Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Martin

Spoorloos met 400.000 euro

Justitie verdenkt een 23-jarige ex-medewerkster van de ABN AMRO Bank aan de Adriaen van Ostadelaan in Utrecht ervan 400.000 euro te hebben verduisterd uit de kluis.
De Utrechtse rechtbank gelastte gisteren nader onderzoek.

Het geld is gestolen tussen 11 en 14 april. Meteen daarna was de 23-jarige kas- en baliemedewerkster B.T. uit Utrecht spoorloos.

Officier van justitie J. van Spanje verdenkt de inmiddels ontslagen kasmedewerkster ervan het bedrag te hebben verduisterd. De vestigingsmanager heeft bij de politie verklaard dat T. 11 april nog in de kluis is geweest om het geld te tellen. T. beschikte over het kaartje om de kluis te openen.

T. ontkende gisteren voor de rechter. Zij was op de 11e in de sportschool geweest, en de 14e voor twee maanden naar het buitenland vertrokken. Er waren volgens haar meer mensen in de bank geweest, die met een sleutel in de kluis hadden kunnen komen. De rechtbank wil de vestigingsmanager horen. Dit gebeurt in februari. Verder vroeg de rechter om foto's van de opstelling in het bankfiliaal op de bewuste vrijdag, plattegronden van de publieke ruimte en de kluisruimte, en om afbeeldingen van de bedrijfskleding. De 400.000 euro zijn nog altijd zoek.

Martin

Superoesters met de kerst

Liefhebbers van oesters kunnen dit jaar aan de kerstdis hun hart ophalen. Volgens de Franse vereniging van oesterkwekers is de oogst dit jaar van superieure kwaliteit, een direct gevolg van de hittegolf deze zomer.

Door het warme weer zijn de oesters eerder gerijpt. Het beste tijdstip om de schelpdieren te eten, is daarmee van medio januari vervroegd tot medio december. Ongeveer 40 procent van de jaarlijke Franse oesterkweek, dit jaar circa 137.000 ton, wordt tijdens de kerst gegeten.


(Lekker)

MS Fan

Patiënt blijkt na onderzoek 'radioactief'

Yves Steentjens, een 55-jarige ex-elektricien uit Verrebroek, heeft de schok van zijn leven gekregen. Toen hij thuiskwam na een radiologisch hartonderzoek, besloot hij zijn radioactiviteit te meten. In paniek stelde hij zeer hoge waarden vast. Steentjens, die in de kerncentrale van Doel heeft gewerkt, bezit een geigerteller. "Die röntgenmeter begon vreselijk kabaal te maken toen ik hem tegen mijn lijf hield. Hij gaf waarden aan waarvoor je in Doel meteen in quarantaine moet. Ik alarmeerde een buurman, en de straling bleek meetbaar tot op vijf meter. In paniek belde ik het ziekenhuis. De dokters zeiden dat ik mezelf van alles wijsmaak. Maar dat kan ik niet aannemen." Volgens specialisten nucleaire geneeskunde moet er iets mis zijn met de meter van Steentjens. Toch waarschuwt de Vlaamse Milieumaatschappij voor de risico's van blootstelling aan ioniserende straling als gevolg van het toenemend gebruik van CT-scans.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Levenslang voor organiseren van seksfeest in China

In China zijn woensdag twee personen tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld, omdat ze een seksfeest hebben georganiseerd voor Japanse toeristen.

Twaalf verdachten kregen gevangenisstraffen opgelegd die variëren van twee tot vijftien jaar. Het seksfeest, waaraan zo'n 400 Japanse mannen en 500 Chinese prostituees zouden hebben deelgenomen, werd gedurende drie dagen in september gehouden in een hotel in Zhuhai in het zuiden van China.

Het feest zorgde voor veel opschudding in China, vooral omdat op 18 september, de laatste dag van het feest, een Japanse aanval uit 1931 wordt herdacht die door veel Chinezen als het begin van de Japanse bezetting wordt beschouwd.

