Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Martin

Tongzoen leidt tot hitsucces

Begin april zoenden Britney en Madonna elkaar nog lustig op de mond tijdens de uitreiking van de Amerikaanse MTV Awards.



Een half jaar later werken ze samen, met de hit Me against the music.
De speekseluitwisseling met Britney Spears is Madonna blijkbaar zo goed bevallen dat ze voor het eerst in haar loopbaan meedoet op andermans single. Me against the music (deze week met superstip op nummer 3) is voor Britney haar 13de Nederlandse hit en maar liefst de 53ste voor Madonna.

Martin

Britten zijn de schoonste Europeanen

Britten zijn de schoonste inwoners van de Europese Unie, althans zij geven per hoofd het meest uit aan producten voor lichaamsverzorging. De Italianen geven nog niet half zoveel uit voor dat doel. Dat blijkt uit een onderzoek van het Duitse bureau Information Resources.

Een gemiddelde Brit geeft per jaar 67 euro uit aan producten voor lichaamsverzorging. Op de tweede plaats komen de Nederlanders met 61 euro. de Duitsers liggen met 52 euro net iets voor op de Fransen (50 euro). De Spanjaarden spenderen 35 euro per jaar aan lichaamsverzorginsproducten en de Italianen zijn met 32 euro het zuinigst. De onderzoekers tekenen bij de uitslag van het onderzoek aan dat de prijzen voor vergelijkbare artikelen in de verschillende landen kunnen verschillen.

In totaal gaven de inwoners van de Europese Unie vorig jaar 16 miljard euro uit aan producten voor lichaamsverzorging. Het grootste deel daarvan ging op aan haarverzorging (4,7 miljard euro)

McChouffe

Microsoft verwijdert hakenkruis uit Office

Microsoft is geschrokken van kritiek van Joodse organisaties op een bepaald lettertype in Office 2003 waarin hakenkruizen zijn opgenomen.  

Het opduiken van de runentekens in het bewuste font (Bookshelf Symbol 7) in het kantoorpakket zou berusten op een misverstand, aldus Microsoft vrijdag. De softwaremaker stelt zo snel mogelijk gereedschap beschikbaar waarmee de swastika's verwijderd kunnen worden, zo meldt persbureau Reuters.

De hakenkruizen zouden enkele weken geleden door een klant van Microsoft zijn ontdekt. Hierna kwamen er ook diverse klachten van Joodse organisaties die zich stoorden aan het symbool dat sinds nazi-Duitsland in het Westen een uitgesproken negatieve lading heeft gekregen.

De swastika is echter zoals bekend niet uitgevonden door de nazi's. Al veel langer is het hakenkruis in het Oosten een bekend symbool voor het hogere goddelijke systeem. Onder meer boeddhisten gebruiken het bewuste teken voor het proces van de eeuwig voortdurende keten van wedergeboortes en als symbool voor het geluk.

His leaving marks the end of an era in motor racing that he has defined by his mere presence.

Martin

Zangeres schoffeert Vaticaan

De Amerikaanse hiphopzangeres Lauren Hill heeft hooggeplaatste rooms-katholieken zaterdagavond verbijsterd door tijdens een kerstconcert in het Vaticaan kritiek op de Rooms-Katholieke Kerk te leveren. Zij beschuldigde de kerk van corruptie, seksueel misbruik en uitbuiting.

"Ik ben hier niet om zoals u de geboorte van Christus te vieren, maar om u te vragen waarom u niet rouwt omdat hij op deze plaats dood is", zei de 28-jarige Hill tot de 7500 genodigden in de Paulus VI-zaal naast de Sint Pieter. In deze ruimte houdt de paus 's woensdags zijn audiënties. Onmiddellijk nadat zij op het podium was gekomen, las de zangeres een tekst met haar kritiek voor.

Hill leek te doelen op de schandalen in de Amerikaanse kerk. Verscheidene katholieke priesters blijken daar jongeren en andere gelovigen seksueel te hebben misbruikt.

