Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Martin

Hacker bekent diefstal gegevens

Een man uit de Amerikaanse staat Ohio kan zich voorbereiden op een gevangenisstraf en een boete nu hij voor een rechtbank heeft bekend dat hij het computersysteem van een groot bedrijf uit Arkansas heeft geplunderd. De buit bestond met name uit persoonlijke gegevens van klanten.

De 25-jarige Daniel Baas uit Milford gaf toe dat hij tussen januari 2001 en januari 2003 onder meer 300 computerwachtwoorden en gegevensbestanden heeft ontvreemd bij het bedrijf Acxiom uit Little Rock. De man gaf de gegevens niet aan anderen, maar bewaarde de data op z'n computer thuis.

De computerkraak zou Acxiom zo'n 5,8 miljoen dollar hebben gekost. Het bedrijf heeft onder meer financiële instellingen, telecombedrijven en winkelbedrijven als klant. De onderneming zette vorig jaar 958 miljoen dollar om.

Martin

Oasis-zanger te oud

Het lijkt erop dat Oasis-zanger Noel Gallagher niet al te lang meer blijft zingen. De rebelse zanger vindt zichzelf met zijn 36 jaar te oud worden voor rock-'n-roll.

Gallagher, die in de jaren '90 verschillende hits scoorde met zijn band Oasis, noemt rock-'n-roll een 'spel voor jonge mannen'. Ook vindt hij zichzelf er te oud uitzien om nog een volwaardige rockster te zijn.

Maar voorlopig zegt Gallagher nog wel door te gaan met zingen. "Zo lang ik mijn haar nog heb blijf ik optreden. Maar als ik kaal wordt, stop ik definitief."

Martin

Gwyneths fascinatie voor naakte vrouwen

Het appartement van Gwyneth Paltrow in Londen hangt vol met foto's van naakte vrouwen. De Hollywood-actrice, die een kindje verwacht van haar man Chris Martin, is een hartstochtelijk kunstverzamelaar en op meerdere van haar favoriete stukken zijn naakte vrouwen afgebeeld.

"Ik heb een fantastisch grote foto van Helmut Newton in mijn appartement, die ik echt geweldig vind. Hij is echt prachtig en heet 'Two Playmates, 1986'. Het is een afbeelding van een meisje dat naakt zit, terwijl een ander naakt meisje haar haar vlecht. Het gezicht van de achterste vrouw is niet te zien, je ziet alleen haar lichaam, grote mooie borsten, ze heeft een geweldig figuur", aldus de 31-jarige vegetarische actrice.

De foto hangt ingelijst in haar woonkamer, dus iedereen die bij haar op bezoek komt, wordt onmiddellijk met de afbeelding geconfronteerd. En dit is niet de enige naaktfoto die Gwyneth in haar bezit heeft. "Ik heb wat foto's van de New Yorkse fotograaf Taryn Simon, dat zijn ook foto's van naakte vrouwen."

Martin

Balkenende aanvaardt excuses

Excuses aanvaard! Dat is de reactie van premier Balkenende op de brief van een Utrechtse jongen.

De jongen had Balkenende zijn verontschuldigingen aangeboden omdat hij bij een werkbezoek aan zijn school twee vingers achter het hoofd van de premier had gehouden. Op dat moment werd een foto gemaakt. Die stond de volgende dag in het Utrechts Nieuwsblad.

De klas en de school van de jongen waren daar niet blij mee. Het leidde tot discussies in de klas.Excuses moesten er komen.

Premier Balkenende heeft de meneer Balkenende-brief nog niet ontvangen, maar hij heeft er wel over in de krant gelezen. Hij laat weten de excuses te aanvaarden omdat het een goed voorbeeld is hoe kinderen met elkaar omgaan, problemen bespreken en oplossingen kunnen vinden.

Martin

Recorduitkering voor Brits slachtoffer medische fout

Een Britse rechtbank heeft vrijdag een recordvergoeding toegekend aan een achtjarig kind dat lichamelijk zwaar gehandicapt is door een medische fout tijdens zijn geboorte. Dat heeft de Britse omroep BBC gemeld.

De in 1995 geboren Matthew King krijgt een schadevergoeding van 5,75 miljoen pond (8,3 miljoen euro). Tijdens zijn geboorte in een ziekenhuis in Dover kregen zijn hersenen door een medisch falen te weinig zuurstof, waardoor hij een aantal zware lichamelijke handicaps opliep. Het ziekenhuis gaf zijn verantwoordelijkheid daarvoor al in 1998 toe. De bepaling van het bedrag werd echter uitgesteld tot de jongen zeven jaar was. Daardoor konden de ernst van zijn handicaps en de extra kosten die hij de rest van zijn leven moet maken preciezer worden vastgesteld.

Martin

Internetpiraten kunnen anoniem blijven

Een Amerikaanse federaal hof van beroep heeft vrijdag geoordeeld dat platenmaatschappijen internetproviders niet kunnen dwingen de gegevens over te dragen van abonnees die verdacht worden van het illegaal uitwisselen van muziek via internet.

Het oordeel van het hof van beroep in Washington gaat in tegen de uitspraak van een lagere rechtbank in januari, die stelde dat volgens de uit 1998 stammende Digital Millennium Copyright Act providers kunnen dwingen namen vrij te geven. Volgens het hof van beroep is de wet helemaal niet van toepassing op het uitwisselen van muziek via internet.

Hoewel de uitspraak de uitwisseling van muziek via internet niet legaal maakt, wordt de muziekindustrie ermee wel haar belangrijkste instrument om het illegale downloaden te bestraffen ontnomen. Volgens juristen heeft het oordeel van het hof geen effect op de 382 rechtszaken die de Amerikaanse muziekindustrie voert of heeft gevoerd tegen mensen die illegaal muziek uitwisselen en wiens gegevens wel al door hun providers zijn overlegd.

Martin

Affleck viert kerst in Irak

Of Jennifer Lopez en Ben Affleck ooit nog trouwen is de grote vraag, maar zeker is dat de twee met de feestdagen niet samen zijn. Affleck is met kerst en oud en nieuw namelijk in Irak om de Amerikaanse troepen te bezoeken.

De acteur vertrekt binnenkort naar de Golf om daar handen te schudden, op de foto te gaan met soldaten en zijn nieuwste film Paycheck te promoten, zo maakte een woordvoerder van de Amerikaanse organisatie USO donderdag bekend. De USO verzorgt entertainment voor de Amerikaanse troepen in de Golf.

In een interview naar aanleiding van zijn nieuwste film Paycheck werd de Pearl Harbor-acteur gevraagd naar zijn trouwplannen met J-Lo, maar die vraag omzeilde hij door er een grapje over te maken. "Aangezien de staat Massachuchets het homohuwelijk onlangs heeft goedgekeurd, trouw ik daar binnenkort met mijn beste vriend Matt Damon." Met die opmerking moesten de verslaggevers het doen.

Martin

Bankrover geeft eigen adres op

Een 20-jarige Spanjaard gaat de boeken in als een van de domste bankrovers aller tijden. Dat meldt vandaag de krant El Mundo/El Día de Baleares op Mallorca.

Onder dreiging met een pistool eiste hij van een bankmedewerkster dat er 100 miljoen euro op zijn rekening werd bijgeschreven. Hulpvaardig gaf hij de vrouw zijn bankpas. Gewapend met pistool én stortingsbewijs keerde de bankrover tevreden naar huis. Daar attesteerde de politie hem korte tijd later.


Zo staat het dus in de krant, "Daar attesteerde de politie hem korte tijd later."