China diende bij Japan een klacht in over het feest en vroeg dat land drie Japanse verdachten te arresteren. Het drietal is nog niet gearresteerd. De veertien verdachten die woensdag zijn veroordeeld zijn Chinezen. Japan heeft ook een onderzoek ingesteld naar het feest, dat zou zijn georganiseerd voor werknemers van een bouwbedrijf uit Osaka.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Vaticaan steunt omstreden Jezus-film

Het Vaticaan steunt naar verluidt de fel omstreden film over Jezus van Hollywoodacteur Mel Gibson. De film wordt in de Verenigde Staten als "antisemitisch" bestempeld. Enkele hoge geestelijken rond de paus hebben 'The Passion of Christ' gezien en goed bevonden, aldus de New York Daily News woensdag.
"Aan de film is absoluut niets antisemitisch", verklaarde Vaticaan-vertegenwoordiger Augustine Di Noia. Ook de paus zelf heeft de ruwe montage gezien. Zijn mening werd niet officeel bekendgemaakt.

De film over de laatste uren van het leven van Jezus Christus zal over twee maanden in de bioscopen komen. Joodse en christelijke organisaties in de VS hebben Gibson verweten haat tegenover joden te veroorzaken, omdat hen onrechtstreeks de schuld voor de kruisiging van Christus wordt aangewreven.
Mel Gibson is zelf een zeer gelovige katholiek. Hij heeft de 24,5 miljoen euro dure film met James Caviezel als Jezus, zelf gefinancierd. Hij regisseerde de prent en werkte mee aan het draaiboek.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Grootste boek (59 kg) online verkocht

Het Amerikaanse technologiebedrijf Microsoft heeft online het grootste boek van de wereld geveild. De opbrengst van de verkoop van het 59 kilogram zware boek wordt besteed aan ontwikkelingsprojecten in Bhutan. Bhutan ligt in het Himalayagebergte tussen India en China.

«Bhutan: A Visual Odyssey Across the Last Himalayan Kingdom» is de titel van het verkochte werk. Het gaat om een groot fotoboek met afbeeldingen van het kleine koninkrijk in het Himalayagebergte. Initiatiefnemers van het project zijn de Amerikaanse professor Michael Hawley van het Massachusetts Institute of Technology en het softwarebedrijf Microsoft.

De vorsers van de onderneming ondernamen verschillende expedities naar Bhutan en legden hun indrukken vast op digitaal beeld. De foto's werden afgedrukt op groot formaat en gebundeld tot het grootste boek van de wereld. Het boek werd gisteren voor een bedrag van 8000 euro geveild op de website Amazon.com.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Onbestuurde spooktrein maakt reis van 45 kilometer

Een onbemande trein heeft voor opschudding gezorgd in Indonesië. Het voertuig maakte onbestuurd een reis van 45 kilometer tussen Bogor naar Jakarta.«Deze gebeurtenis is alvast goed voor een vermelding in het Guinness Book of Records», aldus spoorwegmaatschappij PT Kereta Api Indonesia.

De hand van God of sterker nog. De reizigers kunnen het nog altijd niet geloven. Ze reageren met gemengde gevoelens op de gebeurtenis. Indonesiërs geloven immers sterk in het bestaan van hogere krachten.

Wat er ook van zij, feit is dat de trein het station in Bogor verliet zonder machinist. Het toestel reed door het Javagebergte naar Jakarta. Een
werknemer van de treinmaatschappij klom op de rijdende trein en ondernam een vergeefse poging om het gevaarte te stoppen. De trein kwam vanzelf weer tot stilstand in Jakarta. Niemand raakte gewond.

De treinmaatschappij reageert alvast laconiek op de gebeurtenis. «We gaan dit zeker onderzoeken, maar we kunnen nu al zeggen dat deze gebeurtenis een vermelding verdient in het Guinness Book voor de langste onbestuurde treinreis.»
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Sneeuwbalgevechten eindigen in schietpartijen

De eerste sneeuw in het Amerikaanse Philadelphia heeft voor twee opmerkelijke incidenten gezorgd. Drie mannen schoten er op kinderen die een sneeuwballengecht hielden. De politie arresteerde de schutters.

De inwoners van Philadelphia worden steeds onverdraagzamer. Ze pikken het kinderplezier niet langer en schieten met scherp op kinderen die met sneeuwballen spelen. De politie treedt kordaat op nadat een meisje vorig jaar een kogel in haar hoofd kreeg.

De eerste schietpartij had in Noord-Philadelphia plaats. Jaime Vasquez (35) speelde eerst mee met de groep kinderen. Plots verdween hij. Vasquez ging naar huis, pakte een pistool en schoot naar de kinderen vanop zijn balkon.

Het tweede incident gebeuerde in West-Philidelphia. Een man van 51 duwde een pistool tegen de slaap van een tienjarig meisje. Het kind had de man per ongeluk geraakt. «Het is echt ondenkbaar dat volwassenen kinderen bedreigen met een pistool omdat ze met sneeuwballen spelen», aldus politie-inspecteur William Colarulo. «Ik vraag me zo stilaan af wie de echte kinderen zijn. Het lijkt er steeds sterker op dat het de volwassenen zijn, die de kinderen beschieten.»

Ook Joseph Best werd het te veel. Hij schoot op een groepje meisjes. Best meende dat een van de kinderen een sneeuwbal gooide naar zijn dochter. «Ik kan best begrijpen dat niet iedereen opgezet is met de sneeuwballengevechten maar dat rechtvaardigt nog geen extreem gedrag», besluit Colarulo.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Bus knalt door etalage van seksshop

Een bus van de Municipal Railway knalde maandagavond om kwart over tien door de etalage van een seksshop in het Amerikaanse San Franciso. Zeventien inzitten raakten gewond, drie werden afgevoerd naar het ziekenhuis. Getuigen en reizigers hebben geen verklaring voor het ongeluk.

«Ik zat achteraan in de bus en plots vloog ik uit mijn stoel», vertelt reiziger Kari Amu (22) uit Berkeley. «Zonder enige aanwijzing en zonder remmen reedt de bus met volle snelheid door de etalage. Het is vreemd. We reden gewoon en plots gebeurde het.» Ook ooggetuigen hebben geen verklaring voor het ongeval. Ze zagen gewoon hoe de bus door de etalage van de Golden Gate Adult Superstore reed. De zaak is gespecialiseerd in de verkoop van seksvideo's voor volwassenen.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Amerikaanse toeristen betalen 16,3 miljoen voor ruimtereis

Twee Amerikanen hebben 16,3 miljoen euro veil voor een reis naar de ruimte. De twee zullen aan boord gaan van een Russische sojoez-raket voor een trip van tien dagen naar het internationale ruimtestation ISS.

Helemaal nieuw is het fenomeen niet. Eerder kochten de Amerikaanse miljonair Dennis Tito en de Zuid-Amerikaan Mark Shuttleworth een zitje voor een reis naar de ruimte. Gefortuneerde geinteresseerden kunnen nog altijd boeken. Er zijn nog twee plaatsen beschikbaar.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Canadese spermadonoren kunnen gratis naar Australië

De fertiliteitskliniek in het Australische Albury heeft een originele manier gevonden om spermadonoren te vinden. Het ziekenhuis plaatste een advertentie in de krant van de universiteit van Calgary in Canada met het aanbod van een gratis reis voor vrijwilligers. Het ziekenhuis wil zo
het tekort aan donoren wegwerken.

Al vijftien studenten hebben zich aangemeld. Ze moeten wel hun identiteit bekend maken en dat is nu precies de oorzaak van het tekort aan vrijwilligers in Australië. De regering heeft een nieuwe wet uitgevaardigd en die garandeert niet langer de anonimiteit van de donoren. De suggestie van de reizen komt van een Canadese dokter die in de fertiliteitskliniek werkt. De Canadese studenten moeten tussen 18 en 40 jaar oud zijn en bereid zijn tot een bloed- en sperma-analyse. In ruil voor hun sperma mogen ze gratis vliegen en veertien dagen verblijven in Australië.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Zesduizend Kameroense vrouwen weigeren twee maanden seks uit protest

Zesduizend vrouwen uit West-Kameroen hebben een periode van twee maanden geheelonthouding afgekondigd. De vrouwen protesteren zo tegen de vernieling van hun oogst door de veestapel van hun mannen. Ze namen ook het stamhoofd gevangen.