"God is getuige geweest van de corruptie, de uitbuiting en het misbruik waaraan hoge functionarissen van de kerk zich schuldig maken", aldus de zangeres. Zij riep de kerkelijke leiding op "berouw te tonen"

Martin

Dido terug bij ex

Zangeres Dido is weer terug in de armen van haar ex. Slechts een aantal weken nadat ze voor de tweede keer een punt achter haar relatie met muziekproducent Ferdie Unger Hamilton heeft gezet, is de zangeres weer terug bij haar ex-verloofde Bob Pag.

De best verkochte vrouwelijke artiest van Engeland heeft de romance, die 18 maanden geleden op de klippen liep na een duur van 12 jaar, weer opgepakt. Na maanden geduldig wachten tot de affaire tussen Dido en Ferdie voorbij ging, is Bob weer helemaal in the picture.

Een vriend van Dido, wiens echte naam Dido Florian Cloud De Bounevialle Armstrong is, zegt: "Dido en Bob kennen elkaar al heel lang. Ze heeft altijd van hem gehouden. De twee willen het dit keer rustig aan doen en niks forceren. Ze hebben wel al plannen gemaakt om samen kerst te vieren."

Martin

Eiffeltoren rood op Chinees nieuwjaar

De Eiffeltoren zal op 24 januari, de dag van het Chinese nieuwjaar, rood zijn. De toren wordt gedurende een week door schijnwerpers met rood licht overgoten. De verlichting van de toren is dit jaar de apotheose van de nieuwjaarsoptocht over Champs Elysées. Dat heeft de burgemeester van Parijs maandag bekendgemaakt.

De illuminatie gaat vooraf aan het bezoek dat president Hu Jintao op 27 januari aan Parijs brengt.

De Eiffeltoren heeft jaarlijks zo'n zes miljoen bezoekers. Het beroemde bouwwerk had bij de inauguratie in 1889 al de Franse driekleur en kreeg witte verlichting bij de wereldexpositie van 1937. In 1985 werd de Eiffeltoren verguld verlicht, en ter gelegenheid van de millenniumwisseling kreeg de toren schitterende flonkeringen.

Martin

Ruim 92.000 kilo vuurwerk onderschept

De politie en het Openbaar Ministerie (OM) hebben tot vrijdag ruim 92.000 kilo verboden vuurwerk in beslag genomen. Dat is meer dan in dezelfde periode vorig jaar, liet het OM weten. In 2002 werd in totaal 130.000 kilo in beslag genomen.

De politie en enkele inspecties hebben dit jaar intensiever gecontroleerd op de opslag, het vervoer en de verkoop van vuurwerk. De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) voert in november en december 2003 extra controles uit op vuurwerktransporten.

Deze inspecties worden zoveel mogelijk uitgevoerd op het terrein van de vuurwerkbedrijven, voordat het explosieve materiaal de vrachtwagens ingaat. De IVW wil hiermee voorkomen dat onveilig vuurwerk de weg op gaat.

Ook de politie is zeer actief, stelt justitie. Ze houdt de aankoop en het vervoer van vuurwerk van particulieren uit België scherp in de gaten. Veel van het in Nederland aangetroffen illegale vuurwerk blijkt uit België afkomstig.

Een gespecialiseerd bedrijf vernietigt al het in beslag genomen materiaal.

Martin

Bankbiljet voor 25.000 euro? 'Een schijntje!'

Inderdaad, J.de Ruiter uit Klaaswaal betaalde deze maand op een veiling in Nieuwegein 25.000 euro voor een bijzonder biljet van tien gulden. Maar hij is niet gek. ,,Internationaal gezien is dat peanuts. Een schijntje. Er worden biljetten verhandeld voor 300.000 dollar.''

De Ruiter, die zelf een handel in munten, postzegels, speelgoed en biljetten heeft, beschouwt het zeldzame tientje uit de periode 1878-1892 als één van de paradepaardjes van zijn onderneming. De Ruiter had er ook 30.000 euro voor willen betalen.

Als je het tientje in het echt ziet, is het in eerste instantie moeilijk voor te stellen dat een stukje papier zoveel euro's kan opbrengen. Een ietwat verkleurd, rechthoekig blaadje, opgeborgen in een plastic mapje.

