Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Martin

Doodstraf voor Chinese onderwijzer

Een onderwijzer die ervan is beschuldigd vier leerlingen te hebben verkracht is in China ter dood veroordeeld. De 26-jarige man vergreep zich aan de meisjes nadat hij die had laten nablijven voor bijles op hun school in de stad Beiliu. Het jongste slachtoffer van de man was 9 jaar. Dat heeft het persbureau Xinhua vrijdag bericht.

Martin

Dieven te kijk

Ze hingen er nog maar een paar uur, de foto's van twee jongemannen die al een paar keer video's en dvd's hadden gestolen bij een Tilburgse videotheek. Toen kwam de politie. Of de eigenaar van de videotheek niet liever gewoon aangifte wilde doen.



Ook in andere winkels, onder meer in Groningen, Rotterdam en Blerick hangen foto's van winkeldieven. Alle beelden komen van beveiligingscamera's.

De Utrechtse korpschef Vogelzang pleitte deze week in zijn nieuwjaarstoespraak ook voor het publiceren van foto's van zogeheten veelplegers.

Bart VD

Mislukte bankoverval door dronken vampier

Een man heeft in het Duitse Bremen een poging ondernomen om een bankoverval te plegen. Bewapend met een plastic pistooltje en vermomd met een zonnebril, een wollen muts en vampiertandjes toog hij richting de Sparkasse bank. De 45-jarige man was behoorlijk dronken toen hij zijn plan wilde uitvoeren.

De man kwam onderweg naar de bank een politiewagen tegen op de parkeerplaats. Toen hij zijn speelgoedpistooltje op de politiewagen richtte werd hij meteen door de politiemannen overmeesterd. Bij de aanhouding raakte één agent gewond aan zijn been. Het pistooltje en kostuum van de overvaller werden in beslag genomen, waarna de man in de cel werd gezet.
This space for rent

Martin

Doof meisje mogelijk stelselmatig verkracht

Een 14-jarige leerlinge van de dovenschool Effatha in Zoetermeer zegt bij herhaling te zijn verkracht door medescholieren. Elf jongens zijn in verband met de zaak door de school geschorst. De scholengemeenschap nam deze maatregel, naar nu bekend is geworden, begin november al.

Justitie in Den Haag neemt de zaak uiterst serieus en onderzoekt hoe vaak het dove meisje is verkracht en door wie. De eerste bevindingen wijzen erop dat de onzedelijke praktijken al lange tijd speelden, vermoedelijk zelfs enkele jaren. Het meisje zou de ene keer door één jongen en de andere keer door meerdere jongens tegelijk zijn misbruikt. De geschorste leerlingen zijn ongeveer evenoud als het slachtoffertje.

De zaak kwam aan het rollen nadat de leerlinge afgelopen herfst een vertrouwenspersoon van de instelling op de hoogte stelde van het misbruik. Het meisje en haar familie worden nu bijgestaan door hulpverleners. Het meisje volgt nog wel onderwijs op Effatha.

MS Fan

Kamelen van het Israëlisch leger sterven van de kou

Enkele kamelen die het Israëlische leger had ingezet om bosbranden te voorkomen, zijn gestorven van de kou. Dat meldt een Israëlische krant donderdag.
Enkele maanden geleden werden zo'n zeventien rondzwervende kamelen gevangen genomen in de Néguevwoestijn, in het zuiden van het land. Ze werden overgebracht naar de Syrische Golanvlakte, die bezet en geannexeerd is door Israël.