Bron:AD

McChouffe

Buma/Stemra verliest rechtszaak van Kazaa

De Hoge Raad heeft besloten het advies van de advocaat-generaal om Kazaa niet te verbieden, opgevolgd. Hierdoor kan Kazaa niet verantwoordelijk worden gesteld voor de verspreiding van illegale muziekbestanden, zoals de Buma/Stemra dat in cassatie gevraagd had. De reden dat de Hoge Raad heeft besloten om Kazaa niet te verbieden, ligt onder meer aan het gegeven dat Kazaa niet in staat is om de gebruikers te verbieden om illegale bestanden uit te wisselen.

Dankzij deze overwinning van Kazaa is er een belangrijke jurisprudentie vastgelegd in de Europese Unie met betrekking tot de legaliteit van P2P-software. Echter de uitspraak heeft niets gezegd of het toegestaan is om met behulp van P2P-software illegale bestanden uit te wisselen. De verwachting is, is dat de Buma/Stemra - net zoals de Amerikaanse collega RIAA - hierover een rechtsprocedure aan zal spannen, waarbij een Nederlandse muziekuitwisselaar aangeklaagd zal gaan worden.

Bron: Tweakers.net

His leaving marks the end of an era in motor racing that he has defined by his mere presence.

Martin

Publiek is treiterjury Idols beu

Steeds meer Nederlanders ergeren zich groen en geel aan het tv-programma Idols. Getuige de laatste kijkcijfers van de Stichting Kijkonderzoek neemt de interesse voor de tv-talentenjacht nu al af.

Ruim tachtig procent van de kandidaten blijkt zo vals als een kraai te zingen en wordt doelbewust gebruikt om door de juryleden publiekelijk geschoffeerd te worden. Bovendien blijken jeugdige deelnemers een groot risico te lopen dat ze psychisch beschadigd blijven omdat ze op een vernederende en onbeschofte wijze publiekelijk te kijk worden gezet.

De Idols-vakjury kreeg dit seizoen van de programmamakers vanwege het opkrikken van de kijkcijfers bewust de opdracht mee om steviger te schofferen en keiharde kritiek te spuien. Volgens Idols-juryvoorzitter Henkjan Smits worden er ,, geen tere kinderzieltjes" beschadigd. ,,Iedereen weet toch waar hij of zij aan begint." Smits bevestigt dat de juryleden onder wie Jerney Kaagman zich minder hoeven in te houden. ,,Ja, het is allemaal harder geworden."

Martin

Kerstman bezuinigt meer dan Sinterklaas

Nederlanders geven deze kerst 70 euro minder uit aan cadeaus dan in het vorige jaar. De kerstman bezuinigt daarmee meer dan Sinterklaas, die dit jaar gemiddeld 15 euro minder uitgaf. Dat heeft het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) zaterdag gezegd.

De huishoudens die de kerst met cadeaus vieren, geven daar dit jaar gemiddeld ongeveer 170 euro aan uit. De kerstman houdt niet alleen zijn hand op de knip, zijn populariteit loopt ook terug. Van de Nederlanders viert bijna de helft dit jaar kerst met pakjes. De Sint kwam begin december bij tweederde van de Nederlanders langs.

De enquête van het Nibud bevestigt eerder onderzoek dat meer Nederlanders door de economische malaise thuis eten deze kerst. "Een gemiddeld huishouden geeft 100 euro uit aan eten en drinken met de kerst. Dat is 15 euro meer dan in 2002", aldus het Nibud. "Restaurants lijden wel onder het ongunstige economische tij. Daar geeft een gemiddeld gezin 10 euro minder aan uit."

In totaal geven huishoudens met een bovenmodaal inkomen deze feestdagen met 390 euro evenveel uit als vorig jaar. Huishoudens die minder te besteden hebben, bezuinigen wel. "Zij geven dit jaar gemiddeld 185 euro uit aan de feestdagen tegen 215 euro vorig jaar", aldus het Nibud.