Maar als je goed kijkt vallen mooie details op. Zoals in donkerbruine inkt de zwierige handtekening van de toenmalig minister van financiën Gleichmann. Het biljet voelt fragiel aan. Toch heeft het ruim een eeuw overleefd zonder gaatjes of vlekken op te lopen. Oog in oog met de geschiedenis dwingt het stukje papier respect af.

Martin

Beveiliging bus doodt chauffeur

Vervoerbedrijf Connexxion heeft 220 nieuwe bussen aangekocht met een levensgevaarlijk anti-inbraaksysteem. Vrijdagavond laat werd een chauffeur gewurgd door het beveiligingssysteem.

De chauffeur werd dood gevonden in de remise in Almelo. Hij was met zijn hoofd tussen de automatische deuren gekomen van het modernste type 'lage-vloerbus'. De man had zijn bus geparkeerd en de inbraakbeveiliging geactiveerd. Daarna zou hij vier seconden hebben om de bus te verlaten. Vermoedelijk heeft de man getreuzeld of wilde hij nog iets in de bus pakken en raakte hij met zijn hoofd en zijn tas beklemd tussen de automatisch sluitende deuren.

De hypermoderne bussen beschikken - naar nu blijkt - niet over een beveiliging die het sluiten van de deuren aan de voorzijde annuleert, wanneer er iets tussen komt. Door de grote kracht waarmee de deuren sluiten, kon de man geen collega's te hulp roepen. Hij werd na ruim een uur gevonden. Connexxion wil alleen kwijt dat het om een zeer ervaren werknemer gaat.

Martin

Connexxion past bussen aan na dodelijk ongeval

Het vervoersbedrijf Connexxion gaat 219 bussen aanpassen, zodat de voordeuren na het uitschakelen van de bus opengeduwd kunnen worden. Dat heeft Connexxion maandag laten weten. De vervoerder doet dit, nadat een chauffeur vorige week is overleden. Hij kwam klem te zitten tussen de voorste deuren.

De 57-jarige chauffeur uit Almelo stapte na het afsluiten van de bus niet snel genoeg uit. Later troffen collega's hem dood tussen de deuren aan.

Volgens Connexxion moeten chauffeurs na het afsluiten van de bus via de achterdeuren uitstappen. Als iemand klem komt te zitten, gaan deze deuren automatisch open. De voordeuren doen dat echter niet.

Door de aanpassing van de bussen kunnen bijvoorbeeld vandalen de wagens wel gemakkelijk binnenkomen. "Het belang van onze werknemers weegt echter zwaarder", zei een woordvoerder. Connexxion heeft in totaal 3000 bussen.

Martin

Man uit Rijsbergen bekent 43 brandstichtingen

Een 43-jarige man uit Rijsbergen heeft bij de politie bekend 43 keer brand te hebben gesticht. Het ging meestal om kleine brandjes, vooral in Breda, Rijsbergen en Etten-Leur, liet de politie maandag weten. De pyromaan had het meestal voorzien op containers en schuurtjes, maar ook een school in Rijsbergen moest eraan geloven. Deze brand was echter snel onder controle.

De man werd eind november opgepakt als verdachte van brandstichting in de brandweerkazerne in zijn woonplaats. De politie onderzoekt bij welke branden de verdachte mogelijk nog meer betrokken is geweest.

In de Bredase wijk Brabantpark woedden de laatste tijd tientallen brandjes. De verdachte heeft aangegeven ook in deze wijk actief te zijn geweest. Of hij echter voor alle brandjes verantwoordelijk is geweest, is nog niet duidelijk. De man zit nog steeds vast. Hij kon de politie niet vertellen waarom hij de branden had gesticht.

Martin

Saddam verdrijft Jezus van cover Time Magazine

Saddam Hussein heeft op het allerlaatste moment Jezus Christus verdreven van de voorpagina van het Amerikaanse weekblad Time. Toen zondag het nieuws van de arrestatie bekend werd, besloot de redactie de voorpagina alsnog te veranderen. Op dat moment draaiden de drukpersen al twaalf uur en was circa 30 procent van de vier miljoen nummers gedrukt.