De kamelen graasden er de planten en struiken af om te voorkomen dat deze vuur zouden vatten in het droge seizoen, waardoor de munitie in de militaire kampen wel eens zou kunnen ontploffen. De winterkou op het plateau is de kamelen echter fataal geworden. Een Israëlische dierenorganisatie heeft haar verontwaardiging al uitgedrukt en heeft het Israëlische leger een felle protestbrief gestuurd.
Een woordvoerder van het leger liet weten dat vier dieren de beproeving overleefd hebben en dat ze teruggestuurd worden naar de woestijn.
"Het leger heeft de kamelen gevangen genomen op vraag van de dierenartsen van het ministerie van Gezondheid. Op die manier wilde men de dieren redden, want ze waren bij hun vangst al erg ziek. Drie kamelen overleden al toen ze overgebracht werden naar de Golanvlakte", zo deelde de woordvoerder mee.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Nieuw bier ter ere van Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger kan zijn dorst voortaan met zijn eigen bier lessen. Een brouwerijtje uit de Amerikaanse staat Oregon heeft een bier op de markt gebracht ter ere van de gouverneur van buurstaat Californië.
Het bier kreeg de naam "Governator Ale", een toespeling op Schwarzeneggers vroegere acteerprestaties in de Terminator-films en zijn huidige functie als gouverneur. Op het etiket van de bierflessen staat een gespierde rug van een bodybuilder.
De woordvoerster van de brouwerij Pumping Iron liet weten dat het bier al sinds kerstdag op de markt is in Californië. Volgens het bedrijf heeft het gerstenat een "extra bittere smaak" en bevat het iets meer alcohol dan de meeste Amerikaanse bieren.

Een fles Governator Ale van 660 milliliter kost ongeveer 3 dollar (2,4 euro) en is nog zeker tot het einde van het voorjaar in de Californische winkelrekken te vinden.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Duitse Elvis-imitator zingt ruim 40 uur aan een stuk door

De Duitse Elvis-imitator Shezad Eikmeier heeft volgens de Hamburgse radiozender Oldie 95 het duurrecord zingen verbeterd, door 40 uur, acht minuten en twee seconden lang liedjes van Elvis Presley te zingen. Het oude record volgens het Guinness Book of World Records stond ook op naam van een Elvis-imitator, de Noor Kjell Elvis. Hij hield het in oktober 2003 een seconde korter vol dan Eikmeier. Eikmeier, wiens artiestennaam Shelvis luidt, leverde zijn prestatie in de studio van Oldie 95. Hij mocht na elke vier uur een kwartier pauzeren en tussen de liedjes maximaal dertig seconden. Hij zong 75 verschillende liedjes. Na 37 uur begaf zijn stem het. Toch zong hij toen nog drie uur, acht minuten en twee seconden door.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

T.A.t.u-zangeressen outen zich als hetero´s

Wat velen al lang vermoedden, heeft het Russische popduo t.A.T.u. nu officieel bevestigd: de zwoele lesbo-scènes waarmee beide meiden een jaar geleden opzien (en succes) baarden op het Eurovisie Songfestival, waren vanuit commercieel oogmerk geënsceneerd. Dat vertrouwden Lena Katina (19) en Julia Volkova (18) aan de nooit om een onthulling verlegen Britse krant The Sun toe.

"Wij hebben de buik vol van elkaar en is het hoegenaamd niet leuk continu voor lesbienne te spelen", zei Katina. Zij wil in de lente t.A.T.u. -bekend van de hit "All The Things She Said"- verlaten en een "eigen carrière" opbouwen. Katina popelt om vaarwel te zeggen tegen de schoolmeisjesrokjes, die deel van hun marketingimago waren.

Voor Volkova, daarentegen, zal de muzikale scheiding hard aankomen, weet de psycholoog met dienst van The Sun.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Panne in brouwerij legt Australië droog

Paniek in de Australische hoofdstad Adelaide. Een stroompanne in de brouwerij Coopers heeft de productie van twaalf bieren doen mislukken. De brouwsels zijn ondrinkbaar en de voorraden zijn bijna uitgeput. De zomer in Australië is bloedheet en de inwoners vrezen voor het schrikbeeld van een café zonder bier.

Het lied van Bobbejaan Schoepen wordt werkelijkheid in Australië. Een brand in een aardgascentrale veroorzaakte een stroompanne in de Coopers Brewery. De Coopers Brewery is de derde grootste brouwer in Australië. Het bedrijf in Adelaide bevoorraadt hoofdzakelijk de hoofdstad. De stedelingen vrezen harde tijden.