Martin

Wereldrecord filmkijken alweer gebroken

Het wereldrecord filmkijken, dat deze week in Amsterdam werd gevestigd, is vrijdagavond in Duitsland alweer gebroken. De 27-jarige Timothy Weber uit het Duitse Giebelstadt keek 70 uur en 1 minuut achtereen naar het doek in CinemaxX-Kino in Würzburg.

Dat betekende een verbetering met een minuut van het record van de 22 " diehards" in Nederland die hun poging dinsdagmiddag in de Cineramabioscoop met succes afrondden.

Een woordvoerder van de bioscoop in Würzburg maakte het record, dat waarschijnlijk in het Guiness Book of Records komt, zaterdag bekend.

Martin

Man breekt vaarrecord met schip van ijsstokjes

De Emmeloordse Robert McDonald heeft zaterdag zijn eigen vaarrecord verbroken met een klein model vikingschip dat volledig was gemaakt ijsstokjes. Hij verbeterde het oude wereldrecord met vier minuten tot negentien minuten op het water. De Flevolander bereidde zich daarmee voor op nog een imposantere prestatie.

De Flevolander bereidde zich daarmee voor op een nog imposantere prestatie. De van oorsprong Amerikaanse McDonald wil volgend jaar mei een nieuwe poging wagen met een echte replica van hetzelfde vikingschip. Dan gaat het om een boot van vijftien meter lang, drie meter breed en drie meter hoog. Daarvoor heeft hij inmiddels vijftien miljoen ijsstokjes verzameld van zijn sponsor Ola en speciale zeewaterbestendige lijm van Bison.

Martin

Honkbalfan betaalt vermogen om bal te vernietigen

Een rijke honkbalfan uit Chicago heeft een vermogen neergeteld om een 'ongeluksbal' in bezit te krijgen. Restauranteigenaar Grant DePorter betaalde op een veiling 106.000 dollar (86.000 euro) om de bal te kopen die zijn favoriete team Chicago Cubs ongeluk heeft gebracht. DePorter wil de bal niet houden, maar vernietigen.

"Geen genade voor die bal", zo maakte de inwoner van Chicago zijn plannen duidelijk. DePorter heeft een hekel aan het speeltuig, dat in de zesde wedstrijd van de finale van de National League tegen de Florida Marlins in plaats van in de handschoen van Cubs-speler Moises Alou op de hand van een Cubs-supporter belandde.

De overenthousiaste fan hing over de boarding en probeerde de bal te vangen, in de veronderstelling dat het een homerun voor de tegenstander betrof. Alou echter dacht de bal nog te kunnen vangen en zo de Cubs een goede dienst te bewijzen. De bal veranderde echter van richting en Alou was kansloos.

De Cubs verloren de bewuste wedstrijd en uiteindelijk de finale, waardoor de Marlins naar de eindstrijd van de World League gingen. De bewuste fan, Steve Bartman, is sindsdien uit angst voor zijn medefans ondergedoken in de anonimiteit. Bartman krijgt DePorter dus niet te pakken, maar de bewuste bal wel. "Die wordt zo snel mogelijk vernietigd", aldus de nieuwe eigenaar in dagblad Chicago Tribune. Hij roep terloops de lezers op met adviezen te komen over de wijze van vernietiging. De horecaman wil in elk geval voorkomen dat de bal in handen van een Marlins-fan belandt, die hem vervolgens als pronkstuk zou kunnen tentoonstellen.

Martin

Dronken Zwitser rijdt 27 kilometer tegen verkeer in

Een stomdronken Zwitser lijkt met een spookrit van 27 kilometer op de belangrijke autosnelweg A1 een nieuw Zwitsers record te hebben gevestigd. De 33-jarige chauffeur reed zaterdagochtend vroeg bij tijd en wijlen met een snelheid van 160 kilometer per uur tegen het verkeer in en negeerde zwaailichten en sirenes van politieauto's.

Uiteindelijk eindigde de dronkemansrit tegen de vangrail waarna de politie de man alsnog kon arresteren, zo maakte de politie van Zürich bekend. Niemand raakte gewond.