Op de originele cover is een detail van het schilderij De redder van de wereld van Antoon van Dyck te zien. Het bebaarde gezicht van Christus werd gebruikt als illustratie voor een prominent verhaal over oude christelijke teksten die niet in de bijbel zijn opgenomen.

Nu siert een eveneens bebaarde Saddam de voorpagina. Het inmiddels wereldberoemde beeld van de zaterdag opgepakte Iraakse ex-leider wordt begeleid met de triomfantelijke uitspraak 'We Got Him', waarmee de Amerikaanse bestuurder van Irak, Paul Bremer, de arrestatie zondag bekendmaakte.

Ook de grootste concurrent van Time, Newsweek, heeft zondag de voorpagina veranderd. Hier moest Howard Dean, de belangrijkste Democratische presidentskandidaat, het afleggen tegen Saddam.

Martin

Overvaller vlucht in politieauto

Een man heeft maandagavond bij zijn vlucht voor de politie gebruikgemaakt van een politieauto. Hij had vermoedelijk even daarvoor met een kompaan een overval gepleegd op een bedrijf in Almere. Na de aanhouding van het duo op de A6 wist een van de overvallers een wagen van het Korps Landelijke politiediensten (KLPD) te bemachtigen.

Na een wilde achtervolging botste de vermoedelijke overvaller op de A1 ter hoogte van Muiden rond 18.30 uur op een file. Daarbij raakte de Volvo van de KLPD volgens een politiewoordvoerster zwaar beschadigd. Het is nog onbekend of er mensen gewond zijn geraakt. De gevluchte man is daarna alsnog ingerekend en naar het politiebureau gebracht.

Martin

Crematoria verboden terrein voor rokers

De Nederlandse crematoria zijn vanaf 1 januari verboden terrein voor rokers. De Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC) heeft namelijk besloten dan een algeheel rookverbod in te voeren, meldde ze maandag.

Het rookverbod in de crematoria geldt voor alle ruimten en voor zowel personeel als nabestaanden. Op 1 januari gaat de Tabakswet in. Deze bepaalt dat op werkplekken niet meer gerookt mag worden.

"Een algeheel verbod is het duidelijkst voor medewerkers en bezoekers" , zei LVC-voorzitter B. van der Weide. Alle inrichtingen zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de maatregel. Het personeel moet de nabestaanden tijdig informeren over het rookverbod, aldus de LVC. Bij deze vereniging zijn alle crematoria in Nederland aangesloten.

Raikkie

Amerikaanse tiener voedt alligator met kat van de buren

De Amerikaanse tiener Andrew Castor (14) riskeert twee jaar opsluiting in een instelling. Hij mishandelde de kat van de buren en voedde met het dier een alligator. «Ik was gewoon benieuwd hoe de alligator zou reageren», aldus Castor.

De buurvrouw is er het hart van in. Aurea Maldando (48) is een depressie nabij. «Het wordt een donkere kerst voor mij. Mijn kat was twaalf jaar lang mijn trouwe bondgenoot. Het is alsof ik nu mijn eigen kind verloren heb», aldus Maldando. «Ik vrees dat mijn lieveling erg geleden heeft, net zoals ik nu.»

De kans is groot dat de dader gestraft wordt. Andrew Castor verschijnt op dinsdag 13 januari voor de rechter in Cape Coral. Volgens aanklager Wendy Harrison riskeert de knaap twee jaar opsluiting in een jeugdinstelling. De jongen zelf heeft alvast geen spijt. «Ik haalde de kat uit de tuin van de buren, trapte het beest in de maag en op de kop. Ik raapte het daarna op, ging er mee naar het kanaal en gooide het in de muil van een alligator. Ik wilde gewoon zien hoe het beest zou reageren», besluit Castor.

Bron : hln.be

Ge zou niet geloven dat het echt gebeurd is  :lol:  :lol:  :lol: