Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Raikkie

 Rus van 104 wordt Amerikaan

Khaimovich Livshits wordt morgen als oudste immigrant ooit genaturaliseerd tot Amerikaan. De 104- jarige Rus verhuisde in 1996 naar Tennessee.

Je bent nooit te oud om Amerikaan te worden. Dat moet Khaimovich Livshits gedacht hebben, toen hij zeven jaar terug zijn vaderland inruilde voor de Verenigde Staten. De hoogbejaarde man werd 104 jaar geleden geboren in het Russische Senno tijdens het bewind van de tsaar Nicolaas II. Hij vocht tijdens de Tweede Wereldoorlog aan het front en werd daarna schoenmaker. Morgen legt hij de eed af en wordt Livshits Amerikaan.

Bron : hln.be

Martin

Chinees vast wegens steun aan kerk

In China is een man opgepakt die op internet artikelen heeft gepubliceerd waarin steun werd betuigd aan een niet-officiële christelijke Chinese kerk. De arrestatie volgt op een politieonderzoek naar illegale religieuze activiteiten in het land.

Het gaat om de computertechnicus Zhang Shengqi uit de noordoostelijke stad Jilin. De man werd vorige maand gearresteerd in het huis van zijn verloofde. Intussen is hij overgebracht naar een gevangenis in de oostelijke stad Hangzhou, waar de lokale autoriteiten eerder twee andere activisten achter de tralies zetten.

Martin

Verdachte Van Gogh diefstal gearresteerd

De politie in de zuid-Spaanse badplaats Puerto Banús bij Málaga heeft een 31-jarige Nederlander gearresteerd, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de diefstal eind vorig jaar van twee schilderijen van Vincent van Gogh uit het Van Gogh Museum in Amsterdam. Dat heeft de Spaanse politie dinsdag bekendgemaakt.

Volgens de Spaanse politie heeft arrestant Octave D. de bijnaam 'de aap', omdat hij er steeds in slaagde aan de politie te ontsnappen. De Spaanse politie omschrijft de man "als een gevaarlijke internationale crimineel".

Justitie in Amsterdam heeft om uitlevering gevraagd. Een woordvoerster vertelde dat de Spaanse politie samenwerkte met de Amsterdamse politie aan de arrestatie.

Martin

Kwart drugskoeriers op Schiphol heengezonden

De afgelopen vijf dagen zijn bij de 100 procent-controles op vluchten van de Nederlandse Antillen 120 drugskoeriers op Schiphol aangehouden. Na de inbeslagname van de drugs, zijn 31 smokkelaars heengezonden zonder dagvaarding en de overige 89 gevallen zijn in onderzoek of worden vervolgd. Naar schatting is 120 kilo drugs in beslag genomen.

Dat zei minister Donner van Justitie dinsdag in de Tweede Kamer waar hij aan de tand werd gevoeld over de heenzending van drugskoeriers op Schiphol als zij minder dan 3 kilo cocaïne smokkelen. Donner wilde niet bevestigen dat dit de grens is waarop smokkelaars aan straf ontkomen.

Juist omdat er nu veel drugs in beslag wordt genomen, is er wat betreft de invoer van drugs in Nederland geen witte kerst te verwachten, aldus de bewindsman. De LPF meende van wel en is tegen deze aanpak.

Martin

Goudse kerstboom heeft lijfwacht

De gemeente Gouda heeft de grote kerstboom op de Markt in de nacht van maandag op dinsdag laten bewaken. Zij wilde de boom, die dinsdagavond centraal staat bij de viering van de feeërieke kaarsjesavond, beschermen tegen vandalen. Dit heeft de gemeente dinsdag bekendgemaakt.

Aan de vooravond van de kaarsjesavond in 2000 takelden vandalen de kerstboom uit Kongsberg behoorlijk toe. Ze zaagden enkele tientallen takken uit de vijftien meter hoge boom en beschadigden de bedrading van de lichtjes.

Martin

Kerstboom kan te zwaar zijn voor balkon

Mensen die hun balkon willen versieren met een flinke kerstboom in een met aarde gevulde pot, moeten oppassen dat zij het balkon niet te veel belasten. Zeker als er al grote plantenbakken op het balkon staan is instortingsgevaar niet ondenkbaar.

Daarvoor waarschuwt de gemeente Ede dinsdag in een voorlichtingskrant aan de inwoners. "Aangezien in Maastricht balkons naar beneden zijn gevallen, leek het ons nuttig om de mensen te waarschuwen dat een normaal balkon niet onbeperkt belastbaar is. Wie al veel bakken en potten op zijn balkon heeft staan, moet het gewicht in de gaten houden", aldus een woordvoerder van de gemeente Ede.

Een balkon kan gemiddeld 250 kilo per vierkante meter dragen. Een met aarde gevulde, stenen plantenbak van ongeveer een meter lengte, een gebruikelijk balkonformaat, weegt al ongeveer 120 kilo volgens de gemeente. Als de bewoners op het balkon gaan staan, komt hun gewicht er nog eens bij. De kerstboom met pot hoeft dan niet eens meer zo zwaar te zijn om de maximale belasting te overschrijden. "Kerstversiering vinden we prachtig, maar wel even opletten dus", aldus de woordvoerder.

Martin

Amerikaanse verpleger doodde veertig patiënten

Een Amerikaanse verpleger die terechtstaat voor de moord op een rooms-katholieke priester, heeft in zestien jaar tijd mogelijk veertig patiënten gedood. Dat hebben aanklagers maandag gezegd.

De 43-jarige Charles Cullen werd vrijdag in de staat New Jersey opgepakt voor de dood van priester Florian Gall. Hij zou hem in juni zoveel medicijnen hebben toegediend dat hij aan een hartstilstand overleed. Ziekenhuispersoneel wist de dood van een andere patiënt, een 40-jarige vrouw, ternauwernood te voorkomen door haar tegengif toe te dienen.

In het onderzoek naar de zaak heeft justitie steeds meer bewijs dat Cullen verantwoordelijk is voor de dood van nog in totaal ,,dertig tot veertig patiënten''. Hij beging de misdaden in ziekenhuizen in New Jersey en Pennsylvania.

Martin

Britse activiste Greenpeace dood gevonden

In een rivier in het Braziliaanse regenwoud is het lichaam gevonden van een Britse activiste van Greenpeace. De 27-jarige Emily Craddock was drie dagen daarvoor als vermist opgegeven. Dat heeft de Britse omroep BBC maandag gemeld.

Reisgenoten zagen Craddock vrijdagavond voor het laatst, aan boord van het schip Arctic Sunrise van Greenpeace, waarop zij radio-operator was. Zaterdag begon een zoekactie met behulp van onder meer een helikopter en een Cessna-vliegtuigje. Haar lichaam werd maandag gevonden vlakbij de plaats waar het schip voer toen zij verdween. De oorzaak van haar dood wordt onderzocht.

De milieu-organisatie voert met de Arctic Sunrise in Brazilië actie voor behoud van het regenwoud en tegen illegale houtkap. Zij riep onlangs de Braziliaanse regering op een beschermd natuurgebied te creëren in het noorden van het land.

Martin

Een vergissing van de bank

Een vergissing van een medewerkster van een bank in Hillegom is niet zonder gevolgen gebleven. De vrouw was als eerste de ABN Amro aan de Weerensteinlaan binnengegaan en maakte daarbij een fout bij de veiligheidsprocedures. Ze sloot zich daarbij af van de buitenwereld.

Omdat derden de vrouw naar binnen hadden zien gaan, vermoedden collega's dat er een gijzeling gaande was. Ze sloegen groot alarm. De politie rukte met tien man sterk uit en zette de omgeving af. Bovendien meldde zich een speciaal arrestatieteam bij de bank en cirkelde een helikopter boven de bank. Toen het arrestatieteam naar binnen ging, werd ontdekt dat het allemaal op een misverstand berustte.

Martin

Apple verkoopt 25 miljoen liedjes

De online muziekwinkel iTunes van computermaker Apple heeft inmiddels meer dan 25 miljoen liedjes verkocht. Bovendien zijn via de site voor ruim een miljoen dollar aan tegoedbonnen voor online muziek verkocht. Deze bonnen zijn verkrijgbaar in waarden van 20 tot 200 dollar.

Bij iTunes kunnen internetters voor 99 dollarcent per liedje legaal muziek downloaden en de nummers eventueel branden op een cd.

Apple is momenteel de grootste speler in de (legale) digitale muziekhandel en verkoopt gemiddeld 1,5 miljoen liedjes per week sinds in oktober een Windows-versie van iTunes beschikbaar kwam. In de maanden daarvoor was iTunes alleen geschikt voor internetters met een Mac.

Martin

Overvallers sluiten zwangere vrouwen op in kluis

De politie heeft woensdagmiddag binnen een kwartier na een bankoverval de vier daders in de kraag gegrepen. De vier overvielen om 14.30 uur de SNS-bank aan het Van Coothplein in Breda en sloten daar vijf personeelsleden en twee bezoekers op in de kluis. Onder hen waren twee hoogzwangere vrouwen. Voor hen werd uit voorzorg een ambulance ter plaatse geroepen.