De vrouwen hebben de drastische maatregel genomen na het falen van de onderzoekscommissie. De stamhoofden hadden een onderzoek beloofd naar de precieze oorzaak van de vernielingen. De conclusie kon de dames niet bekoren en ze ontvoerden het stamhoofd tijdens een ceremonie. Ze gaan ook over tot een collectieve onthouding. Twee maanden lang zullen de man in het dorpje Aghem in de Wumstreek op hun kin moeten kloppen.
A sick mind is a true delight ...

Raikkie

Citaat van: MS FanZesduizend Kameroense vrouwen weigeren twee maanden seks uit protest

Zesduizend vrouwen uit West-Kameroen hebben een periode van twee maanden geheelonthouding afgekondigd. De vrouwen protesteren zo tegen de vernieling van hun oogst door de veestapel van hun mannen. Ze namen ook het stamhoofd gevangen.


De vrouwen hebben de drastische maatregel genomen na het falen van de onderzoekscommissie. De stamhoofden hadden een onderzoek beloofd naar de precieze oorzaak van de vernielingen. De conclusie kon de dames niet bekoren en ze ontvoerden het stamhoofd tijdens een ceremonie. Ze gaan ook over tot een collectieve onthouding. Twee maanden lang zullen de man in het dorpje Aghem in de Wumstreek op hun kin moeten kloppen.

LOL  :lol:   :lol:  :lol:  da's pas een straf  :lol:  :lol:  :lol:

MS Fan

Strengere veiligheidsmaatregelen rond toren van Pisa

De prefectuur van het Italiaanse Pisa heeft beslist om de veilgheidsmaatregelen rond de toren van Pisa en de nabijgelegen monumenten te verhogen. Dat werd woensdag meegedeeld. Pisa is totnogtoe niet bedreigd, de maatregel wordt genomen in de huidige historische context.
"De toegang voor voertuigen tot deze plaats was al beperkt tot ziekenwagens, taxi's en politiewagens. Maar het is evident dat bepaalde personenwagens het verbod niet respecteren", aldus een verantwoordelijke van de prefectuur.

Als gevolg van veiligheidsmaatregelen die dinsdag werden genomen door het provinciaal comité voor de openbare orde en veiligheid, worden de toegangen tot het plein afgezet met betonnen paaltjes of verwijderbare contacten. Ook enkele naburige straten worden verboden terrein voor het verkeer.
Vrachtwagens en bestelwagens die er moeten leveren, mogen de plaats alleen betreden tussen 07.00 en 09.00 uur. Of ze moeten te voet leveren, met kleine karretjes over een afstand van ongeveer 300 meter.

Italië heeft zijn veiligheidsmaatregelen opgedreven met de nakende festiviteiten voor Kerstmis. Achtduizend potentiële doelwitten worden in de gaten gehouden door 12.000 leden van de ordediensten, aldus binnenlandminister Giuseppe Pisanu. Vooral in de buurt van het Vaticaan is de veiligheid fors verhoogd.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Zeventien miljoen pelgrims bij pauselijke audiënties

Tijdens het 25-jarig pontificaat van paus Johannes Paulus II hebben meer dan 17 miljoen mensen uit alle delen van de wereld hem bezocht tijdens de wekelijkse generale audiënties. Dat maakt de Prefectuur van de Pauselijke Huishouding woendag bekend.
In de afgelopen 25 jaar waren er twee topjaren. In 1979 bezochten 1,585 miljoen mensen de Heilige Vader; in het Grote Jubeljaar 2000 waren er dat iets minder dan 1,5 miljoen.
De algemene audiënties vinden op woensdag plaats op het Sint-Pietersplein of in de Paulus VI-Hal en in de zomer vaak op de binnenplaats van Castel Gandolfo. Het gebruik is dat de paus tijdens deze bijeenkomsten catechese geeft. Hij legt dan de Heilige Schrift en de Katholieke Traditie uit.
A sick mind is a true delight ...