De hete zomer zorgde in december al voor een stijging van de bierverkoop met 18%. De Aussies snakken nu meer dan ooit naar een frisse pint. Door de meerverkoop en de panne dreigt er nu een tekort op de biermark tot maart. Het voorval heeft de Aussies alvast geinspireerd tot een eigen versie van «Een café zonder bier». De Australische tegenhanger van Schoepen's hit noemt «A Pub with No Beer». Zanger Slim Dusty weet het zeker: «Er is niets zo eenzaam, morbide of saai, dan aan de toog te hangen in een café zonder bier.»
A sick mind is a true delight ...

Martin

Vijf jaar voor internetdate met minderjarige

Een 52-jarige Britse man is donderdag in de Verenigde Staten tot een gevangenisstraf van vijf jaar veroordeeld voor het maken van een seksafspraak met een 14-jarig meisje via internet.

De man was overgekomen uit Engeland nadat hij via een chatsite contact had gemaakt met de 14-jarige Jane Doe. De twee spraken elkaar begin dit jaar enige malen in de chatbox 'Romance', waarna de verdachte, Barry Beadle, voorstelde om Doe te komen bezoeken. In de VS namen Beadle en Doe hun intrek in een motel, waar ze een kleine week met elkaar doorbrachten en volgens de aanklagers zeker tien keer met elkaar naar bed gingen.

Een medewerker van het motel belde uiteindelijk de politie, tegenover wie Beadle aanvankelijk volhield dat Doe zijn dochter was. De politie geloofde hem echter niet en verrichte verder onderzoek, waarna de seksaffaire aan het licht kwam

Martin

Dronkemanspraat ook op de Nederlandse tv

In navolging van de Vlaamse televisie (VRT) kunnen ook Nederlandse kijkers binnenkort zien wat het effect is van alcohol op mensen. In het VRT-programma De Laatste Show werd onlangs een experiment gehouden waarbij iedereen in de studio beschonken was, behalve de eindredacteur. Het resultaat was een onsamenhangend programma. BNN is door deze proef geïnspireerd.

In het BNN-programma de Nationale IQ Test 2004 wordt woensdag (20.55 tot 22.25 uur, Ned. 2) de intelligentie van diverse groepen Nederlanders getest. Onder hen is ook een groep dronken studenten. Zij moeten 's middags al een IQ-test maken (65 vragen) en krijgen daarna van de omroep de gelegenheid zich zat te drinken.

In de avonduitzending moeten zij weer een IQ-test maken, maar nu onder invloed van alcohol. De programmamakers willen vervolgens het verschil aantonen tussen de resultaten van beide testen.

Naast dronken studenten testen presentatoren Jeroen Pauw en Bridget Maasland ook de kennis van Frans Bauer-fans, vrouwen met grote borsten, schakers en kunstenaars. Bekende Nederlanders worden eveneens op de proef gesteld, onder wie Chris Zegers, Henkjan Smits, Ernst Paul Hasselbach en Joop Braakhekke.

Martin

Juwelier wereldberoemd door 'wegwerpdiamant' als reclame

142 diamanten van elk 100 euro liggen waarschijnlijk op de vuilnisbelt. Maar juwelier Johan de Boer zit er niet mee. Zijn reclame-actie mag in eerste aanleg zijn mislukt, zijn winkel is er inmiddels wereldberoemd door geworden. Van Amerika tot Bangkok kent iedereen zijn Gold&Silver Design aan de Beekstraat in Apeldoorn.

Begin december stuurde Van Beek alle klanten uit zijn adressenbestand een brief. In tweehonderd van de vierduizend enveloppen stopte de juwelier een diamantje ter waarde van 100 euro. In de overige 3800 enveloppen deed hij een zirconia, een namaakdiamantje ter waarde van 7 euro.

Door met het kleinood naar de Beekstraat te gaan, konden klanten ontdekken of zij een echte diamant hadden gekregen. Maar bijna niemand reageerde. De Boer vreesde dat de sieraden bij het oud papier terecht zouden komen en zocht contact met de krant. De gevolgen bleven niet uit. ,,De eerste drie dagen na het verhaal in de krant was het een echt gekkenhuis,'' zegt De Boer.

Daarna pikten radio en tv zijn verhaal op. En toen de BBC. En CNN. De Boer wist niet wat hem overkwam. ,,Ik heb met vijf verslaggevers van de BBC gesproken. Allemaal voor verschillende programma's. Ik was live te horen tijdens het programma Europe Today. Daar kwamen later zeven minuten in BBC World Services bij.''

Na de BBC meldde ook het Amerikaanse CNN zich. ,,Weer vijf minuten op de radio.'' Ook haalde hij in Duitsland en Engeland voorpagina's van kranten. 'Brillante Werbung funkelt jetzt im Müll.' 'Diamonds thrown away in junk mail blunder.'

Uit de Thaise hoofdstad Bangkok kwam een postpakket. Er zaten veertien kleine diamantjes in (57 facetten briljant geslepen), met een briefje van de Thaise juwelier Deven Doshi.

Gold&Silver Design is inmiddels tot ver in februari volgeboekt met opdrachten van klanten die een sieraad om hun gekregen diamant of zirkonia heen willen.

Martin

Leerling deelt kogels uit op school

Een 7-jarige leerling van een basisschool in Kampen heeft donderdag op school zeven kogels uitgedeeld aan klasgenoten. Hij had de munitie meegekregen van zijn moeder om in de klas na te tekenen, meldde de politie vrijdag.

De politie heeft vijf van de zeven patronen in beslag genomen, twee zijn nog zoek. De politie heeft het geweer waarvoor de kogels bestemd waren, in beslaggenomen omdat de vrouw niet aan de vereiste voorwaarden voor opslag van wapens voldeed. De patronen waren bestemd voor een vuurbuks, waarvoor de moeder van de leerling van de Dirk van Dijkschool een wapenvergunning heeft.

Martin

Poema valt fietscrossers aan in Californië

Een poema heeft donderdag in een natuurpark in Orange County in Californië een vrouw aangevallen die er met haar vriend aan het fietsen was. Mogelijk heeft het dier ook een man gedood die niet ver daar vandaan levenloos bij zijn fiets werd aangetroffen.

De 30-jarige vrouw kon na een felle worsteling door haar vriend uit de kaken van het beest worden gered. Zij werd met zware verwondingen aan haar hoofd opgenomen in een ziekenhuis. Parkwachters spoorden het dier dat haar had aangevallen op en schoten hem dood. Het ging om een 2 jaar oud mannetje met een gewicht van ongeveer vijftig kilo.

De dode man die werd aangetroffen lag er al een tijdje. Hoe hij precies is omgekomen wordt nog onderzocht, maar volgens een woordvoerder van de brandweer was het duidelijk door toedoen van een dier.

In Californië leven tussen de 4.000 en 6.000 poema's, gewoonlijk vijf tot zeven per 250 vierkante kilometer. De dieren mogen niet bejaagd of gedood worden. Volgens Doug Updike, bioloog van het departement voor visserij en wild in Californië, zijn in de afgelopen 114 jaar dertien keer mensen aangevallen door poema's, waarvan vijf keer met dodelijke afloop.

Martin

Onder de 16: tabaksautomaat dicht

De ministerraad heeft op voorstel van minister Hoogervorst van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ingestemd met het Besluit tabaksautomaten. Daarin staat dat tabaksautomaten altijd vergrendeld moeten zijn en slechts ontgrendeld kunnen worden door, of ten behoeve van personen van zestien jaar of ouder die tabak willen kopen.

Aan de techniek van ontgrendeling worden geen eisen gesteld. Het Besluit tabaksautomaten treedt op 1 mei 2004 in werking.

Deze regulering van tabaksautomaten is nodig, omdat de Tabakswet de verkoop van tabaksproducten aan personen jonger dan zestien jaar verbiedt.