heeft mijn man een fles Scotch gestuurd, waar Ozzy natuurlijk zelf geen druppel van mag drinken."

Sharon was tijdelijk gestopt met haar chat show vanwege het ongeluk van haar man. Ozzy brak bij een ongeluk met een quad (terreinvoertuig) op zijn landgoed in Engeland acht ribben, een sleutelbeen en een nekwervel. Deze week verschijnt Sharon weer voor haar publiek.

Martin

Vliegtuigmaatschappij censureert film

Vliegtuigmaatschappij British Airways toont op haar vluchten een gecensureerde versie van de film Love Actually. De Britse omroep BBC meldde maandag dat een geluidsfragment, waarin acteur Hugh Grant spreekt over de aanslagen op 11 september, uit de komedie is geknipt.

British Airways is bang dat het fragment passagiers angstig maakt. Hugh Grant spreekt over de telefoontjes van de passagiers in de gekaapte vliegtuigen. Velen lieten een bericht achter voor hun geliefden vlak voordat de toestellen in de Twin Towers vlogen.

Volgens een woordvoerder van British Airways is het fragment niet essentieel voor de film en is de censuur wegens de gruwelijkheid van de gebeurtenissen gerechtvaardigd. Producent van de film Duncan Kenworthy noemt het een belachelijke beslissing.

Martin

Kraambezoek ontaardt in schietpartij

Een kraambezoek in Zaandam is in de nacht van zondag op maandag uitgelopen op een schietpartij waarbij een zwaargewonde is gevallen. Het slachtoffer is een 31-jarige vrouw, een ex-partner van de kersverse vader. Zij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De ex kwam langs toen het jonge ouderpaar net een bevriend stel uit Amsterdam over de vloer had voor een kraambezoek. Na een ruzie met de kersverse vader over spullen die niet eerlijk zouden zijn verdeeld, vertrok de vrouw. Later keerde ze echter terug, omdat ze haar mobieltje was vergeten. Toen er opnieuw onenigheid uitbrak, pakte de 31-jarige vriend die op bezoek was een wapen en schoot haar neer. De man is aangehouden en zit vast.

Martin

Den Haag verbiedt uitdelen reclame

Het stadsbestuur van Den Haag wil het uitdelen van reclame-items op straat verbieden. De maatregel moet ervoor zorgen dat de hoeveelheid zwerfvuil in de residentie afneemt. Dat meldde de Dienst Stadsbeheer van de gemeente Den Haag maandag.

Den Haag is overigens niet de eerste gemeente die overgaat tot een verbod op het uitdelen van gratis producten en flyers op straat. Volgens een woordvoerster van de gemeente is een soortgelijke maatregel ook al van kracht in Amsterdam.

MS Fan

Hittezomers in 21ste eeuw eerder de regel

De Europeanen kunnen zich deze eeuw verwachten aan een veelvuldige herhaling van de recordzomer die zij vorig jaar hebben ondergaan. Dat blijkt uit een studie van een Zwitsers wetenschapsteam, afgedrukt op de online-editie van het vakblad Science.

De zomer van 2003 zorgde, naast hitterecords, ook voor een hoog dodencijfer -veelal bejaarden- en vele bosbranden. Dit soort zomers wordt voortaan eerder regel dan uitzondering, menen de experts van de Ecole Polytechnique Federale (EPF) in Zürich en van de weerkundige dienst Meteosuisse.

"Onze simulaties tonen aan dat in Europa één zomer op twee minstens even heet zal zijn als die van 2003", zei professor klimatologie Christoph Schaer aan de EPF. Een en ander valt toe te schrijven aan het broeikaseffect. Door de globale opwarming zal ook de gemiddelde zomertemperatuur stelselmatig toenemen, zodat de (on)gelukkigen onder ons die het einde van de eeuw halen zich mogen opwarmen voor extreem hete zomers.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Schoonmaakster wint 13 miljoen euro maar blijft poetsen

Mary Jones, een 62-jarige Britse poetvrouw en grootmoeder, heeft met de Lotto omgerekend 13 miljoen euro gewonnen. Ondanks het grote geldgewin wil de moeder van vier kinderen verder poetsen en ijsjes verkopen in een bioscoop. Dat meldt de "Daily Mirror" zaterdag.
"Ik ben graag te been, daarom zal ik nu nog niet stoppen met werken", vertelde Jones die met haar echtgenoot Robert (77) nabij het Welshe Bala woont.

Het super-spaarvarken zal wel aangesproken worden voor reizen, waarschijnlijk de Verenigde Staten of Australië, want de Lotto-winnares is nog nooit op vakantie geweest.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Niue weer deel van Nieuw-Zeeland door cycloon

Het eiland Niue, de kleinste zelfstandige staat ter wereld, wordt mogelijk weer deel van Nieuw-Zeeland. Door een krachtige cycloon die vorige week over het eiland raasde, is zoveel schade aangericht dat tweederde van de 1.500 inwoners dreigt te vertrekken.
Met slechts vijfhonderd bewoners wordt het waarschijnlijk onmogelijk om de economie van Niue draaiende te houden, aldus Terry Coe, lid van het parlement van Niue. Bovendien zijn veel regeringsgebouwen, woonhuizen en het enige ziekenhuis van het eiland verwoest, en is de oogst verloren gegaan.
De Nieuw-Zeelandse minister van buitenlandse zaken Phil Goff benadrukte zondag dat de voormalige kolonie Niue alleen wordt ingelijfd als de inwoners dat zelf willen.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Bijbel in Harry Potter-taal

Een groep protestantse theologen wil de bijbel in "Harry Pottertaal" vertalen. Door de eeuwenoude bijbel in "dagelijkse taal" om te zetten, hopen ze een groter publiek te bereiken, zo melden verscheidene katholieke persagentschappen.
Het team bestaat uit twaalf mensen, gaande van theologen en filologen tot journalisten en literatoren. Ze hopen hun vertaling van de Lutherbijbel tegen 2015 - wanneer naar gevreesd/gehoopt kan worden ongeveer niemand zich nog Harry Potter herinnert - rond te hebben.
Helemaal nieuw is het project niet. Zo kenden we ook in het Nederlandse taalgebied al de "Goed Nieuwsbijbel", die in de volkstaal geschreven werd. Maar binnen de Duitse protestantse Kerk is lang niet iedereen even enthousiast over het project. Zo noemde de evangelisch-methodistische bisschop Walter Kaliber het project "overbodig". In de protestantse nieuwe vertaling zou God niet langer als "Vader", maar als "Vader en Moeder" vertaald worden en de "Heilige Geest" wordt de "Heilige Geestkracht" (al valt ook wat te zeggen voor "Big Brother").
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

"Wakkere" Britse wint tv-spelletje

Een jonge stagiaire van de Britse politie heeft zaterdagavond 97.000 pond (140.000 euro) gewonnen bij een tv-spelletje op de Britse commerciële zender Channel 4 omdat ze er in geslaagd is een week niet te slapen.
De 19-jarige Clare Southern behaalde de eerste prijs door zich 90 minuten langer wakker te houden dan haar laatste twee concurrenten. Tijdens de ultieme test moesten de kandidaten op een bed gaan liggen in een donkere ruimte. De laatste die in een diepe slaap terecht kwam, won de wedstrijd.
De andere proeven bestonden onder meer uit het kijken naar een video die geeuwende mensen toonde. Ook moesten de kandidaten bijvoorbeeld gedurende een uur naar opdrogende verf staren. De kandidaten vielen één voor één af. Clare Southern sliep niet gedurende bijna 178 uren.
De uitzending van de commerciële zender gaf aanleiding tot veel kritiek, zowel van het publiek als van het medische korps, dat vond dat de uitzending de gezondheid van de deelnemers in gevaar bracht.
Een psycholoog van de Universiteit van Birmingham, Gary Wood, waarschuwde voor psychologische problemen en noemde het spel vernederend. Diverse kandidaten meldden ook effectief hallucinaties en uitputtingsverschijnselen.
Een woordvoerder van Channel 4 verzekerde dat de kandidaten tussendoor heel korte dutjes mochten doen en dat ze medisch gevolgd werden.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Waarschuwing bij vishaak: 'Doorslikken gevaarlijk'

Een label met de waarschuwing 'Doorslikken gevaarlijk' heeft de vierde prijs gewonnen bij de verkiezing van het meest idiote waarschuwingslabel (Wacky Warning Label Contest), die elk jaar wordt gehouden in de Amerikaanse staat Michigan. Konden vissen nu maar lezen, want de waarschuwing geldt een vishaak.
De eerste prijs ging naar een waarschuwing op een fles afvoerontstopper, die luidt: 'Als u de aanwijzingen en waarschuwingen niet begrijpt of niet kunt lezen, gebruik dit product dan niet.'

De prijs is bedoeld om het verschijnsel aan de kaak te stellen dat fabrikanten steeds vaker voor de rechter worden gesleept door gebruikers van hun producten. Met de waarschuwingslabels proberen fabrikanten zich in te dekken, zegt Robert Dorigo Jones, die aan het hoofd staat van de ideële organisatie die de verkiezing organiseert. "Vroeger riep iemand die koffie op zijn schoot had gemorst gewoon dat hij onhandig was, tegenwoordig roept hij een advocaat", aldus Jones.
A sick mind is a true delight ...