De politie heeft met enige moeite de personeelsleden en de klanten uit de kluisruimte kunnen bevrijden. Omdat de deur van de bank elektronisch was afgesloten, hebben de agenten om binnen te komen de deur van gelaagd glas met een reclamebord ingebeukt.

Drie van de overvallers vluchtten met hoge snelheid in een auto met Belgisch kenteken in de richting van België. De politie, die toevallig met enkele wagens in de buurt was, kon de wagen vlak voor de Belgische grens klemrijden. In de auto trof zij een vuurwapen aan. De politie heeft de vierde overvaller in de nabijheid van de bank aangehouden. Zij kon nog niet zeggen of er bij de overval iets is buitgemaakt.

Martin

Piloot doet in een dag 26 vliegveldjes aan

Frank Versteegh heeft woensdag tussen 10.35 en 16.35 uur 26 Nederlandse vliegvelden aangedaan. Hij deed dat met zijn propellervliegtuigje 'Xtra' op de honderdste verjaardag van de gemotoriseerde luchtvaart.

Aanvankelijk zou Versteegh 25 vliegvelden, luchtmachtbases en vliegkampen aandoen, waaronder ook Schiphol en Rotterdam Airport, maar volgens een woordvoerder van het Platform Nederlandse Luchtvaart (PNL) had hij nog tijd voor een 26e landing en stijging. Met de vliegmarathon door Nederland hoopt Versteegh een vermelding te krijgen in het Guinness Book of Records.

Op elk vliegveld waar de piloot landde, werd hij onthaald door de plaatselijke burgemeester of de luchthavendirecteur die het logboek tekenden. Vliegveld Teuge was zowel start- als eindpunt.

Versteegh legde woensdag duizend kilometer af en verbruikte 179 liter brandstof. De snelste landing en stijging deed hij op Volkel, in 1.03 minuut.

Martin

Nederland tegen doodstraf voor Saddam

Nederland is principieel tegenstander van de doodstraf en dus ook tegen de doodstraf voor Saddam Hussein. Dat zei minister Bot van Buitenlandse Zaken woensdag in de Tweede Kamer.

Nederland is bereid een Irakees tribunaal bij berechting van de opgepakte dictator bij te staan, bijvoorbeeld in VN-verband. Maar als dat tribunaal de doodstraf als mogelijke straf kent, zal Nederland zich daar tegen verzetten, aldus Bot.

President Bush vindt wel dat Saddam Hussein de doodstraf verdient. "Ik vind dat hij de ultieme gerechtigheid verdient voor zijn misdrijven. Hij is een folteraar, een moordenaar, een afschuwelijke tiran", zei Bush dinsdag tegen televisiezender ABC.

Martin

Verzekeraar lanceert rollatorrijbewijs

Zorgverzekeraar VGZ introduceert volgend jaar het "rollatorrijbewijs" . De verzekeraar heeft met de leverancier van de 7000 rollators die VGZ jaarlijks verstrekt, een contract gesloten over vaardigheidstrainingen. Wie de training met goed gevolg aflegt, krijgt een 'rijbewijs'. De training is overigens niet verplicht.

Gebruikers van een rollator zijn brokkenmakers, zo blijkt uit een onderzoek van de stichting Consument en Veiligheid. Elk jaar komen meer dan duizend van hen in het ziekenhuis terecht.

VGZ is overigens niet de eerste met een rijbewijs voor rollatorgebruikers. Twee maanden geleden opende verzorgingshuis Casa Bonita in Apeldoorn een verkeerstuin voor gebruikers van een rollator, een scootmobiel of een electrische rolstoel. Ergotherapeut Grave verstrekt ook hier zo nu en dan een symbolisch rijvaardigheidsbewijs.

McChouffe

40 euro boete voor het nafluiten van vrouwen

Normen en waarden zijn zowat het stokpaardje van de Nederlandse premier Balkenende. De tolerante Nederlanders krijgen zo een almaar puriteinser imago. Met een boete voor het nafluiten van vrouwelijk schoon, lijken ze in Rotterdam niet meteen op de retour.

Wie één dezer dagen nog in Rotterdam moet zijn, past maar beter op als hij met de trein gaat. Wie in het station van Rotterdam nog naar langslopend vrouwelijk schoon durft te fluiten, riskeert namelijk een boete van 40 euro.

"Het gaat om ongewenst fluitgedrag", verduidelijkt de woordvoerder van de Rotterdamse politie. "Soms ervaart een vrouw een fluitje als een compliment. Voor we een boete uitschrijven vragen we daarom eerst aan de vrouw die wordt nagefloten of ze er last van had".


Tot nu toe werden al vijf mensen beboet. Het ging telkens over mannen.



Bron: VRTnieuws.net

:roll:  :roll:  :roll:

His leaving marks the end of an era in motor racing that he has defined by his mere presence.